Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Raliul Dakar: Locul ocupat de românul Emanuel Gyenes în penultima etapă

Publicat

in

Argentinianul Kevin Benavides (KTM) s-a apropiat la doar 12 secunde de liderul clasamentului general la secțiunea moto, australianul Toby Price, după ce s-a impus în etapa a 13-a a Raliului Dakar. Românul Emanuel Gyenes a terminat etapa pe locul 34.

Emanuel GyenesFoto: JULIEN DELFOSSE/DPPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kevin Benavides, câştigătorul Raliului Dakar în 2021, s-a oprit pentru a-i acorda asistenţă austriacului Matthias Walkner la începutul probei speciale, dar a reuşit să recupereze 23 de minute şi i-a furat victoria sud-africanului Michael Docherty, cu timpul de 02 h 21 min 47 sec pe cei 154 km ai etapei desfăşurate între Shaybah şi Al-Hofuf.

Emanuel Gyenes, locul 34 în penultima etapă a Raliului Dakar

Docherty (Husqvarna) a sosit la 27 de secunde de învingător, iar al treilea a fost Luciano Benavides (Husqvarna), fratele lui Kevin, la 57 de secunde, scrie AFP.

Gyenes (KTM) a terminat pe locul 34, la 29 min 18 sec.

Australianul Toby Price (KTM) se menţine lider la general, clasat al cincilea în etapa de sâmbătă, cu un avans de doar 12 secunde faţă de Kevin Benavides, în timp ce americanul Skyler Howes (Husqvarna) se află pe locul al treilea, 1 min 31 sec de lider.

Gyenes ocupă locul 28 la general, fiind la 07 h 41 min 58 sec de lider.

La Rally 2, sătmăreanul este al 12-lea, la 05 h 45 min 26 sec de liderul Romain Dumontier.

Americanul Mason Klein (KTM), care s-a remarcat la debutul cursei, a fost nevoit să abandoneze din motive medicale, după ce a căzut de mai multe ori în timpul raliului-raid, au anunţat organizatorii.

Cea de-a 45-a ediţie a cursei se va încheia duminică la Dammam, după o ultimă specială de 136 km, scrie Agerpres.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NATIONAL

Vasile Dîncu acuză PNL că a furat startul alegerilor prezidențiale, dar nu îi dă nicio șansă lui Ciucă: ‘Nu cred că românii își doresc un scriitor’

Publicat

in

„PNL a furat startul alegerilor prezidențiale. A expune un lider care este militar, un ostaș, în postura de scriitor este ușor contradictoriu”, a declarat Vasile Dîncu la RFI.

Vasile Dîncu crede că „s-ar putea să fie imposibil de negociat” o strategie comună PSD-PNL pentru alegerile prezidențiale.

„Cred că nu va fi simplu, pentru că am văzut un push mediatic, o încercare de a împinge această idee a candidaturii unui liberal, obligatoriu, ca și condiție sine qua non a mersului înainte al partidului, a domnului Ciucă probabil. Deci probabil că va fi complicat, pentru că s-a internalizat această idee, am auzit-o continuu și în timpul campaniei, din partea mai multor lideri, deci s-ar putea să fie imposibil de negociat”, a spus Dîncu.

Întrebat dacă faptul că PNL l-a promovat pe Nicolae Ciucă în campania pentru europarlamentare drept candidat la alegerile prezidențiale a deranjat PSD-ul, social-democratul a răspuns: „În unele locuri era deranjant acest lucru și chiar au fost interzise panourile de prezidențiale, fiind o campanie mascată panourile cu domnul Ciucă (…). Sigur că nu era foarte plăcut să vezi că unul din parteneri, unul din colegii de coaliție fură startul, ca să spunem așa”.

Vasile Dîncu e de părere că românii nu vor un președinte scriitor.

„A fost o încercare, o strategie de a personaliza mai mult liderul, de a-l expune mai mult. Sigur, dar a fost poate și un pic inadecvată, pentru că nu cred că a expune un lider care este militar, are o altă definiție, un ostaș… în postura de scriitor. Este ușor contradictoriu. Cred că a fost o greșeală strategică (…). Nu cred că românii își doresc neapărat un scriitor la conducerea țării (…). Eu am un respect deosebit, am lucrat cu domnul președinte Nicolae Ciucă, este un foarte loial partener al nostru de coaliție”, a mai spus Dîncu.

Citeste mai mult

NATIONAL

Clotilde Armand, apel pentru renumărarea voturilor. „Ciolacu şi Ciucă sunt părtaşi la cea mai mare fraudă electorală după 1946”

Publicat

in

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a cerut joi renumărarea voturilor, susținând că are dovezi că scrutinul din 9 iunie a fost fraudat și că va depune dovezile la Parchetul General. Membra USR i-a acuzat pe liderii PSD și PNL, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, că „ sunt părtaşi la cea mai mare fraudă electorală după 1946”.

Clotilde Armand și George TuțăFoto: Inquam Photos și Profimedia

„Avem dovezi clare şi matematice că s-a fraudat acest scrutin în mod flagrant. Voi prezenta o analiză a 41 de secţii de votare unde cifrele, matematic nu corespund. Din 166 de secţii de votare, am reuşit să analizăm 40, unde s-au pierdut 2097 de buletine şi s-au pierdut 500 de voturi. Nu ştim unde sunt buletinele, nu ştim unde sunt voturile”, a spus primarul Clotilde Armand în fața Biroului Electoral Sector 1, potrivit News.ro.

Ea a susținut că la secţia 165 s-au găsit zeci de buletine în plus faţă de numărul total de votanţi.

„Avem acestă dovadă înregistrată şi o vom depune la Parchet”, a completat ea. „Într-o singură secţie, am recuperat 180 de voturi care erau transcrise greşit de către preşedinţii de secţii numiţi de PSD şi PNL”, a mai spus Armand.

Candidata ADU la Primăria Sectorului 1 i-a acuzat pe președinții PSD și PNL că sunt complici la fraudarea alegerilor.

„Fac apel la autorităţi să accepte renumărarea voturilor, pentru că nu au nimic de ascuns. Ciolacu şi Ciucă sunt părtaşi la cea mai mare fraudă electorală după 1946 şi spun din nou, mesajul meu de astăzi, vă rog să acceptaţi renumărarea voturilor şi să demonstraţi că nu aveţi nimic de ascuns. Avem dovezi clare de fraude”, a afirmat Armand.

Biroul Electoral Central (BEC) a anunțat că în ședința de miercuri a respins mai multe cereri pentru anularea alegerilor locale de duminică, inclusiv pe cea formulată de actualul edil al Sectorului 1, Clotilde Armand.

Biroul Electoral Central a respins, ca neîntemeiată, cererea de anulare a alegerilor locale din Sectorul 1 formulată de către Clotilde Armand, în calitate de candidat la funcţia de primar de sector din partea Alianţei Dreapta Unită.

BEC a argumentat că „sesizările petentului nu cuprind alte motive şi nu sunt însoţite de probe în dovedirea acestora”.

Până la redactarea acestei știri, BEC nu a furnizat datele finale privind scorurile obținute de candidați la alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie 2024.

Ultima comunicare oficială a fost făcută miercuri seară, la ora 20, de către purtătorul de cuvânt al BEC, Anamaria Revnic-Călugăriţa, care a anunţat că, în urma centralizării la nivel naţional a 97,23% dintre cele 3.186 de circumscripţii electorale, gradul de participare la vot a fost de 51,12%, numărul total al voturilor valabile exprimate este de 7.511.415, reprezentând 96,63% din numărul celor care s-au prezentat la urne.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend