Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Regizorul Tudor Giurgiu, despre „Teambuilding”: Zău că nu văd unde e problema

Publicat

in

Regizorul Tudor Giurgiu intervine și el în lunga dezbatere despre comedia românească „Teambuilding”, spunând că este un moment istoric – după aproape 30 de ani, un film românesc face 1 milion de spectatori plătitori la cinema, iar „aici ar trebui să se termine orice discuție”.

Tudor GiurgiuFoto: Inquam Photos / Cristi Vescan

Tudor Giurgiu a reacționat pe Facebook, spunând că a fost „somat” să își clarifice poziția: pro sau contra Teambuilding: „pare o situație fără ieșire, efectiv nu am de ales”.

  • „Io cred că e de bine. E moment istoric – după aproape 30 de ani, un film românesc face 1 milion de spectatori plătitori la cinema. Aici ar trebui să se termine orice discuție.
  • Matei Dima, Cosmin Nedelcu, Alex Cotet și toti cei din echipa lor și-au propus să facă un film de public, să dea o lovitură de box-office, apelând la tot arsenalul de rigoare al genului. Cine minimizează sau ia în bășcălie efortul de a pune cap la cap un astfel de proiect (nu mai zic de riscurile financiare, banii fiind privați) se descalifică din start. Sunt ani de zile de lucru, de căutat formule, de încercat marea cu sarea. Boom-ul ăsta nu a apărut de nicăieri.
  • E f. bine că avem și filme comerciale de succes, după cum e de apreciat că filmele românești de autor continuă să fie căutate și vândute pe plan internațional”, afirmă regizorul Tudor Giurgiu.

El spune că România era cam singura țară din regiune unde filmele autohtone se regăseau rar în clasamentele de final de an, iar diversitatea de genuri sau de conținut era non-existentă.

  • „Altfel, gusturile nu se discută, există telecomandă dacă vreți să schimbați canalul (sau filmul). Platformele de streaming, de la cele mari până la boutique-ul nostru de la TIFF Unlimited, au o ofertă generoasă pentru toate gusturile. Zău că nu văd unde e problema…
  • PS Da, ar fi tare de tot dacă următoarele filme comerciale ar propune povești tot mai bine închegate, mizanscene și filmări mai deștepte care să iasă din zona care funcționează pe YT. Mai e de lucru, asta e clar”, adaugă regizorul.

„Teambuilding”, filmul românesc care a făcut istorie la box office-ul din țara noastră, și sezonul 2 al „Rise of Empires: Ottoman”, care prezintă lupta dintre Vlad Țepeș și sultanul Mahomed Cuceritorul, sunt cel mai vizionat lungmetraj, respectiv serial, în România la începutul lui 2023.

Teambuilding a devenit cel mai de succes film românesc din ultimii 30 de ani după lansarea sa în cinematografe pe 30 septembrie, comedia regizată de Matei Dima, Cosmin Nedelcu (Micutzu) și Alex Coteț generând încasări de 23,16 milioane de lei până la încheierea anului.

După ce filmul românesc Teambuilding a dominat discuțiile de pe internet aproape o săptămână, acum ar trebui trase niște concluzii: se regăsesc corporatiștii în personaje? De ce producția a stârnit atâtea pasiuni? Sunt necesare mai multe filme despre lumea din corporații (care reprezintă cam 30% din salariați)? CITEȘTE: Teambuilding: de ce toată lumea a vrut să-și spună părerea și cât se regăsesc corporatiștii în personajele din film

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

A murit Henry Kissinger, secretarul de stat care a lucrat cu Richard Nixon şi Gerald Ford. Împlinise 100 de ani în luna mai

Publicat

in

Henry Kissinger, o figură controversată a diplomaţiei americane, care a fost secretar de stat în mandatele lui Richard Nixon şi Gerald Ford, a murit miercuri la vârsta de 100 de ani, a anunţat organizaţia sa, informează news.ro.

Figură-cheie a diplomaţiei mondiale în timpul Războiului Rece, Henry Kissinger „a murit astăzi la domiciliul său din Connecticut”, a anunţat firma sa de consultanţă Kissinger Associates într-un comunicat, fără a preciza motivul decesului.

Iniţiator al apropierii de Moscova şi Beijing în anii ’70, el şi-a văzut imaginea pătată de pagini întunecate din istoria Statelor Unite, cum ar fi sprijinul său pentru lovitura de stat din 1973 din Chile sau invazia din Timorul de Est în 1975 şi, bineînţeles, războiul din Vietnam.

Un diplomat la fel de ascultat pe cât era de controversat, a fost admirat de unii ca un mare înţelept, urât de alţii care îl vedeau ca pe un criminal de război.

Kissinger a împlinit 100 de ani în luna mai. În iulie, de exemplu, a vizitat Beijingul pentru discuţii cu preşedintele chinez Xi Jinping.

Evreu german născut în Bavaria în 1923, Heinz Alfred Kissinger a fost naturalizat american la vârsta de 20 de ani. Fiu al unui învăţător, a intrat în contraspionajul militar şi în armata americană înainte de a studia la Harvard, unde a şi predat.

S-a impus ca imagine a diplomaţiei mondiale atunci când republicanul Richard Nixon l-a chemat la Casa Albă în 1969 în calitate de consilier pe probleme de securitate naţională, apoi de secretar de stat – a deţinut ambele funcţii între 1973 şi 1975 şi a rămas în fruntea diplomaţiei sub conducerea lui Gerald Ford până în 1977.

Atunci a lansat detensionarea relaţiilor cu Uniunea Sovietică şi dezgheţarea relaţiilor cu China lui Mao, în timpul unor călătorii secrete pentru a organiza vizita istorică a lui Nixon la Beijing în 1972.

De asemenea, a purtat negocieri cu Le Duc Tho pentru a pune capăt războiului din Vietnam, din nou în cel mai mare secret şi în paralel cu bombardamentele din Hanoi. Semnarea unei încetări a focului i-a adus Premiul Nobel pentru Pace împreună cu nord-vietnamezii în 1973, unul dintre cele mai controversate din istoria Nobelului.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Băuturi care stimulează imunitatea – Ajută la vindecarea rapidă a răcelilor și a altor boli

Publicat

in

Consumul de sucuri sau smoothie-uri este o modalitate excelentă de a vă îmbunătăți sănătatea. Este ușor să adăugați și să combinați fructe și legume sănătoase care vă pot ajuta să vă susțineți sistemul imunitar atunci când sunteți sănătos sau bolnav.

Sistemul tău imunitar este în permanență activ și își dă seama ce celule își au locul în corpul tău și care nu. Acest lucru înseamnă că are nevoie de o doză sănătoasă de vitamine și minerale pentru a-și menține energia.

Următoarele rețete sunt pline de nutrienți esențiali pentru sănătatea de zi cu zi sau pentru a lupta împotriva virusurilor precum răceala sau gripa.

Aflați ce nutrienți care stimulează imunitatea conține fiecare suc, smoothie sau lapte de semințe, astfel încât să vă puteți începe dimineața cu un stimulent revigorant pentru apărarea naturală a organismului dumneavoastră.

1. Portocale, grapefruit și alte citrice

Această explozie de citrice de la Happy Foods Tube conține mai mult decât suficient din doza zilnică recomandată de vitamina C.

Vitamina C are proprietăți antioxidante care îți protejează celulele de substanțele care dăunează organismului.

Deficitul de vitamina C poate duce la o vindecare întârziată a rănilor, la un răspuns imunitar deficitar și la incapacitatea de a lupta în mod corespunzător împotriva infecțiilor.

2. Mărul verde, morcovul și portocala

Morcovii, merele și portocalele sunt o combinație câștigătoare care îți ajută organismul să se protejeze și să lupte împotriva infecțiilor.

Merele și portocalele îți oferă vitamina C.

Vitamina A, care este, de asemenea, crucială pentru un sistem imunitar sănătos, este prezentă în morcovi sub forma antioxidantului betacaroten.

Morcovii conțin, de asemenea, vitamina B-6, care joacă un rol important în proliferarea celulelor imunitare și în producerea de anticorpi.

3. Sfeclă roșie, morcov, ghimbir și măr

Inflamația este adesea un răspuns imunitar la infecțiile provenite de la viruși sau bacterii. Simptomele unei răceli sau gripe includ nasul care curge, tusea și durerile de corp.

Persoanele care suferă de artrită reumatoidă pot găsi acest suc deosebit de util, deoarece ghimbirul are efecte antiinflamatorii.

4. Tomate

Nu este nevoie de storcător sau blender, deși veți dori să strecurați bucățile printr-o sită.

Roșiile sunt bogate în vitamina B-9, cunoscută sub numele de folat. Ajută la reducerea riscului de infecții. Roșiile oferă, de asemenea, cantități moderate de magneziu, un antiinflamator.

content-image

5. Kale, roșii și țelină

În loc să diluăm aroma de kale cu fructe dulci, această rețetă folosește suc de roșii, adăugând mai mult decât suficientă vitamina A.

Adăugarea unui pic de hrean picant la această rețetă poate oferi, de asemenea, beneficii antiinflamatorii, potrivit unor cercetări. Amestecați-o pentru o băutură care vă va trezi simțurile.

6. Căpșuni și kiwi

Căpșunile și kiwi sunt alte opțiuni sănătoase de inclus într-o băutură cu vitamina C. Deoarece este nevoie de aproximativ 4 căni de căpșuni pentru a face 1 cană de suc, este posibil să doriți să amestecați aceste fructe într-un smoothie mai degrabă decât într-un suc.

Mulți oameni au un deficit de vitamina D, care se găsește în cantități mari în lumina soarelui și în cantități mai mici în produsele de origine animală. Nivelurile sănătoase obținute prin lumina soarelui, prin dietă sau prin suplimente reduc riscul de infecții respiratorii, cum ar fi pneumonia sau gripa.

Pentru un plus de energie, înlocuiți laptele cu câteva uncii de iaurt grecesc bogat în probiotice. Administrarea de probiotice vă poate ajuta celulele să mențină o barieră antimicrobiană. Probioticele se găsesc în mod obișnuit în suplimentele nutritive și în alimentele fermentate.

7. Fructe de pădure și mango

Vitamina E din mango și laptele de migdale adaugă beneficii antioxidante suplimentare pentru a întări sistemul imunitar, în special la persoanele în vârstă.

8. Pepene verde și mentă

Pepenele roșu nu este doar bogat în vitamina C și arginină (care îți poate întări sistemul imunitar), ci poate ajuta și la ameliorarea durerilor musculare. Durerea musculară este un simptom comun al gripei, mai ales la persoanele în vârstă.

Conținutul ridicat de apă al acestui fruct poate face, de asemenea, ca acesta să fie mai ușor de stors (și să se simtă ca și cum ar fi mai puțin risipă de fructe).

9. Semințe de dovleac

Multe rețete online de suc de dovleac includ o mulțime de zaharuri adăugate sau solicită suc de mere cumpărat din magazin.

Beneficiile suplimentare pentru sănătate sunt, de asemenea, greu de ignorat. Nu numai că acest lapte vă va stimula sistemul imunitar, dar vă poate ajuta și pe dvs:

  • sănătatea oaselor
  • simptomele sau efectele menopauzei, cum ar fi înrăutățirea nivelului de colesterol sursă de încredere
  • sănătatea urinară
  • părul și pielea
  • sănătatea mintală
  • sănătatea prostatei

Semințele de dovleac sunt o sursă excelentă de zinc. Zincul este acum un ingredient comun în multe remedii pentru răceală, datorită efectelor sale pozitive atât asupra inflamației, cât și asupra sistemului imunitar.

10. Mărul verde, salata verde și varza

Sucul verde pe bază de legume este o sursă de nutrienți care promovează un sistem imunitar puternic.

Adăugați o mână de pătrunjel sau spanac pentru un plus de vitaminele A, C și K.

Păstrați-vă sistemul imunitar puternic

Prepararea de sucuri, smoothie-uri și băuturi nutritive este una dintre cele mai gustoase modalități de a vă menține sănătoși. Indiferent care îți place, poți adăuga oricând alte superalimente, cum ar fi semințele de chia și germenii de grâu, pentru mai multe beneficii pentru sănătate.

Alte modalități de a vă menține sistemul imunitar puternic includ practicarea unei igiene bune, menținerea hidratării, un somn bun, reducerea stresului și frecventarea.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend