Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Prima echipă eliminată de la Euro 2024! Egalul dintre Olanda și Franța îi trimite acasă

Publicat

in

Etapa a doua a fazei grupelor încă nu s-a încheiat la Euro 2024, însă știm deja numele primei echipe care pleacă acasă.

Egalul dintre Olanda și Franța, scor 0-0, primul meci fără goluri de la turneul final din Germania, a stabilit deja cine va termina pe locul 4 în grupa D.

Citește pe GOLAZO.ro întregul articol

Citeste mai mult
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUAL

Rusia: Detenție prelungită a directorului unui ONG de monitorizare a alegerilor / Cum îl intimidează gardienii

Publicat

in

Un tribunal din Moscova a prelungit vineri arestarea preventivă a copreședintelui unui ONG de monitorizare a alegerilor, arestat în august 2023, în contextul unei represiuni exacerbate în Rusia împotriva tuturor vocilor critice de la atacul asupra Ucrainei, potrivit AFP.

Grigori Melkonianț va fi reținut cel puțin „până la 17 august”, a anunțat judecătorul tribunalului Basmanni Boris Sarafine, potrivit unui jurnalist AFP prezent la audiere.

Grigori Melkonianț riscă până la șase ani de închisoare. El este acuzat de legături cu Rețeaua europeană a organizațiilor de observare a alegerilor (ENEMO), care a fost declarată „indezirabilă” și interzisă de autoritățile ruse.

El este copreședinte al ONG-ului rus Golos, despre care se spune că ține o evidență minuțioasă a fraudelor din timpul alegerilor din Rusia și care este clasificat drept „agent străin”.

La audierea de vineri, Melkonianț a insistat asupra nevinovăției sale și a denunțat condițiile în care a fost deținut, afirmând că a fost mutat din celulă de opt ori și a avut mai mult de 100 de colegi de celulă diferiți de la arestarea sa.

„A fost un calvar dificil”, a spus el. La audiere, acuzarea a cerut ca acesta să rămână în arest preventiv, susținând că ar putea încerca să fugă datorită „contactelor sale internaționale”.

„Nu am nicio intenție de a fugi din țară și de a mă ascunde. Am un singur obiectiv: să mă pregătesc pentru proces și să obțin adevărul”, a replicat Melkonianț, fără succes.

În Rusia, atacul pe scară largă asupra Ucrainei a fost urmat de o reprimare neîngrădită a oricărei disidențe, fie din partea presei, a ONG-urilor sau a cetățenilor obișnuiți. Mii de persoane au fost pedepsite cu amenințări, amenzi și pedepse grele cu închisoarea.

Citeste mai mult

ACTUAL

Gaza: Protecția civilă anunță recuperarea a aproximativ 60 de cadavre în două cartiere

Publicat

in

Aproximativ 60 de cadavre au fost găsite vineri în două cartiere din orașul Gaza, a anunțat Apărarea civilă palestiniană, afirmând că armata israeliană s-a retras din aceste zone din nordul teritoriului palestinian, potrivit AFP.

„Apărarea civilă și echipele medicale au găsit aproximativ 60 de martiri de când armata de ocupație israeliană s-a retras în această dimineață din Tal al-Hawa și al-Sinaa”, în sud-vestul orașului Gaza, a declarat Mahmoud Basal, purtătorul de cuvânt al apărării civile din Fâșia Gaza.

Acesta declarase vineri pentru AFP că au fost găsite aproximativ 40 de cadavre.

„Există încă persoane dispărute sub dărâmături, la care echipele noastre au dificultăți de acces”, a declarat el într-un comunicat.

Contactată de AFP, armata israeliană nu a confirmat că s-a retras din aceste zone ale orașului Gaza.

De asemenea, Mahmoud Basal a declarat vineri dimineață că multe case au fost distruse în aceste cartiere, iar altele incendiate.

Cu o zi înainte, organizația sa anunțase deja că a exhumat aproximativ 60 de cadavre din molozul clădirilor din Choujaïya, un alt cartier din Gaza din care armata și-a anunțat oficial retragerea miercuri seara.

Acest cartier, aproape complet ras de pe fața pământului după două săptămâni de operațiuni militare israeliene, a fost declarat „zonă calamitată” de către Apărarea Civilă.

Miercuri seara, armata israeliană a anunțat că și-a „încheiat” ofensiva în Shujaia, scena unor lupte violente începând cu 27 iunie, care au forțat zeci de mii de persoane să fugă.

Potrivit armatei, operațiunea a distrus opt tuneluri și a ucis „zeci de teroriști”.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend