NATIONAL
Prosumatorii primesc preavize că li se taie curentul dacă nu-și plătesc facturile, dar legea care le permite să fie decontați lunar pentru energia livrată stă blocată din aprilie în Parlament
Publicat
acum 2 luniin
De
adminO lege care le permite prosumatorilor să fie plătiți lunar pentru energia livrată în rețea e blocată din aprilie la Comisia de industrii din Camera Deputaților, după ce a fost aprobată în Senat. Președintele Comisiei, Șandor Bende, a precizat, pentru HotNews.ro, că nu știe când va pune pe ordinea de zi acest proiect, întrucât este nevoie de dezbateri cu toți participanții la piață pentru un amendament care prevede penalități pentru furnizorii care întârzie facturarea. În schimb, prosumatorii primesc preavize de la furnizori că li se taie curentul dacă nu plătesc lunar factura de consumatori.
Legislația actuală din sectorul energetic spune că prosumatorii sunt plătiți pentru energia pe care o livrează în rețea la 24 de luni de la emiterea facturilor. Aceasta pentru a-și putea compensa cantitativ energia consumată cu cea livrată și, la finele celor doi ani, să se facă un decont final.
În plus, aproape jumătate dintre prosumatori nu sunt facturați la timp și astfel se prelungește și mai mult perioada în care primesc bani pentru surplusul de energie.
În același timp, însă, ca și consumatori ei trebuie să plătească lunar facturile către furnizor, pentru că altfel i se taie curentul.
S-a ajuns astfel la situații în care prosumatorii au în contul furnizorilor mii de lei, dar în același timp riscă să fie deconectați dacă nu-și plătesc factura de consumator, chiar dacă este vorba de același furnizor.
„Am o nelămurire. Sunt prosumator la PPC și am în cont peste 10.000 de lei și de aproximativ 3-4 săptămâni primesc preavize de deconectare pentru diferite sume pe care normal ar trebui să le tragă din contul meu. Este posibil așa ceva? Ce ar trebui să fac? Mulțumesc”, întreabă Radu P., un utilizator de Facebook, pe grupul Prosumatori România.
Oamenii îi răspund că, deși este absurd, așa spune legislația.
- „E legal? Da. E normal? Nu”.
- „Urmăresc. Și eu am de primit aproximativ 6.500 lei. Și am primit la fel (preavize – n.r.) pentru facturi de 80 lei”.
- „Și eu la fel pățesc, le-am livrat 18.700 kw într-un an jumate și îmi trimit aviz de deconectare pentru 200 lei. Mă mut la alt furnizor să recuperez banii”.
Legea prosumatorilor stă blocată de șapte luni la Camera Deputaților
În Parlament există însă un proiect de lege care rezolvă această problemă și prevede decontarea lunară a prosumatorilor.
După ce a fost aprobat în Senat, proiectul de lege a ajuns în luna aprilie la Comisia de industrii a Camerei Deputaților, unde a rămas blocată până acum.
Asociația Prosumatorilor și Comunităților de Energie din România spune că nu există nicio explicație logică pentru blocajul de șapte luni al acestei legi.
- „Deși, la nivel declarativ, toate partidele parlamentare din România susțin această lege, care ar avea un impact pozitiv pentru cei 160.000 de prosumatori existenți, aceasta rămâne blocată în procedurile parlamentare. Menționăm că proiectul a fost întors la reexaminare de către președintele Iohannis pe 12.12.2023.
- Din păcate, nu înțelegem ce anume ar putea determina legislativul întârzierea dezbaterii și publicarea legii în Monitorul Oficial. Altfel, nu există o explicație logică pentru care un proiect întors spre reexaminare să fie “uitat la sertar” din luna aprilie 2024”, spune Dan Pîrșan, președintele asociației.
Săptămâna trecută, PNL a cerut comisiilor raportoare și celor avizatoare din Camera Deputaților să adopte în această săptămână proiectul de lege, în forma Senatului.
„Vom propune proiectul pe ordinea de zi a Camerei Deputaților sub rezerva depunerii raportului deoarece considerăm necesar ca prosumatorii să fie sprijiniți prin măsurile conținute în forma adoptată de Senat. Solicităm tuturor grupurilor parlamentare să susțină cererea noastră de procedură!”, a susținut Gabriel Andronache, șeful deputaților liberali.
La inițiativa Asociației Prosumatorilor, PNL a depus și un amendament prin care furnizorii care nu facturează la timp energia livrată în rețea de prosumatori vor plăti penalități de 0,2% pe zi din valoarea facturii.
Bende: „Voi pune proiectul de lege pe ordinea de zi când va ajunge la o formă acceptată de toată lumea”
Contactat de HotNews.ro, deputatul UDMR Șandor Bende, președintele Comisiei de industrii și servicii din Parlament, a precizat:
„Este un Plx (proiect de lege – n.r.) pe care domnul Pîrșan (președintele Asociației Prosumatorilor – n.r.) îl vrea acum, dar nu merge chiar așa. Sunt divergențe și trebuie să stau la masă și cu producătorii, și cu furnizorii. A depus niște amendamente domnul Pîrșan acolo și nu știu dacă este chiar în regulă să plătească cineva penalități pentru nu știu ce, pentru niște facturi pe care nu le emite. Și cine spune care este cantitatea și valoarea pentru care se plătește penalitatea, dacă facturile nu se emit. Deci sunt niște chestii pe care le-a complicat. Dacă nu depuneau amendamente rămânea așa cum a venit de la Senat și era mai simplu”.
El a arătat că a cerut un punct de vedere la Ministerul Energiei și la ANRE cu privire la acest amendament.
- „Apoi să ne punem la masă cu producătorii și cu furnizorii să găsim o formulă comună, o cale de mijloc.
- Nu merge chiar așa. Citirea contoarelor nici nu depinde de furnizor. Mai mult decât atât, se citește semestrial sau trimestrial, iar între două citiri se fac estimări.
- Acum să vină să-mi explice și mie pe ce cantitate și cine constată, pentru că aici vor fi aparatele de măsură versus furnizor sau versus prosumator, cine va constata? Amendamentele au complicat un pic situația.
- În plus, acest amendament este inutil, atâta vreme cât proiectul de lege oricum prevede că decontarea se face lunar. V-am spus că se complică situația”.
Bende a precizat că nu știe când va pune acest proiect pe ordinea de zi.
„Voi pune pe ordinea de zi când lucrurile s-au limpezit, când reușim să aducem la o formă de comun acceptată de toată lumea, și de furnizori, și de distribuitori, și de producători, și să vedem punctul de vedere al Ministerului și al ANRE”.
Pîrșan: 40% dintre prosumatori nu sunt facturați la timp de către furnizori
În replică, Dan Pîrșan a arătat că amendamentul referitor la introducerea penalităților a fost depus în urmă cu câteva zile și nu justifică faptul că proiectul de lege a fost întârziat timp de șapte luni.
- „Deoarece 40% dintre prosumatori nu sunt facturați sau sunt facturați de către furnizori cu mai întârzieri, am propus la Legea prosumatorilor aflată încă la Camera Deputaților de 7 luni staționară, să se introducă următorul amendament: f) Furnizorii au obligația sa emită facturi către toți prosumatorii cu care au contract de furnizare și vânzare – cumpărare a energiei într-un termen rezonabil de 30 de zile de la data ultimei zile ale lunii. Depășirea acestui termen conduce la plata de către furnizori, în favoarea prosumatorilor, a unei penalități de 0,20% pe zi din total factură neemisă după perioada de 30 de zile de la data ultimei zi ale lunii.
- Orice lege, indiferent de cât ar fi de bună privind facturarea lunară a prosumatorilor, asa cum prevede proiectul de lege Plx 605, nu poate avea efecte dacă furnizorul nu facturează. Din această cauză am propus amendamentul în cauză”, a spus Pîrșan, pentru HotNews.ro.
Prosumatorii au de recuperat de la furnizori peste 50 de milioane de euro doar pentru energia livrată în rețea anul trecut, arătau calculele din aprilie ale Asociației Prosumatorilor.
Poate vrei sa citesti
Actualizarea normelor UE: Măsuri stricte împotriva abuzurilor asupra copiilor
Ascensiunea extremismului din România explicată de un politolog: Ani la rând s-a vorbit despre comunism ca despre un rai pierdut
Președintele Argentinei a primit cetățenie italiană, stârnind indignare
Turcia îşi redeschide ambasada la Damasc
Intră în România milioane de euro. Anunțul ministrului Câciu
Bundesliga: Freiburg a dispus de Wolfsburg, scor 3-2
NATIONAL
Actualizarea normelor UE: Măsuri stricte împotriva abuzurilor asupra copiilor
Publicat
acum o orăin
14 decembrie 2024De
adminConsiliul Uniunii Europene a convenit vineri asupra poziţiei sale referitoare la propunerea de actualizare a normelor de drept ale UE privind abuzul sexual asupra copiilor şi exploatarea sexuală a acestora, normele revizuite extinzând definiţia infracţiunilor pentru a include, de exemplu, formele de abuz sau exploatare facilitate de noile instrumente online, scrie agerpres.ro.
Această poziţie a Consiliului stă la baza iniţierii discuţiilor cu Parlamentul European în vederea ajungerii la un acord cu privire la un text final al reglementării, informează un comunicat al instituţiei difuzat vineri.
„Protecţia copiilor – persoanele cele mai vulnerabile din societăţile noastre – trebuie să fie prioritatea noastră. Prin aceste noi norme, intensificăm lupta împotriva abuzului sexual asupra copiilor, inclusiv în ceea ce priveşte streamingul în direct al abuzurilor sau utilizarea inteligenţei artificiale pentru generarea de materiale care conţin abuzuri”, a declarat ministrul ungar al justiţiei Bence Tuzson, în numele preşedinţiei semestriale a Consiliului UE.
Definiţia infracţiunilor a fost extinsă
Pentru a se asigura că toate formele de abuz sexual asupra copiilor şi de exploatare sexuală a copiilor sunt incriminate, statele membre au convenit să actualizeze definiţia acestor infracţiuni. Potrivit noilor norme, statele membre sunt obligate să incrimineze, să ancheteze şi să urmărească penal infracţiunea de streaming în direct al abuzurilor sexuale asupra copiilor. Plata unei sume de bani pentru a avea acces la un streaming în direct al unor abuzuri sexuale asupra copiilor este un fenomen aflat în creştere în ultimii ani.
De asemenea, directiva actualizată asigură includerea în definiţia infracţiunii a imaginilor realiste din cadrul materialelor care conţin abuzuri sexuale asupra copiilor. Acest lucru va permite să se dea un răspuns mai bun la apariţia din ce în ce mai frecventă a materialelor care conţin abuzuri de tip deepfake sau generate de Inteligenţa Artificială.
În plus, Consiliul a introdus o infracţiune care constă în furnizarea de instrucţiuni cu privire la modul în care se poate comite abuzul sexual asupra copiilor, exploatarea sexuală a copiilor sau ademenirea copiilor în scopuri sexuale. Este pasibilă de pedeapsă o persoană care, de exemplu, distribuie şi produce un manual – care poate fi un pliant, o carte sau un ghid online – care ajută alte persoane să comită un abuz sexual asupra unui copil.
Pedepse mai mari
Pedepsele pentru multe dintre infracţiuni au fost majorate. De exemplu, atunci când se profită abuziv de o situaţie de vulnerabilitate deosebită a copilului, în special ca urmare a unei dizabilităţi, pentru a practica activităţi sexuale cu un copil, făptuitorul va fi pedepsit cu o pedeapsă maximă cu închisoarea de cel puţin 10 ani, în loc de 8 ani în prezent. De asemenea, pedeapsa maximă cu închisoarea este majorată, fiind de cel puţin 5 ani faţă de 3 ani în prezent, atunci când copilul a împlinit vârsta consimţământului sexual.
Statele membre pot prevedea pedepse chiar şi mai severe în legislaţia lor naţională, notează comunicatul Consiliului.
La fel ca în cazul legislaţiei actuale, definirea vârstei consimţământului sexual, adică vârsta sub care este interzisă practicarea activităţilor sexuale cu un copil, rămâne în sfera competenţei naţionale.
Cu toate acestea, normele modificate stabilesc mai clar că practicarea de activităţi sexuale cu copii care au împlinit vârsta consimţământului sexual ar trebui să fie pasibilă de pedeapsă în cazul în care copilul nu consimte. Directiva prevede că consimţământul trebuie dat în mod voluntar, ca expresie a voinţei libere a copilului, şi că poate fi retras în orice moment. Aceasta stabileşte, de asemenea, că nu se poate considera că există consimţământ în cazurile în care copilul nu este în măsură să îşi exercite liberul arbitru.
Eficientizarea urmăririi penale şi sprijinirea victimelor
Pentru a se asigura faptul că victimele se pot adresa efectiv justiţiei, Consiliul a introdus un nou alineat privind termenele de prescripţie. Acesta garantează că infracţiunile pot fi anchetate şi urmărite penal o perioadă de timp suficientă după ce victima a împlinit vârsta majoratului. Această perioadă este de cel puţin 10 ani în cazul infracţiunilor pasibile de o pedeapsă maximă cu închisoarea de cel puţin cinci ani şi de cel puţin 20 ani în cazul infracţiunilor pasibile de o pedeapsă maximă cu închisoarea de cel puţin 10 ani.
Noile norme vor contribui, de asemenea, la facilitarea semnalării cazurilor de abuz sexual asupra copiilor sau de exploatare sexuală a copiilor. Statele membre UE vor trebui să se asigure că victimele pot semnala aceste infracţiuni prin canale online accesibile, uşor de utilizat, sigure şi disponibile cu uşurinţă. Informaţiile privind modul în care poate fi semnalat abuzul sexual şi instrumentele utilizate în acest scop ar trebui să fie concepute şi accesibile într-un mod adaptat copiilor şi să utilizeze un limbaj adaptat copiilor.
Sprijinul acordat victimelor abuzului sexual asupra copiilor şi ale exploatării sexuale a copiilor va fi, de asemenea, îmbunătăţit. Conform textului Consiliului, victimelor acestor infracţiuni trebuie să li se ofere asistenţă medicală adaptată vârstei şi sprijin emoţional, psihologic, psihosocial şi educaţional, precum şi consiliere juridică. Noua directivă va include, de asemenea, norme privind cazarea provizorie a victimelor.
Noi norme privind despăgubirile
Poziţia Consiliului include noi norme privind despăgubirile acordate victimelor şi persoanelor care au suferit în copilărie abuzuri sexuale. Potrivit poziţiei Consiliului, statele membre trebuie să se asigure că victimele au dreptul de a solicita de la autorul infracţiunii despăgubiri pentru prejudiciul suferit ca urmare a infracţiunilor, astfel cum sunt definite în prezenta directivă a UE.
Pentru a monitoriza şi a evalua fenomenul abuzului sexual asupra copiilor şi al exploatării sexuale a copiilor, colectarea datelor este esenţială. Prin urmare, noile norme obligă statele membre să dispună de un sistem de colectare, dezvoltare, producere şi difuzare a statisticilor privind infracţiunile. Statisticile pe care statele membre vor trebui să le colecteze includ numărul anual de infracţiuni semnalate şi de condamnări pentru acest tip de infracţiuni, precum şi numărul anual de persoane urmărite penal şi condamnate pentru infracţiunile în cauză.
Normele actuale ale UE privind abuzul sexual asupra copiilor şi exploatarea sexuală a copiilor au fost convenite în 2011. Un studiu al UE a constatat că prezenţa online sporită a copiilor şi evoluţiile tehnologice creează dificultăţi pentru autorităţile de aplicare a legii şi dau naştere unor noi posibilităţi de abuzuri. Revizuirea de care se ocupă în prezent legiuitorii UE este menită ia în considerare aceste evoluţii.
Această actualizare a normelor penale vine în completarea unei propuneri care stabileşte în sarcina companiilor din domeniul internetului obligaţia de a detecta, a raporta şi a elimina materialele care conţin abuzuri sexuale asupra copiilor din cadrul serviciilor lor. Negocierile cu privire la această propunere sunt încă în desfăşurare.
NATIONAL
Ascensiunea extremismului din România explicată de un politolog: Ani la rând s-a vorbit despre comunism ca despre un rai pierdut
Publicat
acum 2 orein
14 decembrie 2024De
adminFascismul de azi din România a apărut ca urmare a nevindecării de comunism a societăţii româneşti, a declarat, vineri, politologul Sorin Bocancea, în cadrul unei conferinţe de presă organizată la Iaşi de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER), pentru a marca 35 de ani de la căderea comunismului, notează Agerpres.
Cu acest prilej, Sorin Bocancea a afirmat că deşi au trecut 35 de ani de la căderea dictaturii comuniste, „ani la rând s-a vorbit despre comunism ca despre un rai pierdut”.
„Recent am văzut declaraţia unei persoane, mare apărătoare a comunismului, care crede şi astăzi că în România comunismul nu a fost aplicat aşa cum trebuie, pentru că au fost întinate nobilele idealuri. A spus că fascismul de astăzi din România este ca urmare a anticomunismului din România care, iată, a omorât anticorpii în societate. Normal, este aberantă această judecată. Fascismul de azi din România a apărut ca urmare a nevindecării de comunism a societăţii româneşti. Ani la rând s-a vorbit despre comunism ca despre un rai pierdut: ‘Acum 35 de ani am căzut din Eden. Şi iată ce bine era când mâncam pâine cu zahăr'”, a afirmat politologul Sorin Bocancea, profesor universitar la Universitatea „Petre Andrei” Iaşi.
El a subliniat că „toate aceste nostalgii cultivate faţă de perioada comunistă au pregătit revenirea totalitarismului sub această formă a fascismului de sorginte putinistă, dar cu culoarea locală, pentru că România a ştiut să producă şi fascism şi comunism”.
„Am avut şi fascism şi comunism în variante originale. Deci, nevindecarea de comunism, nevindecarea de antidemocratismul comunist a dus la apariţia acestui val foarte violent de fascism”, a mai declarat Sorin Bocancea.
Politologul ieşean a subliniat că „Revoluţia din ’89 trebuie să continue prin decomunizarea permanentă”, pentru a arăta tinerelor generaţii cât de nocive şi distructive sunt astfel de regimuri totalitariste.
„La 40 de ani de la uciderea lui Gheorghe Ursu, am avut stupoarea să constatăm că Înalta Curte (ÎCCJ – n.red.) a decis că nu a existat un conflict între autoritate şi cetăţeni, că de fapt comunismul a fost un regim bun şi aşa mai departe. Am avut bucuria să aflu că a fost repus în discuţie acest dosar. Sperăm ca măcar de această dată să nu se mai încurce nici apărătorii în concepte, pentru că am fost învinşi ca anticomunişti cu nişte concepte cu care am operat prost. Comuniştii, care tot timpul s-au aflat în revoluţie după modelul lui Troţki – ‘Revoluţia continuă’, au ştiut să îşi joace cartea. De aceea, pentru noi, anticomuniştii, ar trebui ca nici Revoluţia noastră să nu se oprească. (…) Şi pentru noi Revoluţia din ’89 trebuie să continue prin decomunizarea permanentă, prin arătarea, mai ales către generaţia tânără, a nocivităţii acestui tip de regim, o nocivitate pe care, se pare, părinţii lor au uitat-o. Astăzi asistăm la acest reviriment al antidemocratismului, din necunoaştere şi din prostie”, a afirmat Sorin Bocancea.
Declaraţiile au fost făcute în cadrul conferinţei de presă organizată de IICCMER, pentru a marca 35 de ani de la căderea comunismului printr-o serie de evenimente care se vor desfăşura în Iaşi în perioada 13-15 decembrie.
Preşedintele executiv al IICMER, Daniel Şandru, a precizat că, pentru trei zile, la Iaşi vor fi organizate evenimente de educare şi informare a publicului larg în ceea ce priveşte comunismul şi evenimentele care au dus la căderea comunismului. La eveniment au fost prezenţi reprezentanţi ai mediului academic, ai autorităţilor locale şi centrale, parlamentari.
NATIONAL
Președintele Argentinei a primit cetățenie italiană, stârnind indignare
Publicat
acum 2 orein
13 decembrie 2024De
adminGuvernul Italiei i-a acordat cetățenia președintelui Argentinei, Javier Milei, datorită rădăcinilor sale familiale italiene, provocând indignarea politicienilor din opoziție, potrivit The Guardian, potrvit Mediafax.
Milei a mers la Roma pentru a se întâlni cu prim-ministrul italian, Giorgia Meloni, și pentru a participa sâmbătă la festivalul anual al partidului său, Frații Italiei. O sursă familiarizată cu situația a declarat că guvernul i-a acordat cetățenia italiană liderului argentinian, refuzând să ofere detalii suplimentare.
Vestea relatată de presa italiană a declanșat indignare din partea unor politicieni, dar și pe rețelele de socializare, din partea persoanelor care au protestat față de acordarea cetățeniei lui Milei, în condițiile în care aceasta este greu de obținut pentru copiii născuți în Italia din părinți migranți.
Legislația italiană privind cetățenia se bazează pe legăturile de sânge, ceea ce înseamnă că și descendenții îndepărtați ai unui cetățean italian pot obține un pașaport italian.
Pe de altă parte, cerințele pentru străinii născuți în Italia sau care migrează acolo sunt mult mai stricte. Grupurile pro-migranți au propus un referendum pentru relaxarea acestora, însă coaliția de dreapta a lui Meloni este împotriva oricărei modificări.
Riccardo Magi, un deputat din partea micului partid de opoziție +Europa, a declarat că acordarea cetățeniei lui Milei a fost un act de „discriminare intolerabilă împotriva atâtor tineri care o vor obține doar după mulți ani”.
În timpul unei călătorii anterioare în Italia, în februarie, Milei a declarat într-un interviu televizat că se simte „75% italian”, deoarece trei dintre bunicii săi aveau origini italiene, și că are „o pasiune incredibilă pentru opera italiană”.
Turcia îşi redeschide sâmbătă ambasada în Siria, închisă din 2012, la Damasc, a declarat vineri seara ministrul turc de externe, Hakan Fidan, relatează AFP, potrivit Agerpres.
Echipa ambasadei şi şeful misiunii desemnat joi „au plecat astăzi” (vineri) la Damasc, iar ambasada „va fi operaţională mâine” (sâmbătă), a afirmat Hakan Fidan într-un interviu transmis în direct pe canalul de televiziune privat NTV.
Turcia a numit joi un nou şef de misiune pentru ambasada sa din Damasc, închisă din 2012 şi pe care s-a angajat să o redeschidă după îndepărtarea de la putere a preşedintelui sirian Bashar al-Assad.
Numit însărcinat cu afaceri, domnul Koroglu a fost anterior ambasadorul Turciei la Nouakchott, în Mauritania.
Momentan nu se ştie cât timp îşi va exercita atribuţiile temporare la Damasc.
Ambasada Turciei la Damasc şi-a închis porţile pe 26 martie 2012, la un an după începerea războiului civil în Siria, din cauza deteriorării situaţiei securităţii şi pe fondul apelurilor din partea guvernului turc pentru demisia lui Bashar al-Assad.
NATIONAL
Intră în România milioane de euro. Anunțul ministrului Câciu
Publicat
acum 2 orein
13 decembrie 2024De
adminMinistrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a afirmat, vineri seară, că România a încasat 1,9 miliarde euro din fondurile structurale şi coeziune finanţate din exerciţiul financiar 2021-2027, gradul de absorbţie fiind în media europeană.
„România a încasat 1,9 miliarde euro din fondurile structurale şi coeziune finanţate din exerciţiul financiar 2021-2027, iar gradul de absorbţie general o situează la nivelul mediei Uniunii Europene (România are 6,11% iar media UE este de 6,19%).
Pe programele gestionate la nivel central (de către Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene şi Ministerul Transporturilor) absorbţia pe fondurile structurale şi de coeziune se situează la un nivel superior, respectiv 7,3%”m, a scris, vineri seară, pe Facebook, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.
Adrian Câciu afirmă că, numai în ultimele zile, s-au încasat peste 650 milioane de euro din fondurile structurale şi de coeziune aferente exerciţiului financiar 2021-2027, iar rambursările de la CE vor continuă în ritmul prognozat, având în vedere că România are contracte încheiate în valoare de peste 31 miliarde euro.
Câciu: Avem încă de recuperat
„Avem încă de recuperat pe Programele Regionale, descentralizate către Agenţiile de Dezvoltare Regională care au calitatea de Autorităti de Management pentru aceste programe, agenţii aflate în subordinea Consiliilor de Dezvoltare Regională coordonate de Consiliile Judeţene, unde rată de absorbţie este 3,2%.
Sunt convins că modelul pe care noi, cei din actuală coaliţie, l-am imprimat în materie de gestionare şi implementare a fondurilor europene, inclusiv descentralizarea acestora, va fi continuat de viitoarea coaliţie de guvernare, iar ritmul absorbţiei fondurilor europene va fi unul susţinut astfel încât să fie repetat succesul din absorbţia banilor europeni din exerciţiul 2014-2020”, a mai transmis ministrul.
NATIONAL
Bundesliga: Freiburg a dispus de Wolfsburg, scor 3-2
Publicat
acum 2 orein
13 decembrie 2024De
adminEchipa germană Freiburg a învins vineri seara, pe teren propriu, scor 3-2, formaţia VfL Wolfsburg, în etapa a 14-a din Bundesliga.
Gazdele au deschis scorul în finalul unei reprize în care şansele mai mari de gol au aparţinut oaspeţilor. Lukas Kubler a înscris şi Freiburg a intrat la pauză cu avantaj minim. Acelaşi Kubler a reuşit dubla în partea secundă, minutul 51, şi gazdele luau un avans de două goluri pe tabelă. După alte zece minute a picat şi golul de 3-0, marcat de Michael Gregoritsch, însă oaspeţii nu au renunţat la luptă şi Jonas Wind a redus din diferenţă, în minutul 75. În minutul 83 Mattias Svanberg a înscris al doilea gol pentru Wolfsburg, iar Grabara a fost aproape să producă surpriza înscriind punctul egalizator, dar golul său nu a fost validat de VAR şi Freiburg – Wolfsburg s-a terminat 3-2.
Freiburg este pe locul cinci în Bundesliga, cu 24 de puncte, iar Wolfsburg o urmează, pe locul 6, cu 21 de puncte.
Actualizarea normelor UE: Măsuri stricte împotriva abuzurilor asupra copiilor
Ascensiunea extremismului din România explicată de un politolog: Ani la rând s-a vorbit despre comunism ca despre un rai pierdut
Președintele Argentinei a primit cetățenie italiană, stârnind indignare
Turcia îşi redeschide ambasada la Damasc
Intră în România milioane de euro. Anunțul ministrului Câciu
ITM Argeș, anunț important despre adeverințele de vechime în muncă
Tragedie la Albeștii de Argeș: Mihai s-a sinucis la doar 34 ani, în postul Crăciunului
VEȘTI BUNE! Se deschide tronsonul Pitești – Mânicești din autostrada Sibiu – Pitești. Cu 8 luni mai devreme
VIDEO | I-AU BUBUIT! Percheziții la vânzătorii de artificii si petarde – O tonă de produse pirotehncie confiscate si 2 dosare penale
Polițist din Argeș în cătușe pentru luare de mită! A cerut 3000 Euro de la un argeșean pentru a-l scoate basma curată – CINE E POLIȚISTUL
VIDEO | Acțiune de salvare extremă a jandarmilor montani argeșeni împreună cu Salvamont Argeș
VIDEO – VIAȚA BATE FILMUL! Tânăr dispărut în urmă cu 9 ani , găsit de jandarmii argeșeni
VIDEO | Un șofer de Audi a plecat cu tot cu pompă după ce și-a alimentat mașina
VIDEO | Percheziții la traficanții de droguri din Argeș – 8 persoane duse la audieri de mascați
VIDEO, ACUM! BLOCAJ TOTAL PE TRANSFĂGĂRĂȘAN – SUTE DE MAȘINI BLOCATE ÎN TRAFIC
PITEȘTI
Polițist din Argeș în cătușe pentru luare de mită! A cerut 3000 Euro de la un argeșean pentru a-l scoate basma curată – CINE E POLIȚISTUL
Ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Argeș, la delegarea și sub coordonarea procurorului de...
VIDEO | I-AU BUBUIT! Percheziții la vânzătorii de artificii si petarde – O tonă de produse pirotehncie confiscate si 2 dosare penale
Ieri, 11 decembrie, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Argeș au continuat cercetările într-un dosar penal, sub supravegherea Parchetul...
ITM Argeș, anunț important despre adeverințele de vechime în muncă
Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeș reamintește tuturor angajatorilor că, în conformitate cu legislația în vigoare, au obligația de a elibera...
VEȘTI BUNE! Se deschide tronsonul Pitești – Mânicești din autostrada Sibiu – Pitești. Cu 8 luni mai devreme
Lucrările la Secțiunea 5 a Autostrăzii Sibiu-Pitești (#A1), pe tronsonul dintre Curtea de Argeș și Pitești, avansează într-un ritm accelerat....
Curtea de Argeș
VESTE MARE! Azi se deschide circulația pe tronsonul Bascov – Băiculești din Autostrada Sibiu-Pitești
Astăzi, la ora 15.00, se va deschide circulația pe un nou tronson al Autostrăzii Sibiu-Pitești (A1), cuprins între Nodul rutier...
Tragedie la Albeștii de Argeș: Mihai s-a sinucis la doar 34 ani, în postul Crăciunului
O comunitate întreagă este zguduită de o tragedie neagră, după ce Mihai C., un tânăr de doar 34 de ani,...
Familia fostului primar Nicolae Diaconu, mesaj special pentru argeșeni
Într-o zi cu o semnificație profundă, de Ziua Sfântului Nicolae, o sărbătoare ce simbolizează generozitatea și bunătatea, familia lui Nicolae...
ȘOC! PNL și USR, mână-n mână cu AUR în Argeș pentru obținerea puterii locale – ARANJAMENTE PENTRU VOTUL DE DUMINICĂ
Contrar a ceea ce se intampla la Bucuresti unde goana după ciolan i-a unit pe cei care pana mai ieri...
ACUM! Incendiu într-un bloc din Curtea de Argeș
In această dimineață, pompierii au primit o sesizare privind o fumegație densă la un apartament al unui bloc din municipiul...
Mioveni
Cine sunt noii parlamentari de ARGEȘ, lista completă
În urma votului exprimat duminică, 1 decembrie, Argeșul va trimite în Parlamentul României 13 deputați și senatori. Iată care sunt...
ARGEȘ – Rezultate finale alegeri Parlamentare în orașele importante – ȘOC LA MIOVENI, PNL dezastru la Pitești – VEZI CLASAMENTE DETALIATE
În urma centralizării voturilor din peste 99,9% din secțiile de votare, Partidul Social Democrat (PSD) a obținut în Argeș o...
PSD câștigă alegerile parlamentare în Argeș, PNL suferă o prăbușire lamentabilă – VEZI REZULTATE DETALIATE
În urma centralizării voturilor din peste 99,9% din secțiile de votare, Partidul Social Democrat (PSD) a obținut o victorie concludentă...
VIDEO | Incendiu de proporții în Argeș – 3 case mistuite de flăcări
Un puternic incendiu a izbucnit în această dimineată în comuna Stâlpeni, satul Rădești la trei locuinte vecine. Dată fiin amploarea...
Câmpulung
ARGEȘ | Percheziții la Câmpulung – 4 persoane reținute pentru camătă
În dimineața zilei de 12 decembrie a.c. polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung au efectuat cinci...
Șoc la Câmpulung! PSD câștigă în orașul Elenei Lasconi, PNL sub 10%
Partidul Social Democrat (PSD) a ieșit învingător în alegerile parlamentare desfășurate duminică, obținând un rezultat surprinzător în orașul Câmpulung, unde...
ALERTĂ COD ROȘU ÎN ARGEȘ – NINSORI ȘI VISCOL PUTERNIC ÎN ZONA MONTANĂ
Meteorologii de la ANM au emis o avertizare de tip cod roșu de viscol puternic și ninsoare în zona de...
În Trend
- ACTUALacum 2 săptămâni
A murit Nicolae Diaconu, fostul primar al orașului Curtea de Argeș
- ACTUALacum 3 zile
ITM Argeș, anunț important despre adeverințele de vechime în muncă
- ACTUALacum 2 zile
Tragedie la Albeștii de Argeș: Mihai s-a sinucis la doar 34 ani, în postul Crăciunului
- ACTUALacum o săptămână
În Argeș nu există niciun hotel de 5 stele! Cel mai apropiat s-a deschis azi… în Dâmbovița – Așa vrem in topul destinațiilor turistice?
- ACTUALacum 2 săptămâni
ARGEȘ – Rezultate finale alegeri Parlamentare în orașele importante – ȘOC LA MIOVENI, PNL dezastru la Pitești – VEZI CLASAMENTE DETALIATE
- ACTUALacum o săptămână
Cine sunt noii parlamentari de ARGEȘ, lista completă
- ACTUALacum 2 săptămâni
Trupul neînsuflețit al fostului primar Nicolae Diaconu va fi adus la Curtea de Arges!
- ACTUALacum o săptămână
ACUM! Incendiu într-un bloc din Curtea de Argeș