Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Rareș Bogdan îl torpilează pe Mircea Geoană: Domnul Geoană ne cam face de râs, nu-și face treaba

Publicat

in

Rareș Bogdan s-a arătat deranjat de afirmațiile secretarului general adjunct al NATO, Mircea Geoană, care a afirmat că a ajuns în funcția actuală datorită carierei sale și a personalității sale.

„Eu sunt unul din statul român care știe foarte bine, spre dezamăgirea domnului Geoană, cam cât s-a negociat și cam ce s-a făcut de la premier la președintele Klaus Iohannis. Toți au negociat, dacă România nu ar fi negociat, Geoană nu ar fi ajuns acolo.

Dacă România nu mișca niciun deget, domnul Geoană nu ajungea acolo și el știe foarte bine asta și aș vrea să se reevalueze din punctul acesta de vedere. Eu îl știam un om decent”, a spus liberalul.

„Ne face de râs”

Totodată, Rareș Bogdan i-a cerut lui Mircea Geoană să decidă dacă va candida pentru prima funcție în stat.

„Sunt cetățean european și ca toti cei aproximativ 500 de milioane de cetățeni români vreau să fiu protejat. Dacă ne uităm ce se întâmplă la Est este îngrijorător din punctul meu de vedere. (…) Eu mă aștept ca NATO să se preocupe de aceste chestiuni. (…) În momentul acesta, domnul Geonaă nu este un angajat model și distruge imaginea de angajatul model din instituție. Domnul Geoană, în momentul acesta ne cam face de râs, nu-și face treaba”, a spus prim vicepreșdeintele PNL.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NATIONAL

Scriitorul George R.R. Martin spune că aproape toate filmele și serialele bazate pe cărți sunt mai slabe: „În 999 de cazuri din 1.000”

Publicat

in

Scriitorul american George R.R. Martin, autorul seriei de cărți „Cântec de gheață și foc” pe care se bazează popularul serial „Game of Thrones” produs de HBO, afirmă că în 999 de cazuri din 1.000 adaptările unor cărți celebre în filme și seriale nu se ridică la nivelul operei originale, relatează Deadline.

George R.R. MartinFoto: Chris Pizzello / Associated Press / Profimedia Images

El a făcut comentariul într-o postare publicată recent pe blogul său, relatând în aceasta o întâlnire cu scriitorul britanic Neil Gaiman pentru o discuție cu public ce a avut loc la New York în 2022. Deși nu a făcut referire directă la serialulThe Sandman lansat de Netflix în anul respectiv și bazat pe seria de romane grafice omonimă a lui Gaiman, R.R. Martin a spus că „foarte puține s-au schimbat de atunci”.

„Mai degrabă, dacă s-a schimbat ceva, lucrurile s-au înrăutățit. Peste tot unde te uiți sunt tot mai mulți scenariști și producători nerăbdători să ia povești grozave și să ‘le facă a lor’”, a scris el.

„Nu contează dacă materialul sursă a fost scris de Stan Lee, Charles Dickens, Ian Fleming, Roald Dahl, Ursula K. Le Guin, J.R.R. Tolkien, Mark Twain, Raymond Chandler, Jane Austen, sau, ei bine, oricine. Nu contează cât de important este un scriitor, nu contează cât de grozavă este cartea, mereu pare să fie cineva la îndemână care crede că el poate mai bine, nerăbdător să ia o poveste și să o ‘îmbunătățească’”, a continuat R.R. Martin.

„’Cartea este cartea iar filmul este filmul’, îți vor spune ei, de parcă ar spune ceva profund. Apoi își însușesc povestea. Însă niciodată nu o fac mai bună. În 999 de cazuri din 1.000 o fac mai slabă”, și-a exprimat el convingerea.

Totuși, e cel puțin curioasă decizia sa de a-și începe postarea critică la adresa scenariștilor și producătorilor de la Hollywood cu o referință la întâlnirea cu Neil Gaiman din moment ce scriitorul britanic a fost unul dintre producătorii serialului de pe Netflix și s-a declarat încântat de rezultatul final. Din postarea lui R.R. Martin nu reiese clar dacă a vrut, dimpotrivă, să se refere la The Sandman ca un exemplu pozitiv de adaptare cinematografică.

Cert este că R.R. Martin nu se referă, evident, nici la serialele produse de HBO pe baza cărților sale în condițiile în care el lucrează îndeaproape cu televiziunea americană la adaptarea lor.

Pe noua platformă de streaming Max lansată mai devreme în cursul acestei luni cap de afiș la secțiunea de seriale este Casa Dragonului, serialul spin-off bazat pe Urzeala Tronurilor („Game of Thrones”), care a stabilit un record de audiență pentru HBO și HBO Max la premiera sa cu doi ani în urmă.

HBO va produce un al treilea serial „Game of Thrones” bazat pe scrierile lui George R.R. Martin

HBO intenționează să dezvolte puternic franciza Game of Thrones, având în lucru mai multe proiecte de seriale la care lucrează împreună cuR.R. Martin. David Zaslav, CEO-ul Warner Bros. Discovery, a confirmat oficial în luna februarie că un al treilea serial bazat pe scrierile lui R.R. Martin a primit unda verde și că acesta va avea premiera cândva înspre sfârșitul anului viitor.

Acest al treilea serial al HBO bazat pe scrierile sale va adapta seria de nuvele Tales of Dunk and Egg ce aparține universului mai larg din romanele Cântec de gheață și foc.

„Cu un secol înainte de evenimentele din Game of Thrones, doi eroi improbabili au hoinărit prin Westeros… un cavaler tânăr, naiv, dar curajos, Ser Duncan cel Înalt, și scutierul său diminutiv, Egg. Într-o epocă în care dinastia Targaryen încă ocupă Tronul de Fier și amintirile despre ultimul dragon nu au fost încă date uitării, mari destine, adversari puternici și aventuri periculoase îi așteaptă pe acești prieteni improbabili și incomparabili”, afirmă descrierea oficială a viitorului serial.

R.R. Martin laudă noul serial „Shogun” produs de Disney

În categoria acelor 1 din 1.000 filme și seriale care reușesc să adapteze o carte la valoarea sa, R.R. Martin menționează în postarea de pe blog noul serial Shogun lansat de televiziunea americană FX și în streaming pe Disney+ în luna februarie.

De altfel, creatorii seriei au declarat într-un interviu exclusiv acordat HotNews înainte de premiera serialului că romanul lui James Clavell a fost „steaua noastră călăuzitoare”.

„Din când în când avem parte de o adaptare cu adevărat bună a unei cărți cu adevărat bune, iar când se întâmplă acest lucru, el merită aplauze. Am dat recent peste unul din aceste exemple, când m-am uitat pe nerăsuflate la noua versiune a FX a SHOGUN”, a relatat scriitorul american în postarea sa.

„Trebuie să mărturisesc, am avut dubii când am auzit prima oară că ei fac o altă versiune a romanului lui Clavell. A trecut mult timp, mult MULT timp, dar am citit cartea când a apărut înspre sfârșitul anilor 1970 și am fost profund impresionat”, a continuat el, descriind miniseria Shogun produsă de Paramount în 1980 cu Richard Chamberlain și legenda cinematografiei japoneze Toshiro Mifune în rolurile principale drept un „reper” în istoria televiziunii.

„Noul SHOGUN este superb. Mai bun decât versiunea lui Chamberlain, întrebați? Hmmm, nu știu. Nu m-am uitat la miniseria din 1980 din, ei bine 1980. Și aceea a fost grozavă”, a mai scris R.R. Martin.

Ca întotdeauna, poți afla mai multe informații noi din lumea filmelor și serialelor, dar și alte știri interesante, în rubrica Nerd Alert de weekendul acesta:

Citeste mai mult

NATIONAL

VIDEO Marcel Ciolacu anunță un sistem care va produce o revoluție în România: Primiți răspuns în 5 minute

Publicat

in

Premierul Marcel Ciolacu a avut o întâlnire cu constructorii din România și le-a explicat acestora că se lucrează la un sistem prin care răspunsurile la o licitație să vină aproape pe loc. Ciolacu a precizat că, în trecut, dura și doi ani să vină răspunsul la o licitație publică, dar singura șansă de dezvoltare a României este să se miște cu viteza luminii în următorii 5 ani, iar procedurile birocratice trebuie făcute cât mai rapid. Ciolacu a mai dat asigurări că în toate ministerele va exista un singur serviciu de avizare, în subordinea ministrului, iar obiectivul este ca aceștia să se miște cât mai rapid pentru a nu ține în loc constructorii.

”Am vrut neapărat să vin azi la acest eveniment important, în fața constructorilor noștri, fiindcă sunt mândru de aceea ce ați reușit, mai ales în ultimii doi ani. Ați doborât un mit, acela că firmele românești nu sunt capabile să construiască autostrăzi, unități sanitare, stadioane sau săli de sport de nivel european!

Astăzi, oriunde ne uităm în țară, vedem șantiere unde constructorii români dovedesc că pot îndeplini standarde tehnice extrem de riguroase. Știu că, deseori, sunt companii străine de renume care refuză să participe la proiecte considerate prea complicate sau unde analiza financiară le arată că profitul nu este cel așteptat. În schimb, firmele noastre își asumă curajos aceste investiții și le finalizează impecabil!

De aceea, în numele Guvernului României, vreau să vă mulțumesc pentru asta! Datorită muncii constructorilor români, reușim să menținem în ultimii doi ani un ritm al investițiilor fără precedent.

Un sector care contribuie cu 8% la PIB-ul anual al României, având creștere de la an la an, este un motor al economiei și va continua să reprezinte o prioritate a guvernării. Pentru mine, în mod special, lanțul de valoare din construcții înseamnă un ecosistem prioritar în economie și un pilon strategic pentru dezvoltarea țării.

Interesul meu, ca premier, este să ajut firmele românești din acest domeniu să se dezvolte, să-și crească afacerile și să angajeze mai multă forță de muncă. Știu că, astfel, ați reușit deja să aduceți acasă o parte dintre românii plecați la muncă în diaspora, pentru că le oferiți angajaților calificați salarii de peste 2000 de euro!

Avem miliarde de euro din fonduri europene disponibile pentru digitalizare și inovare. Știu că acesta este unul dintre subiectele majore de dezbatere al reuniunii de azi. Sunt gata să ne așezăm la discuții împreună cu ministrul fondurilor europene ca să găsim soluții pentru a construi axe pe care firmele de construcții să poată aplica. Deoarece, pentru a rămâne competitive, firmele românești au nevoie să integreze noi tehnologii și să dezvolte, la rândul lor, inovații tehnologice care să le crească productivitatea.

Mă bucur să văd că acest eveniment este rezultatul asocierii cu mediul universitar care poate oferi o resursă umană extrem de valoroasă industriei construcțiilor. Toți știm că resursa umană reprezintă una dintre marile priorități ale economiei. Iată de ce, Guvernul alocă un miliard de euro consorțiilor de învățământ dual, unde să creștem specialiștii de care firmele noastre au nevoie. Aștept inclusiv sprijinul companiilor din construcții care să susțină obiectivul nostru de a crește numărul de locuri în învățământul dual la 50.000. Doar în construcții nevoia de angajați este deja cu mult peste 100 de mii de oamenii și numai cu muncitori asiatici nu vom putea rezolva această problemă.

Ciolacu promite reformă și viteză crescută

Închei prin a vă spune că, în vizitele mele prin țară, ocaziile când discut cu constructorii sunt printre momentele mele favorite. Indiferent dacă suntem munteni, moldoveni, olteni sau ardeleni, toți sunt oameni direcți, cu mult umor și cu o înțelegere specială a vieții. Sunt oamenii pe care îi admir enorm și care, pentru mine, reprezintă un model. Deoarece eu cred sincer că România are nevoie de lideri care să construiască, nu să dezbine. România are nevoie de lideri care să construiască, nu să promoveze ura. Vă dau un simplu exemplu: am avut 10 premieri, în ultimii 10 ani. În această perioadă, România se poate dezvolta mai mult decât oricând. De fapt, este ultimul tren pentru România, dacă în următorii 5 ani nu vom profita, această sustenabilitate în construcții va fi pe termen scurt. Trebuie să investim în digitalizare, în învățământ dual, în construcții, în servicii altfel nu-ți revin românii în țară, dacă nu au serviciile cu care s-au obișnuit afară. După ce se fac aceste investiții, trebuie să finalizăm toate reformele pentru ca România să fie o țară sustenabilă.

Ne aflăm în epoca în care la o licitație, ca să vi se dea răspunsul durează 6 luni. Înainte dura doi ani. Noi vrem să profităm de inteligența artificială, iar cei vizați nu trebuie să aducă zeci de hârtii. Putem conecta inteligența artificială cu expertiza inginerilor, mediului universitar și specialiștilor, iar răspunsul la o licitație se va da în 5 minute. Este adevărat, pe urmă cred că le va lua 48 de ore să le pună într-un proces verbal. Dacă nu vom înțelege aceste lucruri, România nu se va dezvolta. Vom continua să inventăm apa caldă, vom continua să fim cei mai mândri dintre toți și vom continua să găsim, mai ales noi politicienii, explicații de ce nu s-a putut face și, mai ales, că adversarii politici sunt de vină.

Eu aleg să fiu, ca și dumneavoastră, un constructor.”, a spus Marcel Ciolacu.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend