Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Răzvan Dumitrescu PROFEȚEȘTE: Dacă îl ține în brate pe Voiculescu, PNL va avea soarta PNȚCD

Publicat

in

Jurnalistul Răzvan Dumitrescu estimează că orice întârziere a PNL în a-l demite pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, va avea efecte negative asupra partidului. Pe scurt, Dumitrescu e de părere că PNL riscă soarta PNȚCD dacă nu ia urgent măsuri după scandalul evacuării Spitalului Foișor în toiul nopții.

Citește și: Rareș Bogdan face UN PAS în spate: În coaliție situația NU e gravă, nu discutăm despre demiteri

“Rareori scriu aici EDITORIALE, dar…

Povestea asta cu spitalul FOISOR-VOICULESCU-ARAFAT-CITU-COALITIE, cu ce seamana ea oare?

Premierul bate saua sa priceapa iapa, cum se spune in popor, vorbind de onoare , cu referire la o demisie a ministrului de la Sanatate. Partea de USR-PLUS a Coalitiei sare ca arsa la unison in apararea acestui individ dar nu oricum ci coordonat, in spatiul politic si in ONLINE unde se vede o mobilizare exemplara a detasamentelor de rostogolire a mesajelor( fix ca atunci cu OUG 13)!

Citește și: Rareș Bogdan face UN PAS în spate: În coaliție situația NU e gravă, nu discutăm despre demiteri

In timp ce PNL da semne ca actioneaza pe grupulete, nu pare unit si hotarat ( probabil din cauza factiunilor Citu-Orban care se pregatesc de infruntare la Congres!),pluseristii actioneaza ca o structura de tip MILITAR la capitolul disciplina.

Este fix ceea ce se intampla pe vremea CDR, in perioada 1996-2000! Atunci PD isi apara ministrii cu orice pret, cu toate fortele, cu o indarjre si cu metode de tip militar indiferent de cat de slabi sau ticalosi erau, in timp ce PNT-CD ajungea sa sacrifice chiar premierul in conflictul cu ei, de dragul COALITIEI!

Deznodamantul de atunci e clar, e deja inscris cu litere sapate in piatra de mormant politic al celor ce au fost partidul lui Corneliu Coposu!

Oare PNL-ul de astazi chiar nu a invatat nimic din istoria recenta? Cu cat prelungeste mai mult starea asta , cu atat cresc sansele ca pe drumul lor politic sa scrie cu aceleasi litere sapate in piatra, PNT-CD!

PS1: Liberalii are trebui sa se consulte cu ai lor colegi proveniti din PD care stiu foarte bine schema asta pentru ca au folosit-o pe scara larga in 1996-2000. Daca nu iau repede meditatii de la dansii, acum nu se joaca doar soarta coalitiei ci si a partidului lor!

PS2: Liberalii au acum in premierul Citu persoana cea mai lipsita de experienta politica din toate variantele pe care le aveau la dispozitie. Asa era si Victor Ciorbea la PNT-CD. PNL e nevoit sa faca fata situatiei avand la guvern persoana cea mai lipsita de experienta politica!”, scrie Răzvan Dumitrescu pe Facebook.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NATIONAL

Dragoș Damian, scrisoare către Burduja: România stă pe infrastructura construită de ‘odiosul’ Ceaușescu. Nu s-a adăugat aproape nimic în ultimii 35 de ani

Publicat

in

Scrisoare către Sebastian Burduja: Sebastian, România stă pe infrastructura construită de „odiosul” Nicolae Ceaușescu. Nu s-a adăugat aproape nimic în infrastructură în ultimii 35 de ani.

Sebastian Burduja este supărat că se folosesc în energie echipamente și instalații vechi de peste 50 de ani și că există riscul de pene de curent.

Sebastian, așa este, dar știi foarte bine că nu este vorba doar de energie. Nu s-a construit aproape nimic în ultimii 35 de ani, trăim pe infrastructura lui Nicolae Ceaușescu – spitale, școli, facultăți, infrastructura de transport – rutieră , feroviară, aeriană, maritimă – infrastructura energetică, industrială, de apărare – sunt toate construite de părinții și bunicii noștri în Epoca de Aur, aproape nimic nu s-a adăugat în ultimii 35 de ani. De construit s-au construit mall-uri, clădiri de birouri, ansambluri de locuințe, marea lor majoritate pe fostele fabrici, dărâmate. Chiar și fabricile care au rămas în picioare și au avut norocul să intre în portofoliul unor investitori strategici și să fie modernizate, puține, din păcate – automobile, bunuri de larg consum, medicamente, construcții, chimie – sunt construite tot de „nebunul” Nicolae Ceaușescu.

De ce nu s-a construit nimic in ultimii 35 de ani, de ce o facem doar acum, când sunt problemele cu deficitul sau îmbătrânirea resursei umane, când suntem extrem de dependenți de capitalul internațional (pentru că noi nu mai avem capital industrial) și când se scrie noua ordine mondială, chiar lângă noi? Nici nu mai contează, bine că acum avem bani – dacă ii avem, iată, modernizarea liniilor de tramvai de pe Barbu Văcărescu este oprită, scrie pe bannerele puse acolo că „din lipsa de finanțare”.

S-a reușit chiar mai bine decât sperau cei care au furat cât au putut, ne-am îndatorat peste măsură și nu mai producem aproape nimic, uită-te la prăbușirea producției industriale de anul ăsta, nici nu mai amintesc de deficitul de balanță comercială. Când o țară nu are o infrastructură modernă și o industrie puternică de prelucrare, cu accent pe nevoile de bază, mâncare, chimie, energie și apărare, ea nu există, Sebastian. Și știi de ce ar trebui să ne fie ciudă? Că în curând o să importăm în marile proiecte europene Digital și Green Deal microprocesoare și acumulatori de mare capacitate pe care va scrie „Made in Hungary”.

Depedența României de importuri ne va îndatora, săraci și, mai grav, ne va crește în mod dramatic subordonarea de alții. Nu este de mirare că vor crește îngrijorare, resentimentele, „nostalgia” și că ne așteaptă o emergență de extremă dreaptă sau extremă stângă sau cine știe ce alte extreme teribile ar putea să apară.

Sebastian, tânăra generație de politicieni trebuie să oprească furtul generației bătrâne de politicieni, care nu a construit nimic. Destul tot constatăm că nu s-a făcut nimic în ultimii 35 de ani, aruncăm vina pe „cei de dinainte” sau plătim bani la directori incompetenți și membri sinecuri în consiliile de administrație, consultanți, analiști, lobbisti. Voi, cei tineri, trebuie să treceți la treabă. Infrastructură, reindustrializare, modernizare și reformă administrativă. Succes!

____

Comentariu de Dragoș Damian, director general Terapia Cluj și director executiv PRIMER (Patronatul Producătorilor Industriali de Medicamente din România

Citeste mai mult

NATIONAL

Primul tip de carne artificială aprobat în Europa va fi comercializat în Marea Britanie

Publicat

in

Marea Britanie va deveni prima ţară din Europa unde se va comercializa carne cultivată în laborator, după ce organismele de reglementare au permis unui start-up local să producă carne de pui din celule cultivate în laborator, carne ce va fi destinată animalelor de companie, transmite Bloomberg, conform Agerpres.

“Proprietarii de animale de companie caută o modalitate mai bună pentru a-şi hrăni pisicile şi câinii cu carne. Acum ne putem continua misiunea de a le da consumatorilor o alegere uşoară”, a declarat directorul general al companiei Meatly, Owen Ensor.

Carnea cultivată în laborator a făcut vâlvă în ultimii cinci ani cu promisiunea că va diminua impactul asupra mediului provocat de carnea produsă în mod convenţional. Însă industria are probleme din cauza reducerii investiţiilor, a dificultăţilor în a ajunge la un volum mare de producţie şi a reacţiilor ostile apărute în unele ţări.

Carnea cultivată în laborator este creată în urma unui proces prin care se folosesc celule animale pentru a crea ţesut muscular asemănător cu carnea provenită de la animale sacrificate.

Obţinerea aprobărilor necesare pentru consumul de către oameni al cărnii cultivate în laborator este de aşteptat să fie un proces îndelungat în Europa, ceea ce a făcut ca start-up-urile din acest domeniu să se uite spre Asia şi SUA pentru creşterea viitoare. Chiar dacă America şi Singapore au permis vânzarea de carne de pui cultivată în laborator către oameni, cantităţile vândute până acum au fost minimale.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend