Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Poliția Română dă detalii despre polițista blondă care a devenit virală pe Internet, pentru modul în care a dirijat traficul: Este încadrată din 2021

Publicat

in

O polițistă din Brăila a devenit virală pe rețelele de socializare, pentru modul în care a dirijat traficul într-o intersecție.

Aceasta a fost filmată de un șofer, iar filmulețul a ajuns în posesia jurnaliștilor de la Debraila.ro.

IPJ Brăila a reacționat cu privire la imaginile apărute în spațiul public, precizând că polițista a fost încadrată din anul 2021. IPJ Brăila a dispus anchetarea internă a acesteia.

Tânăra este ofițer, mai exact subinspector în cadrul Biroului Rutier – Poliția Municipiului, a scris sursa citată. Potrivit IPJ, polițista din imagini „este încadrată la Poliția Municipiului Brăila – Biroul Rutier din anul 2021 și nu a săvârșit abateri disciplinare până în prezent”.

Mai mult decât atât, IPJ a anunțat faptul că la nivelul conducerii instituției s-a luat decizia dispunerii efectuării de verificări prin Compartimentul Control Intern.

Citeste mai mult

NATIONAL

Mihai Tudose, replică pentru Nicolae Ciucă: Cineva s-a mai gândit și a aflat că la vară e cald

Publicat

in

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a explicat că va exista o discuție în coaliție pentru mutarea alegerilor prezidențiale din septembrie în decembrie. Europarlamentarul PSD Mihai Tudose susține că, în cadrul coaliției, decizia în vigoare este să fie organizate alegerile prezidențiale în septembrie. Tudose i-a transmis și un mesaj ironic lui Nicolae Ciucă și liberalilor spunând că au aflat ”că la vară este cald”.

Citește și: SURSE Marcel Ciolacu ia în calcul mutarea alegerilor prezidențiale

”Domnul Ciucă s-a mai gândit, acum câteva luni era ferm convins că era bine în septembrie și așa s-a decis în cadrul coaliției. Acum dacă cineva s-a mai gândit și a aflat că la vară e cald.

Eu știu că data alegerilor o stabilește Guvernul. La Guvern, ultima dată când am verificat era domnul Ciolacu. Eu nu cred că vom ajunge să ne certăm pentru asta, eu știu că ultima discuție era pentru septembrie. Acum, cine vrea să meargă la plajă să se răcorească, asta este.

Și la PNL, și la PSD mai sunt voci, suntem partide mari, e normal să fie așa.”, a spus Mihai Tudose, la Antena 3 CNN.

Nicolae Ciucă a avansat scenariul mutării prezidențialelor.

Nicolae Ciucă a fost întrebat direct despre scenariul mutării alegerilor prezidențiale și a spus că este posibilă mutarea acestora în decembrie.

”Nu avem încă o hotărâre de Guvern. Rămâne să vedem care sunt părțile bune sau mai puțin bune ale unei campanii pe timp de vară sau dacă mutăm alegerile prezidențiale așa cum erau, mai aproape de parlamentare”

Citeste mai mult

NATIONAL

Reacții extrem de dure după momentul manelelor la concertul Coldplay: ‘România este străbătută de un rasism profund’

Publicat

in

Chris Martin, solistul trupei Coldplay, l-a invitat, la primul concert al trupei de la Bucureşti, pe Babasha, “un artist foarte nou”, după cum a spus pe scenă. Însă, maneaua “Păi Naa” a stârnit huiduieli. Comentariile pe reţelele de socializare au fost diverse, cele mai multe însă au criticat momentul. Artişti, jurnalişti, medici au fost de părere că “este doar muzică”, că “nu ne-am făcut de ruşine” şi că “România este străbătută de un rasism profund”.

“Suntem şi noi primii la ceva… Primii care au huiduit la un concert Coldplay”, au scris oamenii pe reţelele de socializare. “Penibil moment”, “Astăzi, fără manele”, au recomandat alţii.

Adrian Despot, despre momentul controversat de la concertul Coldplay: “Cea mai bună pe care am auzit-o e ca “au venit Coldplay şi, în zi de sărbătoare, în loc să prezinte părinţilor soţia noastră, au prezentat amanta!”. Live & learn, corporate earthlings, care este cu adevarat valoarea trendului yt si, in general, a mult doritelor cifre pe care le produce un artist de moment în digital, singura unitate de măsură pe care o aveţi la îndemână. Cât despre Babasha, bravo, dude! Să cânţi cum ai făcut-o, în faţa unui stadion care te huiduie, it’s so fckn rock’n roll încât n-are cum saă nu fie bine. Ba chiar te invidiez că nu am fost eu în locul tău, să mă scald în oceanul ăla de ipocrizie”.

“Coldplay nu-i neapărat pentru elite, e pentru stadioane”, a fost de părere Mihai Dinu, realizator Radio Europa FM.

“Un concert e un act artistit, poate fi bun, rău, dar atât timp cât nu trece de nişte bariere ale bunului simţ, nu văd unde e ruşinea. Omu’ n-a injurat, nu şi-a băgat, a fost pe dor si jale. Ne putem da cu parerea, dar habar nu avem cum s-a luat decizia şi cum s-a ajuns la situaţia asta. Cei care sunt familiarizaţi cu ultimul an de turneu Coldplay, ştiu că trupa invită, integrat în show-ul său, un artist local. Ăsta a fost la noi, nu vă mai flexaţi cu ruşine şi alte epitete.

Acum nu văd nicio ruşine nici în faptul că juma de stadion a huiduit (…). Coldplay nu-i neapărat pentru elite, e pentru stadioane. Dar… Oamenii au plătit bilet, au dreptul s-o facă. Să ştiţi că se fluieră şi la Scala din Milano”, a scris Mihai Dinu pe Facebook, subliniind că “…E doar muzică”.

Jurnalistul Cătălin Striblea a punctat câteva aspecte referitoare la controversa creată în spaţiul public în legătură cu apariţia cântăreţului Babasha alături de Chris Martin.

“Nu cred că Martin se sperie de rasism, că asta a fost. Şi nici nu ne-am făcut de ruşine. Au văzut cetăţenii ăştia rasism în Anglia şi America de suntem noi copii. Dar îmi pare rău că odată cu fluierăturile a fugit bucuria. Oamenii aceştia doi s-au simţit bine împreună şi au vrut să facă un moment memorabil. De altfel, tot concertul este o bucurie. Am văzut trupe mari multe, la Bucureşti şi în altă parte. Unele cântă imnuri, altele au forţă, unele sunt trupe cult, definitorii. Dar Coldplay este doar bucurie. Am văzut oameni plutind la începutul concertului. Oamenii aceştia cântă şi pictează în acelaşi timp cu mii de culori. E cel mai frumos concept de concert pe care l-am văzut. Fericirea era pe chipul lor şi a lui Martin. ”Mulţumesc că m-aţi aşteptat 25 de ani.” Bucuria asta a fugit. Jumătate de oră după abia a mai vorbit cu publicul. De unde stăteam am văzut caravana de maşini pregătită de plecare chiar de la acel moment”.

“Copile, nu pune la suflet, ai fost bun. Şi nu toată ţara te fluieră!”, a fost mesajul de final pentru Babasha.

Gabriel Diaconu, medic, a vorbit pe Facebook despre “Când trauma e o manea, Eu mă simt bine-n ţara mea…”. “România nu-şi urăşte romii. României încă îi e ruşine cu ce le-a făcut vreme de 500 de ani”, a scris Gabriel Diaconu.

“Nu mă îndoiesc că dacă ar fi fost cântat Phoenix, sau Cargo, dacă s-ar fi cântat Compact sau Iris, Semnal M sau Mirabela Dauer, efectul ar fi fost sensibil altul. Şi dacă s-ar fi cântat imnul Mauritaniei, de fapt nu contează.

Ce contează e că o puzderie de oameni care nu şi-au verificat niciodată, de fapt, foarte bine oglinda personală se indignează că aşa ceva a fost posibil. Aşa ceva… România e străbătută de un rasism profund. Când nu-l trăieşte cultural, îl urlă societal. Iar astăzi, ca şi ieri, s-ar putea că dacă un copil nu e cuminte mămica lui o să-i spună ‘dacă nu eşti cuminte te dau la ţigani'”.

Turneul Coldplay “Music Of The Spheres” este dedicat în acest an comunităţilor marginalizate. Britanicii invită la fiecare concert un artist local. Coldplay militează pentru un mediu sustenabil, pentru salvarea planetei şi respectarea drepturilor LGBTQ.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend