Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Recursul FCSB, admis – Înalta Curte de Casație și Justiție va rejudeca palmaresul echipei Steaua

Publicat

in

Red. Sport • HotNews.ro

Înalta Curte de Casație și Justiție a admis recursul celor de la FCSB, iar palmaresul echipei Steaua va fi rejudecat.

Steaua BucurestiFoto: fcsteaua.ro

Conform Digisport, instanța a decis să accepte recursul celor de la FCSB legat de palmares, iar primul termen a fost fixat pentru luna noiembrie a acestui an.

„Instanța a respins excepţia nulităţii recursurilor, invocată de intimatul-reclamant Clubul Sportiv al Armatei, Steaua Bucureşti. Admite, în principiu, recursul declarat de pârâta SC Fotbal Club FCSB împotriva deciziei nr. 1034A din 28 iunie 2021 şi a încheierii din 10 mai 2021, pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti.

Fixează termen la 3 noiembrie 2022”, se precizează în documentul publicat pe scj.ro.

„Deși decizia din apel a fost favorabilă FCSB, în sensul că instanța a constatat că palmaresul echipei Steaua după anul 2003 nu aparține CSA, iar actuala echipă de fotbal a Armatei nu este continuatoarea echipei istorice Steaua București, am formulat recurs.

Instanța supremă trebuie să lămurească natura juridică a instituției de drept a palmaresului sportiv și respectiv dacă palmaresul unei echipe de fotbal căreia i s-a asigurat continuitatea sportivă și competițională, este unic și aparține entității juridice care o deține în prezent” – Adrian Căvescu, avocatul FCSB, pentru sursa citată.

Reprezentanții CSA Steaua susțint că formația din Liga 2 este continuatoarea echipei care a cucerit Cupa Campionilor în 1986, iar daunele pretinse sunt în valoare totală de 37 de milioane de euro.

Conform celor de la CSA Steaua, FCSB ar fi profitat fără temei legal de pe urma mărcii „Steaua” în perioada 2004-2014. Curtea de Apel București va fi nevoită să rejudece în totalitate dosarul.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

S-a deschis expoziția Licitației de Toamnă, cu o valoare de 1 milion de euro

Publicat

in

Top 100 Mari Maeștri ai Artei Românești, capodopere de valoare muzeală și colecții importante se reunesc la Palatul Cesianu-Racoviță în cea mai mare expoziție de opere de artă de patrimoniu, cu o valoare de peste 1 milion de euro. Expoziția, deschisă astăzi, va preceda „Licitația de Toamnă – Top 100 Mari Maeștri ai Artei Românești”, un eveniment de gală pe acorduri de jazz, în stilul anilor ’20, dedicat colecționarilor și pasionaților de artă, care va avea loc joi, 19 octombrie.

Expoziția Licitației de Toamnă la Palatul Cesianu-RacovițăFoto: Artmark

În expoziția Licitației de Toamnă – Top 100 Mari Maeștri ai Artei Românești sunt prezenți artiștii înscriși în „Top 10 clasici peste 100.000 de euro”, reprezentativi pentru arta românească importantă, după rezultatele de piață din ultimii ani – Nicolae Grigorescu, Ștefan Luchian, Nicolae Tonitza, Theodor Aman, Carol Pop de Szathmary, Camil Ressu, Arthur Segal ori Ion Țuculescu.

Preferat al colecționarilor, pictorul național Nicolae Grigorescu semnează trei alese opere de artă în cel mai mare eveniment al pieței românești de artă din acest sezon. Pentru prețul de pornire de 40.000 de euro este scoasă la licitație opera „Convoi de care cu boi, pe înserat”, care este și cea mai valoroasă lucrare din cadrul licitației din 19 octombrie. O altă capodoperă a licitației este „Pe Câmpinița”, semnată Nicolae Grigorescu. Opera, cu prețul de pornire de 30.000 de euro, provine din colecția istorică Alexandru Vlahuță și a fost reprodusă în monografii sau biografii celebre ale pictorului național. De la peisajele pictate în mijlocul naturii, cărora artistul le dedică nenumărate pânze, ajungem la transcrierile arhitecturii rurale. Cu cinci ani înainte de trecerea în eternitate, pictorul național semnează opera „Case la Câmpina”, care are în licitație prețul de pornire de 25.000 de euro.

Rare apariții în piața românească de artă sunt portretele expresive semnate Ștefan Luchian. În cadrul Licitației de Toamnă își fac apariția două asemenea rarități, unul este un portret Art Nouveau în pastel al unei tinere fete, posibil personificare a unui anotimp ce are un preț de pornire de 12.000 de euro; altul este portretul drag al fratelui său Anibal Luchian, care are un preț de pornire de 20.000 de euro. În sensibila sa operă portretistică, artistul surprinde condiția umană, chipurile apăsate de gânduri, privirile consumate de drame sufletești ori luminate de visuri de împlinire ale personajelor sale, reușite ale meșteșugului artistic evidențiate de cele două picturi scoase la licitație.

Multe dintre operele Licitației de Toamnă provin din prestigioase colecții istorice. Apariții rare în piața românească de artă sunt operele ce provin din colecția istorică Ecaterina Caragiale-Logadi, fiica marelui dramaturg Ion Luca Caragiale. De această dată, apare în Licitația de Toamnă opera „Veneția (Chiesa di San Marcuola)”, semnată Gheorghe Petrașcu, care are prețul de pornire de 15.000 de euro. Din colecția celebrului artist britanic Barry Mason provine opera „Floarea-Soarelui” semnată Arthur Segal. Lucrarea a participat la numeroase expoziții internaționale și are prețul de pornire de 3.000 de euro. Din colecția politicianului Corneliu Vadim Tudor provin patru opere importante: „În grădină”, semnată Nicolae Vermont (preț de pornire 2.000 de euro); „Liliac” de Octav Băncilă (preț de pornire 3.000 de euro); „Pierrot și Colombina” de Iosif Iser (preț de pornire 6.000 de euro) și „Canceu cu garofițe” de Adam Bălțatu (preț de pornire 900 de euro).

Cu ocazia celei mai importante licitații de artă a sezonului, Casa Artmark îi celebrează pe cei mai valoroși pictori români, ale căror opere domină în prezent topul tranzacțiilor de artă din România. Capodoperele semnate de Marii Maeștri ai Artei Românești sunt expuse la Palatul Cesianu-Racoviță și pot fi vizitate de luni până duminică în intervalul orar 10:00-20:00. Evenimentul „Licitația de Toamnă – Top 100 Mari Maeștri ai Artei Românești” se va desfășura de la ora 19:00 în sala de licitații a Casei A10 by Artmark, dar și online pe platforma Artmark Live.

Articol susţinut de A10 by Artmark

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Formula 1 – Lewis Hamilton și motivul pentru care nu a semnat cu Ferrari

Publicat

in

Lewis Hamilton și-a prelungit contractul cu Mercedes la finalul verii acestui an, dar au fost multe zvonuri care l-au dat aproape de o rivală din Formula 1, Scuderia Ferrari. La câteva luni distanță de la acel moment, britanicul a vorbit cu subiect și predicat despre oferta italienilor.

Lewis HamiltonFoto: Hasan Bratic/AvensImages/LiveMedia / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> O nouă echipă, tot mai aproape de Formula 1

Lewis Hamilton și transferul ratat la Ferrari: Spune că nu s-a simțit pregătit să se mute în Italia

Telenovela prelungirii contractului cu Mercedes s-a încheiat definitiv pe 31 august: a venit anunțul oficial al noilor înțelegeri pe care Lewis Hamilton și George Russell le-au semnat până în 2025.

Daily Mail a scris în luna mai despre realul interes al celor de la Ferrari pentru Hamilton. S-a vorbit atunci despre un contract de 40 de milioane de lire sterline, adică egal cu cel pe care Lewis îl primea la acel moment din partea celor de la Mercedes.

La săptămâni bune de la acel moment, Hamilton a recunoscut că au fost discuții cu italienii și a oferit și clarificările pentru nerealizarea mutării.

Pentru jurnaliștii de la Blick, Lewis a adus lămuriri despre subiectul eventualului său transfer la Ferrari.

„Nu chiar (n.r. dacă s-a gândit cu adevărat să plece de la Mercedes). Bine, cu siguranță am avut câteva conversații ocazionale (n.r. cu Ferrari). Cunosc o mulțime de oameni buni acolo. Dar nu m-am simțit însă niciodată pregătit să mă mut în Italia”, a spus Lewis Hamilton pentru sursa citată.

După disputarea a 16 etape din actualul sezon al Formulei 1, Hamilton se află pe locul trei în ierarhia piloților, cu 190 de puncte. Multiplul campion mondial este devansat doar de piloții RedBull – Verstappen este primul, cu 400 de puncte, iar Sergio Perez al doilea, cu 223 de puncte.

De-a lungul carierei, Hamilton a adunat 4595,5 puncte, a obținut 103 victorii, a bifat 196 de podiumuri și a cucerit de șapte ori titlul mondial (un record – se află la egalitate cu legendarul Michael Schumacher).

A debutat în 2007, la Marele Premiu la Australiei, iar prima echipă din Formula 1 a fost McLaren (2007-2012). Din 2013 este pilotul celor de la Mercedes.

Formula 1 – Clasamentul piloților

1. Max Verstappen (Red Bull) 400 puncte

2. Sergio Perez (Red Bull) 223

3. Lewis Hamilton (Mercedes) 190

4. Fernando Alonso (Aston Martin) 174

5. Carlos Sainz (Ferrari) 150

6. Charles Leclerc (Ferrari) 135

7. Lando Norris (McLaren) 115

8. George Russell (Mercedes) 115

9. Oscar Piastri (McLaren) 57

10. Lance Stroll (Aston Martin) 47 etc.

Formula 1 – Clasamentul constructorilor

1. RedBull 623 puncte / campioană

2. Mercedes 305

3. Ferrari 285

4. Aston Martin 221

5. McLaren 172

6. Alpine-Renault 84

7. Williams 21

8. Haas 12

9. Alfa Romeo 10

10. AlphaTauri 5.

Calendarul sezonului 2023 din Formula 1

5 martie: Bahrain – Învingător Max Verstappen

19 martie: Arabia Saudită – Învingător Sergio Perez

2 aprilie: Australia – Învingător Max Verstappen

30 aprilie: Azerbaijan / Baku – Învingător Sergio Perez

7 mai: Miami – Învingător Max Verstappen

21 mai: Emilia Romagna / Imola – ANULAT

28 mai: Monaco / Monte Carlo – Învingător Max Verstappen

4 iunie: Spania / Barcelona – Învingător Max Verstappen

18 iunie: Canada / Montreal – Învingător Max Verstappen

2 iulie: Austria / Spielberg – Învingător Max Verstappen

9 iulie: Marea Britanie / Silverstone – Învingător Max Verstappen

23 iulie: Ungaria / Hungaroring – Învingător Max Verstappen

30 iulie: Belgia / Spa-Francorchamps – Învingător Max Verstappen

27 august: Ţările de Jos / Zandvoort – Învingător Max Verstappen

3 septembrie: Italia / Monza – Învingător Max Verstappen

17 septembrie: Singapore / Marina Bay – Învingător Carlos Sainz

24 septembrie: Japonia / Suzuka – Învingător Max Verstappen

8 octombrie: Qatar / Losail

22 octombrie: SUA / Austin

29 octombrie: Mexic / Mexico City

5 noiembrie: Brazilia / Sao Paulo

18 noiembrie: Las Vegas

26 noiembrie: Abu Dhabi / Yas Marina.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend