Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Rafael Nadal îi răspunde lui Andrey Rublev – Părerea ibericului despre excluderea sportivilor ruși de la Wimbledon 2022

Publicat

in

Andrey Rublev a afirmat la Madrid (unde va participa la turneul de categorie Masters) că nu-și poate explica tăcerea marilor campioni Roger Federer și Rafael Nadal în legătură cu interzicerea sportivilor din Rusia și Belarus de la Wimbledon 2022. La doar câteva ore distanță, cel supranumit „Regele Zgurii” a comentat situația în care se află colegii săi din circuit.

Rafael Nadal si Andrey RublevFoto: Antoine Couvercelle / Panoramic / Bestimage / Profimedia

A 67-a zi de război în Ucraina – Cele mai importante evenimente sunt LiveText pe HotNews.ro.

Rafael Nadal consideră că sportivii ruși nu sunt vinovați pentru războiul din Ucraina

„Cred că este foarte nedrept pentru amicii mei ruși din tenis, pentru colegii mei. Nu este vina lor ce se întâmplă în acest moment cu războiul. Îmi pare rău pentru ei. Mi-aș dori să nu fie așa, dar la sfârșitul zilei. știm că de asta avem parte” – Rafael Nadal, citat de jurnalistul Mario Boccardi.

Andrey Rublev și criticile la adresa organizatorilor de la Wimbledon

Rublev a fost unul dintre primii sportivi din Rusia care s-a declarat împotriva războiului. Mai apoi, acesta a ieșit în evidență în momentul în care a spus că decizia organizatorilor de la Wimbledon de a-i interzice pe sportivii din Rusia și Belarus de la Wimbledon 2022 este una ilogică.

Federer, Nadal și tăcerea în subiectele importante: Shuai Peng, războiul din Ucraina și interzicerea rușilor de la Wimbledon

La ceva timp după acel comentariu, Rublev a ieșit din nou în evidență, de această dată lansând un atac voalat la adresa lui Roger Federer și a lui Rafael Nadal.

Într-un interviu pentru championhat (și citat de sportskeeda), Rublev spune, printre altele, că nu-și poate explica tăcerea marilor campioni Federer și Nadal în legătură cu interzicerea sportivilor din Rusia și Belarus de la Wimbledon 2022.

„Sincer, nu știu. Nu am nicio presupunere. Probabil că este mai bine să le fie adresată această întrebare lor.

Nu vreau să ofer prea multe declarații pentru că nu vreau cumva să dezinformez. Este din cauza imaginii lor (n.r. a statutului de care se bucură) sau au o opinie diferită? Habar nu am. Nu știu care este motivul pentru care au ales să tacă”, a precizat Andrey Rublev.

De altfel, Federer și Nadal nu au avut ieșiri clare în spațiul media nici în ceea ce privește situația lui Shuai Peng, dar nici în legătură cu războiul din Ucraina.

Sergiy Stakhovsky (jucător din Ucraina care este implicat activ în războiul contra Rusiei) a precizat la un moment dat că este dezamăgit de Roger Federer și de Rafael Nadal. La polul opus se află Novak Djokovic, cel care i-a scris pe WhattsApp și l-a întrebat dacă îl poate ajuta cu ceva.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Părinții tinerilor morți la 2 Mai tună și fulgeră: ‘Judecătoarea mesteca gumă / Copilul meu a murit şi tu te prezinţi aşa la prima înfăţişare? Să îi fie ruşine’

Publicat

in

Părinţii tinerilor morţi la 2 Mai în accidentul produs de Vlad Pascu au fost nemulţumiţi de faptul că procesul care trebuia să înceapă joi, la ora 9.00, a fost amânat pentru ora 12.30, dar şi de atitudinea avută de judecătoare. Ei susţin că aceasta mesteca gumă atunci când a intrat în sală. ”Copilul meu a murit şi tu te prezinţi aşa la prima înfăţişare? Să îi fie ruşine”, a afirmat tatăl tinerei decedate în tragedie. Părinţii mai consideră că ce s-a întâmplat joi la primul termen din procesul de la Judecătoria Mangalia este ”o bătaie de joc”.

Tatăl tânărului mort în accidentul rutier a declarat jurnaliştilor că speră ca procesul să se mute la Judecătoria Constanţa.

“Sper să se mute procesul la Judecătoria Constanţa. Aici este o mare bătaie de joc. Sala de judecată mi se pare o magazie. Avocaţii trebuie să stea în picioare. Mi se pare o mare bătaie de joc.

Judecătoarea a intrat în sală şi mesteca gumă. Aş fi vrut să îl văd pe Vlad Pascu să îl privesc în ochi şi să îi arăt că….(…) Am plecat de la 4.30 de acasă. Se putea evita pentru că se ştia. Este o mare bătaie de joc. O să fie de la 12.30. Nu ştiu dacă Vlad Pascu mai avea loc în sală, la cât de mică este sala”, a afirmat bărbatul.

Nemulţumit a fost şi tatăl tinerei moarte în accidentul de la 2 Mai.

“Asta e sfidare. Pe cine plătim noi din banii noştri? Vine şi molfăie la guma de mestecat, asta e, la 12.30. Eu m-am trezit la 3.30 să fie aici. Aşa ne prezentăm la serviciu, mestecând gumă. Eu în domeniul meu unde lucrez nu îmi permit cu turiştii pe care îi transport să mănânc în faţa lor gumă de mestecat. Nici măcar un sendviş. (…) Cred că se ştia de ieri şi ne pune pe noi nişte proşti să venim de la sute de kilometri pentru domnul Vlad Pascu. Eu vreau să îi dea drumul, eu îl duc acasă la mămica şi la tăticul lui. E strigător la cer. Şi vine doamna judecătoare, nici nu i-am reţinut numele, şi mestecă gumă. Asta e, la 12.30, ne vedem mai târziu. E strigător la cer. Copilul meu a murit şi tu te prezinţi aşa la prima înfăţişare? Să îi fie ruşine. Are cineva să îmi dea amendă, să vină acum, şi aşa plătesc taxele la stat, să îmi dea şi amendă”, a declarat jurnaliştilor tatăl tinerei decedate în tragedia de la 2 Mai.

Părinţii tinerilor morţi în accidentul de la 2 Mai au mers apoi la locul unde s-a produs accidentul rutier şi au aprins lumânări.

„Nu mă interesează banii”

Tatăl tânărului mort în accidentul rutier a declarat jurnaliştilor că şi-ar dori ca părinţii lui Vlad Pascu să simtă durerea pe care o simt şi părinţii care şi-au pierdut copiii în acel eveniment.

“Chiar aş fi vrut să îl văd pe Pascu şi pe părinţii lui. Să simtă şi ei durerea pe care o simţim noi. Avocaţii au încercat o mediere, dar nu ne-am prezentat. Nu mă interesează banii, mă interesează copilul nostru, pentru care până la 21 ani am dat totul şi să vină un nemermic să ne curme viaţa, să ne lase cu durerea asta pentru toată viaţa. Nu aş vrea să simţiţi ceea ce simt eu niciodată. Nu există zi să nu mergem de trei, patru ori la cimitir, mergem ca la el acasă. Acum aia e casa lui. Dacă nu era fata, noi nu mai eram. Nu mai aveam pentru ce să luptăm în viaţa asta. Ea nu este bine. Au venit nişte prieteni la ea să stea cu ea, nu au dormit toată noaptea, doar cu gândul la proces. Face terapie de două ori pe săptămână. Ea e mai mică decât Sebi. Face 18 ani”, a declarat tatăl tânărului.

De asemenea, tatăl fetei care a murit în accidentul rutier se teme să nu existe o muşamalizare în acest caz. El a fost întrebat de jurnalişti dacă îi va da în judecată pe poliţiştii care nu l-au oprit pe Vlad Pascu, înainte de producerea accidentului rutier.

“Trebuie să mă consult cu avocatul să văd în ce măsură este posibilă treaba asta. Mi-a luat 15 minute să văd cine a fost de serviciu, de vineri până sâmbătă când s-a întâmplat nenorocirea. (…) A fost omor, dacă vă uitaţi pe acele imagini…Eu am ştiu de ele. I-am spus avocatului, a mers la Poliţie şi a spus că noi avem înregistrările. Oare ar fi apărut în dosar sau nu? Cred că dispăreau. De ce? Pentru că se face muşamalizare. Suntem în România, cine are bani, scapă. Cine nu are bani ia şi fă puşcărie. Eu vreau să facă şi ăsta cu bani puşcărie”, a afirmat tatăl fetei decedate în accidentul rutier.

Citeste mai mult

NATIONAL

Ziua Femeii sărbătorită în stil românesc în Norrköping, Suedia

Publicat

in

Pe data de 09 Martie 2024, comunitatea românească din Norrköping, Suedia, va sărbători Ziua Femeii într-un mod spectaculos și unic în țările scandinave.

Pentru prima dată, localul Borgen Folkepark va găzdui un eveniment grandios, unde românii din întreaga regiune se vor aduna pentru a celebra femeile și cultura lor vibrantă.

Cu o așteptare de aproximativ 1200 de participanți, această sărbătoare promite să fie una memorabilă și plină de energie. O serie de artiști români de renume vor încânta publicul prezent cu spectacole live captivante, inclusiv Frații Nicoară, Claudia Puican, Adriana Ochișanu – Vocea Moldovei, Akord, Oleg Spinu și DJ Bogdan Motolea.

„Este un moment de bucurie pentru noi să anunțăm că aroma autentică și tradiția miciilor românești vor fi aduse direct la masă de către Regele miciilor din Romania La Cocosatu și echipa sa talentată.

Evenimentul este deschis tuturor românilor din Norrköping și din împrejurimi, împreună cu familiile lor, copiii, prietenii și partenerii de viață. Ne așteptăm să avem o atmosferă plină de bucurie, muzică și comunitate, unde sărbătorim femeile și contribuția lor esențială la societatea noastră”, precizează organizatorii evenimentului.

Detalii eveniment:

Locație: Borgen Folkepark, Norrköping, Suedia

Data și ora: 09 Martie 2024, începând cu ora 19:00

https://www.facebook.com/share/sGNJ996bdepnNCEt/?mibextid=9l3rBW

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend