Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Pirande arestate de polițiști – Au sustras portofelul și telefonul unui bărbat în centrul orașului

Publicat

in

În ziua de 12 aprilie a.c., în jurul orei 18:30, polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Pitești au fost sesizați de către Dispeceratul Poliției Locale Pitești despre faptul că pe bld. Nicolae Bălcescu din Pitești, un bărbat a sesizat verbal că trei femei i-ar fi sustras portofelul cu o sumă de bani și telefonul mobil, iar două dintre femei ar fi fost depistate.
La fața locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Secției 2 Poliție Pitești, din primele verificări rezultând că un bărbat, de 62 de ani, ar fi fost abordat de trei femei, care, după ce i-au solicitat o sumă de bani, i-ar fi sustras portofelul ce conținea documente și o sumă de bani, de aproximativ 1.500 de lei, precum și un telefon mobil, prin exercitarea de acte de violență.
Totodată, în zona respectivă a fost descoperit și portofelul persoanei vătămate, fără suma de bani.
Ca urmare a aspectelor preliminare, în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie, cercetările fiind preluate de polițiștii Biroului Investigații Criminale Pitești, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești.
Persoana vătămată, precum și cele două femei identificate, de 25 de ani, din Pitești și de 44 de ani, din Bascov, au fost conduse la sediul poliției, pentru cercetări.
În noaptea de 12 spre 13 aprilie, după administrarea probatoriului, cele două femei, de 25 și de 44 de ani, au fost reținute pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță.
În cursul zilei de 13 aprilie, cele două persoane au fost prezentate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești în fața înstanței, iar Judecătoria Pitești a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.
Cercetările continuă, pentru stabilirea întregii activități infracționale și luarea măsurilor legale care se impun.

Citeste mai mult

ACTUAL

Nicolae Velcea: Dacă lucrările sunt neconforme, la final vom face toate demersurile legale și nu vom achita niciun ban firmei executante

Publicat

in

Primarul orașului Ștefănești, Nicolae Velcea, deși este la primul mandat, a reușit în cei patru ani să facă investiții fără precedent în localitate, fiind pe primele locuri în ceea ce privește atragerea de fonduri guvernamentale și europene. Cu toate acestea, mai ales în această perioadă de campanie electorală, unii dintre adversarii politici distorsionează adevărul, încercând să manipuleze opinia publică prin minciuni. Este și cazul unora care pun la îndoială lucrările de reabilitare și modernizare a străzilor din oraș, încercând să inducă lumea în eroare. Pe rețelele sociale circulă un clip video în care se prezintă ca finalizat un tronson de drum aflat încă în lucru, de fapt. Nicolae Velcea este însă categoric și spune că orice lucrare executată în Ștefănești care nu va fi conform cerințelor nu va fi achitată:

“Lucrarea este încă în derulare, are termen de execuție 12 luni din data de 04.04.2024. Recepția nu a fost efectuată și nu am făcut nicio plată către firma care execută investiția. După terminarea acesteia se va face recepția finală, iar dacă lucrările sunt neconforme vreau să îi asigur pe cetățeni că vom face toate demersurile legale și nu vom achita niciun ban firmei executante. Ca de obicei, nu facem rabat la calitate! Lucrările de modernizare a străzilor se plătesc doar dacă sunt bine executate!”, a declarat primarul Nicolae Velcea.

Material publicat de către Uta Media Network SRL la comanda Partidului Social Democrat, filiala Argeș – Cod mandatar financiar: 21240002

Citeste mai mult

ACTUAL

VIDEO | PERCHEZIȚII ÎN ARGEȘ LA PERSOANE CERCETATE PENTRU EVAZIUNE FISCALĂ – Uite pe cine a săltat mascații

Publicat

in

La data de 29 mai a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, au efectuat 26 de percheziții domiciliare, în județul Argeș și municipiul București, în 7 cauze penale privind săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală.

În cinci dintre cauze, în urma cercetărilor a reieșit că, în perioada 2021 – 2023, reprezentanții mai multor societăți comerciale ar fi comercializat, prin intermediul magazinelor proprii, mărfuri achiziționate de la un complex comercial de tip cash&carry, ca persoane fizice, fără să fi înregistrat achizițiile realizate și veniturile obtinuțe, modalitate prin care a fost prejudiciat bugetul de stat cu 1.486.191 de lei.

Într-o altă cauză penală, din cercetări a reieșit faptul că, în perioada 2022-2023, o persoană fizică ar fi comercializat, în mod repetat, autoturisme second-hand, provenite din altă țară, în valoare de 1.293.525 de lei, fără a declara veniturile realizate, aducând, astfel, un prejudiciu bugetului de stat, estimat la 245.669 de lei.

În cea de-a șaptea cauză penală a reieșit că o persoană, în calitate de administrator al unei societăți comerciale, ar fi declarat fictiv sediul social și ar fi omis, în totalitate, înregistrarea operațiunilor comerciale efectuate, în vederea sustragerii de la efectuarea verificărilor financiare, fiscale și vamale.

7 persoane vor fi conduse la sediul Poliției, pentru audieri.

Activitățile de percheziție domiciliară s-au desfășurat cu sprijinul polițiștilor de investigații criminale și luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend