Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Premierul Marcel Ciolacu: ‘Pentru mine și Guvernul României, susținerea pentru sport este esențială. Doar așa putem spera la generații tinere care cresc sănătos în spiritul unor valori morale corecte’

Publicat

in

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat că investiţiile în sportul românesc trebuie să fie o obligaţie pentru statul român pentru a putea spera la generaţii tinere care cresc sănătos „în spiritul unor valori morale corecte”.

Premierul a participat, vineri, la ceremonia dedicată sportivilor medaliaţi la competiţiile sportive internaţionale (Jocurile Europene şi Special Olympics) şi la momentul depunerii jurământului de către sportivii şi antrenorii care fac parte din lotul ce va reprezenta România la Festivalul Olimpic al Tineretului European.

Vă mulţumesc că mi-aţi făcut onoarea să fiu astăzi lângă dumneavoastră, lângă aceşti copii minunaţi fără de care nu am putea merge înainte, să fiu alături de dumneavoastră, antrenorii, preşedinţii de federaţii, mulţi dintre dumneavoastră îmi sunteţi şi prieteni. Fără puterea exemplului, şi aceşti copii reprezintă puterea exemplului, nu putem vorbi de câştiguri, nu putem vorbi despre performanţă şi nu putem vorbi despre ceea ce ne dorim în viaţă„, a declarat Marcel Ciolacu.

El a subliniat, adresându-se preşedintelui COSR, Mihai Covaliu, că va încerca, din postura de premier, să se ridice la nivelul aşteptărilor în privinţa sportului românesc.

Şi nu ale dumneavoastră ca şi preşedinte, aşteptările pe care le au aceşti copii şi pe care le avem cu toţii pentru sportul românesc. O perioadă mult prea lungă a fost lipsă de performanţă. O perioadă mult prea lungă, Guvernul şi statul român nu a avut un program coerent în ceea ce priveşte sportul de performanţă şi nu numai. Cred că împreună cu dumneavoastră, împreună cu doamna preşedinte al Agenţiei de Sport, să reuşim să creionăm, atât pe termen scurt, dar, foarte important, pentru că performanţele nu vin peste noapte, pe termen mediu şi lung un program coerent, transpartinic, care să fie mai mult decât o lege, să fie respectul pe care noi politicienii îl arătăm marilor campioni şi viitoarelor generaţii „, a declarat Ciolacu.

În context, premierul i-a felicitat pe toţi sportivii români medaliaţi la Jocurile Europene din Polonia şi la Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics de la Berlin.

Rezultatele dumneavoastră, încă o dată, demonstrează valoarea, determinarea şi curajul de care daţi dovadă. Sunteţi o mândrie pentru România şi un exemplu de urmat pentru generaţiile mai tinere„, a afirmat Ciolacu.

Şeful Executivului a făcut o menţiune specială referitoare la Jocurile Special Olympics, subliniind că această competiţie reprezintă un exemplu despre cum sportul poate fi folosit drept catalizator împreună cu programele colaterale de sănătate şi educaţie.

„Special Olympics luptă împotriva pasivităţii, nedreptăţii şi intoleranţei. Şi cred că acesta este un exemplu excepţional pentru o ţară întreagă„, a afirmat Ciolacu.

Premierul a subliniat nevoia unei mai mari implicări de la nivelul statului în investiţiile din sportul românesc.

„Mă uit la toţi sportivii, antrenorii şi specialiştii strânşi aici şi vă spun că munca şi rezultatele voastre fac ca investiţiile în sportul românesc să fie o obligaţie pentru statul român. Şi mă bucur că ne-am întâlnit astăzi, aici, în Complexul Izvorani, pentru că aici avem un model în ceea ce priveşte implicarea statului în susţinerea sportului românesc. Pentru mine şi Guvernul României, susţinerea pentru sport este esenţială şi din altă perspectivă. Doar aşa putem spera la generaţii tinere care cresc sănătos în spiritul unor valori morale corecte „, a mai declarat Ciolacu, conform agerpres.ro.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Vești bune pentru șomerii din România! Peste 67.000 de locuri de muncă așteaptă să fie ocupate

Publicat

in

Vești bune pentru sute de mii de români! Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) a anunțat că peste 67.900 locuri de muncă sunt disponibile, în prezent, la nivel naţional, în timp ce angajatorii din Spaţiul Economic European (SEE) oferă, prin reţeaua Eures România, 154 de posturi.

În ceea ce priveşte datele centralizate pentru România, cele mai multe locuri de muncă sunt oferite pentru: agent de securitate (5.165); manipulant mărfuri (3.760); muncitor necalificat la asamblarea şi montarea pieselor (3.382); muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptuşeli zidărie, plăci mozaic, faianţă, gresie, parchet (2.985); lucrător comercial (2.985); ambalator manual (2.921); curier (2.476); muncitor necalificat în industria confecţiilor (1.584); muncitor necalificat la spargerea şi tăierea materialelor de construcţii (1.567); ajutor bucătar (1.434) macaragiu (1.021) etc.

De asemenea, din cele 67.913 locuri de muncă vacante declarate de angajatori la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă, 2.601 sunt destinate persoanelor cu studii superioare (inginer în diferite domenii de activitate; programator; consilier/ expert/ inspector/ referent/ economist în economie generală; referent de specialitate financiar-contabilitate; administrator cont etc.), 11.684 pentru persoanele cu studii liceale sau postliceale (lucrător comercial; casier; agent servicii client; operator introducere, validare şi prelucrare date; vânzător etc), 13.719 pentru persoanele cu studii profesionale (manipulant mărfuri; ajutor bucătar; sudor; lăcătuş mecanic; confecţioner asamblor articole din textile etc.).

Restul, de 39.909 locuri de muncă sunt destinate persoanelor fără studii sau cu studii primare/gimnaziale (agent de securitate; muncitor necalificat la asamblarea şi montarea pieselor; curier; muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptuşeli zidărie, plăci mozaic, faianţă, gresie, parchet; muncitor necalificat în industria confecţiilor etc).

Potrivit sursei citate, angajatorii din SEE pun la dispoziţie, prin intermediul reţelei Eures România, 154 locuri de muncă vacante în Spaţiul Economic European, cele mai multe în Belgia – 36 locuri de muncă pentru: muncitor necalificaţi în agricultură; tehnician dentar; Letonia – 30 locuri de muncă pentru: sudor; Germania – 24 locuri de muncă pentru: tehnician în mecatronică auto (carosier auto); muncitor în producţie; tehnician service; mecatronist; lucrători în producţie – procesare produse din carne.

În acelaşi timp, în Malta sunt disponibile 20 locuri de muncă pentru: şofer taxi, în Polonia – 18 locuri de muncă pentru: montator construcţii; director vânzări, în Italia – 15 locuri de muncă pentru: asistent medical, în Olanda – 6 locuri de muncă pentru: electrician; instalator; medic veterinar de urgenţă; căpitan secund; căpitan navă; inginer mecanic, iar în Austria – 5 locuri de muncă pentru tehnician producţie, conform agerpres.ro.

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă Spaţiul Economic European pot consulta ofertele accesând www.anofm.ro/EURES.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ministrul Economiei, Ştefan Radu-Oprea: Progresul nu poate exista fără un parteneriat public-privat solid, construit pe fundamente sănătoase

Publicat

in

Potrivit ministrului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Ştefan-Radu Oprea, progresul nu poate exista fără un parteneriat public-privat solid şi doar printr-o strânsă colaborare vor putea fi îndeplinite obiectivele stabilite atât pe termen scurt, cât şi pe termen mediu şi lung.

Acesta a participat marţi la şedinţa Consiliului Consultativ al Turismului (CCT), organizată la sediul central al instituţiei.

„Progresul nu poate exista fără un parteneriat public-privat solid, construit pe fundamente sănătoase, în cadrul căruia iniţiativele să pornească din ambele sensuri. Doar printr-o strânsă colaborare vom putea să ne îndeplinim obiectivele stabilite atât pe termen scurt, cât şi pe termen mediu şi lung!”, a spus Oprea în debutul şedinţei.

Conform unui comunicat al MEAT, şedinţa de lucru a CCT a oferit cadrul pentru a dezbate o serie de subiecte de interes pentru industria de turism. Unul dintre acestea a fost lista târgurilor internaţionale de profil la care Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT) va participa, cu pavilion naţional, în anul ce va urma.

„Suplimentar faţă de cele 7 pieţe ţintă europene, care sunt prioritare pentru promovarea destinaţiei noastre, a fost explorată în discuţii inclusiv posibilitatea de a extinde prezenţa ţării noastre şi la o serie de manifestări expoziţionale din Asia sau America de Nord. În acest sens, CCT va analiza oportunităţile şi va livra instituţiei propuneri relevante, în ordinea importanţei, astfel încât România să poată participa la toate evenimentele de interes pentru promovarea sa”, se menţionează în comunicat.

Printre alte teme de interes, se află şi Strategia Naţională a României pentru Dezvoltarea Turismului. Astfel, în cadrul dialogului, a fost evidenţiată necesitatea integrării şi armonizării propunerilor formulate de către reprezentanţii mediului privat, astfel încât documentul programatic naţional să corespundă nevoilor reale ale industriei de profil. Ulterior, aşa cum a precizat ministrul Ştefan-Radu Oprea, va fi conturată o strategie complementară, dedicată activităţilor de marketing, astfel încât destinaţia noastră să poată fi promovată în mod eficient, atât intern, cât şi pe pieţele internaţionale.

Pe agenda şedinţei, s-a aflat şi iniţiativa MEAT de a interzice promovarea structurilor de cazare neclasificate pe platformele online care oferă servicii de intermediere între turişti şi proprietarii care îşi închiriază locuinţele pe termen scurt, în regim hotelier.

Iniţiativa ţine cont de prevederile regulamentului 2022/0358 al Comisiei Europene, aflat în curs de aprobare.

„În acest sens, membrii CCT au formulat o serie de propuneri, care vor fi integrate şi armonizate în proiectul de act normativ, care în scurt timp va fi publicat, spre consultare publică, pe site-ul instituţional”, subliniază sursa citată.

Totodată, în cadrul reuniunii a fost agreată crearea unui grup de lucru dedicat înfiinţării şi operaţionalizării Organizaţiei de Management al Destinaţiei, la nivel naţional.

De asemenea, cu această ocazie a fost realizată şi o scurtă prezentare a programului „România Atractivă”, coordonat de Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE), prin intermediul căruia va fi dezvoltată o platformă online, dedicată promovării celor 12 rute cultural-turistice, regăsite în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. În context, invitaţii din partea MIPE, prezenţi la întâlnire, au explicat că următorii paşi pentru definitivarea proiectului sunt reprezentaţi de crearea unei identităţi vizuale pentru acesta, precum şi de stabilirea conţinutului specific, informează AGERPRES

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend