Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

S-a anulat întâlnirea la nivel înalt între SUA și Rusia: ei au început o invazie

Publicat

in

NATIONAL

Formula 1 – Lewis Hamilton și motivul pentru care nu a semnat cu Ferrari

Publicat

in

Lewis Hamilton și-a prelungit contractul cu Mercedes la finalul verii acestui an, dar au fost multe zvonuri care l-au dat aproape de o rivală din Formula 1, Scuderia Ferrari. La câteva luni distanță de la acel moment, britanicul a vorbit cu subiect și predicat despre oferta italienilor.

Lewis HamiltonFoto: Hasan Bratic/AvensImages/LiveMedia / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> O nouă echipă, tot mai aproape de Formula 1

Lewis Hamilton și transferul ratat la Ferrari: Spune că nu s-a simțit pregătit să se mute în Italia

Telenovela prelungirii contractului cu Mercedes s-a încheiat definitiv pe 31 august: a venit anunțul oficial al noilor înțelegeri pe care Lewis Hamilton și George Russell le-au semnat până în 2025.

Daily Mail a scris în luna mai despre realul interes al celor de la Ferrari pentru Hamilton. S-a vorbit atunci despre un contract de 40 de milioane de lire sterline, adică egal cu cel pe care Lewis îl primea la acel moment din partea celor de la Mercedes.

La săptămâni bune de la acel moment, Hamilton a recunoscut că au fost discuții cu italienii și a oferit și clarificările pentru nerealizarea mutării.

Pentru jurnaliștii de la Blick, Lewis a adus lămuriri despre subiectul eventualului său transfer la Ferrari.

„Nu chiar (n.r. dacă s-a gândit cu adevărat să plece de la Mercedes). Bine, cu siguranță am avut câteva conversații ocazionale (n.r. cu Ferrari). Cunosc o mulțime de oameni buni acolo. Dar nu m-am simțit însă niciodată pregătit să mă mut în Italia”, a spus Lewis Hamilton pentru sursa citată.

După disputarea a 16 etape din actualul sezon al Formulei 1, Hamilton se află pe locul trei în ierarhia piloților, cu 190 de puncte. Multiplul campion mondial este devansat doar de piloții RedBull – Verstappen este primul, cu 400 de puncte, iar Sergio Perez al doilea, cu 223 de puncte.

De-a lungul carierei, Hamilton a adunat 4595,5 puncte, a obținut 103 victorii, a bifat 196 de podiumuri și a cucerit de șapte ori titlul mondial (un record – se află la egalitate cu legendarul Michael Schumacher).

A debutat în 2007, la Marele Premiu la Australiei, iar prima echipă din Formula 1 a fost McLaren (2007-2012). Din 2013 este pilotul celor de la Mercedes.

Formula 1 – Clasamentul piloților

1. Max Verstappen (Red Bull) 400 puncte

2. Sergio Perez (Red Bull) 223

3. Lewis Hamilton (Mercedes) 190

4. Fernando Alonso (Aston Martin) 174

5. Carlos Sainz (Ferrari) 150

6. Charles Leclerc (Ferrari) 135

7. Lando Norris (McLaren) 115

8. George Russell (Mercedes) 115

9. Oscar Piastri (McLaren) 57

10. Lance Stroll (Aston Martin) 47 etc.

Formula 1 – Clasamentul constructorilor

1. RedBull 623 puncte / campioană

2. Mercedes 305

3. Ferrari 285

4. Aston Martin 221

5. McLaren 172

6. Alpine-Renault 84

7. Williams 21

8. Haas 12

9. Alfa Romeo 10

10. AlphaTauri 5.

Calendarul sezonului 2023 din Formula 1

5 martie: Bahrain – Învingător Max Verstappen

19 martie: Arabia Saudită – Învingător Sergio Perez

2 aprilie: Australia – Învingător Max Verstappen

30 aprilie: Azerbaijan / Baku – Învingător Sergio Perez

7 mai: Miami – Învingător Max Verstappen

21 mai: Emilia Romagna / Imola – ANULAT

28 mai: Monaco / Monte Carlo – Învingător Max Verstappen

4 iunie: Spania / Barcelona – Învingător Max Verstappen

18 iunie: Canada / Montreal – Învingător Max Verstappen

2 iulie: Austria / Spielberg – Învingător Max Verstappen

9 iulie: Marea Britanie / Silverstone – Învingător Max Verstappen

23 iulie: Ungaria / Hungaroring – Învingător Max Verstappen

30 iulie: Belgia / Spa-Francorchamps – Învingător Max Verstappen

27 august: Ţările de Jos / Zandvoort – Învingător Max Verstappen

3 septembrie: Italia / Monza – Învingător Max Verstappen

17 septembrie: Singapore / Marina Bay – Învingător Carlos Sainz

24 septembrie: Japonia / Suzuka – Învingător Max Verstappen

8 octombrie: Qatar / Losail

22 octombrie: SUA / Austin

29 octombrie: Mexic / Mexico City

5 noiembrie: Brazilia / Sao Paulo

18 noiembrie: Las Vegas

26 noiembrie: Abu Dhabi / Yas Marina.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

DOCUMENT Noile reguli în domeniul jocurilor de noroc: toate modificările pe care le vrea Guvernul, de la creșterea taxelor, la interdicțiile din sălile de jocuri – PROIECT OUG

Publicat

in

Cresc taxele și în domeniul jocurilor de noroc, conform unui proiect de Ordonanță de Urgență, obținut de HotNews.ro. Este vorba despre de taxele de licențiere și de autorizare. Nu sunt însă singurele modificări pe care le duce actul normativ anunțat de premierul Ciolacu și care ar trebui să fie adoptat în ședința de guvern din această săptămână.

Jocuri de norocFoto: Inquam Photos / George Călin

De asemenea, proiectul prevede că statul poate acorda licențe doar societăților înmatriculate în România sau persoanelor juridice constituite legal într-un stat membru al Uniunii Europene sau în state semnatare ale Acordului privind Spaţiul Economic European sau din Confederaţia Elveţiană care au înregistrat un sediu permanent în România.

Proiect creșteri taxe jocuri de noroc – click pentru a deschide

Bază de date cu unii jucători

Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN) va gestiona o bază de date referitoare la persoanele autoexcluse și indezirabile, constituită, la nivel național, în scopul combaterii și prevenției adicției de jocuri de noroc.

Va permite consultarea acesteia in timp real de către toți operatorii de jocuri de noroc, în vederea asigurării și facilitării implementării prevederilor legale din această materie.

ONJN va dezvolta o linie de comunicare de tip telverde, precum si majorarea substantială a contributiei anuale a operatorilor de jocuri de noroc licentiati pentru promovarea respectării principiilor și măsurilor privind jocurile de noroc responsabile social.

Cum va fi finanțată această nouă activitate

Veniturile proprii se constituie din contribuțiile organizatorilor jocurilor de noroc licențiați, cu următoarele contribuții anuale:

Organizatorii de jocuri de noroc la distanță licențiați din clasa I – 500.000 euro anual;

Persoanele juridice implicate direct în domeniul jocurilor de noroc tradiționale și la distanță licențiate din clasa II – 15.000 euro anual

Jocurile la distanță monopol de stat clasa III – 100.000 euro anual;

Organizatorii de jocuri de noroc tradiționale licențiați, după cum urmează:

• Pentru jocurile loto: 200.000 euro anual

• Pentru jocurile de videoloterie: 100 euro pentru fiecare aparat anual

• Pentru pariurile mutuale: 50.000 euro anual

• Pentru pariurile în cotă fixă: 200.000 euro anual

• Pentru pariurile în contrapartidă: 100.000 euro anual

• Pentru jocurile de noroc caracteristice cazinourilor: 4.000 euro anual pentru fiecare masă de joc

• Pentru jocurile caracteristice clubului de poker: 5.000 euro anual pentru fiecare club

• Pentru jocurile tip slot-machine se va aplica etapizat după cum urmează:

– 100 de euro anual pentru fiecare slot autorizat în cursul anului 2023, proporțional cu perioada de timp rămasă după intrarea în vigoare a prezentei ordonanțe;

– 300 de euro anual pentru fiecare slot autorizat în cursul anului 2024

– 500 de euro anual pentru fiecare slot autorizat în cursul în anului 2025 și următorii.

• Pentru jocurile bingo desfăşurate în săli de joc: 5.000 euro anual

• Pentru jocurile de noroc bingo organizate prin intermediul sistemelor rețelelor de televiziune: 500.000 euro annual

Veniturile din contribuțiile organizatorilor jocurilor de noroc licențiați încasate de către Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc se virează în procent de 70% către bugetul de stat, din conturile de venituri bugetare în care acestea au fost încasate, în termen de 5 zile lucrătoare al lunii următoare încasării, iar procentul de 30% rămas din totalul sumelor încasate este utilizat pentru activitatea finanțată din venituri proprii.

Veniturile încasate din aceste contribuții se utilizează pentru finanțarea cheltuielilor curente și de capital ale activității, respectiv pentru prevenirea dependenței de jocuri de noroc, pentru activitățile și programele de protecție a minorilor sau a altor grupuri vulnerabile, din punct de vedere social și economic, împotriva jocurilor de noroc, prevenirea și tratamentul dependenței de jocuri de noroc, pentru reclamă și publicitate privind prevenirea dependenței de jocuri de noroc și promovarea jocului responsabil, realizarea infrastructurii IT – hardware și software, care va cuprinde baza de date realizată la nivel național în scopul combaterii și prevenției adicției de jocuri de noroc referitoare la persoanele autoexcluse și indezirabile, o linie de comunicare de tip telverde.

Având în vedere modul de distribuire a contributiilor organizatorilor jocurilor de noroc licențiați încasate de către Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc pentru activitatea finanțată din venituri proprii, se impune o norma tranzitorie pentru sumele existente în conturile Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc la data intrării în vigoare a ordonanței de urgență,respectiv din excedentul anilor precedenți și din disponibilitatile anului curent ale activității finanțate integral din venituri proprii , se distribuie un procent de 70% către bugetul de stat.

Fără alcool în sălile de jocuri de noroc

Pentru protejarea jucătorilor, a persoanelor aflate în situații de risc, spune documentul, s-a impus instituirea unei interdicții privind comercializarea alcoolului în sălile de jocuri de noroc.

Totodată, în vederea promovării unor norme de conduită profesională bazate pe reguli de etică și integritate se propune instituirea interdicției de participare la jocuri de noroc membrilor Comitetului de supraveghere din cadrul Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc.

De asemenea, se propune și creșterea nivelului de garanții pe care operatorii de jocuri de noroc trebuie să îl asigure pentru a desfășura această activitate.

Prin creșterea taxelor se estimează o influență pozitivă asupra cresterii veniturilor colectate la bugetul de stat de până la 40%. Astfel, pentru restul anului 2023 și anul 2024 se estimează ca veniturile colectate la bugetul de stat să atingă cifra de 583,4 milioane lei.

Ce taxe cresc pentru jocurile de noroc

Taxe aferente licenței de organizare a jocurilor de noroc (anuale):

  • Pentru jocurile loto: 200.000 euro
  • Pentru pariurile mutuale: 65.000 euro Pentru pariurile în cotă fixă: 200.000 euro
  • Pentru pariurile în contrapartidă: 150.000 euro
  • Pentru jocurile de noroc caracteristice cazinourilor:150.000 euro
  • Pentru jocurile caracteristice clubului de poker: 25.000 euro
  • Pentru jocurile tip slot-machine: 150.000 euro
  • Pentru jocurile bingo desfășurate în săli de joc: 15.000 euro
  • Pentru jocurile de noroc bingo organizate prin intermediul sistemelor reţelelor de televiziune: 150.000 euro

Pentru jocurile de noroc la distanţă se acordă 3 categorii de licențe după cum urmează:

Licență clasa 1: pentru jocurile de noroc la distanță se acordă operatorilor care organizează jocuri de noroc la distanță care au contract direct cu jucătorul și este în cuantum de 300.000 euro/an;

Licență clasa a 2-a: pentru persoanele juridice implicate în domeniul jocurilor de noroc tradiționale și la distanță, precum și pentru organismele de evaluare a conformității. Se acordă:

• operatorilor care oferă management și facilități de găzduire pe platforma de jocuri, alții decât furnizorii de rețele și servicii de comunicații electronice: 20.000 euro/an

(…)

Licență clasa a 3-a: pentru jocurile loto – la distanță – monopol de stat prevăzute la art. 10 alin. (1) lit. h) din ordonanța de urgență. Se acordă operatorului de jocuri tip loteristic: 200.000 euro.

Pentru Festivalul de poker: 20.000 euro

Pentru jocuri temporare tip cazinou (valabilă 3 luni): 27.500 euro

Pentru jocuri tip tombolă – joc tradițional: 20.000 euro

Pentru jocurile de videoloterie – joc tradițional: 100.000 euro

Vezi în proiectul de OUG toată lista de noi taxe pentru jocurile de noroc

Ciolacu: Nu am nicio problemă cu amenințările din industria păcănelelor

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat luni că în ședința de joi a Executivului va intra o ordonanță de urgență care instituie noi reguli în domeniul jocurilor de noroc.

„Voi merge înainte și în privința reglementărilor jocurilor de noroc. Nu am nicio problemă cu amenințările din industria păcănelelor și joi vom da o ordonanță de urgență prin care toți operatorii să fie obligați să aibă sediul fiscal în România”, a declarat Ciolacu.

El a spus că și legea aflată în Parlament și care prevede scoaterea sălilor de jocuri de noroc în afara localităților va intra într-un regim de adoptare rapidă.

„Sunt convins că autoritățile statului vor face lumină cu privire la modul în care acești intermediari vor să preseze anumiți politicieni pentru a lua decizii în favoarea acestei industrii, cum s-a întâmplat în trecut. Așa cum au făcut și în pandemie, atunci când mafia jocurilor de noroc a fost la masa Guvernului. Păcănelele erau deschise pe tot teritoriul României, în timp ce bisericile și spitalele erau închise”, a spus Ciolacu.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend