Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Primarul Popa anunță fapte, nu vorbe: Echipamente IT de ultimă generație pentru școlile din Albești de Argeș

Publicat

in

Proiectul cu finanțare europeană prin PNRR va dota unitățile de învățământ cu calculatoare, tablete și mobilier modern.

Vești bune pentru elevii și profesorii din Albești de Argeș! Primarul Gabriel Popa anunță finalizarea licitației pentru dotarea școlilor din localitate cu echipamente IT de ultimă generație. Contractul a fost semnat cu firma care a avut cea mai bună ofertă, iar implementarea proiectului va începe în curând.

“Este vorba de un proiect cu finanțare europeană, prin PNRR, care va dota toate unitățile de învățământ din localitate cu echipamente IT și mobilier modern”, a declarat primarul Gabriel Popa. “Prin acest proiect vom avea în toate școlile dotări de ultimă generație pentru toate laboratoarele, pentru toate disciplinele și un confort sporit.”

Proiectul include achiziția de calculatoare, tablete, videoproiectoare, imprimante și alte echipamente IT necesare pentru o educație modernă și performantă. De asemenea, vor fi dotate laboratoarele de informatică, fizică, chimie, biologie și alte discipline.

Modernizare și la Școala Albești Ungureni

Concomitent, s-a finalizat și licitația pentru desemnarea constructorului ce va executa eficientizarea energetică și modernizarea Școlii Albești Ungureni. Investiția se realizează tot prin PNRR, iar lucrările vor începe în câteva zile.

“Prin aceste proiecte, ne dorim să oferim elevilor din Albești de Argeș cele mai bune condiții de învățare și să le pregătim pentru o societate digitală și competitivă”, a concluzionat primarul Gabriel Popa.

Citeste mai mult

ACTUAL

Nicolae Velcea: Dacă lucrările sunt neconforme, la final vom face toate demersurile legale și nu vom achita niciun ban firmei executante

Publicat

in

Primarul orașului Ștefănești, Nicolae Velcea, deși este la primul mandat, a reușit în cei patru ani să facă investiții fără precedent în localitate, fiind pe primele locuri în ceea ce privește atragerea de fonduri guvernamentale și europene. Cu toate acestea, mai ales în această perioadă de campanie electorală, unii dintre adversarii politici distorsionează adevărul, încercând să manipuleze opinia publică prin minciuni. Este și cazul unora care pun la îndoială lucrările de reabilitare și modernizare a străzilor din oraș, încercând să inducă lumea în eroare. Pe rețelele sociale circulă un clip video în care se prezintă ca finalizat un tronson de drum aflat încă în lucru, de fapt. Nicolae Velcea este însă categoric și spune că orice lucrare executată în Ștefănești care nu va fi conform cerințelor nu va fi achitată:

“Lucrarea este încă în derulare, are termen de execuție 12 luni din data de 04.04.2024. Recepția nu a fost efectuată și nu am făcut nicio plată către firma care execută investiția. După terminarea acesteia se va face recepția finală, iar dacă lucrările sunt neconforme vreau să îi asigur pe cetățeni că vom face toate demersurile legale și nu vom achita niciun ban firmei executante. Ca de obicei, nu facem rabat la calitate! Lucrările de modernizare a străzilor se plătesc doar dacă sunt bine executate!”, a declarat primarul Nicolae Velcea.

Material publicat de către Uta Media Network SRL la comanda Partidului Social Democrat, filiala Argeș – Cod mandatar financiar: 21240002

Citeste mai mult

ACTUAL

VIDEO | PERCHEZIȚII ÎN ARGEȘ LA PERSOANE CERCETATE PENTRU EVAZIUNE FISCALĂ – Uite pe cine a săltat mascații

Publicat

in

La data de 29 mai a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, au efectuat 26 de percheziții domiciliare, în județul Argeș și municipiul București, în 7 cauze penale privind săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală.

În cinci dintre cauze, în urma cercetărilor a reieșit că, în perioada 2021 – 2023, reprezentanții mai multor societăți comerciale ar fi comercializat, prin intermediul magazinelor proprii, mărfuri achiziționate de la un complex comercial de tip cash&carry, ca persoane fizice, fără să fi înregistrat achizițiile realizate și veniturile obtinuțe, modalitate prin care a fost prejudiciat bugetul de stat cu 1.486.191 de lei.

Într-o altă cauză penală, din cercetări a reieșit faptul că, în perioada 2022-2023, o persoană fizică ar fi comercializat, în mod repetat, autoturisme second-hand, provenite din altă țară, în valoare de 1.293.525 de lei, fără a declara veniturile realizate, aducând, astfel, un prejudiciu bugetului de stat, estimat la 245.669 de lei.

În cea de-a șaptea cauză penală a reieșit că o persoană, în calitate de administrator al unei societăți comerciale, ar fi declarat fictiv sediul social și ar fi omis, în totalitate, înregistrarea operațiunilor comerciale efectuate, în vederea sustragerii de la efectuarea verificărilor financiare, fiscale și vamale.

7 persoane vor fi conduse la sediul Poliției, pentru audieri.

Activitățile de percheziție domiciliară s-au desfășurat cu sprijinul polițiștilor de investigații criminale și luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend