Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Rusia va trimite pe 20 februarie o capsulă Soiuz care să aducă pe Terra trei astronauți de pe Stația Spațială Internațională

Publicat

in

Rusia va trimite o capsulă Soiuz fără echipaj pe data de 20 februarie pentru a aduce pe Terra doi cosmonauți ruși și un astronaut american ce se află pe Stația Spațială Internațională. Cei trei ar fi trebuit să revină pe Terra în martie cu capsula care i-a transportat acolo, însă capsula a fost avariată după o scurgere apărută în decembrie.

Capsula SoyuzFoto: NASA

Capsula cu care cei trei vor reveni pe Terra va fi trimisă fără echipaj de la cosmodrumul Baikonur până la ISS. Tot fără echipaj va parcurge capsula cealaltă, avariată în decembrie, drumul invers, către Terra.

Sergey Prokopyev, Dmitri Petelin și Frank Rubio au sosit la bordul ISS pe 21 septembrie 2022 cu ajutorul capsulei MS-22 și ar fi trebuit să revină cu ea pe Terra în martie 2023.

La mijloc de decembrie a apărut o scurgere a lichidului de răcire a capsulei, după ce un mini-meteorit a lovit o țeavă a radiatorului și a avariat vehiculul spațial.

Roscosmos a anunțat că pe 20 februarie va trimite o capsulă Soyuz MS-23 pentru a aduce pe Terra doi ruși și un american. Această capsulă va fi lansată fără echipaj la bord, dar va transporta provizii. Capsula MS – 22, cea avariată de scurgere, va fi trimisă pe Terra fără oameni la bord.

În afară de cei trei, la bordul stației mai sunt patru astronauți: Nicole Mann și Josh Cassada (SUA), Koichi Wakata (Japonia) și Anna Kikina (Rusia).

Surse: Reuters, phys.org

NATIONAL

Lovitură de teatru: Ce post de televiziune din România va transmite Formula 1 în 2024

Publicat

in

Antena 1 va fi gazda Formulei 1 în România pentru următorii 3 ani, devenind principalul hub pentru acest sport în țară. Cel mai spectaculos sezon din istoria legendară a Formulei 1 va cuprinde 24 de curse și va fi transmis în întregime de posturile Antena 1, Antena Stars și platforma AntenaPLAY.

Antrenamentele desfășurate pe 29 februarie și 1 martie vor fi disponibile în întregime pe platforma online, iar sesiunea de calificare va fi difuzată pe 1 martie, la ora 18:00, pe Antena Stars, conform Gsp.

Sezonul 2024 din Formula 1 este programat să includă 24 de curse, începând cu prima etapă în Bahrain, pe 2 martie, și terminând cu ultima etapă în Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite) pe 8 decembrie. Testele oficiale sunt planificate tot la Bahrain, între 21 și 23 februarie.

Citeste mai mult

NATIONAL

Thomas Tuchel: Nu sunt eu singura problemă în parcursul negativ al lui Bayern

Publicat

in

Antrenorul lui Bayern Munchen, Thomas Tuchel, a declarat că nu este singurul responsabil pentru forma proastă a echipei sale. Pe de altă parte speră că decizia clubului de a se despărți de el la finalul sezonului va fi una care va ajuta echipa.

Clubul bavarez a decis în această săptămână să rupă legăturile cu Tuchel la finalul sezonului, deși contractul său este valabil până în 2025. Decizia a venit după o serie de trei meciuri pierdute în toate competițiile, relatează Reuters.

Bayern, care a câștigat precedentele 11 tittluri de campioană, se află pe locul doi în Bundesliga, la opt puncte în spatele liderului Bayer Leverkusen.

“Nu contează dacă înțeleg decizia clubului sau dacă sunt mulțumit de ea”, a declarat Tuchel la o conferință de presă înaintea meciului de sâmbătă cu RB Leipzig. din Bundesliga.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend