Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Politologul Cristian Pîrvulescu, despre alegerile europarlamentare din 2024: ‘AUR va avea cu siguranță o performanță electorală mult mai bună. Toți românii nemulțumiți vor vota pentru mesaje anti-sistem sau cu ton radical’

Publicat

in

Politologul Cristian Pîrvulescu, decan al Facultății de Științe Politice (SNSPA), a vorbit despre Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), în contextul alegerilor de anul viitorr.

Politologul Cristian Pîrvulescu a afirmat că ”AUR va avea cu siguranță o performanță electorală mult mai bună, iar acest fapt va avea consecințe importante”.

„Toți românii nemulțumiți vor vota pentru mesaje anti-sistem sau cu ton radical”

Cred că va fi foarte dificil, dacă AUR va obține un succes important la alegerile europene, care sunt primele din ciclul de alegeri din 2024, în iunie, să se schimbe pe parcursul anului tendința de vot. Pentru că se va seta o anumită tendință.

Și de ce sunt interesante aceste alegeri europarlamentare din iunie anul viitor?  Din două motive. Unu:  pentru că, în mod tradițional, din 2009 de când le organizăm în România, prezența la urne la aceste alegeri, cu excepția anului 2019, este una foarte mică. Deci, în principiu, ne putem aștepta la o prezență mică la vot. Ei bine, în cazul unei prezențe la vot reduse, un partid decis, care are militanți și care poate să-și mobilizeze membrii și simpatizanții, poate obține rezultate mai bune, decât în condițiile unei prezențe masive a electoratului la urne.

Astfel, este foarte posibil să vedem un partid ca AUR, în condițiile unui mare absenteism la scrutinul pentru europarlamentare (s-ar putea prezenta la urne doar un procent până la 30% dintre români), să profite, să se mobilizeze și să câștige voturi. Preconizez acest procent de participare la votul de la alegerile europarlamentare bazându-mă pe ce s-a întâmplat la scrutinele anterioare – 2007 2009 și 2014. Excepția, repet, a fost în 2019, când prezența a fost imensă – aproape un succes la nivel european – pentru că a fost organizat concomitent, în aceeași zi, referendumul pentru statul de drept și pentru că exista atunci o anumită stare de spirit a populației.

”În 2024 vom avea un tip de alegeri

Eu nu cred că ea va mai putea fi într-o fel replicată în anul electoral 2024. Deci, la o prezență de 30% la urne a românilor la alegerile europene din iunie, AUR va avea cu siguranță o performanță electorală mult mai bună, iar acest fapt va avea consecințe importante. De ce?  Pentru că toți românii nemulțumiți vor vota pentru mesaje anti-sistem sau cu ton radical. În 2024 vom avea un tip de alegeri în care va conta mai puțin înrădăcinarea și organizarea partidelor în teritoriu și mai mult informarea publică și manifestările virulente pe rețelele sociale.”, a declarat Cristian Pîrvulescu, conform Gândul.ro.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ursul a dat buzna la Valea Danului – A fost emis mesaj RO-ALERT

Publicat

in

Locuitorii din comuna Valea Danului, județul Argeș, au fost alertați prin mesaje RO-Alert privind prezența unui urs în comună. Ursul a fost văzut într-o zonă locuită din localitate, foarte aproape de gospodăriile oamenilor.

Localnicii trebuie să păstreze distanța și sunt rugați să nu se fotografieze cu animalul și să nu-l hrănească. Ei ar trebui să evite zona și să rămână în locuințe.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

ACUM! Mașină răsturnată la Curtea de Argeș, pe strada Marina

Publicat

in

Un echipaj cu o autospecială de intervenție asigură măsuri specifice de prevenire ale incendiilor în cazul unui autoturism răsturnat pe strada Marina din municipiul Curtea de Argeș.
La fața locului sunt scurgeri de lichide combustibile. Evenimentul rutier nu s-a produs acum, nu sunt victime.

foto sugestiv

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend