Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

REVERSUL PROSTIEI – Orașul Curtea de Argeș scos din marile competiții cicliste si automobilistice din cauza limitatoarelor de viteză

Publicat

in

După ce și căpătat renumele la nivel național de orasul bâțâiților din cazua numarului record de limitatoare de viteza care stranguleaza circulația si polueaza orasul, orasul basarabilor este eliminat din marile competiții sportive internaționale pe șosea, competitii care promovau orasul. Astfel, organizatorii Turului Ciclist al României au anunțat ca unul dintre motivele pentru care, in premieră, au schimbat traseul traditionalei competitii sportive internaționale a fost starea proastă a drumurilor. „Nu poti organiza o competitie internațională de o asemenea anvergura pe astfel de drumuri precum cele din Argeș si județele vecine. Am fost informați și am mers sa vedem ce se intampla si in Curtea de Argeș, acolo unde au fost ani in care se termina turul si se organizau finisurile spectaculoase si festivitățile de premiere. Cu părere de rau, dar asa ceva nu am mai vazut si nu riscam sa ne facem de ras și să periclitam integritatea concurentilor”, au declarat organizatorii, cu referire strictă la limitatarele de viteza in exces amplasate pe un drum național care este si bulevard in orasul regal. Si organizatorii Raliului Argesului au dat de inteles ca vor evita ca reper in traseu orasul Curtea de Argeș. „În actualele conditii cu acele limitatoare în exces puse peste tot, clar nu poti organiza o etapa de raliu acolo. Mai este pana la primavara și speram ca cei de la Drumuri Nationale vor constientiza ce prostie au facut”.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

892 de persoane ce făcea obiectul unor semnalări introduse în SIS, depistate de polițiștii români și partenerii Schengen

Publicat

in

892 de persoane ce făcea obiectul unor semnalări introduse în SIS au fost depistate de polițiștii români și partenerii Schengen, informează IGPR.

Potrivit Poliției Române, au fost localizate pe teritoriul țării noastre 635 de persoane care fac obiectul unor semnalări în Sistemul Informatic Schengen.

În perioada 29 noiembrie – 7 decembrie 2023, polițiștii români și partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat 892 de persoane, 63 de autovehicule și 72 de documente ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.

Astfel, au fost localizate pe teritoriul țării noastre 635 de persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen), în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Poliţiştii români au pus în aplicare 12 mandate europene de arestare, au depistat 88 de persoane semnalate de către statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, 257 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară și 9 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.

De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 47 de documente, fiind găsite 60 de autovehicule căutate de partenerii din spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.

Totodată, 257 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Dintre acestea, 23 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 19 erau semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, alte 29 de persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 12 erau semnalate dispărute de către autorităţile române.

Totodată, partenerii străini au descoperit pe teritoriul lor 25 de documente și 3 autovehicule căutate de autoritățile române, în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale”.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

VIDEO | Accident grav în Argeș – Un BMW s-a înfipt într-un stâlp

Publicat

in

Alertă în această dimineață! Două echipaje de pompieri de la Detașamentul Mioveni au intervenit îl localitatea Davidești în cazul unui accident rutier. Un autoturism marca BMW a părăsit partea carosabilă și a lovit puternic un stâlp de beton. Soferul masinii are nevoie de primul ajutor calificat.
Se asigură măsurile specifice de prevenire ale incendiilor, precum și monitorizarea victimei.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend