Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Primăria Câmpulung a dat liber la licitaţii de milioane de lei

Publicat

in

Săptămâna trecută a avut loc licitaţia de oferte pentru patru loturi de covoare asfaltice în municipiul Câmpulung, lucrări estimate cu o valoare totală de 4.303.230,06 lei fără TVA. La începutul acestei săptămâni o altă licitaţie de oferte a avut loc pentru reţele de canalizare pentru străzile Rihard şi Gruiului, o lucrare cu o valoare de 1.663.611,40 lei.
Potrivit reprezentanţilor primăriei Câmpulung, de la Serviciul de Investiţii, la licitaţia de oferte pentru asfaltări s-au prezentat 6 firme, respectiv Comesad Drumuri SRL, Selca General Trust SA, Morani Inpex SRL, Flori Construct Total SRL şi asocierea Wins Cnstruct Project SA – lider şi Viastrade Internaţional SRL.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

DESCOPERIRE ȘOCANTĂ ÎN ARGEȘ – BĂRBAT SFÂRTECAT DE ANIMALE – Părți ale corpului găsite prin pădure

Publicat

in

Descoperire șocantă azi noapte în localitatea Dragoslavele, unde un fragment dintr-un cadavru uman a fost găsiut într-o zonă nelocuită. Din primele informații, este vorba despre mâna dreaptă a unei persoane care și-a pierdut viața, în circumstanțe necunoscute momentan, în respectiva zonă. La fața locului s-au deplasat criminaliștii și oamenii legii și a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. De asemenea, căutările vor continua pentru găsirea întregului cadavru.

„La data de  08.12.2023, în jurul orei 23.50, pe raza comunei Dragoslavele, pe DJ 725, într-o zonă nelocuită, în apropierea râului Dâmbovița, a fost găsit un fragment de membru uman superior drept, prezentând leziuni cu aspect de mușcături de animale. Se continuă cercetările pentru găsirea restului cadavrului, identificarii persoanei și stabilirii împrejurărilor în care a survenit decesul. A fost intocmit dosar penal sub aspectul infracțiunii de ucidere din culpă” potrivit IPJ Argeș.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Vameșii români, instruiți de SUA!

Publicat

in

Vameșii români vor fi instruiți de Statele Unite ale Americii, în domeniul produselor contrafăcute sau ilicite.

Autoritatea Vamală Română (AVR) va beneficia de sprijinul Biroului pentru dezvoltare, asistenţă şi instruire internaţională pentru procurori din cadrul Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România în domeniul protecției drepturilor de proprietate intelectuală.

Autoritatea Vamală Română și Biroul pentru dezvoltare, asistenţă şi instruire internaţională pentru procurori din cadrul Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România (OPDAT) au agreat că lucrătorii vamali vor fi instruiți de către OPDAT pentru consolidarea capacităților de detectare a cazurilor de produse contrafăcute, în vederea combaterii traficiului ilicit de mărfuri care încalcă un drept de proprietate intelectuală.

Președintele Autorității Vamale Române, Ion Cupă, a avut vineri, 8 decembrie 2023, o întrevedere cu noul coordonator al Programului în Domeniul Drepturilor de Proprietate Intelectuală și a Infracțiunilor Informatice (ICHIP) din cadrul OPDAT, procurorul federal Kristi O’ Malley. OPDAT reprezintă Departamentul de Justiție în cadrul Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România.

La întâlnire a participat și conducerea structurii de profil în domeniul asigurării  drepturilor de proprietate din cadrul autorității vamale, respectiv Alexandru Ioan Dudu, directorul general al Direcției Generale Coordonare Control Vamal, și Gabriela Hură, șef serviciu al Serviciului Coordonare Control Mărfuri Restricționate și Prohibiții.

Reuniunea a avut drept scop introducerea noului coordonator al ICHIP și a expertizei de care Autoritatea Vamală Română poate beneficia pe parcursul derulării acestui program, respectiv sesiuni de instruire teoretice și practice privind detectarea cazurilor de trafic de mărfuri susceptibile de a fi contrafăcute.

Președintele AVR, Ion Cupă, a subliniat rolul autorității vamale în verificarea conformității mărfurilor importate cu normele privind protecția drepturilor de proprietate intelectuală amenințările, dar și provocările cu care se confruntă autoritatea vamală pentru asigurarea protejării drepturilor de proprietate intelectuală.

Detalii despre OPDAT

Misiunea Biroului pentru dezvoltare, asistenţă şi instruire internaţională pentru procurori (Office of Overseas Prosecutorial Development, Assistance and Training – OPDAT) este să dezvolte şi să ofere asistenţă tehnică menită să crească gradul de pregătire al instituţiilor judiciare şi al personalului instituţiilor de aplicare a legii, în vederea unui parteneriat eficient cu Departamentul Justiţiei din SUA pentru combaterea terorismului, traficului de persoane, crimei organizate, corupţiei şi infracţiunilor financiare.

Cu birouri în aproximativ 50 de țări, OPDAT sprijină obiectivele şi priorităţile SUA şi ale Departamentului Justiţiei în domeniul aplicării legii pregătindu-i pe omologii străini pentru o mai amplă şi eficientă cooperare cu SUA în combaterea terorismului, traficului de persoane, crimei organizate, corupţiei, infracţiunilor financiare şi altor infracţiuni transfrontaliere.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend