Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Rusia ar pregăti atacuri cibernetice masive în Ucraina

Publicat

in

Rusia ar intenționa să lanseze atacuri cibernetice masive asupra infrastructurii critice din Ucraina, în special în industria energetică, precum și să crească numărul atacurilor de tip Distributed Denial of Service (DDoS) asupra instituțiilor din Polonia și statele baltice, spune Serviciul ucrainean de informații, citat de Pravda.

Hackeri rusiFoto: Dreamstime.com

  • „În primul rând, atacul cibernetic va viza întreprinderile din industria energetică.
  • Asta va permite inamicului să încerce să sporească efectul loviturilor cu rachete asupra instalațiilor de alimentare cu energie electrică, în special în regiunile de est și de sud ale Ucrainei”, a avertizat Serviciul ucrainean de informații.

Conform sursei citate, în desfășurarea acestor operațiuni rușii se vor folosi de experiența atacurilor cibernetice asupra sistemelor energetice ale Ucrainei în 2015 și 2016, iar astfel vor încerca să încetinească contraofensiva trupelor ucrainene.

În decembrie 2015, o mare parte din vestul Ucrainei a rămas complet fără curent electric timp de câteva ore, iar ulterior serviciile secrete ucrainene au descoperit programe malware în sistemele informatice ale mai multor companii regionale de distribuţie a energiei electrice. A fost prima pană majoră de electricitate provocată vreodată de un atac cibernetic şi a stârnit temeri pe plan internaţional cu privire la vulnerabilitatea infrastructurilor critice.

În 24 februarie, cu o oră înainte de invadarea Ucrainei, Rusia a comis un atac cibernetic asupra unei reţele de sateliţi pentru a-și pregăti terenul pentru invazie. „Atacul a provocat perturbări importante în comunicaţii, care au afectat serviciile publice, companiile şi pe cetăţenii utilizatori în Ucraina şi a afectat, de asemenea, mai multe state membre UE”, a acuzat Uniunea Europeană. (Foto: Dreamstime)

NATIONAL

Premierul Ciolacu prezintă decizia crucială pentru economie: ‘Asta înseamnă capital românesc!’

Publicat

in

Premierul Marcel Ciolacu anunță o nouă structură și un mod de operare mai eficient în cazul agențiilor teritoriale pentru IMM-uri și turism.

Anunțul a fost făcut miercuri înainte de ședința de Guvern.

„O altă prioritate a guvernării este susținerea întreprinderilor mici și mijlocii. Venim azi cu o nouă structură și un mod de operare mai eficient al agențiilor teritoriale pentru IMM-uri și turism. Scopul nostru este să susținem cât mai multe companii locale, rapid și eficient”, a transmis Marcel Ciolacu.

Conform datelor Consiliului Concurenței, companiile românești au beneficiat în 2023 de ajutoare de stat de circa 30 de miliarde de lei, aproape 2% din Produsul Intern Brut. Peste 90% din firmele beneficiare sunt IMM-uri. „Asta înseamnă capital românesc!”, afirmă premierul.

Citeste mai mult

NATIONAL

Momentul mult așteptat de pensionari – Guvernul aprobă normele pentru recalcularea pensiilor (Video)

Publicat

in

Pliculețele pe care mulți le aruncă. Săculețele cu biluțe de dioxid de siliciu, aparent banale, pot fi folosite în moduri surprinzătoare

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend