NATIONAL
Reacția EIG, după ce a pierdut la Curtea de Justiție a UE: Se confirmă că raportul EIOPA privind Euroins nu are valoare juridică / Bulgarii așteaptă decizia Curții de Arbitraj din Washington
Publicat
acum 2 luniin
De
adminEuroins Insurance Group (EIG) susține marți cu referire la procesul pierdut la Curtea de Justiție a UE, că „decizia instanței confirmă că raportul autorității europene de asigurări (EIOPA) privind solvabilitatea Euroins România nu are valoare juridică, iar conducerea fostei ASF l-a folosit ilegal pentru a accelera falimentul asigurătorului român”. În plus, EIG zice că hotărârea confirmă justețea deciziei de a apela la Curtea de Arbitraj din Washington, unde bulgarii cer daune de peste 500 milioane de euro.
Într-un punct de vedere transmis marți către HotNews.ro, grupul EIG susține că „demersul inițiat la Curtea de Justiție a Uniunii Europene cu privire la raportul EIOPA privind Euroins România (EIRO) a urmărit în principal să identifice dacă acest raport avea vreo aplicabilitate juridică și dacă a fost obligatoriu pentru unele dintre autoritățile de reglementare implicate în cazul asigurătorului român”.
- „Ordinul CJEU, în practică, confirmă percepția noastră că Raportul EIOPA nu a avut valoare juridică și nu a fost un document obligatoriu din punct de vedere juridic (par. 46 din Ordin). Ca urmare, Raportul EIOPA nu ar fi putut să ofere nicio bază pentru (1) orice alte decizii ale instanțelor române și/sau (2) orice declarații ulterioare ale reprezentanților ASF privind situația financiară și solvabilitatea EIRO (pe baza partea divulgată a Raportului EIOPA în unele mass-media românești la 5 aprilie 2023, precum și următoarele declarații publice ale unor oficiali ASF, cu privire la acest Raport EIOPA).
- Spre deosebire de aceasta, nu numai unii foști oficiali ai ASF au comentat public acest raport pentru a sprijini revocarea ilegală a licenței de funcționare a EIRO, ci, în plus, l-au folosit ca instrument pentru a specula în continuare cu privire la situația financiară și solvabilitatea EIRO.
- Pe deasupra, fosta conducere a ASF a încercat să-l prezinte drept probă la instanța română atunci când a solicitat falimentul asigurătorului român, obținând astfel un avantaj injust, în timp ce, în același timp, companiei EIG i-a fost constant refuzat accesul la acest raport de către EIOPA.
- Raportul EIOPA nici nu a putut fi folosit în fundamentarea deciziei fostei conduceri a ASF de a retrage licența EIRO (hotărâre care este contestată în prezent la instanțele române și este încă pe rol) și nici nu ar putea genera efecte juridice care urmează a fi considerate obligatorii fie de către instanțele române, fie de către ASF;
Ordinul CJEU, din păcate, confirmă înțelegerea noastră că revocarea licenței EIRO a fost făcută de către conducerea anterioară a ASF cu rea intenție, iar Raportul EIOPA (și EIOPA însuși) a fost folosit incorect de unii oficiali ASF pentru acțiuni rău intenționate. - Având în vedere faptul că Raportul EIOPA a fost întocmit prin numeroase și diverse nereguli, printre care (1) faptul că s-a bazat pe date care nu fuseseră nici furnizate și nici verificate de EIRO; (2) EIRO nu a participat în niciun fel la pregătirea prezentului raport și nu i s-a adresat nici măcar o singură întrebare pe parcursul procesului de către EIOPA; (3) EIG a avut acces la acest Raport prea târziu, când licența de funcționare a EIRO a fost revocată și instanța română a trimis deja EIRO în faliment;
- Decizia CJEU confirmă încă un fapt, și anume – Raportul EIOPA nu are valoare juridică și nu a avut niciodată vreo valoare juridică pentru nimic. Ca să nu mai vorbim de faptul că Raportul EIOPA a vizat în mod predominant doar un fragment din operațiunile EIRO într-o perioadă trecută care nu are nimic de-a face cu motivul formal al revocării licenței asigurătorului român – mai exact, contractele de reasigurare ale EIRO valabile până la 31 decembrie. 2022, în timp ce contractul de reasigurare existent al Euroins România la momentul retragerii licenței (17 martie 2023) nu era un subiect în acest Raport EIOPA”.
EIG: Inițierea procedurilor arbitrale la Washington – ICSID, singura modalitate de a proteja drepturile Euroins România
EIG mai susține că decizia CJUE ar confirma faptul că „revocarea licenței EIRO a fost o încălcare directă a principiilor de bază ale statului de drept și a declarațiilor unora dintre reprezentanții conducerii anterioare a ASF, care au scurs o parte a raportului EIOPA către mass-media din România în încercarea de a folosi un document neobligatoriu din punct de vedere juridic pentru a-și fundamenta decizia ilegală”.
- „Din păcate, victimele acelor acțiuni răuvoitoare comise de foștii funcționari ASF au fost asigurații și părțile vătămate ale Euroins România. EIG și acționarii săi vor continua să lupte pentru drepturile acestor asigurați și părțile vătămate prin toate mijloacele legale.
- Decizia CJEU cu privire la Raportul EIOPA – un raport care în sine nu are consecințe juridice și, prin urmare, nu poate fi atacat, confirmă încă o dată justiția deciziei EIG de a iniția proceduri arbitrale la autoritatea arbitrală independentă din Washington – ICSID, care a fost singura modalitate de a proteja drepturile companiei”.
Eurohold și EIG, patronii bulgari ai Euroins România au depus oficial în luna mai din acest an o cerere de arbitraj împotriva Guvernului României, la Centrul Internațional de Soluționare a Litigiilor Investiționale (ICSID) din Washington DC. Aceștia acuză că decizia ASF de a retrage autorizația Euroins a fost ilegală și cer daune de peste 500 milioane de euro.
Bulgarii de la EIG au pierdut procesul cu EIOPA la Curtea Europeană de Justiție
Euroins Insurance Group (EIG) a pierdut la Curtea europeană procesul cu EIOPA, autoritatea europeană de asigurări și pensii ocupaționale, iar instanța a decis ca EIG să suporte și costurile de judecată.
În vara lui 2023, Euroins s-a adresat Curții de Justiție a UE. A cerut anularea raportului autorității europene de asigurări și pensii ocupaționale (EIOPA) privind solvabilitatea Euroins România.
Firma din Bulgaria, lider RCA în România, a mai acuzat că EIOPA:
- și-a depășit competențele reglementate în ceea ce privește rolul și participarea la inițierea, redactarea și publicarea acestui raport privind evaluarea rezervelor tehnice brute și nete de reasigurare pentru portofoliul de răspundere civilă auto al Euroins România.
- a încălcat drepturile EIG și Euroiuns și a acționat în mod excesiv și discriminatoriu prin faptul că nu a solicitat poziția Euroins România cu privire la constatările raportului EIOPA și prin faptul că nu a acordat Euroins România acces la raportul EIOPA;
- EIOPA a încălcat principiile proporționalității, independenței, obiectivității și transparenței prin faptul că a refuzat Euroins și Euroins România accesul la raportul EIOPA
Curtea de Justiție a UE a respins acuzațiile EIG, acționarul Euroins
Curtea Europeană de Justiție arată în decizia sa că raportul EIOPA a fost adoptat și transmis autorităților de supraveghere române și bulgare ulterior retragerii autorizației Euroins, iar instanța română a refuzat ca probă acest raport în procesul în care s-a cerut suspendarea deciziei ASF.
- „Curtea reține de la început că raportul atacat a fost adoptat și transmis autorităților de supraveghere române și bulgare la o dată ulterioară datei la care a fost adoptată decizia de retragere. Decizia de retragere a fost adoptată de autoritatea română de supraveghere la 17 martie 2023, iar raportul respectiv a fost adoptat la 28 martie 2023.
- În plus, Curtea subliniază, așa cum a procedat EIOPA, că instanța română aflată în sesizarea procedurii provizorii prin care se urmărea suspendarea efectelor deciziei de retragere a refuzat să admită raportul atacat ca probă în cadrul acestei proceduri provizorii.
- În aceste împrejurări, reclamanta nu poate susține în mod rezonabil că raportul atacat a avut efecte juridice obligatorii în ceea ce privește decizia de retragere sau în ceea ce privește decizia instanței române de judecată privind suspendarea efectelor acestei decizii”, se arată în decizia Curții.
În ceea ce privește conținutul raportului atacat, Curtea reține, printre altele, că acesta constă într-o evaluare a rezervelor tehnice brute și nete de reasigurare pentru portofoliul de răspundere civilă auto al Euroins România.
- „Se stabilește doar că Euroins România a avut o deficiență pe baza datelor transmise către EIOPA de către autoritatea română de supraveghere. În plus, raportul atacat nu conține recomandări cu privire la măsurile care trebuie adoptate față de Euroins România.
- Dimpotrivă, la pagina 7 din respectivul raport, se precizează că acesta se citește fără a aduce atingere competenței autorității române de supraveghere pentru supravegherea Euroins România”, menționează instanța UE.
Din aceste motive, Curtea de Justiție a UE a respins acțiunea EIG ca inadmisibilă. În plus a decis că EIG va suporta și cheltuielile de judecată efectuate de EIOPA în acest proces.
Poate vrei sa citesti
Horoscopul zilei de 19 ianuarie 2025. Gemenii sunt sfătuiți să scoată altruismul la iveală. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Ce metodă îndepărtează cu adevărat pesticidele de pe fructe și legume
Creierul se curăță singur în timpul somnului: Pastilele de somn prescrise de medici blochează acest proces
Ucraina cumpără două reactoare nucleare rusești din Bulgaria
O descoperire revoluționară ar putea elimina necesitatea refrigerării vaccinurilor și a medicamentelor
Incendiu puternic într-un centru industrial din vestul Rusiei, după un atac cu drone ucrainene
NATIONAL
Horoscopul zilei de 19 ianuarie 2025. Gemenii sunt sfătuiți să scoată altruismul la iveală. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Publicat
acum 38 de minutein
18 ianuarie 2025De
adminHoroscopul zilei de 19 ianuarie 2025 spune că Gemenii sunt sfătuiți să scoată altruismul la iveală. Nu trebuie să facă doar ceea ce vor ei. Nativii acestei zodii sunt persoane cu o mare dăruire, dar care știu și să pună limite sănătoase.
Racii trăiesc o perioadă foarte aglomerată a vieții lor. Nativii acestei zodii au toate șansele să omită sau chiar să uite să facă anumite lucruri. De aceea, sfatul cel mai important al astrelor pentru ei este să-și noteze și să fie cât mai bine organizați.
Horoscopul zilei de 19 ianuarie 2025
Horoscopul zilei de 19 ianuarie 2025 spune că nativii zodiacului vor trece prin diverse stări și situații atât în prezent, dar și în perioada următoare. De aceea, astrele sfătuiesc zodiile să ia totul pas cu pas și să fie atente chiar și la cele mai mici detalii.
Descoperă ce îți rezervă astrele în funcție de zodia în care te-ai născut.
Berbec: 21 martie – 19 aprilie
Este o zi bună pentru a te organiza. Ai mentalitatea potrivită pentru a rezolva micile sarcini pe care le-ai lăsat pe ultima sută de metri. Studiile ar putea fi afectate din cauza unor probleme de sănătate sau tensiuni. Nu-ți descărca frustrarea pe partenerul tău.
Taur: 20 aprilie – 20 mai
Gândește-te la cum diferite părți ale vieții tale te afectează emoțional. Ar fi o zi bună să îți găsești un hobby care te ajută să explorezi latura ta interioară. Este recomandat să fii atentă și să te abții în ceea ce privește mâncatul excesiv.
Motivează-te să economisești bani.
Gemeni: 21 mai – 21 iunie
Astăzi, altruismul îți va aduce mai mult respect acasă. Rezistă impulsului de a face lucruri doar pentru tine. S-ar putea să nu obții rezultatele așteptate în raport cu eforturile depuse. Fă ceva special pentru persoana iubită astăzi. Gândește-te bine înainte să alegi să cumperi ceva. Nu lăsa munca neterminată pentru a ajuta un coleg.
Rac: 22 iunie – 22 iulie
Ai atât de multe pe cap în ultima vreme. Asigură-te că îți notezi totul pentru a nu uita. Pot apărea probleme de sănătate, așa că ai grijă și de dietă. Împărtășește o idee nouă cu partenerul tău. Discută despre o problemă financiară. Dacă ai o idee pentru un proiect sau o soluție pentru o problemă, împărtășește-o.
Leu: 23 iulie – 22 august
Lasă-i pe ceilalți să fie în față și concentrează-te asupra obiectivelor tale. Când faci lucrurile corecte și te concentrezi pe ceva cu adevărat important, atenția va veni de la sine. Talentul tău creativ ar putea rămâne ascuns și s-ar putea să simți o scădere a inteligenței. Nu-ți ignora partenerul. Nu lăsa mândria să te determine să cheltuiești mai mult decât îți dorești.
Fecioară: 23 august – 22 septembrie
Va trebui să muncești din greu pentru a găsi informațiile de care ai nevoie. Continuă să îți cauți răspunsurile în cărțile vechi, deoarece internetul nu pare să aibă ce îți dorești. Evită stresul excesiv, acest lucru ar putea duce la probleme de sănătate. Împărtășește-ți planul financiar cu cineva de încredere. La locul de muncă, ai toate informațiile de care au nevoie ceilalți.
Balanță: 23 septembrie – 23 octombrie
Deși ai putea simți că cea mai bună cale de a face pe toată lumea fericită este să îți ascunzi sentimentele, tot ceea ce vei face astăzi te poate face pe tine nefericită. Este o perioadă favorabilă pentru a învăța o limbă străină. Împărtășește-ți sentimentele cu partenerul tău. Ia o decizie informată cu privire la o investiție.
Scorpion: 24 octombrie – 21 noiembrie
Respectul te va duce departe astăzi. Acordă atenție fiecărei persoane care îți vorbește. Ai grijă de dietă. Nu te panica, deoarece anxietatea poate duce la afecțiuni. Fă-l pe partenerul tău fericit astăzi. Ce cumperi astăzi s-ar putea să nu te impresioneze mâine.
Săgetător: 22 noiembrie – 21 decembrie
Acordă atenție astăzi vieții tale interioare. Deși în mod normal ești orientată spre exterior, azi trebuie să îți analizezi cu adevărat ce se întâmplă în interiorul tău. Vor apărea idei grozave pentru a-ți menține bugetul. Este datoria ta să păstrezi pacea la locul de muncă și să fii rescpectuoasă cu colegii, scrie Astrology.com.
Capricorn: 22 decembrie – 19 ianuarie
Fii fermă astăzi. Trebuie să te asiguri că oamenii nu vor considera generozitatea ta un permis pentru a te exploata. Există câteva posibilități de accidente minore, care pot fi evitate. Dragostea va veni către tine dacă zâmbești și vorbești cu toată lumea. O mică răsplată nu te va răni, doar nu cheltui prea mult.
Vărsător: 20 ianuarie – 18 februarie
Este momentul potrivit să îți îndrepți atenția către confortul material. Ai încredere în instinctele tale atunci când iei o decizie financiară, dar însoțește-le și cu fapte concrete. Viața amoroasă poate avea de câștigat, pe măsură ce romantismul îți va bate la ușă.
Pești: 19 februarie – 20 martie
Petrece cât mai mult timp cu ceilalți astăzi. Nu ești într-o stare mentală potrivită pentru a fi singură și te vei simți mai bine dacă stai cu oameni care au o viziune optimistă asupra vieții. Preluarea controlului asupra unui proiect îți va face ție și celor din jur viața mai ușoară.
NATIONAL
Ce metodă îndepărtează cu adevărat pesticidele de pe fructe și legume
Publicat
acum o orăin
18 ianuarie 2025De
adminPe fondul preocupărilor legate de siguranța alimentelor și impactul pesticidelor asupra sănătății, o întrebare devine din ce în ce mai frecventă: cum putem reduce expunerea la substanțele chimice de pe fructe și legume?
De la trucuri populare pe rețelele de socializare, precum utilizarea bicarbonatului de sodiu și oțetului, până la soluții specializate, consumatorii caută metode eficiente și accesibile, scrie click.ro.
Riscurile reale ale pesticidelor
Pesticidele sunt esențiale pentru protejarea culturilor, dar urmele acestora pot rămâne pe suprafața produselor pe care le consumăm. Studiile au asociat unele pesticide cu afecțiuni grave, inclusiv tulburări neurologice și endocrine sau chiar cancer. Totuși, Agenția pentru Protecția Mediului din SUA susține că expunerea la cantități mici este, în general, considerată sigură.
Cea mai simplă soluție: apa curentă de la robinet
Deși există numeroase metode promovate pentru curățarea alimentelor, experții, inclusiv Dr. Kelly Johnson-Arbor, toxicolog, recomandă spălarea cu apă curentă de la robinet. Organizații precum CDC și FDA confirmă eficiența acestei metode în îndepărtarea pesticidelor și bacteriilor fără a expune produsele la alte substanțe potențial dăunătoare.
Spălarea sub jet de apă rece este suficientă pentru majoritatea fructelor și legumelor, eliminând particulele de murdărie și reziduurile chimice. Pentru alimentele cu suprafețe dure, precum pepenii, este recomandată utilizarea unei perii.
Evitați soluțiile chimice și înmuierea excesivă
Utilizarea săpunurilor, detergenților sau altor substanțe chimice pentru spălarea produselor este periculoasă. Acestea pot lăsa reziduuri pe suprafața alimentelor, crescând riscul de intoxicații. În plus, înmuierea în apă poate răspândi bacterii, mai ales în cazul utilizării unei chiuvete contaminate.
Curățarea produselor delicate și a celor cu frunze
Pentru fructele de pădure, spălarea ușoară sub jet de apă este cea mai sigură opțiune, evitând deteriorarea. În cazul legumelor cu frunze, separați și spălați individual fiecare frunză.
Produsele ecologice: o alternativă mai sigură
Pentru cei care doresc să minimizeze riscul expunerii la pesticide, alegerea produselor ecologice poate fi o soluție eficientă. Acestea sunt cultivate fără utilizarea pesticidelor sintetice, însă spălarea lor rămâne importantă pentru a elimina murdăria și germenii naturali.
NATIONAL
Creierul se curăță singur în timpul somnului: Pastilele de somn prescrise de medici blochează acest proces
Publicat
acum 2 orein
18 ianuarie 2025De
adminCreierul are propriul mecanism prin care se curăță singur. Este rezultatul unui studiu recent, care mai arată și că pastilele de somn blochează acest proces. Somnul profund are un rol esențial în curățarea creierului, similar cu modul în care funcționează o mașină de spălat vase, arată o nouă descoperire științifică. Pastilele de dormit reduc cu 50% acest proces natural de curățare a creierului.
Oamenii de știință de la Universitatea din Copenhaga au descoperit că procesul de curățare este orchestrat de o moleculă numită norepinefrină, care este eliberată de creier la fiecare 50 de secunde în timpul somnului profund.
„Este ca și cum ai porni mașina de spălat vase înainte de a merge la culcare și te-ai trezi cu un creier curat”, explică profesorul Maiken Nedergaard de la Universitatea Rochester din New York, autorul principal al studiului.
Cercetătorii au descoperit că norepinefrina face vasele de sânge să se contracte și să se dilate ritmic, ca o pompă care ajută la eliminarea deșeurilor din creier. Dr. Natalie Hauglund, de la Universitatea din Copenhaga și Oxford, compară acest proces cu un dirijor care coordonează o orchestră.
Medicamentele pentru somn, precum zolpidemul, pot perturba însă semnificativ acest proces natural de curățare. În experimentele pe șoareci, cercetătorii au observat că pastilele de dormit reduc cu 50% undele de noradrenalină și cu 30% eficiența procesului de curățare, deși animalele adormeau mai repede.
Aceste descoperiri sunt relevante și pentru oameni, deoarece avem același sistem de curățare a creierului.
Dr. Hauglund avertizează că persoanele care iau medicamente pentru somn ar trebui să fie conștiente că este posibil să nu beneficieze de toate avantajele unui somn natural și sănătos.
Studiul, publicat în revista Cell, oferă noi perspective despre legătura dintre somnul insuficient și bolile neurologice, precum Alzheimer, și deschide calea către dezvoltarea unor metode mai bune pentru asigurarea unui somn odihnitor și benefic.
NATIONAL
Ucraina cumpără două reactoare nucleare rusești din Bulgaria
Publicat
acum 2 orein
18 ianuarie 2025De
adminParlamentul ucrainean a aprobat achiziţionarea a două reactoare nucleare ruseşti din Bulgaria, relatează Euractiv, potrivit Rador Radio România.
Pe 16 ianuarie, Comisia pentru energie a Parlamentului ucrainean a votat în favoarea unei legi care, aparent, urmăreşte îmbunătăţirea mediului de afaceri din ţară, dar care include şi un amendament care dă undă verde achiziţionării a două reactoare nucleare ruseşti vechi pentru extinderea Centralei Nucleare Hmelniţki.
„Cabinetul de miniştri al Ucrainei şi Energoatom primesc permisiunea de a negocia, finaliza textul, semna, plăti, primi şi depozita echipamentele”, se menționează în amendamentul consultat de Euractiv.
Ucraina va plăti 600 de milioane de euro
Centrala Nucleară Hmelniţki, situată în sud-vestul Ucrainei, a fost construită la începutul anilor ’70, în perioada conducerii lui Leonid Brejnev. Din cauza accidentului de la Cernobîl, aceasta a funcţionat întotdeauna doar parţial. În 2023 au început negocierile pentru achiziţionarea a două reactoare ruseşti, achiziţionate iniţial pentru Centrala Nucleară Belene, proiect nefinalizat de Bulgaria.
Achiziţia planificată are un cost estimativ de cel puţin 600 de milioane de euro. De asemenea, compania americană Westinghouse intenţionează să construiască două reactoare pe platforma centralei din Ucraina.
NATIONAL
O descoperire revoluționară ar putea elimina necesitatea refrigerării vaccinurilor și a medicamentelor
Publicat
acum 3 orein
18 ianuarie 2025De
adminO descoperire făcută de cercetătorii de la Universitatea Penn State ar putea elimina necesitatea păstrării la rece a vaccinurilor și a medicamentelor bazate pe proteine.
Studiul, publicat recent în revista Nature Communications, prezintă o nouă tehnică de stocare care menține stabilitatea acestor medicamente fără refrigerare, conform Mediafax.
În prezent, peste 80% din medicamentele biologice și 90% din vaccinuri necesită păstrare la temperaturi controlate. Echipa condusă de Scott Medina, profesor la Departamentul de Inginerie Biomedicală, a dezvoltat o soluție inovatoare: înlocuirea soluției pe bază de apă, folosită în mod obișnuit, cu un ulei special numit perfluorocarbon.
Medicamentele rămân stabile până la 100°C
Principalele avantaje ale noii metode sunt că medicamentele rămân stabile și eficiente chiar și la temperaturi de până la 100°C, soluția este natural sterilă, neputând fi contaminată de bacterii, fungi sau viruși și ar putea reduce semnificativ costurile de depozitare și transport, estimate la 58 de miliarde de dolari la nivel global până în 2026.
Pentru a rezolva problema proteinelor care nu se dizolvă uniform în ulei, cercetătorii au dezvoltat o moleculă specială care acționează ca un „impermeabil pentru proteine”. Aceasta creează un înveliș protector în jurul proteinelor, permițându-le să rămână stabile și funcționale.
„Este ca un impermeabil pentru proteine”, explică profesorul Medina. „Așa cum un impermeabil te ține uscat, acest înveliș protector menține proteina în siguranță față de căldură și contaminare.”
Testele pe șoareci au arătat că noua soluție este la fel de eficientă ca versiunile refrigerate și nu prezintă efecte toxice. Această descoperire ar putea revoluționa distribuția medicamentelor în zone cu resurse limitate sau în situații unde refrigerarea constantă nu este posibilă, cum ar fi pe câmpul de luptă.
Echipa de cercetare se află în proces de brevetare a metodei și speră să colaboreze cu companiile farmaceutice pentru a face produsele lor proteice mai stabile și mai accesibile pentru toată lumea.
NATIONAL
Incendiu puternic într-un centru industrial din vestul Rusiei, după un atac cu drone ucrainene
Publicat
acum 3 orein
18 ianuarie 2025De
adminUn atac cu drone ucrainene a provocat vineri un incendiu la un sit industrial din Liudinovo, oraş din vestul Rusiei aflat la 170 de kilometri de frontieră, au raportat autorităţile, notează AFP, potrivit Agerpres.
„În urma unui atac cu drone la Liudinovo, a izbucnit un incendiu în vecinătatea unei întreprinderi industriale”, a declarat guvernatorul regiunii ruse Kaluga, Vladislav Şapşa, într-un mesaj pe Telegram.
Înregistrări video neverificate publicate pe reţelele de socializare ruse arată un incendiu masiv la ceea ce se presupune a fi un depozit de petrol din zonă.
Kievul şi-a intensificat în ultimele luni atacurile aeriene împotriva instalaţiilor energetice şi militare ruse, o campanie descrisă ca un răspuns legitim la bombardamentele necruţătoare asupra oraşelor şi reţelei sale energetice de către Rusia.
Armata ucraineană a lovit în special mai multe depozite de petrol ruse în ultimele săptămâni, printre care două lovituri importante împotriva unui depozit situat în apropierea unui aeroport militar din regiunea Saratov. Acestea au provocat incendii care au durat câteva zile.
Horoscopul zilei de 19 ianuarie 2025. Gemenii sunt sfătuiți să scoată altruismul la iveală. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Ce metodă îndepărtează cu adevărat pesticidele de pe fructe și legume
Creierul se curăță singur în timpul somnului: Pastilele de somn prescrise de medici blochează acest proces
Ucraina cumpără două reactoare nucleare rusești din Bulgaria
O descoperire revoluționară ar putea elimina necesitatea refrigerării vaccinurilor și a medicamentelor
Centrul Infotrafic anunţă că pe DN 2A, în judeţul Constanţa, se semnalează lapoviţă şi există riscul de a se forma polei
Austeritatea, un concept relativ în Argeș? Zeci de posturi scoase la concurs în ciuda înghețării angajărilor
VIDEO | Accident grav in Argeș – Autocar cu pasageri lovit de un TIR
Refuză să muncească sau să își caute loc de muncă: un procent uriaș de români preferă statutul de asistați sociali
GATA! Cetatea Poenari poate fi vizitată! O poți face chiar acum, virtual
VIDEO | Incendiu violent la Poienarii de Argeș – Casă făcută scrum
VIDEO | Acțiune de salvare extremă a jandarmilor montani argeșeni împreună cu Salvamont Argeș
VIDEO – VIAȚA BATE FILMUL! Tânăr dispărut în urmă cu 9 ani , găsit de jandarmii argeșeni
VIDEO | Un șofer de Audi a plecat cu tot cu pompă după ce și-a alimentat mașina
VIDEO | Percheziții la traficanții de droguri din Argeș – 8 persoane duse la audieri de mascați
PITEȘTI
VIDEO | Accident groaznic în Argeș provocat de un șofer beat – 3 victime la spital
Un grav accident rutier provocat de un șofer beat în urma căruia au rezultat trei victime, dintre care una în...
VIDEO SPECTACULOS| Tunelul „Daniela” de la Momaia e aproape gata! Când vom circula pe tronsonul de autostradă Tigveni-Curtea de Argeș
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat astăzi că „primul tunel forat de pe o autostradă din România este aproape gata”....
Austeritatea, un concept relativ în Argeș? Zeci de posturi scoase la concurs în ciuda înghețării angajărilor
În timp ce la nivel național au intrat în vigoare măsuri de austeritate și înghețarea angajărilor la stat, în județul...
Accident spectaculos in Argeș – A plonjat cu mașina în canal
Salvatorii piteșteni au fost chemați să intervină azi, în jurul prânzului, la o sesizare privind un autoturism căzut în apă...
Curtea de Argeș
VIDEO | Incendiu violent la Poienarii de Argeș – Casă făcută scrum
Pompierii de la Detașamentul Curtea de Argeș au intervenit aseară în cazul a două incendii, unul în comuna Poienarii de...
Bre, domnule Gheorghe Badea! Nu îți este, bre, rușine?
Am primit, astăzi dimneață, de la un amic din București, link-ul unei știri publicate de jurnalul de casă al PSD...
Tânăr de 21 ani din Curtea de Argeș săltat de Poliție și dus în pușcărie – Trafic de droguri
În ziua de 15 ianuarie, polițiștii argeșeni au pus în executare două mandate de executare a unor pedepse cu închisoarea,...
Poliția din Domnești a prins un argeșean fără permis la volanul unei mașini fără ITP și asigurare
În ziua de 14 ianuarie, oamenii legii din cadrul Secției de Poliție Rurală Domnești au depistat un bărbat în vârstă...
DE INTERES! Magazinul din orașul tău care oferă 1 leu pentru fiecare ambalaj SGR
Kaufland România oferă recompense clienţilor care reciclează ambalaje cu simbolul SGR la aparatele din magazinele sale şi scanează, în perioada 13-15 ianuarie, tichetul valoric eliberat...
Mioveni
Vandalism în Mioveni: Stații de autobuz, ținta huliganilor
Mioveni se confruntă cu o problemă recurentă. la fel ca si la Pitești: vandalismul stradal. În ultimele zile, stațiile de...
Cine sunt noii parlamentari de ARGEȘ, lista completă
În urma votului exprimat duminică, 1 decembrie, Argeșul va trimite în Parlamentul României 13 deputați și senatori. Iată care sunt...
ARGEȘ – Rezultate finale alegeri Parlamentare în orașele importante – ȘOC LA MIOVENI, PNL dezastru la Pitești – VEZI CLASAMENTE DETALIATE
În urma centralizării voturilor din peste 99,9% din secțiile de votare, Partidul Social Democrat (PSD) a obținut în Argeș o...
PSD câștigă alegerile parlamentare în Argeș, PNL suferă o prăbușire lamentabilă – VEZI REZULTATE DETALIATE
În urma centralizării voturilor din peste 99,9% din secțiile de votare, Partidul Social Democrat (PSD) a obținut o victorie concludentă...
Câmpulung
Reacția HOLCIM după amenda uriașă primită de la Consiliul Concurenței: Respingem concluziile raportului de investigație și vom contesta sancțiunea
Așa cum relatam intr-o știre anterioară, Consiliul Concurenţei a sancţionat companiile Holcim Romania, Romcim şi Heidelberg Materials România cu amenzi...
VIDEO | Casă mistuită de flăcări în Argeș
Pe parcursul nopții, pompierii de la Detașamentul Câmpulung au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit...
VIDEO | Accident grav în Argeș – S-A RĂSTURNAT CU MAȘINA
Un grav accident rutier în care un autovehicul s-a rasturnat, a avut loc in urma cu putin timp în municipiul...
În Trend
- ACTUALacum 2 săptămâni
VIDEO | Incendiu violent la Valea Danului – CASĂ ÎN FLĂCĂRI, BUTELII CU GAZ SCOASE ÎN ULTIMA CLIPĂ
- ACTUALacum 2 săptămâni
ACUM! Gospodărie în flăcări la Curtea de Argeș
- ACTUALacum o săptămână
VIDEO | Gata, l-au filmat! Ce a putut face primarul Panțurescu cu mașina primăriei
- ACTUALacum o săptămână
VREI SPORT, PLĂTEȘTI! Taxe majorate la Curtea de Argeș – 250 lei ora pentru stadion, 138 lei ora în Sala de Sport – NICIO REDUCERE și… PLĂȚI ÎN NATURĂ
- ACTUALacum o săptămână
BOMBĂ! Toți consilierii locali de la Curtea de Arges buni de plată? Dați în judecată după manevrele cu terenuri – VEZI LISTA CONSILIERILOR
- NATIONALacum o săptămână
Radu Tudor: ‘Acesta este cel mai mare succes rusesc: obiectivul lui Vladimir Putin este aproape gata!’
- NATIONALacum 7 zile
Centrul Infotrafic anunţă că pe DN 2A, în judeţul Constanţa, se semnalează lapoviţă şi există riscul de a se forma polei
- ACTUALacum 2 zile
Austeritatea, un concept relativ în Argeș? Zeci de posturi scoase la concurs în ciuda înghețării angajărilor