Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

PRIMAR DIN ARGEȘ CONDAMNAT PENAL PENTRU UN CAMION CU LEMNE FĂRĂ ACTE – VA FI DEMIS DE PREFECT!

Publicat

in

Probleme mari și penale pentru primarul comunei argeșene Vlădești, Cristian Dică Hristu. Acesta urmează să fie demis de către prefectul Radu Perianu în urma condamnării definitive din dosarul în care este acuzat de infracțiuni la regimul silvic. Primarul Cristian Dică Hristu fusese prins în octombrie 2020 de polițiști în timp ce transporta ilegal, ca șofer, aproape 40 de metri cubi de material lemnos. Mai precis, edilul, care a fost în trecut șofer profesionist al SC HRISTO UNICO SRL, conducea un ansamblu auto format din autoutilitară Mercedeas cu macara și remorcă. Acesta transporta 38,73 de metri-cubi de material lemnos, fără documente legale de proveniență.

Prima sentință în dosarul primarului a fost dată in data de 25 mai 2023 de către magistrații de la Judecătoria Curtea de Argeș , iar Dică Hristu, nemulțumit de decizia acestora, a atacat cu apel. Dosarul a ajuns pe masa magistraților de la Curtea de Apel Pitești, care, astăzi, 24 ocotmbrie, timp au respins recursul edilului și au păstrat condamnarea inițială.

Decizia de condamnare menținută de Curtea de Apel Pitești.

În baza art. 396 al. 1 Cod procedură penală condamnă pe inculpatul DICĂ-HRISTU CRISTIAN, necunoscut cu antecedente penale, la pedeapsa de 15000 lei amendă (200 de zile amendă cuantumul unei zile amendă fiind suma de 75 lei ) pentru săvârşirea infracţiunii de transport cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase, în volum de peste 10 m3, neînsoţite de documentele specifice de transport, prevăzută de art. 68 alin. 21 din Legea nr. 46/2008. În baza art. 67 alin. 1 C.p. interzice inculpatului, ca pedeapsă complementară, exercitarea drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a şi b C.p., pe o perioadă de 2 ani, de la momentul rămânerii definitive a prezentei hotărâri. Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 63 C.p. privitoare la cazurile ce atrag înlocuirea pedepsei amenzii penale cu pedeapsa închisorii. În temeiul art. 68 alin. 22 din L nr. 46/2008, dispune confiscare ansamblului auto format din autoutilitara marca Mercedes, cu nr. de înmatriculare AG-29-ACE, ?i remorca marca Schwarzmuller, cu nr. de înmatriculare AG-30-ACE ( autoutilitară marca Mercedez Benz Actros 2644, cu cabina de culoare roşie, având număr de identificare WDB9301431L820320 şi număr de omologare BZME191911K57R5, proprietatea S.C. HRISTO UNICO SRL şi o remorcă marca Schwarzmuller, având numărul de identificare 101116 şi numărul de omologare EJSG150011K5700, proprietatea S.C. HRISTO UNICO SRL) introduse în spaţiul de depozitare al IPJ Argeş situat în com. Budeasa, jud. Argeş conform procesului verbal încheiat la data de 29 octombrie 2020. În temeiul art. 68 alin. 2 1 din L nr. 46/2008, dispune confiscarea cantită?ii totale de 38,73 mc lemn esen?ă fag ?i brad, predată în custodie Ocolului Silvic Domne?ti, conform procesului-verbal încheiat la data de 27.10.2020. În baza art. 274 alin. 1 C.pr.pen. obligă inculpatul la plata sumei de 1000 lei reprezentând cheltuieli judiciare către stat, din care suma de 500 lei reprezintă cheltuieli efectuate în cursul urmăririi penale. Prezenta hotărâre se comunică şi părţilor interesate SC Hristo Unico S.R.L. – prin reprezentant legal Bucur Daniela şi SC DECOR COM DESIGN SRL – prin administrator Dică Hristu Elena. 

Acum, urmează ca motivarea hotărârii să fie transmisă Prefecturii Argeș, iar, ulterior, prefectul Radu Perianu va semna ordinul de încetare al mandatului înainte de termen al edilului Cristian Dică Hristu.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Ministrul Energiei: Am solicitat atât oficial, cât şi public ANRE să verifice modul în care furnizorii de pe piaţa de gaze şi energie electrică respectă prevederile

Publicat

in

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, afirmă că instituţia pe care o conduce nu are drept de control asupra furnizorilor din energie, dar a cerut ANRE, încă din vară, să facă acest lucru.

”Ministerul Energiei nu are drept legal de control asupra furnizorilor din energie, dar – în calitate de ministru – am solicitat atât oficial, cât şi public ANRE să verifice modul în care furnizorii de pe piaţa de gaze şi energie electrică respectă prevederile OUG27/2022. Avem un dialog constant şi pozitiv cu Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) privind modul în care furnizorii de pe piaţa de gaze şi energie electrică respectă legislaţia în vigoare, ANRE fiind singura instituţie abilitată să efectueze aceste verificări. De altfel, sesizările pe care le primim de la persoane fizice şi juridice privind astfel de situaţii le înaintăm în atenţia ANRE. Cu respectarea mandatului instituţional al fiecărei instituţii, ANRE efectuează verificările sumelor pe care furnizorii le solicită în cadrul schemei de compensare-plafonare, doar cererile de decontare validate de ANRE ajungând să fie decontate de către Ministerul Energiei, respectiv de către Ministerul Muncii, în limita sumelor puse la dispoziţie de către Ministerul de Finanţe”, a transmis, vineri, ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

Acesta a precizatr că, în luna august, a transmis o solicitare către ANRE, în calitate de ministru al Energiei, să verifice dacă în special furnizorii de gaze respectă prevederile plafonării preţurilor prin OUG 27/2022, având în vedere că această OUG menţionează că producătorii de gaze sunt obligaţi să vândă la preţ reglementat gazele naturale necesare pentru consumul consumatorilor casnici şi pentru producţia de energie termică.

”Vă reamintesc că ANRE nu se află în subordinea Ministerului Energiei, ci a Parlamentului, iar Ministerul Energiei nu are drept de control asupra ANRE. Ministerul Energiei susţine prin toate pârghiile instituţionale pe care le are la dispoziţie demersurile Guvernului României de a solicita respectarea plafonării preţurilor de către furnizorii de gaze”, a mai precizat ministrul.

Reprezentanţii instituţiei au transmis, totodată, că Ministerul Energiei este iniţiatorul OUG 27/2022, ”datorită căreia facturile românilor la curent electric şi gaze au fost plafonate încă de anul trecut.

”De asemenea, Ministerul Energiei a depus şi depune eforturi constante atât pentru respectarea legislaţiei în vigoare de către furnizori, cât şi pentru decontarea sumelor restante către aceştia, într-un termen cât mai scurt, pentru a asigura funcţionarea optimă a sistemului energetic naţional”, au mai transmis oficialii ministerului.

Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut, vineri, ministrului Energiei, Sebastian Burduja, să se uite cu atenţie la ceea ce se întâmplă în privinţa preţului la gaze, el arătând că a văzut că au apărut situaţii de furnizori care au crescut nefundamentat preţurile, de vreme ce în toată Europa acestea au scăzut şi adăugând că speră că şi ANRE se va sesiza.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Anunț important al Ministrului Marcel Cioloș- Vor avea loc majorări de salarii și accize

Publicat

in

Veniturile profesorilor vor creste în două etape: 13%, de la 1 ianuarie și 7%, din august. Ministrul Boloș susține că anul 2024 este „anul educației”, care ajunge la 4,1% din PIB, cea mai importantă creștere din toate domeniile.

Pilonul 2 de pensii:

„Exact cum scrie în lege în momentul de față. 4,75% contribuția la Pilonul 2 de pensii va intra în vigoare și va produce efecte pentru toți cei care au calitatea de asigurat la fondurile private de pensii. Nu este nicio schimbare, legea își urmează cursul firesc, a fost jalon prevăzut în PNRR. Din acest punct de vedere, lucrurile merg mai departe așa cum erau.”

Accize

„Accizele, conform legii existente în vigoare, actualizarea cu prețul de consum este prevăzută de lege și an de an s-a întâmplat acest lucru. Se vor actualiza cu prețul de consum de la 1 ianuarie așa cum prevede articolul 342 din Codul fisca. Dacă va fi impactul prea mare pentru populație, poate fi o variantă de lucru, dar trebuie discutat în coaliție.”

Despre impactul bugetar al creșterii salariilor la stat:

„Nu pot să dau aceste cifre, dar sigur, cheltuielile cu salariile sunt mari în momentul de față în sectorul public și de aceea trebuie să avem prudență pentru cheltuielile cu salariile, pentru că sunt cheltuieli pe care trebuie să le onorăm lună de lună și crează presiunile de rigoare pe buget. Sumele sunt prinse în buget. Avem obligația legată ca să prevedem aceste cheltuieli în buget.”

Despre creșterea etapizată a salariilor în Educație:

„Domnul prim-ministru, în cursul zilei de luni, va mai avea o discuție cu reprezentanții sindicatelor și așteptăm acea întâlnire pentru definitivarea discuțiilor. Însă noi bugetul trebuie să îl elaborăm conform sarcinii pe care am primit-o de la domnul prim-ministru.”

Cine primește cei mai mulți bani:

„Anul 2024 este anul educației aș putea să spun, în care avem un buget record propus și creștere de 61%. Este anul cu cel mai bogat buget din istoria educației. Sper să îl poată cheltui în folosul educației și al tinerei generații. 4,1% din PIB.”

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend