Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Profesorii vor să facă grevă din cauză că nu sunt vaccinați cu prioritate

Publicat

in

Profesorii vor să facă grevă din cauză că nu sunt vaccinați cu prioritate. Aceștia sunt furioși pentru „retrogradarea” profesiei lor, pe măsură ce vaccinarea din Irlanda trece la modelul bazat pe vârstă. Guvernul se opune presiunii de a prioritiza cadrele didactice în programul de vaccinare, în timp ce sindicatele se strâng în această săptămână pentru a supune la vot intrarea în grevă.

Toate cele trei sindicate ale profesorilor par să dezbată moțiuni de urgență la conferințele lor anuale, marți, pentru a supune la vot acțiuni industriale în decurs de câteva săptămâni, cu excepția cazului în care profesorilor lor li se acordă o prioritate mai mare la vaccinare.

Orice acțiune grevistă nu va afecta redeschiderea planificată a școlilor pe 12 aprilie, potrivit sindicatelor. Cu toate acestea, grevele ar putea perturba anul universitar curent la nivel primar sau noul an școlar din septembrie la nivel secundar.

Nemulțumirea acestora vine după decizia guvernului de săptămâna trecută de a introduce un sistem bazat pe vârstă pentru vaccinarea populației în loc de unul care să acorde prioritate profesiilor din prima linie.

Sindicatele spun că există furie și frustrare pe scară largă în legătură cu „retrogradarea” profesiei de profesor pe lista de vaccinare.

Sindicatele, precum și organismele reprezentative din Garda, doresc ca Guvernul să introducă un proces paralel prin care cei din rolurile din prima linie să se vaccineze în fluxuri separate în centrele de vaccinare. Acest lucru ar funcționa în paralel cu sistemul pus la punct pentru publicul general. Sursa informatiairl.com

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

FOTO Cravata purtată de regele Charles la câteva zile după ce Sunak a anulat întâlnirea cu Mitsotakis din cauza unor piese de la Parthenon

Publicat

in

​Regele Charles a purtat o cravată cu steagul Greciei, la doar câteva zile după ce prim-ministrul britanic Rishi Sunak a anulat o întâlnire cu omologul său grec în contextul disputei diplomatice cu privire la Sculpturile Partenonului, cunoscute şi sub numele de Sculpturile Elgin, notează CNN.

Rishi Sunak și regele CharlesFoto: Simon Walker / Avalon / Profimedia Images

Regele a purtat cravata în timp ce s-a întâlnit vineri cu liderii mondiali – inclusiv Sunak – la discuţiile COP28 despre climă din Dubai.

O sursă de la Palatul Buckingham a declarat pentru CNN că cravata este pur şi simplu una din colecţia actuală a regelui şi a avut şi alte apariţii recente purtând-o.

Tatăl regelui Charles, soțul reginei Elisabeta, s-a născut în Corfu ca prințul Philip al Greciei și Danemarcei.

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis urma să se întâlnească marţi cu Sunak la Londra. Cu toate acestea,întâlnirea a fost anulată brusc de Downing Street, după ce Mitsotakis a făcut comentarii în timpul unui interviu televizat despre statutul Sculpturilor Parthenon, care sunt în prezent găzduite la British Museum din Londra.

Duminică, Mitsotakis a declarat pentru BBC într-un interviu că sculpturile au fost „în esenţă, furate” şi că guvernul său va continua să facă lobby pentru un acord şi să facă eforturi pentru un „parteneriat” cu Regatul Unit.

Grecia a cerut în repetate rânduri restituirea sculpturilor, pe care diplomatul britanic Lordul Elgin le-a scos din templul Partenon din Atena la începutul secolului al XIX-lea, când era ambasador în Imperiul Otoman. (News.ro)

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Panorama cu ALP: Românii care vor și slănina în pod, și porcul gras

Publicat

in

Nu știu dacă sunt românii mai altfel decât alții, dar dacă tot e ziua noastră, e un moment bun să ne holbăm în oglindă și să realizăm cât de duplicitari și ipocriți suntem uneori.

Parada de Ziua Națională din Cluj-Napoca, 2022Foto: Inquam Photos / Cristi Vescan

„Și cu slănina în pod, și cu porcul gras în bătătură” e un proverb românesc care ne pune tare bine reflectorul pe dublul standard pe care îl practicăm atât de des. Varianta golănească, de după blocuri, aceea cu „sufletul în rai”, e chiar și mai plastică, dar nu vorbim urât de Ziua Națională.

Românul ține la principii doar când sunt în avantajul său. Ar iubi regulile, dar doar pentru alții. Dacă îl iei un pic la descusut, nu rezistă în fața tentației de a le da încolo, cât timp îi taie accesul la „slănină”.

Vrea o țară ca afară, dar dacă se poate să taie niște curbe, să fenteze niște reguli, să fure un pic la cântar, ar cam face-o.

Citește mai mult pe Panorama.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend