NATIONAL
Polițiștii anunță un prim pas spre normalitate, dar insuficient, în disputa cu Guvernul! S-ar putea aplica începând cu februarie 2022
Publicat
acum 3 aniin
De
adminSindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din Ministerul Afacerilor Interne anunță realizarea unui prim pas către „normalitate”, în disputa cu Guvernul Ciucă, pentru aplicarea Legii Salarizării nr. 153/2017.
SNPPC informează că la 2 februarie, Comisia pentru apărare din Senatul României a depus un amendament la OUG nr. 130/2021, prin care începând cu luna februarie 2022, salariile de baza, soldele de funcție/salariile de funcție se majorează cu 1/4 din diferența dintre salariul de baza, solda de functie/ alariul de funcție prevazut de Legea-cadru nr.153/2017, cu completările ulterioare, pentru anul 2022 și cel/cea din luna decembrie 2021.
Pe de altă parte, sindicaliștii spun că pasul este insuficient și că nu este „în concordanță” cu solicitările lor.
„La data de 02.02.2022, ulterior protestului organizațiilor din domeniul ordinii publice și securității naționale, Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Senatul României a depus un amendament la OUG 130 /2021 prin care începând cu luna februarie 2022, salariile de baza, soldele de funcție / salariile de funcție se majorează cu 1/4 din diferența dintre salariul de baza, solda de functie / salariul de funcție prevazut de Legea cadru nr.153/2017, cu completările ulterioare, pentru anul 2022 și cel/cea din luna decembrie 2021. Pe de altă parte amendamentul nici nu este trecut de comisiile de raport și poate avea aceeași soartă ca amendamentele la Legea Bugetului de stat pe 2022.
Amendamentul este insuficent și nu este în concordanță cu solicitările noastre
Acesta este amendamentul SNPPC la OUG 130 / 2021
(41) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), pentru personalul prevăzut în anexa nr. VI din Legea-cadru 153/2017 precum și pentru personalul civil din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională, cuantumul brut al salariilor de bază/soldelor de funcţie/salariilor de funcţie se majorează în două etape, astfel:
a) cu 1/2 din diferenţa dintre salariile de bază/soldele de funcţie/salariile de funcţie prevăzute de Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare, pentru anul 2022 şi cele din luna decembrie 2021, începând cu data de 1 ianuarie 2022;
b) la nivelul salariilor de bază/soldelor de funcţie/salariilor de funcţie prevăzute de Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare, pentru anul 2022, începând cu data de 1 iulie 2022.”, anunță, într-un comunicat de presă, SNPPC.
Vezi și
Acești pensionari sunt vizați de schimbarea din noua Lege a pensiilor: Ce pensie vor primi
Poate vrei sa citesti
Motivele pentru care personajele din desene animate nu au cinci degete
Rugby: stafful tehnic al naţionalei României a efectuat zece schimbări în lot pentru meciul test cu Canada
Creșc șansele de a găsi extratereștri! Astrofizicienii au elaborat un model inovator care explorează existența ființelor inteligente în Univers
Echipele României s-au calificat în premieră, joi, în semifinalele competiţiilor de tenis pentru juniori Cupa Davis şi Cupa Billie Jean King
A fost găsit cel mai mare coral din lume: Imaginile sunt cu adevărat spectaculoase
Horoscopul zilei de 16 noiembrie 2024. Balanțele sunt în căutarea echilibrului. Află ce se întâmplă cu zodia ta
NATIONAL
Descoperire ‘amețitoare’ în lumea matematicii: câte cifre are cel mai mare număr prim găsit vreodată
Publicat
acum 42 de minutein
15 noiembrie 2024De
adminImaginați-vă un număr format dintr-un șir vast de unu:1111111…111. Mai exact, 136.279.841 de unu la rând. Dacă am stivui atât de multe coli de hârtie, turnul rezultat s-ar întinde până în stratosferă.
Dacă am scrie acest număr într-un computer în formă binară (folosind doar unu și zero), acesta ar ocupa doar aproximativ 16 megabytes, nu mai mult decât un scurt clip video. Trecând la modul mai familiar de scriere a numerelor în zecimal, acest număr – începe cu 8 816 943 275… și se termină cu …076 706 219 486 871 551 – ar avea mai mult de 41 de milioane de cifre. Ar umple 20.000 de pagini într-o carte, scrie phys.org.
Un alt mod de a scrie acest număr este2136,279,841 – 1. Există câteva lucruri speciale în legătură cu acesta.
În primul rând, este un număr prim (ceea ce înseamnă că este divizibil doar cu el însuși și cu unu). În al doilea rând, este ceea ce se numește un număr prim Mersenne (vom ajunge la ce înseamnă asta). Și în al treilea rând, este până în prezent cel mai mare număr prim descoperit vreodată într-o căutare matematică cu o istorie care datează de peste 2 000 de ani.
Descoperirea
Descoperirea faptului că acest număr (cunoscut pe scurt ca M136279841) este un număr prim a fost făcută pe 12 octombrie de Luke Durant, un cercetător în vârstă de 36 de ani din San Jose, California. Durant este unul dintre miile de oameni care lucrează ca parte a unui efort voluntar de lungă durată de căutare a numerelor prime numit Great Internet Mersenne Prime Search, sau GIMPS.
Un număr prim care este cu unu mai mic decât o putere a lui doi (sau ceea ce matematicienii scriu ca 2p – 1) se numește număr prim Mersenne, după numele călugărului francez Marin Mersenne, care le-a cercetat cu peste 350 de ani în urmă. Primele câteva numere prime Mersenne sunt 3, 7, 31 și 127.
Durant și-a făcut descoperirea printr-o combinație de algoritmi matematici, inginerie practică și putere de calcul masivă. În timp ce numerele prime mari au fost găsite anterior cu ajutorul procesoarelor de calculator tradiționale (CPU), această descoperire este prima care utilizează un tip diferit de procesor numit GPU.
GPU-urile au fost concepute inițial pentru a accelera redarea de grafică și video, iar mai recent au fost reutilizate pentru a extrage criptomonede și pentru a alimenta inteligența artificială.
Durant, un fost angajat al principalului producător de GPU-uri NVIDIA, a folosit GPU-uri puternice în cloud pentru a crea un fel de „supercomputer cloud” care acoperă 17 țări. GPU-ul norocos a fost un procesor NVIDIA A100 situat în Dublin, Irlanda.
Primele și numerele perfecte
Dincolo de emoția descoperirii, acest progres continuă o poveste care datează de milenii. Un motiv pentru care matematicienii sunt fascinați de numerele prime Mersenne este faptul că acestea sunt legate de așa-numitele numere „perfecte”.
Un număr este perfect dacă, atunci când adunăm toate numerele care îl împart în mod corespunzător, acestea ajung la numărul în sine. De exemplu, șase este un număr perfect deoarece 6 = 2 × 3 = 1 + 2 + 3. De asemenea, 28 = 4 × 7 = 1 + 2 + 4 + 7 + 14.
Pentru fiecare număr prim Mersenne, există și un număr perfect par. (Într-una dintre cele mai vechi probleme neterminate din matematică, nu se știe dacă există numere perfecte impare).
Numerele perfecte au fascinat oamenii de-a lungul istoriei. De exemplu, primii evrei, precum și Sfântul Augustin, considerau că șase este un număr cu adevărat perfect, deoarece Dumnezeu a modelat Pământul în exact șase zile (odihnindu-se în a șaptea).
Numere prime practice
Studiul numerelor prime nu este doar o curiozitate istorică. Teoria numerelor este esențială și pentru criptografia modernă. De exemplu, securitatea multor site-uri web se bazează pe dificultatea inerentă de a găsi factorii primi ai numerelor mari.
Numerele utilizate în așa-numita criptografie cu cheie publică (de tipul celei care securizează majoritatea activităților online, de exemplu) sunt, în general, de numai câteva sute de cifre zecimale, ceea ce este minuscul în comparație cu M136279841.
Cu toate acestea, beneficiile cercetării de bază în teoria numerelor- studierea distribuției numerelor prime, dezvoltarea de algoritmi pentru a testa dacă numerele sunt prime și găsirea factorilor numerelor compuse – au adesea implicații în aval, contribuind la menținerea confidențialității și securității în comunicarea noastră digitală.
O căutare fără sfârșit
Numerele prime Mersenne sunt într-adevăr rare: noul record este cu peste 16 milioane de cifre mai mare decât cel precedent și este doar al 52-lea descoperit vreodată.
Știm că există infinit de multe numere prime. Acest lucru a fost demonstrat de matematicianul grec Euclid în urmă cu peste 2 000 de ani: dacă ar exista doar un număr finit de numere prime, le-am putea înmulți pe toate împreună și adăuga unul. Rezultatul nu ar fi divizibil cu niciunul dintre numerele prime pe care le-am găsit deja, deci trebuie să existe întotdeauna cel puțin încă unul.
Dar nu știm dacă există infinit de multe prime Mersenne, deși s-a presupus că există. Din păcate, acestea sunt prea rare pentru ca tehnicile noastre să le poată detecta.
Pentru moment, noul prim reprezintă o piatră de hotar în curiozitatea umană și ne reamintește că, chiar și într-o epocă dominată de tehnologie, unele dintre secretele cele mai profunde și tentante ale universului matematic rămân inaccesibile. Provocarea rămâne, invitând matematicienii și entuziaștii deopotrivă să găsească modelele ascunse în tapițeria infinită a numerelor.
Și astfel, căutarea (matematică) a perfecțiunii va continua.
NATIONAL
Rusia atacă puternic sudul Ucrainei: val de drone lansate dinspre Marea Neagră. Bilanțul victimelor și a pagubelor
Publicat
acum o orăin
15 noiembrie 2024De
adminArmata rusă a lansat joi seara un atac cu drone dinspre Marea Neagră către regiunile sudice ale Ucrainei, lovind cu precădere Odesa, unde există cel puţin un mort şi opt răniţi, relatează Ukrainskaia Pravda.
O clădire rezidenţială şi o conductă principală de termoficare au fost avariate la Odesa, iar o persoană a fost ucisă şi opt rănite, inclusiv un copil de 9 ani.
„În seara zilei de 14 noiembrie, oraşul nostru a suferit un atac inamic combinat masiv. Ca urmare, o femeie a fost ucisă, iar răniţilor li se acordă îngrijirea medicală necesară. În prezent, ştim despre 8 victime”, a declarat primarul oraşului Odesa, Hennadi Truhanov.
Joi seara, ruşii au atacat oraşul cu drone dinspre Marea Neagră. Primarul a raportat că sistemele de apărare antiaeriană funcţionau în oraş, dar ulterior s-a aflat că principala magistrală de termoficare a fost avariată. Unul dintre turnurile de termoficare din oraş a încetat să funcţioneze.
Autorităţile au anunţat apoi o lovitură asupra unei clădiri rezidenţiale şi au apărut fotografii ale pagubelor. A fost lovit inclusiv apartamentul preşedintei Consiliului de Supraveghere al Institutului Ucrainean, care este şi redactor-şef al publicaţiei de limbă engleză Ukraine Analytica, Hanna Şelest.
De asemenea, ulterior au fost avariate şi alte clădiri rezidenţiale, o biserică şi maşini, iar în unele locaţii au izbucnit incendii.
Locuitorii au fost îndemnaţi să rămână în adăposturi.
Armata a raportat ulterior drone şi în regiunea Mîkolaiv, iar după miezul nopţii au fost reperaate şi în partea de sud a regiunii Vinnîţia.
NATIONAL
România și Bulgaria vor fi trimise în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene
Publicat
acum o orăin
15 noiembrie 2024De
adminComisia Europeană dă în judecată România și Bulgaria pentru poluare. Ambele state vor fi trimise în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene, informează Rador Radio România.
Comisia Europeană dă în judecată România și Bulgaria pentru poluare, pe motiv că cele două țări nu tratează corespunzător apele urbane reziduale.
Ambele state vor fi trimise în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene pentru neîndeplinirea integrală a obligațiilor prevăzute de directivă, care urmărește să protejeze sănătatea oamenilor și mediul prin impunerea colectării și tratării apelor urbane reziduale înainte de evacuarea lor în mediu.
Atât România, cât și Bulgaria au beneficiat de derogări pentru a se conforma acestei directive, în temeiul tratatului de aderare, se arată într-un comunicat al Comisiei Europene
NATIONAL
Motivele pentru care personajele din desene animate nu au cinci degete
Publicat
acum o orăin
15 noiembrie 2024De
adminMajoritatea oamenilor au cinci degete pe fiecare mână și picior, un detaliu considerat absolut normal și firesc din punct de vedere biologic. Cu toate acestea, este cel puțin surprinzător și chiar intrigant faptul că multe personaje din desene animate sunt reprezentate cu doar patru degete la mâini. Această alegere stilistică nu este întâmplătoare și ridică întrebări despre motivele care au determinat creatorii de animații să adopte o astfel de convenție artistică.
Este doar o coincidență că SpongeBob, Homer Simpson și Mickey Mouse au toți același număr de degete? Răspunsul este nu. Această „tradiție” datează încă din vremea primelor studiouri de animație.
De ce personajele din desene animate nu au cinci degete?
Aceasta este o alegere artistică care a început cu studiourile de animație clasice, inclusiv Disney, în anii 1920. Designerii au început să folosească cercuri pentru a schița corpurile, capetele și mâinile personajelor, inclusiv palmele. Însă au observat că atunci când adăugau cinci degete în interiorul acelui cerc, mâinile păreau ciudate.
Walt Disney însuși ar fi susținut că, dacă îi dai lui Mickey un set complet de degete, mâinile lui ar arăta ca o grămadă de banane.
Potrivit experților în desene animate, există o altă explicație posibilă. Deoarece primele desene animate erau centrate pe animale (cum ar fi șoarecele Mickey și câinele Goofy), ilustratorii ar fi urmat tiparul speciei. Câinii, pisicile și iepurii au cinci „degete”, dar unul dintre ele este ascuns pe membrul superior.
Economisirea timpului și „lenea” ar putea fi factori decisivi în opțiunea pentru cele patru degete
Cu toate acestea, există o altă justificare posibilă, și anume că animatorii au început să deseneze patru degete pur și simplu pentru că era mai puțină muncă. Desenul de animație, mai ales atunci când este realizat manual, este foarte detaliat și implică mult efort. Desenarea unui al cincilea deget ar fi consumat timp și bani suplimentari, care ar putea fi folosiți pentru alte aspecte ale producției.
Asta duce la o altă întrebare, și anume de ce nu au optat animatorii pentru trei degete în loc de patru? Experții spun că personajele desenate cu trei degete sunt interpretate ca mutanți sau extratereștri, scrie atlas-geografic.net.
Exemple în acest sens sunt Țestoasele Ninja și extratereștrii din Toy Story, care au trei degete la mâini, ceea ce ajută la evidențierea caracteristicilor supranaturale. Prin urmare, desenarea oamenilor sau animalelor cu trei sau două degete ar fi fost considerată pur și simplu… ciudată.
NATIONAL
Rugby: stafful tehnic al naţionalei României a efectuat zece schimbări în lot pentru meciul test cu Canada
Publicat
acum 2 orein
15 noiembrie 2024De
adminStafful tehnic al naţionalei de rugby a României a efectuat zece schimbări în lot pentru meciul test cu Canada, faţă de partida cu Tonga, de sâmbăta trecută, potrivit site-ului Federaţiei Române de Rugby, scrie AGERPRES.
În primul XV s-au făcut cinci modificări, trei pe înaintare, urmând să înceapă meciul Buruiană, Mahu şi Mitu, şi două pe linia de treisferturi, cu Sikuea şi Neagu titulari. De asemenea, au fost făcute cinci schimbări şi pe banca de rezerve, pentru acest meci fiind selecţionaţi Cojocaru, Neculau, Horvat, Bucur şi Popoaia.
Căpitanul ”stejarilor” va fi Cristi Chirica, cel care a condus România şi la Cupa Mondială din Franţa, de anul trecut.
“Este un meci în care iarăşi avem o revanşă de luat, însă suntem încrezători, victoria cu Tonga ne-a dat mai mare încredere în noi. Cu siguranţă dacă vom respecta planul de joc va fi un meci frumos şi cu Canada, un meci pe care dorim şi trebuie să-l câştigăm. Le mulţumim celor care ne susţin şi îi aşteptăm şi sâmbătă, în număr cât mai mare, cum a fost şi sâmbăta trecută, alături de noi. Avem nevoie de ei, de susţinerea lor, contează foarte mult pentru noi”, a declarat Cristi Chirica.
“Stejarii” au jucat în urmă cu aproape două luni împotriva reprezentativei “Frunzei de arţar”. În meciul disputat la Ottawa, canadienii au câştigat cu 35-22, aceasta fiind a treia victorie a lor în cele nouă meciuri disputate cu România.
Meciul test dintre echipele României şi Canadei va avea loc sâmbătă 16 noiembrie, de la ora 18:00, pe Stadionul Naţional de Rugby Arcul de Triumf din Capitală.
Sâmbătă trecută, România a învins Tonga cu 25-15. ”Stejarii” vor mai disputa un meci test, pe 23 noiembrie, tot pe stadionul Arcul de Triumf, contra Uruguayului.
XV-le României pentru meciul cu Canada: 1. Alexandru Savin (CS Rapid), 2. Ştefan Marko Buruiană (Castres), 3. Vasile Bălan (CSA Steaua), 4. Jacob Nicoolas Immelman (CSM Ştiinţa Baia Mare), 5. Andrei Mahu (Massy), 6. Cristi Boboc (CSA Steaua), 7. Cristi Chirica (căpitan; CS Dinamo), 8. Adrian Mitu (Soyaux Angouleme Rugby XV Charente), 9. Alin Conache (CSA Steaua), 10. Vaovasa Hinckley (CS Dinamo), 11. Tevita Manumua (SCM USV Timişoara), 12. Jason Tomane (CSM Ştiinţa Baia Mare), 13. Mihai Graure (CS Dinamo), 14. Taliauli Sikuea (CSM Ştiinţa Baia Mare), 15. Ovidiu Neagu (CS Dinamo). Antrenor principal: David Gerard.
Rezerve vor fi: 16. Ovidiu Cojocaru (CS Dinamo), 17. Iulian Hartig (CS Dinamo), 18. Cosmin Manole (CS Dinamo), 19. Yanis Horvat (SC Albi), 20. Vlad Neculau (SCM USV Timişoara), 21. Gabriel Rupanu (SCM USV Timişoara), 22. Alexandru Bucur (SCM USV Timişoara), 23. Paul Popoaia (CSM Ştiinţa Baia Mare).
NATIONAL
Creșc șansele de a găsi extratereștri! Astrofizicienii au elaborat un model inovator care explorează existența ființelor inteligente în Univers
Publicat
acum 2 orein
15 noiembrie 2024De
adminȘansele de apariție a vieții inteligente în universul nostru – și în cele ipotetice de dincolo de el – pot fi estimate cu ajutorul unui nou model teoretic care are ecouri ale celebrei ecuații Drake, informează phys.org.
Aceasta a fost formula cu care astronomul american Dr. Frank Drake a venit în anii 1960 pentru a calcula numărul de civilizații extraterestre detectabile în galaxia noastră Calea Lactee.
După mai bine de 60 de ani, astrofizicienii conduși de Universitatea Durham au elaborat un model diferit, care se concentrează în schimb pe condițiile create de accelerarea expansiunii universului și de cantitatea de stele formate.
Se crede că această expansiune este determinată de o forță misterioasă numită energie întunecată, care reprezintă mai mult de două treimi din univers.
Care este calculul?
Deoarece stelele sunt o condiție prealabilă pentru apariția vieții așa cum o cunoaștem, modelul ar putea fi, prin urmare, utilizat pentru a estima probabilitatea de a genera viață inteligentă în universul nostru și într-un scenariu multivers al diferitelor universuri ipotetice.
Noua cercetare nu încearcă să calculeze numărul absolut de observatori (adică viața inteligentă) din univers, ci ia în considerare probabilitatea relativă ca un observator ales aleatoriu să locuiască într-un univers cu anumite proprietăți. Studiul a fost publicat în Monthly Notices of the Royal Astronomical Society.
Acesta concluzionează că un observator tipic s-ar aștepta să experimenteze o densitate a energiei întunecate substanțial mai mare decât cea observată în universul nostru – sugerând că ingredientele pe care le posedă fac din acesta un caz rar și neobișnuit în multivers.
Abordarea prezentată în lucrare implică calcularea fracțiunii de materie obișnuită transformată în stele de-a lungul întregii istorii a universului, pentru diferite densități ale energiei întunecate.
Modelul prezice că această fracțiune ar fi de aproximativ 27% într-un univers care este cel mai eficient în formarea stelelor, comparativ cu 23% în universul nostru.
Aceasta înseamnă că nu trăim în universul ipotetic cu cele mai mari șanse de a forma forme de viață inteligente. Sau, cu alte cuvinte, valoarea densității energiei întunecate pe care o observăm în universul nostru nu este cea care ar maximiza șansele de viață, conform modelului.
Impactul energiei întunecate asupra existenței noastre
Cercetătorul principal, Dr. Daniele Sorini, de la Institutul de Cosmologie Computațională al Universității Durham, a declarat: „Înțelegerea energiei întunecate și a impactului asupra universului nostru este una dintre cele mai mari provocări în cosmologie și fizică fundamentală.
„Parametrii care guvernează universul nostru, inclusiv densitatea energiei întunecate, ar putea explica propria noastră existență.
„Surprinzător, însă, am constatat că și o densitate semnificativ mai mare a energiei întunecate ar fi totuși compatibilă cu viața, ceea ce sugerează că s-ar putea să nu trăim în cel mai probabil dintre universuri.”
Noul model ar putea permite oamenilor de știință să înțeleagă efectele diferitelor densități de energie întunecată asupra formării structurilor în univers și asupra condițiilor de dezvoltare a vieții în cosmos.
Energia întunecată face ca universul să se extindă mai rapid, echilibrând atracția gravitațională și creând un univers în care sunt posibile atât expansiunea, cât și formarea de structuri.
Cu toate acestea, pentru ca viața să se dezvolte, ar trebui să existe regiuni în care materia să se poată aduna pentru a forma stele și planete și ar trebui să rămână stabilă timp de miliarde de ani pentru a permite vieții să evolueze.
În mod crucial, cercetarea sugerează că astrofizica formării stelelor și evoluția structurii la scară largă a universului se combină într-un mod subtil pentru a determina valoarea optimă a densității energiei întunecate necesare pentru generarea vieții inteligente.
Profesorul Lucas Lombriser, de la Université de Genève și coautor al studiului, a adăugat: „Va fi interesant să folosim modelul pentru a explora apariția vieții în universuri diferite și să vedem dacă unele întrebări fundamentale pe care ni le punem cu privire la propriul nostru univers trebuie reinterpretate.”
Ecuația Drake explicată
Ecuația Dr. Drake a fost mai degrabă un ghid pentru oamenii de știință cu privire la modul în care să procedeze în căutarea vieții, decât un instrument de estimare sau o încercare serioasă de a determina un rezultat precis.
Parametrii săi includeau rata anuală de formare a stelelor în Calea Lactee, fracțiunea de stele cu planete care orbitează în jurul lor și numărul de lumi care ar putea susține viața.
Prin comparație, noul model conectează rata anuală de formare a stelelor în univers cu ingredientele sale fundamentale, cum ar fi densitatea energiei întunecate menționată anterior.
La studiu au participat oameni de știință de la Universitatea din Edinburgh și Université de Genève.
Descoperire ‘amețitoare’ în lumea matematicii: câte cifre are cel mai mare număr prim găsit vreodată
Rusia atacă puternic sudul Ucrainei: val de drone lansate dinspre Marea Neagră. Bilanțul victimelor și a pagubelor
România și Bulgaria vor fi trimise în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene
Motivele pentru care personajele din desene animate nu au cinci degete
Rugby: stafful tehnic al naţionalei României a efectuat zece schimbări în lot pentru meciul test cu Canada
Vești mari pentru șoferi! Se dechide tronsonul 5 al celei mai așteptate autostrăzi din România. Până unde se va putea circula
SCHEMA NORDIS LA CURTEA DE ARGEȘ? Un avocat-constructor și doi vânzători de mobila second hand, în vizorul autorităților – Ca să scape de datorii la clienți, avocatul și-a falimentat firma dar… a luat-o de la capăt
Atenție, sâmbătă se închide bulevardul Basarabilor pentru desfășurarea Duatlonului Regal Invictus, ediția a VI-a- VEZI PROGRAMUL COMPETIȚIEI
ACUM! Casă în flăcări la Valea Iașului
Constructorul celei mai complexe și mai grele autostrăzi din România face un anunț neașteptat
VIDEO | Acțiune de salvare extremă a jandarmilor montani argeșeni împreună cu Salvamont Argeș
VIDEO – VIAȚA BATE FILMUL! Tânăr dispărut în urmă cu 9 ani , găsit de jandarmii argeșeni
VIDEO | Un șofer de Audi a plecat cu tot cu pompă după ce și-a alimentat mașina
VIDEO | Percheziții la traficanții de droguri din Argeș – 8 persoane duse la audieri de mascați
VIDEO, ACUM! BLOCAJ TOTAL PE TRANSFĂGĂRĂȘAN – SUTE DE MAȘINI BLOCATE ÎN TRAFIC
PITEȘTI
Echipa de parlamentari PSD Argeș, în piețele din Pitești! Proiecte concrete pentru susținerea producătorilor locali din județ
Echipa de parlamentari PSD Argeș a fost astăzi în piețele Ceair și Găvana din Pitești, discutând cu numeroși producători pentru...
Tot pensionarii! O bătrână cinstită a returnat banii găsiți unui pensionar care îi pierduse în centrul Piteștiului
Într-o lume în care veștile bune par să fie din ce în ce mai rare, o poveste emoționantă vine din...
Argeșean reținut de polițiști pentru șantaj – A ÎMRUMUTAT BANI ȘI I-A VRUT ÎNAPOI PRIN VIOLENȚĂ
Polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale Pitești, în ziua de 12 noiembrie a.c. au continuat cercetările într-un dosar penal privind...
Ion Mînzînă a depus jurământul pentru un nou mandat de președinte al Consiliului Județean: “Îmi doresc să avem și pentru următorii ani o echipă unită, la fel de competitivă și să continuăm dezvoltarea județului”
S-a constituit noul Consiliu Județean, iar Ion Mînzînă, președintele PSD Argeș, a depus jurământul pentru un nou mandat de președinte...
Curtea de Argeș
VIDEO | Incendiu violent la Brăduleț – Casă făcută scrum, familie rămasă pe drumuri
Trei echipaje de pompieri de la Detașamentul Curtea de Argeș au intervenit cu două autospeciale de stingere și o ambulanță...
Probleme la Sala de Sport din Curtea de Argeș – Plouă în interior și e frig
O nouă dezamăgire pentru cetățenii din Curtea de Argeș. În pofida promisiunilor făcute de autorități, Sala de sport continuă să...
S-A DECIS: Transfăgărăşanul se închide începând de marţi, 12 noiembrie
Circulaţia rutieră pe DN 7C – Transfăgărăşan se va închide, începând de marţi dimineaţă, pe tronsonul cuprins între Piscul Negru...
Ministrul Simona Bucura-Oprescu și echipa PSD, la Curtea de Argeș: “Guvernarea PSD înseamnă creșterea veniturilor pentru toți românii și investiții record în proiecte de utilitate publică”
Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura Oprescu, a fost astăzi alături de primarul Constantin Panturescu și echipa PSD în...
Scandal monstru la Domnești! Doi minori de 15 și 17 ani au băgat în spital un bărbat de 35 ani – PUȘTANII AU FOST REȚINUȚI DE POLIȚIE
În seara zilei de 8 noiembrie a.c., în jurul orei 22:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș au...
Mioveni
Ministrul Simona Bucura-Oprescu: Consolidăm și extindem cooperarea bilaterală cu Franța pe probleme de muncă și securitate socială ca parte a parteneriatului strategic
O delegație guvernamentală condusă de premierul Marcel Ciolacu a efectuat o vizită oficială în Franța și a avut o întrevedere...
Polițist din Argeș găsit de ANI cu avere nejustificată – Agentul Gabriel Tufă Mihalcea este ginerele fostului vice din Ștefănești
Agenţia Naţională de Integritate a constatat averea nejustificată, starea de incompatibilitate sau a sesizat organele de urmărire penală în cazul...
VIDEO | Accidente nocturne in Argeș cu mașini proptite: una în pom, alta într-o casă
Pa parcursul nopții, pompierii argeșeni au fost solicitați să intervină în cazul a două accidente rutiere, după cum urmează: Două...
VIDEO! ACUM! Arde o casă la Mioveni!
In urmă cu puțin timp pompierii au fost solicitați să intervină la un incendiu izbucnit într-o gospodărie din orașul Mioveni,...
Câmpulung
VIDEO | Acțiune de salvare extremă a jandarmilor montani argeșeni împreună cu Salvamont Argeș
Salvamontiştii și jandarmii montani din Argeş au intervenit, sâmbătă seară, pentru a recupera trei persoane care s-au despărţit de grupul...
ITM ARGEȘ, ANUNȚ DE MAXIM INTERES: CUM PUTEȚI INTRA ÎN POSESIA CARNETELOR DE MUNCĂ – VEZI DETALII
Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeş anunţă angajatoriide pe raza judeţului Argeş că se pot prezenta la instituția noastră situată în...
Președintele Klaus Iohannis a decorat un colegiu și două școli din Argeș – „Zinca Golescu”, Școala din Rucăr și „Tudor Vladimirescu”
Președintele României, Klaus Iohannis, a acordat Colegiului Național ”Zinca Golescu” din Pitești Ordinul „Meritul pentru Învăţământ” în grad de Ofiţer,...
În Trend
- NATIONALacum 5 zile
Vești mari pentru șoferi! Se dechide tronsonul 5 al celei mai așteptate autostrăzi din România. Până unde se va putea circula
- ACTUALacum 2 săptămâni
ACUM, ARDE O VILĂ ÎN ARGEȘ
- ACTUALacum 6 zile
SCHEMA NORDIS LA CURTEA DE ARGEȘ? Un avocat-constructor și doi vânzători de mobila second hand, în vizorul autorităților – Ca să scape de datorii la clienți, avocatul și-a falimentat firma dar… a luat-o de la capăt
- ACTUALacum 2 săptămâni
TRAGEDIE ÎNTR-O FAMILIE DIN ARGEȘ – A murit strivit de propria mașină
- ACTUALacum 2 săptămâni
VIDEO | Accidente nocturne in Argeș cu mașini proptite: una în pom, alta într-o casă
- ACTUALacum 2 săptămâni
Polițist din Argeș găsit de ANI cu avere nejustificată – Agentul Gabriel Tufă Mihalcea este ginerele fostului vice din Ștefănești
- ACTUALacum 2 săptămâni
Semafoare noi la Lidl: Un pas înainte pentru siguranța rutieră în Curtea de Argeș
- ACTUALacum 7 zile
Atenție, sâmbătă se închide bulevardul Basarabilor pentru desfășurarea Duatlonului Regal Invictus, ediția a VI-a- VEZI PROGRAMUL COMPETIȚIEI