Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Reacția statului român după ce BBC a dezvăluit că Marea Britanie le-a spus migranților de pe o insulă militară că poate să îi mute în România

Publicat

in

La nivelul Ministerul Afacerilor Interne, nu s-a primit nicio solicitare privind acordarea permisiunii de intrare în România a migranților blocați de ani de zile într-o tabără pe o insulă militară a Regatului Unit și a SUA din Oceanul Indian, a transmis MAI într-o reacție după dezvăluirile făcute de publicația britanică BBC

BBC relata că migranții prezenți la baza Diego Garcia o mutare temporară în România, pentru 6 luni, într-un „centru sigur” al Națiunilor Unite.

„Referitor la acest caz, până la această oră, la nivelul instituției noastre, nu s-a primit nicio solicitare privind acordarea permisiunii de intrare în România a acestora”, a replicat Ministerul de Interne de la București.

Instituția amintește că, în afara celor 6 centre regionale, în cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări funcționează Centrul de Tranzit în Regim de Urgență de la Timișoara (CTU), devenit operațional odată cu intrarea în vigoare a Acordului dintre Guvernul României, Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR) şi Organizația Internațională pentru Migrație (OIM) privind evacuarea temporară în România a unor persoane aflate în nevoie urgentă de protecție internațională şi relocarea ulterioară a acestora.

La acest centru se realizează evacuarea temporară în România a unor persoane aflate în nevoie urgentă de protecţie internaţională şi relocarea ulterioară a acestora, pentru o perioadă de maximum 6 luni.

În cadrul procedurii de relocare, IGI solicită verificări din partea structurilor cu atribuții pe linia securității naționale, iar ulterior se comunică răspunsul către UNHCR, cu privire la persoanele acceptate.

De la intrarea în vigoare a Acordului Tripartit, UNHCR a solicitat accesul pe teritoriul României pentru 5.436 de persoane, dintre care 5.029 au primit acordul pentru a fi evacuate în centrul de la Timișoara.

MAI subliniază că niciuna dintre persoanele evacuate în CTU nu a rămas pe teritoriul României, fiind relocate în alte state.

Loading

ACTUAL

GATA! Cetatea Poenari poate fi vizitată! O poți face chiar acum, virtual

Publicat

in

Recent reabilitată, Cetatea Poienari își deschide porțile într-un mod inedit: virtual! Ziarul PROFIT te invită să faci o călătorie în timp și să explorezi această fortăreață medievală, renumită pentru legătura sa cu Vlad Țepeș. Cu ajutorul tehnologiei, poți urca treptele cetății, admira peisajele impresionante și descoperi secrete ascunse.

Așadar, vrei să explorezi una dintre cele mai impresionante cetăți din România? Fără să părăsești confortul casei tale, poți acum să vizitezi virtual Cetatea Poienari. Ziarul PROFIT îți oferă o experiență unică, pas cu pas, prin fiecare colțișor al acestei fortărețe medievale. Dă click pe link, apoi apasa EXPLORE 3D SPACE și pornește la drum!

CLICK AICI PENTRU A VIZITA CETATEA POENARI

Loading

Citeste mai mult

ACTUAL

Benzina și motorina s-au scumpit din nou. Iată cât a ajuns să coste un litru de carburant

Publicat

in

Un plin de benzină pentru un rezervor mediu de 40 de litri costă acum aproape 300 lei, și asta pentru că benzina a ajuns acum la pompă 7,38 lei litrul, iar motorina 7,54 lei.

Este a 4-a scumpire de la începutul acestui an. Prima a fost pe 1 ianuarie, odată cu majorarea accizelor. Atunci, benzina s-a scumpit cu 0,17 lei, iar motorina cu 0,16 lei per litru, ceea ce înseamnă că de la începutul acestui an și până în acest moment, benzina s-a scumpit cu 0,29 lei per litru, iar motorina cu 0,28 lei.

Prețul petrolului este influențat și de valul de frig care lovește în această perioadă Statele Unite ale Americii și Europa, ceea ce duce la o mărire a consumului de combustibil, lucru care implică și o majorare a prețurilor.

Loading

Citeste mai mult

ACTUAL

VIDEO | Accident grav in Argeș – Autocar cu pasageri lovit de un TIR

Publicat

in

Echipajele ISU Argeș au fost solicitate să intervină în aceasta dimineață în cazul unui accident rutier produs pe Autostrada A1, km 78, Pitești-București, produs între un autocar și un autocamion.
Forțele de intervenție ajunse la locul solicitării au evaluat rapid situația și au constatat că în autocar se aflau 11 persoane, iar în autocamion, un singur ocupant.
Nicio persoană nu necesită îngrijiri medicale.
Pompierii asigură măsuri specifice de prevenire a incendiilor.

Loading

Citeste mai mult

ACTUAL

Reacția HOLCIM după amenda uriașă primită de la Consiliul Concurenței: Respingem concluziile raportului de investigație și vom contesta sancțiunea

Publicat

in

Așa cum relatam intr-o știre anterioară, Consiliul Concurenţei a sancţionat companiile Holcim Romania, Romcim şi Heidelberg Materials România cu amenzi de 217,9 milioane lei (43,7 milioane euro) pentru coordonarea politicilor de stabilire a preţurilor.

Holcim România S.A. , care are o fabrica și în județul nostru, la Câmpulung, a fost sancționată cu 90.900.114,26 lei (18,2 milioane euro), Romcim SA cu 66.123.571,28 lei (13,3 milioane euro), iar Heidelberg Materials România S.A. cu 60.942.856,28 lei (12,2 milioane euro).

Autoritatea de concurență spune că, cel puțin în perioada 2017-2018, între cei trei producători de ciment s-a făcut un schimb de informații comerciale sensibile referitoare la prețuri viitoare, discounturi, condiții de plată, termene de plată, cantități și volume prin intermediul unor clienți. Astfel, fiecare dintre cei trei producători a implementat mecanisme pentru organizarea și utilizarea internă a informațiilor colectate de la clienți prin agenții zonali de vânzări.

Cimentul este un material indispensabil pentru prepararea betoanelor și ca ingredient principal pentru o multitudine de materiale pentru construcții.

Reacția Holcim: Respingem concluziile raportului de investigație și vom contesta sancțiunea

„Ca urmare a finalizării investigației privind piața cimentului, astăzi, Consiliul Concurenței a anunțat decizia de sancționare a producătorilor de ciment cu amenzi raportate la cifra de afaceri a societăților, știre care a fost preluată în mass-media.

Holcim România respinge concluziile raportului de investigație și declară că a acționat și continuă să acționeze în conformitate cu normele concurențiale.

Considerăm decizia ca fiind lipsită de fundament, de aceea Holcim România își va exercita dreptul la apărare în fața instanțelor de judecată și va contesta sancțiunea emisă de autoritatea română de concurență.

Avem un angajament de lungă durată față de concurența loială, așa cum se reflectă în Codul de conduită în afaceri, un program extins de conformitate și integritate, care include politici, proceduri detaliate și instruire constantă privind regulile de concurență.

Holcim România are toleranță zero pentru orice încălcare a normelor. Suntem hotărâți să prevenim orice formă de activitate care permite încălcări ale Codului nostru de Conduită în Afaceri, precum și ale cadrului legislativ”, se arată într-un comunicat de presă remis redacției.

Loading

Citeste mai mult

ACTUAL

VREI SPORT, PLĂTEȘTI! Taxe majorate la Curtea de Argeș – 250 lei ora pentru stadion, 138 lei ora în Sala de Sport – NICIO REDUCERE și… PLĂȚI ÎN NATURĂ

Publicat

in

Consilierii PSD și PNL au stabilit nivelul tarifelor de acces la putinele așezăminte sportive din municipiul Curtea de Arges. Au apărut taxe noi iar cele deja existente au fost deja majorate spre nemulțumirea argesenilor amatori de sport care spun ca li se cer din ce in ce mai multi bani dar fara a se oferi facilități suplimentare.

Cea mai contestata taxă nou introdusa este cea pentru utilizarea terenului secundar de fotbal, cel de lângă plute. Pentru a avea acces aici trebuie să plătiți 150 lei ora de utilizare. Nu exista niciun fel de reducere sau facilitate oferita unor categorii de tineri și copii.

Pentru utilizarea stadionului principal, cel care ofera si cateva vestiare ponosite si un gazon mai acătari, taxa de utilizare s-a majorat la 250 lei/ora de utilizare.

Pentru terenul sintetic din strada 1 Decembrie 1918, taxa de utilizare s-a majorat la 80 lei/oră.

Pentru a avea acces la Sala de Sport, chiar daca nu se ofera nimic în plus față de anii anteriori – cu excepția picaturilor de ploaie suplimentare, taxa de utilizare a fost majorată la 138 lei/oră, pentru lunile de iarnă, față de 125 lei cat era anul trecut și la 88 lei/oră pentru lunile de vară.

Și la Bazinul de înot au fost majorate tarifele, lucru acceptabil atata timp cat pierderile de aici sunt imense, facilitațile slabe iar majoritatea…. putinilor argeseni care mai folosesc asa numita „baie comunală” plătesc in natură intrarea sau cu ceva pile pentru acces gratuit.

Loading

Citeste mai mult

ACTUAL

VIDEO | Gata, l-au filmat! Ce a putut face primarul Panțurescu cu mașina primăriei

Publicat

in

Afecțiunea și admirația pe care argeșenii le simt pentru iubitul lor primar Panțurescu au atins noi cote aseară, în timp ce un fan entuziast l-a urmărit pe primar în călătoria sa de după orele de program. Locuitorul devotat, sperând să obțină un autograf sau un macar un selfie cu PIC pentru a se lauda pe FB sai TikTok s-a trezit în mijlocul unei revelații neașteptate.

Înarmat cu hotărâre și un smartphone, fanul lui PIC Panțurescu crezut ca drumul primarului include vizite de lucru nocturne pe diverse șantiere. Cu toate acestea, seara a luat o întorsătură surprinzătoare când vehiculul primarului, o mașină oficială marcată distinct, a fost prptită de primarul PIC chiar în fața porții reședinței sale, ceea ce a dus la niște scenarii deloc lăudabile pentru motorina plătită din banii publici.

Potrivit relatării cetățeanului, acesta s-a apropiat de primarul PIC când acesta a coborât din mașină, întrebând despre utilizarea suspectă a vehiculului oficial. În loc să ofere claritate, primarul PIC a optat pentru tăcere și a încercat să devieze subiectul, declarând că doar a oprit schimbe de unul singur uleiul și filtrul motorului pentru a face economii la bugetul local.

Locuitorul iscoditor, simțindu-se nemulțumit de răspunsul primarului PIC care a lăsat să se înțeleagă că-l doare-n țeava de eșapament a Dusterului primăriei, a decis să raporteze incidentul la poliția locală, ridicând îngrijorări cu privire la utilizarea neadecvată a resurselor finanțate de contribuabili pentru comisioane personale. Răspunsul poliției, totuși, a fost în cel mai bun caz călduț, sursele afirmând: „Cum e primarul e și polițistul!” – un sentiment comun în rândul localnicilor cu privire la tendința forțelor de ordine de a evita problemele sociale mai controversate.

În ciuda controverselor, baza de fani devotați a primarului nu dă semne de scădere… ca vărstă. Mulți pensionari comuniști cred ( dat nu sunt siguri) că primarul PIC este cu adevărat dedicat îmbunătățirii infrastructurii orașului și bunăstării comunității, estompând granițele dintre supraveghere și admirație autentică.

Pe măsură ce circulă vestea acestor genuri de incidente, argeșenii rămân captivați de primarul PIC, ilustrând relația complexă dintre funcționarii publici și cetățenii care îi susțin. Fie în vremuri de laude sau de control, se pare că legătura dintre primar și alegătorii săi continuă să inspire dezbateri și bârfe continue…

Acest material este un pamflet și trebuie tratat ca atare

Loading

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Câmpulung

În Trend