Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Raed Arafat, ieșire dură: ‘Nimeni nu vrea să saboteze serviciile de ambulanță, nimeni nu vrea să le distrugă’

Publicat

in

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a calificat drept „cel puţin denigratoare” afirmaţiile privind sabotarea de către DSU a serviciilor de ambulanţă, pe motiv că în ultimii trei ani nu s-ar fi livrat autospeciale.

S-a zis că în ultimii trei ani nu s-a livrat nicio ambulanţă, asta spune Federaţia Sindicală Ambulanţa, nu este adevărat. Inclusiv în ultimii trei ani s-au livrat. Dar, dacă luăm cei patru ani, serviciile de ambulanţă au beneficiat de 821 de ambulanţe, din care 375 ambulanţe de urgenţă 4×2, 225 ambulanţe de urgenţă de tip B 4×4, 81 de ambulanţe de tip C şi 20 de ambulanţe de tip A care au fost livrate SABIF. Pe lângă cele 821 de ambulanţe, Primăria Municipiului Bucureşti a mai achiziţionat pentru Ambulanţa Bucureşti 106 ambulanţe.

Asta ar însemna că vorbim deja de peste 900 de ambulanţe livrate serviciilor de ambulanţă. (…) Să spunem că au fost serviciile de ambulanţă sabotate şi că nu au primit ambulanţe este cel puţin un lucru denigrator şi fals la adresa DSU. În aceeaşi perioadă, SMURD a primit un număr de 386 de ambulanţe. Deci, în niciun caz SMURD nu a primit mai multe ambulanţe. (…) Să înţelegem clar – nimeni nu vrea să saboteze serviciile de ambulanţă, nimeni nu vrea să le distrugă„, a afirmat Arafat, într-un mesaj video postat pe Facebook.

Potrivit acestuia, după preluarea de către IGSU a achiziţiilor de ambulanţe, numărul maşinilor livrate a crescut de 2,4 ori faţă de perioada când acordurile erau semnate de Ministerul Sănătăţii.

Vedem că, după ce a preluat IGSU achiziţiile, numărul ambulanţelor livrate a crescut, este, de fapt, de 2,4 ori mai mare decât numărul ambulanţelor livrate de Ministerul Sănătăţii în perioada egală, adică 2010 – 2015. Vorbim de (…) 2018 – 2022, vorbim de fapt de patru ani, iar IGSU a livrat cu 238% mai multe ambulanţe serviciilor de ambulanţe de cât s-a făcut pe durata în care acordurile-cadru erau semnate de Ministerul Sănătăţii şi finanţarea venea de la bugetul de stat comparativ cu perioada când a preluat IGSU şi finanţarea a venit din fonduri europene, adică fără să fie o povară de stat„, a explicat Raed Arafat.

El a catalogat drept false afirmaţiile potrivit cărora SMURD ar fi făcut achiziţii de ambulanţe din alte surse.

Am auzit că SMURD a făcut achiziţii din alte surse decât cele pentru ambulanţă, adică surse suplimentare. Iarăşi fals pentru că achiziţiile au fost unitar achiziţionate de către IGSU şi au avut o singură sursă de finanţare – fonduri europene, unde Guvernul a plătit doar 15% din bugetul de stat, restul venind din surse externe. În următoarea perioadă avem în plan achiziţionarea a 1.200 de ambulanţe care majoritatea lor merg la serviciile de ambulanţă”, a transmis şeful DSU.

Conform acestuia, informaţiile privind achiziţia de ambulanţe ar fi fost „manipulate”.

Să vedeţi cum se manipulează informaţiile despre achiziţia ambulanţelor şi despre cum încearcă Federaţia Sindicală Ambulanţa să organizeze un miting având ca temă principală achiziţia de ambulanţe creând, de fapt, o impresie falsă că DSU este cel de vină pentru faptul că nu s-au semnat ultimele contracte subsecvente pentru achiziţia de ambulanţe„, a completat Arafat.

Un miting de amploare va fi organizat marţi, în Capitală, de către Blocul Naţional Sindical (BNS) şi Federaţia Naţională Sindicală „Ambulanţa” din România (FNSAR), care reprezintă toate Serviciile Publice de Ambulanţă. Potrivit BNS, la miting sunt aşteptaţi peste 1.000 de protestatari, conform agerpres.ro.

Vezi și:

Miting pe termen nelimitat! Sindicaliștii de la Ambulanţă, protest împotriva lui Raed Arafat

Citeste mai mult

ACTUAL

Tărăboi la târla regală! Tovarășul Moisescu l-a penalizat dur pe ciobanul Petrescu: SĂ FACĂ CIOCUL MIC!

Publicat

in

Tărăboiul regal de la curtea primarului PIC pare a nu se mai sfârși nici după afișarea rezultatului votului de dumincă 9 iunie. Astfel, astazi dimineață, consilierul PSD Marius Moisescu, cel căruia îi place să fie alintat cu apelativul “tovarășul” a semnat, in calitate de președinte de ședință, Procesul Verbal al ședinței cu scântei de dinaintea alegerilor. Informația ne-a fost furnizată chiar de tovarășul Moisescu, cel care ne-a dat asigurari că, din această lună, nu va mai permite scandaluri în plenul ședințelor. “Gata cu scandalurile celor care orăcăie fără să spună nimic concret, inteligibil. L-am sancționat cu avertisment pe domnul Daniel Petrescu și, de asemenea, i-am interzis să mai ia cuvantul la următoarele ședințe. Să facă ciocul mic și să zică merci că a prins la limită încă un mandat de consilier local. O să vedeți ce mielușel va fi”, ne-a declarat consilierul Marius Moisescu.

Citeste mai mult

ACTUAL

SCANDALUL LIFTURILOR LA SPITALUL JUDEȚEAN ARGEȘ – CONDUCEREA SJU VINE CU CLARIFICARI

Publicat

in

În urma unor informații false difuzate în cadrul unei pagini de social media, conducerea Spitalului Județean de Urgență Pitești (SJU Piteşti) transmite următoarele clarificări:

Din respect pentru pacienţii noştri şi pentru toţi cetăţenii argeşeni, revenim, pentru a informa corect opinia publică, aşa cum am făcut-o şi într-un comunicat anterior.

Astfel, precizăm că în 29.05.2024, după reluarea procedurilor, a fost încheiat Contractul de reparații capitale și pentru ultimele 2 ascensoare de 6 persoane, care necesitau acest lucru, fiind vorba despre ascensoarele destinate exclusiv aparținătorilor, contract în valoare de 194.652,37 lei (inclusiv T.V.A.), finanțat integral din bugetul județului Argeș.

Menționăm că, în acest moment, în cadrul SJU Piteşti, funcționează 3 lifturi mari, atât pentru pacienţi, cât şi pentru aparţinători, având în vedere că reparația capitală/ punerea în funcțiune a 2 lifturi mari a fost realizată la sfârșitul anului 2023.

După finalizarea reparației capitale la cele 2 lifturi destinate, exclusiv, aparținătorilor, vor fi funcționale toate cele 5 lifturi.

Conform contractului încheiat de SJU Piteşti, executarea lucrărilor se va efectua în 75 de zile lucrătoare, având ordin de începere a lucrărilor, din data de 05.06.2024.

Informăm, pe această cale, pacienţii şi aparţinătorii, că există o preocupare permanentă de a remedia, în cel mai scurt timp, toate problemele care apar şi vă asigurăm că depunem toate eforturile, în acest sens.

Toate schimbările pe care le generăm la nivelul Spitalului

Judeţean de Urgenţă Piteşti vin pentru argeşeni şi nu numai, iar, prin ceea ce facem, ţinem cont de nevoile şi părerile acestora.

Creşterea calităţii serviciilor medicale furnizate şi asigurarea

condiţiilor necesare a reprezentat și reprezintă o prioritate, atât pentru SJUP, cât și pentru Consiliul Județean Argeș.

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Pitești

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend