Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Romania’s industrial production down 1.1 pct in first 11 months of 2022 (statistics)

Publicat

in

NATIONAL

Profilul fetelor care și-au luat viața împreună: ISJ face precizări importante!

Publicat

in

Profilul fetelor care și-au luat viața: ISJ face precizări importante!

Cele două adolescente care s-au sinucis sâmbătă, la Lupeni, fuseseră colege de clasă până la terminarea gimnaziului. Ele învăţau la licee din localităţi diferite şi rămăseseră prietene. Una dintre ele şi-a anunţat pe o reţea de socializare gestul sinucigaş, prin mesajul: „Am plecat mai repede ca anul 2023”. Ambele fete făceau parte din familii care se interesau de ele. Fetele au fost găsite fără viaţă, cu faţa spre cer, semn că ele s-ar fi putut arunca, împreună, cu spatele spre pământ. Pe clădirea de pe care s-au aruncat au fost găsite telefoanele lor, gecile şi un pachet cu ţigări.

”La acest moment se adună date, să vedem ce a condus la această tragedie. Tot ce am aflat până în acest moment este că copiii au fost urmăriţi de către părinţi, părinţii chiar au fost implicaţi în activitatea lor şcolară”, au declarat pentru News.ro reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara, relatează agenția.

Cele două adolescente de 15 ani din judeţul Hunedoara care sâmbătă s-au sinucis, aruncându-se de pe o clădire dintr-o fostă fabrică, lăsată în ruină, fuseseră colege de clasă, până în clasa a opta, la o şcoală din Uricani. Ele au rămas prietene şi după terminarea gimnaziului. Una dintre ele era elevă în clasa a noua la Liceul Tehnologic „Mihai Viteazul” din Vulcan şi cealaltă era elevă la Liceul Tehnologic „Retezat” Uricani.

Nu aveau un comportament ieșit din comun

„Este un caz care ne-a cutremurat, ne pare foarte rău pentru cele întâmplate. La acest moment se adună date, să vedem ce a condus la această tragedie. Tot ce am aflat până în acest moment este că copiii au fost urmăriţi de către părinţi, părinţii chiar au fost implicaţi în activitatea lor şcolară. Copiii nu au provenit din familii care să nu-şi fi dat interesul. Probabil consilierii noştri vor face prima dată consiliere cu colegii de clasă ai celor două fete, pentru că acolo este prioritar în acest moment, pentru că şi pentru ei este o traumă ceea ce s-a întâmplat”, a declarat luni, pentru News.ro, inspectorul şcolar general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara, Sofia Szasz.

Surse locale au declarat, de asemenea, pentru News.ro că cele două fete nu aveau foarte multe absenţe, nu s-a semnalat „un comportament ieşit din comun” în cazul lor şi că una dintre ele a fost, la un moment dat, în atenţia consilierului şcolar, fiind chemată pentru o discuţie din cauză că adunase peste 20 de absenţe nemotivate.

Jurnaliştii de la Adevărul scriu că una dintre fete şi-ar fi anunţat gestul sinucigaş, prin mesajul: „Am plecat mai repede ca anul 2023”, scrie pe o reţea de socializare. Conform adevărul.ro, trupurile celor două adolescente au fost găsite cu faţa în sus, semn că, cel mai probabil, s-au aruncat împreună, pe spate, de pe clădirea înaltă de 20 de metri. Pe acoperişul construcţiei au fost găsite telefoanele, gecile lor şi un pachet cu ţigări.

Ce spune mama unei fete

Mama unei fete care și-a pus capăt zilelor susține că era deschisă cu fata ei, dar că a sesizat o diferență în ultima săptămână (continuarea, aici).

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Ciolacu, despre Geoană situat pe primul loc în sondaje: „Atunci nu mai facem alegeri, dacă e aşa de… Dânsul are experienţă de preşedinte, a mai fost câteva ore”

Publicat

in

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că nu comentează niciodată cifrele unor sondaje, dar, dacă Mircea Geoană este atât de bine poziţionat precum îl arată ultimele sondaje, „ce sens are să se mai facă alegeri”, citează News.ro. „Dânsul are experienţă de preşedinte, a mai fost câteva ore”, a mai afirmat Ciolacu.

Marcel CiolacuFoto: Inquam Photos / George Călin

Marcel Ciolacu a fost întrebat luni seară, la Digi 24, despre sondajele care-l poziţionează pe Mircea Geoană pe primul loc în intenţiile de vot pentru alegerile prezidenţiale. „Eu n-am comentat niciodată nici sondajele pe care le plăteşte PSD. Este opinia unui sondaj”, a răspuns Ciolacu.

Când i s-a atras atenţia că Mircea Geoană este pe primul loc şi la încredere şi la opţiunea de vot, Ciolacu a afirmat: „Să fie! Atunci nu mai facem alegeri, dacă e aşa de… Ce rost mai are să facem alegeri. Dânsul are experienţă de preşedinte, a mai fost câteva ore! Cu asta am încheiat”.

Preşedintele PSD a mai afirmat că „există sondaje şi sondaje”.

„N-am nicio problemă, este pe primul loc, foarte bine, să candideze”, a adăugat Ciolacu.

El afirmă că nu a făcut sondaje care să-l vizeze. „Eu nu mi-am făcut sondaje în ceea ce mă priveşte. N-are rost să spun cum stă domnul Geoană. Eu sunt obişnuit… Ce, e primul politician care face acest lucru, încearcă să creeze…? Candidatul cel mai important pentru mine este cel pe care-l vor decide colegii mei”, a mai afirmat liderul PSD.

Mircea Geoană, adjunctul secretarului general al NATO, se situează pe primul loc în intenţiile de vot la alegerile prezidenţiale, cu 26,2%, urmat de Marcel Ciolacu, Diana Şoşoacă, George Simion şi Nicolae Ciucă, relevă datele unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro.

Dacă Geoană nu candidează, primul loc îi revine lui Ciolacu, cu 27,4% din voturi, urmat de Şoşoacă, Simion şi Ciucă.

„Se observă faptul că Diana Şoşoacă şi George Simion concurează pe acelaşi segment de votanţi, ceea ce înseamnă că o creştere a unuia determină automat scăderea intenţiei de vot pentru celălalt”, afirmă directorul INSCOP Research, Remus Ştefureac.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend