Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

PNL cu gargara electorală, PSD cu lupta pentru salvarea turismului argeșean – Vicele CJ Argeș merge mâine la Ministerul Mediului pentru a bloca un proiectul controversat al ariei protejate Vidraru

Publicat

in

În timp ce PNL Argeș pozează electoral în salvatorul turismului argeșean, PSD conduce o delegatie de investitori la Ministerul Mediului pentru a bloca proiectul ariei strict protejate Vidraru

Un ordin recent publicat pe site-ul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP) a stârnit controverse în județul Argeș. Ordinul prevede instituirea de zone stricte protejate, inclusiv în zona Vidraru, o zonă renumită pentru frumusețea sa naturală și potențialul turistic. Potrivit proiectului, activitatile economice in aceste zone vor fi strict interzise. Conform documentului, în viitoarea arie strict protejată se va afla și zona Molivișu dar și zonele de interes turistic maxim ce mărginesc barajul Vidraru. Potrivit surselor noastre, crearea acestei zone cu restrictii drastice care poate bloca turismul pe Transfagarasan a avut la bază interesele si intervențiile fundatiei Conservation Carpathia.

Miercuri, 17 aprilie 2024, o delegație formată la inițiativa PSD Argeș va merge la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor unde va avea o întîlnire cu ministrul liberal al mediului Mircea Fechet. Inițiativa de a incerca oprirea controversatului proiect al ariei strict protejate Vidraru aparține veicepreședintelui CJ Argeș, pesedistul Marius Nicolaescu. Alături de el vor fi oameni de afaceri si primari don zona de nord a judetului. Este vorba de primarul PNL de la Cicănești, primarul de la Brăduleț și cel de la Nucșoara și oamenii de afaceri Dumitru Grecu și Gheorghe Badea. Faptul ca PSD merge in curtea PNL pentru a rezolva o problema vitală pentru Argeș arată incapacitatea liberalilor argeșeni de a rezolva situații concrete care afectează mediul de afaceri local.

PSD merge in curtea PNL pentru a rezolva o problema vitală pentru Argeș

În timp ce pe site-ul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor (CLICK AICI PENTRU A CONSULTA DOCUMENTUL ) se află în dezbatere publică Ordinul privind instituirea de zone stricte protejate, inclusiv zona Vidraru, PNL Argeș se poziționează electoral ca salvator al turismului argeșean. Partidul a organizat o întâlnire cu investitori locali intr-un restaurant, promițând soluții pentru a relansa turismul în zonă, afectat, potrivit PNL, de implementarea regimului de protecție strictă. Cu toate acestea, demersul PNL pare a ignora complet dezbaterea publică în curs, menită să evalueze impactul real al instituirii zonelor protejate asupra turismului și a găsi soluții echilibrate care să protejeze mediul natural, dar să permită și dezvoltarea economică durabilă a regiunii. Mai mult, PNL invită la dialog reprezentanții Fundației Conservation Carpathia, o organizație non-guvernamentală cunoscută pentru implicarea sa activă în conservarea biodiversității și promovarea turismului durabil.

Gestul este criticat de unii activiști de mediu, care consideră că PNL încearcă să manipuleze opinia publică și să discrediteze organizațiile care pledează pentru protejarea mediului.

Este important de reținut că instituirea zonelor protejate nu este sinonimă cu interzicerea totală a activităților umane. Există numeroase modele de succes de gestionare a zonelor protejate care permit coexistența armonioasă a omului cu natura, stimulând totodată dezvoltarea economică locală prin turism durabil și alte activități compatibile cu conservarea mediului.

Dezbaterea publică privind Ordinul de instituire a zonelor protejate este o oportunitate importantă pentru a găsi soluții echilibrate care să satisfacă nevoile de protecție a mediului și cele de dezvoltare economică a regiunii Argeș. Este esențial ca toate părțile implicate să participe activ la acest proces și să își exprime opiniile într-un mod constructiv, bazat pe dovezi și argumente solide.

Citeste mai mult

ACTUAL

Nicolae Velcea: Dacă lucrările sunt neconforme, la final vom face toate demersurile legale și nu vom achita niciun ban firmei executante

Publicat

in

Primarul orașului Ștefănești, Nicolae Velcea, deși este la primul mandat, a reușit în cei patru ani să facă investiții fără precedent în localitate, fiind pe primele locuri în ceea ce privește atragerea de fonduri guvernamentale și europene. Cu toate acestea, mai ales în această perioadă de campanie electorală, unii dintre adversarii politici distorsionează adevărul, încercând să manipuleze opinia publică prin minciuni. Este și cazul unora care pun la îndoială lucrările de reabilitare și modernizare a străzilor din oraș, încercând să inducă lumea în eroare. Pe rețelele sociale circulă un clip video în care se prezintă ca finalizat un tronson de drum aflat încă în lucru, de fapt. Nicolae Velcea este însă categoric și spune că orice lucrare executată în Ștefănești care nu va fi conform cerințelor nu va fi achitată:

“Lucrarea este încă în derulare, are termen de execuție 12 luni din data de 04.04.2024. Recepția nu a fost efectuată și nu am făcut nicio plată către firma care execută investiția. După terminarea acesteia se va face recepția finală, iar dacă lucrările sunt neconforme vreau să îi asigur pe cetățeni că vom face toate demersurile legale și nu vom achita niciun ban firmei executante. Ca de obicei, nu facem rabat la calitate! Lucrările de modernizare a străzilor se plătesc doar dacă sunt bine executate!”, a declarat primarul Nicolae Velcea.

Material publicat de către Uta Media Network SRL la comanda Partidului Social Democrat, filiala Argeș – Cod mandatar financiar: 21240002

Citeste mai mult

ACTUAL

VIDEO | PERCHEZIȚII ÎN ARGEȘ LA PERSOANE CERCETATE PENTRU EVAZIUNE FISCALĂ – Uite pe cine a săltat mascații

Publicat

in

La data de 29 mai a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, au efectuat 26 de percheziții domiciliare, în județul Argeș și municipiul București, în 7 cauze penale privind săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală.

În cinci dintre cauze, în urma cercetărilor a reieșit că, în perioada 2021 – 2023, reprezentanții mai multor societăți comerciale ar fi comercializat, prin intermediul magazinelor proprii, mărfuri achiziționate de la un complex comercial de tip cash&carry, ca persoane fizice, fără să fi înregistrat achizițiile realizate și veniturile obtinuțe, modalitate prin care a fost prejudiciat bugetul de stat cu 1.486.191 de lei.

Într-o altă cauză penală, din cercetări a reieșit faptul că, în perioada 2022-2023, o persoană fizică ar fi comercializat, în mod repetat, autoturisme second-hand, provenite din altă țară, în valoare de 1.293.525 de lei, fără a declara veniturile realizate, aducând, astfel, un prejudiciu bugetului de stat, estimat la 245.669 de lei.

În cea de-a șaptea cauză penală a reieșit că o persoană, în calitate de administrator al unei societăți comerciale, ar fi declarat fictiv sediul social și ar fi omis, în totalitate, înregistrarea operațiunilor comerciale efectuate, în vederea sustragerii de la efectuarea verificărilor financiare, fiscale și vamale.

7 persoane vor fi conduse la sediul Poliției, pentru audieri.

Activitățile de percheziție domiciliară s-au desfășurat cu sprijinul polițiștilor de investigații criminale și luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend