Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

România sare în ajutorul Siriei! Au fost trimise două aeronave de transport cu bunuri materiale: Vor fi preluate de OIM care va asigura distribuirea lor la populaţie

Publicat

in

Două aeronave de transport C-27J Spartan, aparţinând Forţelor Aeriene Române, execută, marţi, o misiune de transport aerian în sprijinul populaţiei siriene afectată de cutremurele din 6 februarie.

În baza Hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nr.5 din 9 februarie, la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, aeronavele militare transportă bunuri materiale donate de statul român.

Aeronavele au decolat, marţi dimineaţă, din Baza 90 Transport Aerian. Una dintre aeronave zboară pe ruta Otopeni – Gaziantep (Turcia), iar cealaltă va avea ca destinaţie oraşul Beirut (Liban).

DSU a transmis că aeronavele transportă bunuri materiale ce constau în mai multe tipuri de produse de cazarmament (corturi, saltele, paturi) şi produse alimentare, conserve, donate de statul român şi puse la dispoziţie de Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale.

„Bunurile materiale cu destinaţia Gaziantep vor fi preluate de OIM (ONU), care va asigura distribuirea lor la populaţia din zona de nord-vest a Siriei, iar cele predate la Beirut vor fi preluate de reprezentanţi ai ONU şi vor ajunge în Siria la Semiluna Roşie”, a transmis DSU.

Instituţia precizează că sprijinul se acordă în baza hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă privind acordarea de asistenţă internaţională Republicii Arabe Siriene, prin Mecanismul European de Protecţie Civilă.

Citeste mai mult

ACTUAL

NASTY, „Baiatul rau al sportului”, un documentar despre Ilie Nastase

Publicat

in

Din 16 aprilie apare in cinematografele din toata tara documentarul NASTY, despre viata si cariera non-conformistului tenismen roman, Ilie Nastase, o adevarata legenda a tenisului international. Documentarul este un colaj de imagini de arhiva, unele prezentate in premiera, si de interviuri cu nume cunoscute din lumea sportului international – Rafael Nadal, Björn Borg, Jimmy Connors, Nadia Comaneci sau Boris Becker. NASTY spune povestea unui personaj unic, apreciat, dar si controversat in egala masura, din cauza iesirilor sale nervoase din teren. „Baiatul rau al sportului”, „magnific”, „fermecator”, „temperamental”, „arogant”– sunt doar o parte dintre cuvintele folosite de-a lungul anilor de presa internationala pentru a-l descrie pe tenismenul roman Ilie Nastase. Mai multe detalii aici https://newsin.ro/lansarea-documentarului-nasty-viata-si-cariera-lui-ilie-nastase/

Citeste mai mult

ACTUAL

Acțiune amplă a polițiștilor pe Autostrada A1 București-Pitești pentru reducerea riscului rutier

Publicat

in


Acțiune amplă a polițiștilor pe Autostrada A1 București-Pitești pentru reducerea riscului rutier

la sfarsitul săptămânii predecente , Biroul de Poliție Autostrada A1 București-Râmnicu Vâlcea a organizat o acțiune cu scopul de a preveni și combate accidentele rutiere pe acest sector important de drum.

În cadrul activităților desfășurate au fost verificate mai multe autovehicule, fiind realizate 43 de testări cu aparatele pentru detectarea prezenței alcoolului în aerul expirat, precum și 7 testări pentru detectarea prezenței substanțelor cu efect psihoactiv.
În urma abaterilor constatate, au fost aplicate 54 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 26.790 de lei, ca urmare a unor abateri la regimul rutier, fiind aplicate și măsurile complementare de reținere a 6 permise de conducere.

Dintre abaterile constatate, 29 de sancțiuni au fost aplicate ca urmare a depășirii regimului legal de viteză, unul dintre conducătorii auto rămânând pieton pentru 120 de zile, ca urmare a depășirii regimului legal de viteză, viteza înregistrată de aparatul Radar fiind de 211 km/h.

De asemenea, în cadrul acțiunii, au fost aplicate 8 sancțiuni transportatorilor profesioniști, conform O.G. 37/2007 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora.

Polițiștii din cadrul Biroului de Poliție Autostrada A1 București-Râmnicu Vâlcea vor continua acțiunile cu scopul prevenirii și combaterii cauzelor generatoare de evenimente rutiere pe tronsonul de autostradă.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend