Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Povestea din spatele fotografiei virale cu standul României la târgul de turism din New York. Primele precizări ale Consulatului

Publicat

in

​Consulatul General al României la New York susține că decizia privind oportunitatea de participare și modul de reprezentare ale României la Târgul de Turism „The Travel and Adventure Show” de la New York au fost stabilite de către Ministerul Antreprenoriatului și Turismului (MAT).

Standul României la targul de turism de la New YorkFoto: Facebook

Potrivit unui răspuns al șefului oficiului consular, Călin Radu Ancuța, la solicitarea HotNews.ro, Consulatul General al României la New York „a fost solicitat să acorde doar sprijin logistic Biroului de Promovare Comercială și Economică de la New York, aflat în subordinea directă a MAT și încadrat cu personal trimis în misiune de MAT, precum și reprezentanților Ministerului Antreprenoriatului și Turismului, care s-au deplasat din România pentru a participa la acest eveniment”.

Cine a făcut-o și de ce a fost ștearsă fotografia de la târgul de turism, devenită virală

Cât privește fotografia care a devenit virală, în care apar oficialii consulatului la standul României, având în spate niște fotografii A4 agățate pe o pânză neagră, Ancuța susține că aceasta a fost făcută de reprezentanții Biroului de Promovare Comercială și Economică de la New York și cei ai Ministerului Antreprenoriatului și Turismului, care au efectuat deplasarea la New York.

„Decizia de a elimina postarea inițială de pe contul de Facebook al CG New York a fost luată deoarece nu oficiul consular era responsabil de participarea la eveniment și a preferat ca aspecte legate de comunicarea publică să fie realizate de către ministerul de resort responsabil”, precizează Călin Radu Ancuța.

„Alte detalii referitoare la aspectele legate de costuri, oportunitate și concluziile participării la acest eveniment pot fi solicitate Ministerului Economiei Antreprenoriatului și Turismului, care este instituția responsabilă pentru modul de reprezentare a României la acest Târg de Turism. Angajații Consulatului General nu au atribuții cu privire la modul în care a fost organizat standul respectiv”, se mai arată în precizarea Consulatului, semnată de Călin Radu Ancuța.

Consulatul a publicat, pe 5 aprilie, o fotografie cu standul României de la un târg de turism de la New York, lăudându-se cu „diseminarea informațiilor exclusive” și ofertele de turism. Imaginea arată însă cum era standul. Pe o pânză neagră erau prinse din loc în loc câteva fotografii în format A4 cu atracții turistice din România.

„Reprezentanții țării noastre au beneficiat, pe toată perioada desfășurării evenimentului, de suportul și sprijinul logistic al conducerii Consulatului General al României la New York și al Biroului de Promovare Comercială și economică”, se arată în postare.

Reacțiile critice nu au întârziat să apară, iar postarea a fost ștearsă. Imaginea s-a viralizat însă.

Stand plătit de Ministerul Turismului. Ministrul dă vina pe expozanți

Participarea Românie la târgul de turism de la New York, cu pachet de bază, a fost inclusă în lista manifestărilor expoziționale internaționale pentru anul curent. Documentul a fost întocmit și agreat în cadrul consultărilor desfășurate la sediul instituției cu reprezentanții asociațiilor, federațiilor și patronatelor de profil, iar ulterior aprobat prin ordinul ministrului antreprenoriatului și turismului nr. 80/27.01.2022, se arată într-o precizare a Ministerului Antreprenoriatului și Turismului.

Ministrul Constantin Daniel Cadariu a declarat că nu este mulţumit de modul în care a fost reprezentată ţara noastră, însă a dat vina pe expozanți.

„Era, cumva, de datoria expozanţilor care au solicitat participarea la acest târg să asigure reprezentarea în condiţii demne”, a mai spus ministrul.

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a precizat că amenajarea standului României de la Târgul de Turism de la New York a fost una standard oferită de organizator, decorul format din pânză de culoare neagră, fiind specific manifestării expoziționale de mai bine de 20 de ani.

Ministerul a plătit pentru acest tip de amenajare 7.990 de dolari.

Ambasadorul Muraru: „Este scandalos si rușinos”

Ambasadorul României în Statele Unite, Andrei Muraru, reacționează după ce imaginea cu standul țării noastre la târgul de turism de la New York a devenit virală, stârnind critici.

​„Este scandalos si rușinos. N-am vazut nicio demisie și nici o asumare a răspunderii. Nu este posibil ca lucrurile să rămână așa. Cine a organizat participarea la târg trebuie să răspundă la întrebarea cine se face vinovat și să ia măsuri. Altfel, astfel de situații se pot repeta”, a declarat Andrei Muraru pentru HotNews.ro.

Cadariu suspendă participările României la târgurile internaționale de turism

Participările României la târgurile internaţionale de turism vor fi suspendate, iar acţiunile de promovare a destinaţiei România pe pieţele externe vor fi reluate doar în baza conceptelor aprobate de către Consiliul de Brand Turistic Naţional (CBTN) şi de Consiliul Consultativ al Turismului (CCT), anunțat marți Ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Daniel Cadariu.

Cadariu afirmă că modul în care s-a prezentat România la Târgul de Turism de anul acesta de la New York, unde standul a constat într-o draperie neagră pe care au fost prinse cu cleme câteva fotografii de dimensiuni A4, nu reprezintă o premieră. Potrivit lui Cadariu, verificările făcute în ultimele două zile au arătat că în 2019, la Târgul de Turism de la Los Angeles, decorul standului românesc a constat într-un “perete complet negru”

Citeste mai mult
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NATIONAL

OUG adoptată de Guvern: Firmele care emit facturi către consumatori, obligate să raporteze tranzacțiile în sistemul RO e-Factura

Publicat

in

Guvernul a adoptat în şedinţa de vineri o ordonanţă de urgenţă prin care se extinde utilizarea sistemului de facturare electronică şi pentru tranzacţiile între companii şi consumatorii finali. Măsura este opţională până la finele anului şi devine obligatorie începând cu 1 ianuarie 2025, conform Agerpres.

Astfel, toate persoanele impozabile care emit facturi către consumatori vor trebui să le raporteze în sistemul RO e-Factura, reiese dintr-un comunicat transmis de Guvern.

“Vor fi exceptate de la obligaţia utilizării sistemului naţional privind factura electronică RO e-Factura persoanele impozabile care emit facturi pentru operaţiuni care nu sunt supuse TVA-ului sau sumele care nu se includ în baza de impozitare a TVA, conform Codului fiscal, pentru care nu există obligaţia emiterii unei facturi, precum şi misiunile diplomatice şi oficiile consulare, Comunitatea Europeană, Comunitatea Europeană a Energiei Atomice, Banca Centrală Europeană, Banca Europeană de Investiţii, Comisia Europeană sau alte organisme internaţionale, forţele armate ale statelor membre NATO, cu excepţia situaţiei în care acestea optează pentru utilizarea sistemului”, transmite sursa citată.

Excepții temporare

Asociaţiile, fundaţiile şi agricultorii persoane fizice care aplică regimul special pentru agricultori vor fi exceptaţi temporar de la utilizarea sistemului RO e-Factura până la 30 iunie 2025, în vederea adaptării la sistem. În cazul în care beneficiarii nu primesc facturile prin sistemul naţional RO e-Factura în termenul prevăzut, pentru livrările de bunuri sau prestările de servicii plătite la momentul livrării/prestării, aceştia vor putea notifica organele fiscale competente.

“De asemenea, se aduc modificări şi completări în domeniul utilizării aparatelor de marcat electronice fiscale şi se exclud accizele din procedura de restructurare a obligaţiilor bugetare. Măsura vine în sprijinul contribuabililor de bună credinţă, întrucât aceste taxe speciale sunt percepute direct sau indirect asupra consumului produselor accizabile şi sunt plătite de către cumpărător, iar plătitorul de accize are obligaţia să le declare şi să le plătească la bugetul de stat”, reiese din comunicat.

Ordonanţa de urgenţă modifică acte normative în domeniul gestionării şi implementării sistemului naţional privind factura electronică RO e-Factura şi al aparatelor de marcat electronice fiscale, precum şi pentru alte măsuri fiscale.

Citeste mai mult

NATIONAL

Întreruperi de curent electric pe scară largă în Balcani din cauza caniculei

Publicat

in

Întreruperi de curent pe scară largă au afectat vineri mai multe ţări din Balcanii de Vest, afectate de un val de căldură care a pus reţeaua de electricitate sub o presiune puternică, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Cu temperaturi care au ajuns vineri după-amiază la 38 de grade în capitala Muntenegrului, Podgoriţa, principalul furnizor de electricitate al ţării a anunţat că furnizarea de electricitate este întreruptă în cea mai mare parte a ţării.

Ministrul muntenegrean al Energiei şi Minelor, Sasa Mujovic, a declarat presei locale că întreruperea curentului este legată de valul de căldură în curs.”A existat o creştere bruscă a consumului din cauza temperaturilor ridicate”, a spus el.

În Croaţia, mari porţiuni de coastă ale ţării din regiunea de sud a Dalmaţiei erau vineri, de asemenea, fără curent, potrivit presei locale.

“Întreruperea furnizării de energie electrică în anumite părţi ale Croaţiei a fost cauzată de perturbări internaţionale care au afectat mai multe ţări”, a declarat Compania Naţională de Electricitate a Croaţiei (HEP) într-un comunicat publicat de postul public HRT.

“HEP şi-a mobilizat toate capacităţile de producţie… pentru a asigura furnizarea de energie electrică în Croaţia cât mai rapid posibil”, potrivit comunicatului de presă.

Capitala bosniacă Sarajevo era şi ea fără electricitate, potrivit unui jurnalist AFP la faţa locului.

“Cauza exactă a întreruperii este încă necunoscută, dar presupunem că aceasta este legată de o “supraîncărcare” a consumului, a declarat Midheta Kurspahic, purtătorul de cuvânt al Companiei de Electricitate din Bosnia şi Herţegovina.

În Albania, purtătorul de cuvânt al Ministerului Transporturilor şi Energiei, Florian Seriani, a confirmat că întreruperea aprovizionării de curent electric are legătură cu întreruperi regionale.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

ACTUALacum 2 ore

VIDEO | “Nesimțitule, iar te plimbi pe banii noștri!” – Primarul Panțurescu și martalogul Moise, prinși la cumpărături cu mașina primăriei

Cetățenii din urbea regală nu mai suportă bătaia de joc a reprezenanților administrației PSD și îi penalizeaza de fiecare dată...

ACTUALacum 3 ore

Rușine mare la târla regală! ISU a închis “Grădinița Groazei” din Curtea de Argeș și a amendat Primăria PSD cu 50.000 lei

Administrația PSD din orașul regal primește o nouă palmă care arată tupeul și incompetența târlei regale conduse de Panțurescu. Cea...

ACTUALacum 3 ore

DE TOT RÂSUL! Bumperele din Curtea de Argeș, atracții turistice pe Google Maps – Istoricii Dumitrache și Moisescu elaborează deja monografia Hopului Hazardelor

Prostia naște… atracții turistice la Curtea de Argeș! Faimoasele bumpere din orașul basarabilor, intens discutate de turistii nervosi pe forumurile...

ACTUALacum 2 zile

Ziarul PROFIT a avut iar dreptate, Jandarmeria a intervenit: Dosar penal pentru amenajarea abuzivă a unui drum în golul aplin – Bărbatul este din Corbeni

În timp ce presa pupincuristă a fost ocupată să lustruiască pantofii granzilor partidelor, ziarul PROFIT a fost, ca de multe...

ACTUALacum 2 zile

EXPERIENȚĂ IOC, ȘCOALĂ PUȚINĂ – Noul Consiliu Local Curtea de Argeș, cel mai slab de la Revoluție încoace – Chioșcari, ciobani si traseiști politici, printre cei care vor decide soarta orașului regal

S-au oficializat rezultatele finale ale alegerilor locale la Curtea de Argeș iar, de azi dimineață, noii aleși locali au dat...

Publicitate

Câmpulung

În Trend