Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Prize încorporabile

Publicat

in

Ai nevoie să îți încorporezi toate ustensilele electrice de care te vei folosi pe blatul de lucru pentru a fi mai eficientă și mai rapidă în bucătărie?

Omul modern are nevoie de confort în propria locuință și acest lucru este din ce în ce mai vizibil prin prezența unui număr mare de electronice și electrocasnice în locuința sa, de gadgeturi. Într-o încăpere avem minim 2-3 prize.

Prizele încorporabile elimină necesitatea montării unor prize clasice pe pereți și, în plus, îmbunătățesc estetica spațiului și ne permite să renunțăm la cablurile inestetice întinse într-o încăpere. Pe lângă transferul de energie electrică, o priză încorporabilă mai permite personalizarea în funcție de nevoile și preferințele utilizatorului.

Aliază utilul cu esteticul cu ajutorul selecției noastre de prize încorporabile. Descoperă o mare varietate de produse, prize rotunde, prize tip turn sau prize dreptunghiulare. Ai la dispoziție o gamă completă de prize încorporabile în mobilier menite să îți aducă mai mult confort în bucătărie.

Zilnic, avem nevoie de numeroase electronice, mai mari sau mai mici iar priza încorporabilă în blat este extrem de utilă într-un astfel de spațiu. Priza în blat este o idee cât se poate de ingenioasă, care ne ajută să economisim spațiu în bucătărie și care îi conferă o notă modernă.

Prizele încorporabile pentru blat sunt nu doar extrem de utile ci de-a dreptul salvatoare în situația în care este nevoie de o priză nouă în zona în care prepari mâncarea și este esențială atunci când nu se mai pot face alte intervenții asupra pereților și instalației electrice deja existente. 

Pe langa utilitatea lor in bucatarie, putem gasi prize incorporabile in aproape orice incapere din casa. Acestea se pot dovedi a fi foarte utile nu doar prin prisma prizelor suplimentare, ci si datorita porturilor speciale ce se pot regasi la unele din ele. Pentru incarcarea telefoanelor sau altor dispozitive, unele prize vin echipate cu USB-uri, iar daca nu aveti un cablu la indemana, alte prize au deja integrata incarcarea wireless. Desigur, nu trebuie sa uitam nici prizele cu alte porturi speciale, precum cel de internet sau HDMI. 

Indiferent de situatie sau de necesitate, utilizarea unei prize incorporabile este o solutie utila atat din punct de vedere estetic, cat si din punct de vedere practic. 

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Semnal de alarmă pentru România! Gabriela Firea: Suntem pe primul loc în Uniunea Europeană la numărul de copii care sunt victime pe șosele

Publicat

in

România este pe primul loc în Uniunea Europeană la numărul de copii care sunt victime pe șosele. Peste 140 de copii își pierd viața, anual, în accidente rutiere, a transmis marți fostul premier Gabriela Firea.

„Doar în ultimele zile au fost câteva evenimente rutiere în care au fost implicați copii. Chiar aseară a avut loc un accident grav între un microbuz în care erau 18 copii și o altă mașină. Cu o zi înainte, un copil de 12 ani a fost accidentat pe o trecere de pietoni, în timp ce traversa pe trotinetă”, spune Gabriela Firea

Cea mai recentă statistică oficială pe acest subiect dramatic se referă la anul 2021. În total, peste 2.100 de copii au fost victime ale accidentelor rutiere provocate pe șoselele din României, pentru că nu au fost protejați în interiorul mașinilor în care erau pasageri.

Fostul ministru spune că suntem primii în acest top din multe cauze, dar toate duc spre lipsa unei educații rutiere a copiilor, dar și a adulților.

Cele mai multe dintre aceste decese au fost cauzate de traversarea unui drum prin loc nepermis sau de viteza excesivă. O cauză majoră este și lipsa sistemelor de siguranță în mașină: scaun special sau chiar centură, scrie Firea

„Lipsa de educației rutiere în școală se vede în cifrele tragice. De exemplu, în Suedia nu există victime rutiere printre copii, însă, în această țară elevii sunt învățați frecvent tot ce au de făcut când ies pe stradă. În același timp, în România sunt raportate peste 140 de decese în rândul copiilor între 0 și 14 ani, într-un singur an. Statisticile ar fi și mai sumbre dacă ar include și tinerii de la 14 la 18 ani.

Educația rutieră este, în primul rând, o educație pentru viață și cred că trebuie să i se acord o importanță mai mare din partea instituțiilor statului. Este nevoie de educarea copiilor, la școală, dar și de educarea părinților. Avem nevoie de campanii naționale de informare și conștientizare a pericolelor corelate cu programele de educație din școli. În același timp, este nevoie de măsuri mai dure pentru sancționarea abaterilor de la Codul Rutier, când vine vorba de siguranța copiilor pasageri în autoturisme”, a scris fostul ministru pe facebook

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Probele Poliției Capitalei, în flăcări! A ars 50% din suprafața subsolului clădirii

Publicat

in

Direcția Generală de Poliție a Municipiului București (DGPMB) a transmis că ieri a avut loc un incendiu la la subsolul unei clădiri, unde se afla amenajata camera de corpuri delicte a Poliției Capitalei, (sectoarele 1-6).

Practic, flăcările au cuprins locul unde polițiștii din Capitală își țin probele.

-Țigări

-Articole îmbrăcăminte, încălțăminte, textile și accesorii vestimentare

– Biciclete, triciclete, trotinete

-Produse agrement ( jucării, articole sportive etc)

-Alcool

-Scule, unelte și obiecte folosite la săvârșirea infracțiunilor

-Arme albe ( cuțite, săbii, arcuri )

-Telefoane

-Laptopuri

-Motociclete

-Scutere

-Dezinfectant

-Produse cosmetice

-Parfumuri

-Componente PC

Depozitul se află în administrarea Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice București și are o suprafață de aproximativ 1.200m², Direcția Generală de Poliție a Municipiului București plătind doar o parte din utilități.

În acest spațiu sunt păstrate bunurile ridicate de către structurile de Poliție din Capitală.

Toată locația are asigurată paza umană la intrarea în curte, precum si puncte fixe, unul dintre punctele fixe fiind amplasat lângă depozit.

Depozitul este asigurat cu sistem de supraveghere video gestionat de către DGPMB, același depozit având și supraveghere video asigurată de DGRFPMB.

Precizăm, de asemenea, că paza și serviciile în ceea ce privește protoculul de protecție și stingere a incendiilor sunt asigurate de către locatorul spațiului, iar Direcția Generală de Poliție a Municipiului București achita aceste servicii”, informează Poliția Capitalei.

Comunicatul inițial al DGPMB:

La data de 2 octombrie 2023, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 20 au fost sesizați, în jurul orei 18.00, prin sistem 112, cu privire la faptul că, într-o clădire situată în Sectorul 6, ar fi izbucnit un incendiu.

Deplasând-se cu operativitate la fața locului, polițiștii au costatat faptul că incendiul provine de la subsolul unei clădiri, unde se afla amenajata camera de corpuri delicte a Poliției Capitalei, (sectoarele 1-6), unde sunt depozitate bunuri ce se aflau în custodia Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

De asemenea, membrii echipajelor celor 10 autospeciale SMURD – Pompieri sosite la adresă au pătruns în clădire, constatând faptul că nu există persoane în interior, procedând, totodată, la stingerea incendiului.

Din primele verificări efectuate, s-a stabilit faptul că incendiul există doar la subsolul clădirii, în aproximativ 50% din suprafața acestuia, fiind afectate anumite camere, fără a se cunoaște, la acest moment, cauza probabilă a focarului.

Cercetările au fost preluate de către Serviciul de Investigații Criminale – Sector 6, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere din culpă, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend