Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Politologul Cristian Pîrvulescu, despre alegerile europarlamentare din 2024: ‘AUR va avea cu siguranță o performanță electorală mult mai bună. Toți românii nemulțumiți vor vota pentru mesaje anti-sistem sau cu ton radical’

Publicat

in

Politologul Cristian Pîrvulescu, decan al Facultății de Științe Politice (SNSPA), a vorbit despre Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), în contextul alegerilor de anul viitorr.

Politologul Cristian Pîrvulescu a afirmat că ”AUR va avea cu siguranță o performanță electorală mult mai bună, iar acest fapt va avea consecințe importante”.

„Toți românii nemulțumiți vor vota pentru mesaje anti-sistem sau cu ton radical”

Cred că va fi foarte dificil, dacă AUR va obține un succes important la alegerile europene, care sunt primele din ciclul de alegeri din 2024, în iunie, să se schimbe pe parcursul anului tendința de vot. Pentru că se va seta o anumită tendință.

Și de ce sunt interesante aceste alegeri europarlamentare din iunie anul viitor?  Din două motive. Unu:  pentru că, în mod tradițional, din 2009 de când le organizăm în România, prezența la urne la aceste alegeri, cu excepția anului 2019, este una foarte mică. Deci, în principiu, ne putem aștepta la o prezență mică la vot. Ei bine, în cazul unei prezențe la vot reduse, un partid decis, care are militanți și care poate să-și mobilizeze membrii și simpatizanții, poate obține rezultate mai bune, decât în condițiile unei prezențe masive a electoratului la urne.

Astfel, este foarte posibil să vedem un partid ca AUR, în condițiile unui mare absenteism la scrutinul pentru europarlamentare (s-ar putea prezenta la urne doar un procent până la 30% dintre români), să profite, să se mobilizeze și să câștige voturi. Preconizez acest procent de participare la votul de la alegerile europarlamentare bazându-mă pe ce s-a întâmplat la scrutinele anterioare – 2007 2009 și 2014. Excepția, repet, a fost în 2019, când prezența a fost imensă – aproape un succes la nivel european – pentru că a fost organizat concomitent, în aceeași zi, referendumul pentru statul de drept și pentru că exista atunci o anumită stare de spirit a populației.

”În 2024 vom avea un tip de alegeri

Eu nu cred că ea va mai putea fi într-o fel replicată în anul electoral 2024. Deci, la o prezență de 30% la urne a românilor la alegerile europene din iunie, AUR va avea cu siguranță o performanță electorală mult mai bună, iar acest fapt va avea consecințe importante. De ce?  Pentru că toți românii nemulțumiți vor vota pentru mesaje anti-sistem sau cu ton radical. În 2024 vom avea un tip de alegeri în care va conta mai puțin înrădăcinarea și organizarea partidelor în teritoriu și mai mult informarea publică și manifestările virulente pe rețelele sociale.”, a declarat Cristian Pîrvulescu, conform Gândul.ro.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Noul logo al Facebook, subiect de ironii si glume

Publicat

in

Schimbarea – ca si inexistenta – decisa de compania Meta pentru Facebook este subiect de critici, glume si ironii. Practic, logo-ul e la fel, s-a schimbat doar putin nuanta de albastru si litera f, insa modificarile sunt insesizabile. Expertii in marketing sunt de parere ca Meta ar fi trebuit sa treaca sub tacere aceasta asa-zisa schimbare de logo, care, practic nu e vizibila. Dar compania condusa de Mark Zuckerberg a vrut sa iasa in evidenta si a trimis un comunicat de presa pentru a explica aceasta schimbare. In plus, internautii din toate colturile lumii au ironizat “noua” sigla Facebook, inclusiv cu meme haioase. Toate informatiile aici https://smartfuture.ro/facebook-si-a-schimbat-logo-ul/

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ce avere are Dumitru Buzatu. Încasa venituri ca președinte al CJ Vaslui, venituri din pensie, indemnizație de la Parlament pentru limită de vârstă, care anul trecut au totalizat peste 330.000 de lei

Publicat

in

Preşedintele CJ Vaslui Dumitru Buzatu, prins vineri seară în flagrant de DNA în timp ce lua o mită de peste un milion de lei, încasa venituri ca preşedinte de CJ, venituri din pensie şi indemnizaţie de la Parlament pentru limită de vârstă, care anul trecut au totalizat peste 330.000 de lei, conform celei mai recente declaraţii de avere.

Buzatu are mai multe terenuri în localitatea Zapodeni, din Judeţul Vaslui, achiziţionare în 2018: 33.614 metri pătraţi de teren agricol, 708 metri pătraţi încadraţi la ”alte categorii de terenuri extravilane dacă se află în circuitul civil” şi 709 metri pătraţi de teren intravilan, la modul de dobândire fiind trecută menţiunea ”altele”.

El mai deţine proprietăţi imobiliare în judeţul Suceava, la Şaru Dornei – peste 60.000 de metri pătraţi de teren agricol, mari suprafeţe de pădure, dobândite prin cumpărare în anii 2008 şi 2018, unele deţinute în co-proprietate.

În 2006, a mai devenit proprietarul a peste 1000 de metri pătraţi de teren agricol şi a 580 de metri pătraţi de teren intravilan, în localitatea Ştefan cel Mare, din judeţul Vaslui, la modul de dobândire fiind trecută tot menţiunea ”altele”.

Are cinci construcţii în Zapodeni, cele mai mari având 520 de metri pătraţi, 386 de metri pătraţi şi 196 de metri pătraţi, iar celelalte fiind sub 100 de metri pătraţi.

Buzatu are un autoturism Lada fabricat în 2008, o şalupă fabricată în 2010, o rulotă Buerstner tip 4752 din 1984 şi un Mercedes Benz din 1979.

În 2022 i-a donat fiului său Tudor Buzatu teren agricol, teren intravilan şi o casă de locuit.

Buzatu are acţiuni la SC Acip Perla SR, Lîn valoare de 200 de lei.

El are trei conturi bancare în lei deschise în 2010 şi 2011, totalizând aproximativ 100.000 de lei şi o datorie de 205.202 lei la SC RALFI IFN SA, creditul fiind contractat în 2021 şi scadent în 2026.

În ultimul an fiscal, Dumitru Buzatu a încasat – 164.268 de lei reprezentând indemnizaţia de preşedinte de CJ, pensie pentru limită de vârstă de 95820 lei şi 73372 reprezentând ”indemnizaţie limită de vârstă” de la Parlamentul României, acestea totalizând 333.460 de lei, conform news.ro.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend