Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Remarca incredibilă a unui consilier câmpulungean ar putea fi nominalizată drept „Declaraţia politică a anului”

Publicat

in

Consilier liberal către jurnalişti:„Ar trebui să ne plătiţi! Că aveţi ce scrie!”
În încercarea de a-şi face o imagine dezastruoasă de precampanie electorală, consilierii locali din Câmpulung au transformat ultima şedinţă în circ ieftin, accentuând astfel incompetenţa de care au dat şi dau dovadă în ceea ce priveşte rezolvarea problemelor comunităţii.
Cum şedinţa părea mai mult un război pueril putere – opoziţie, iar jurnaliştii prezenţi se aşteptau ca totuşi să obţină şi ceva informaţii de interes, unul dintre aleşii locali câmpulungeni a găsit de cuviinţă că nu ar fi rău să se scoată şi ceva profit … din tot circul oferit de plenul Consiliului municipal.
chitulescuAşa că, liberalul Constantin Chiţulescu, care ia indemnizaţie de ales din banul public, s-a adresat reprezentanţilor mass media locale scurt:„Ar trebui să ne plătiţi! Că aveţi ce scrie!”.
Această declaraţie ar trebui nominalizată ca şi declaraţia politică a anului 2015 la nivel de Câmpulung, în condiţiile în care politicienii locali nu îşi pun decât poalele în cap în încercarea de a fi remarcaţi că există sau doar pentru a-şi masca interesele sau cu scopul de a-şi asigura spatele.
Domnul consilier local, care nu este un caz unic printre aleşii cu astfel de idei, ar trebui să ştie că jurnaliştii sunt prezenţi la şedinţele Consiliului Local, fără a fi plătiţi din banucl sept 2015 027l public, cu unicul scop de a duce informaţiile din cadrul şedinţelor în atenţia comunităţii. Însă, presa nu prea are cu ce informa, ci doar comenta atitudinea şi „scăpările” aleşilor, în condiţiile în care în şedinţele publice nu prea se mai discută strict proiectele de hotărâre şi nici nu se mai încearcă rezolvarea problemelor municipiului. Primând mai mult interesele proprii şi de grup, de cele mai multe ori aleşii folosindu-se de statutul pe care-l au pentru a face presiune în încercarea de a obţine anumite beneficii.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

ACUM! Mașină răsturnată la Curtea de Argeș, pe strada Marina

Publicat

in

Un echipaj cu o autospecială de intervenție asigură măsuri specifice de prevenire ale incendiilor în cazul unui autoturism răsturnat pe strada Marina din municipiul Curtea de Argeș.
La fața locului sunt scurgeri de lichide combustibile. Evenimentul rutier nu s-a produs acum, nu sunt victime.

foto sugestiv

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Nicolae Ciucă îndeamnă la ‘prudență’ pe problema Schengen! Și Rareș Bogdan a atras atenția, într-un interviu acordat Bugetul.ro, că trebuie să ne păstrăm rezervele

Publicat

in

Președintele Partidului Național Liberal (PNL), Nicolae Ciucă, a reacționat la informația că ministrul de Interne al Austriei, Gerhard Karner, este de acord cu ridicarea granițelor aeriene pentru România și Bulgaria.

Deși a salutat decizia lui Karner, șeful PNL a ținut să sublinieze că trebuie să ne păstrăm „în chenarul prudenței și al negocierilor”.

Într-un interviu pe care mi l-a acordat în această dimineață, și Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, a atras atenția că trebuie să ne păstrăm rezervele pe problema aderării României la Schengen.

Mesajul lui Nicolae Ciucă:

„Salutăm declarațiile ministrului de interne austriac care dovedesc o flexibilizare a poziției partenerilor austrieci.

Ceea ce a făcut ministrul Karner, a fost o declarație publică încurajatoare în care a pus și unele condiții care se vor discuta și analiza în perioada următoare. Decizia o așteptăm la consiliul extraordinar JAI organizat la finalul anului de președinția spaniolă la UE. Madridul a dovedit implicare în identificarea unor soluții constructive într-o optică europeană.

Pentru că au apărut și în spațiul public românesc primele declarații, consider că o eventuală reușită este consecința conlucrării tuturor forțelor politice, a instituțiilor statului, în mod deosebit

Președinție și Guvern, și în special activitatea profesionistă a ministerului de interne și a ministerului de externe. Până la posibila decizie în ceea ce privește Schengen apreciem deschiderea colegilor de la Viena.

Așteptăm să vedem și rezultatul votului olandez și rezultatele discuțiilor cheie ale miniștrilor de interne prezenți în Slovenia luni 11 Decembrie. Există o dinamică cu un ton mai pozitiv dar care deocamdată rămâne în chenarul prudenței și al negocierilor”.

Rareș Bogdan, pentru Bugetul.ro, despre aderarea la Schengen: „Trebuie să așteptăm o condiționalitate esențială, despre care noi nu vorbim, ministrul austriac, nici atât”

Eugen Dinu: Sunt șanse reale pentru intrarea României în Schengen?

Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL: Cum spuneam și săptămâna trecută pentru presa austriacă, pentru Der Standard și Die Presse, s-a întâmplat un lucru și pentru dumneavoastră presa din România: culoarele diplomatice, în momentul ăsta, sunt total dezghețate și sunt reluate la nivelul tuturor instituțiilor statului, cu puterea de la Viena.

Și acest lucru se vede, inclusiv în declarația ministrului de Interne, Karner, care trebuie salutată. E una îmbucurătoare. Însă trebuie să ne păstrăm rezervele, să nu considerăm declarația mai mult decât este.

De asemenea, să așteptăm o condiționalitate esențială, despre care noi nu vorbim, ministrul austriac, nici atât. Este vorba de votul pe care Bulgaria trebuie să-l ia în Parlamentul de la Haga, în parlamentul olandez, vot pe care România îl are încă din urmă cu un an și jumătate, încă din iunie 2022, vot care ar urma să oficializeze susținerea Olandei pentru Bulgaria.

„Noi suntem în demers cu Schengen alături de Bulgaria, nu putem să ne desprindem de bulgari”

Noi suntem în demers cu Schengen alături de Bulgaria, nu putem să ne desprindem de bulgari și, practic, în momentul acesta, înainte de orice declarație și de orice negocieri care se vor întâmpla în Slovenia și negocierile care vor continua în afară de a analiza și a studia, și a da răspuns la condiționalitățile pe care ministrul de Interne austriac le pune pentru ridicarea, pentru început, a granițelor pe zona de aerian, deci pe aeroporturi – ceea ce sigur e un lucru important, care ține de self respect, care ține de modalitatea în care românii nu doar că vor circula, dar se vor simți în Europa comună -, trebuie să așteptăm acest vot, care e unul complicat. El trebuia să aibă loc pe 6 decembrie pentru Bulgaria.

Parlamentul olandez a amânat votul, prin vocea lui Frans Timmermans, fostul comisar și vicepreședintele al Comisiei Europene, pentru data de 14. Deci, săptămâna viitoare. Asta în cazul în care se va realiza o majoritate, pentru că, după cum știți, au avut loc alegeri în Olanda.

„În cazul în care Wilders va reuși să construiască această majoritate, e foarte puțin probabil ca această nouă majoritate să acorde votul pentru Bulgaria”

În cadrul alegerilor, Geert Wilders, președintele Partidului Libertății, a ajuns să dețină cel mai mare număr de parlamentari, 37, și acum a anunțat că încearcă să construiască o majoritate cu trei partide de dreapta.

În cazul în care Wilders va reuși să construiască această majoritate, e foarte puțin probabil ca această nouă majoritate să acorde votul pentru Bulgaria. De aceea, există o emoție pe vot, în ceea ce privește votul de la Haga, pentru Bulgaria. După care, urmează să stăm de vorbă pe subiectul României și al condiționalităților pe care le pune Wilders, pentru acceptarea pentru prima dată a ridicării granițelor în zona aeroportuară.

E.D.: Putem spune că Olanda s-ar putea transforma într-o nouă Austrie pentru România?

Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL: Pentru România, nu! Pentru Bulgaria, trebuie să așteptăm și să nu ne grăbim.

Dar e îmbucurător și trebuie salutat ceea ce s-a întâmplat. Asta este indiscutabil. Trebuie salutat și trebuie să ne bucurăm de schimbarea de atitudine a puterii de la Viena, dar până la Schengen mai e o cale și negocierile trebuie să continue.

„Important este că zona diplomatică și-a făcut treaba, că în această zonă diplomatică sunt trei persoane în legătură directă cu PNL care au avut un rol important: președintele României, ministrul de Externe, ministrul de Interne”

Important este că zona diplomatică și-a făcut treaba, că în această zonă diplomatică sunt trei persoane în legătură directă cu PNL care au avut un rol important: președintele României, ministrul de Externe, ministrul de Interne și sigur că, până la urmă, e un plus al puterii de la București, atât de blamată în ultimele două săptămâni, că din nou s-a ratat Schengen-ul.

Eu am explicat, am ieșit public. Cred că am fost singurul. Primul, în mod sigur, cred că și singurul care am spus că a fost o retragere strategică de pe ordinea de zi a Consiliului JAI de pe data de 5 decembrie. Sigur că unii au crezut, alții n-au crezut. Acum se vede că a fost, pur și simplu, o decizie a noastră, pentru că Bulgaria nu avea acest acord al puterii de la Haga și riscam să avem o respingere foarte facilă a cererii de extindere a spațiului Schengen.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend