Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

România, sprijinită să intre în Schengen de principalele grupuri politice din Parlamentul European: suport total pentru aderare

Publicat

in

Reprezentanţii grupurilor politice din Parlamentul European au condamnat marţi, la Strasbourg, vetoul dat săptămâna trecută de Austria şi Ţările de Jos împotriva aderării Bulgariei şi a României la Spaţiul Schengen, subliniind că aceste două ţări merită să devină membre cât mai rapid întrucât au îndeplinit toate criteriile necesare, relatează Agerpres.

NATIONAL

VIDEO PSG, victorie clară în derbiul cu Marseille – Accidentare pentru Mbappe

Publicat

in

PSG a câștigat de-o manieră categorică, scor 4-0, meciul cu Olympique Marseille din etapa a șasea din Ligue 1.

Kylian MbappeFoto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Hakimi (8), Kolo Muani (37) și Goncalo Ramos (47, 89) au punctat pentru gazde.

Kylian Mbappe a părăsit accidentat terenul încă din minutul 32.

În urma acestui succes, PSG a acumulat 11 puncte și se află pe locul 3, în timp ce Marseille are 9 puncte și se găsește pe locul 7.

S-au mai disputat duminică în Ligue 1

Metz – Strasbourg 0-1

RC Lens – FC Toulouse 2-1

Le Havre – Clermont 2-1

Montpellier – Rennes 0-0

Ligue 1, clasament

1 Brest 13 puncte

2 Nice 12

3 PSG 11

4 Monaco 11

5 Strasbourg 10

6 Le Havre 9

7 Marseille 9 etc

Aici poți vedea un rezumat al partidei dintre PSG și Marseille.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Autoritățile antitrust ale UE cercetează acordurile de neangajare dintre companii – responsabil UE

Publicat

in

Acordurile dintre companii de a nu-și angaja între ele lucrătorii au atras recent atenția autorităților de supraveghere, a declarat vineri un responsabil antitrust al UE, pe fondul temerii că astfel de practici pot restricționa ilegal posibilitățile de angajare ale muncitorilor.

În ultimii ani Departamentul Justiției al SUA a implementat mai agresiv legea împotriva acordurilor de neangajare și ne-recrutare, iar unii indivizi au deschis și procese. În Europa chestiunea nu prea a fost o prioritate până acum.

Ceea ce s-ar putea schimba curând, a declarat Olivier Guersent, director general al departamentului antitrust al Comisiei Europene.

„Evident că examinăm și niște practici care nu prea ne-au apărut pe radar până acum, cum ar fi acordurile de neangajare”, a declarat el la o conferință din New York, fără a oferi detalii.

Juriști specializați în legislația antitrust afirmă că astfel de înțelegeri de neangajare pot fi considerate acorduri care îngrădesc competiția pe piața muncii.

Ei spun că autoritățile pentru protejarea competiției din Portugalia, Franța, Spania, Croația, Olanda, Ungaria, Polonia, Grecia, Lituania, România și Germania au investigat astfel de acorduri ori au acționat contra lor.

Comisia, responsabilă cu implementarea legislației privind competiția în toate cele 27 țări ale UE, poate amenda companiile cu până la 10% din cifra de afaceri globală pentru violări antitrust și le poate dispune să înceteze practicile anti-competiție.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend