Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Piedone are planuri mari după ce a pierdut alegerile: ‘Mai vorbim în toamnă’ / Promisiunea făcută lui George Tuță

Publicat

in

Cristian Popescu Piedone, primarul în funcţie al Sectorului 5, a declarat, la România Tv, că nu are de gând să se retragă nici din administraţie, nici din viaţa publică, ci are planuri mari. „Mai vorbim în toamnă”, a spus acesta. De asemenea, Piedone a salutat victoria lui George Tuţă. „O să fac eu câteva cursuri intensive cu tine, să te învăț cum să bagi direct plugul în brazdă. Piedone n-a murit!”, i-a transmis Piedone lui Tuță.

„Salut primarul legitim al sectorului 1, pe George Tuta! Cu siguranta va avea o reala implicare in sector. Eu nu am inteles absolut nimic de la doamna primar, mi-a facut creierii varza. Am inteles pix, extraterestrii si cam atat. E greu sa se desprinda cineva de realitate asa. Acesti oameni nu au iesit din birouri. Uite, daca stai patru ani in birou iei 47% fara probleme. De ce sa mai ies eu la munca sau domnul Tuţă?”, a spus Piedone.

Piedone a spus că procesul electoral s-a desfăşurat impecabil în Sectorul 5 şi s-a oferit să-l înveţe pe George Tuţă tainele administraţiei.

„Piedone n-a murit”

„Fara lipsa de modestie, am fost primaria care nu am avut nicio problema, am organizat exemplar, o spun procurorii, BES-ul, nu s-a stat la coada, le-am pus masini la dispozitie. Tine de organizare.

E noaptea mintii, ei au innebunit, nu mai vad. Clotilde zice ca vrea renumararea voturilor, dar in 2020 a zis ca nu avem cadru legal. Ea a trecut deja pe la ambasade, poate se mai duce pe la cateva. Ei nu au inteles ca romanii voteaza pentru romani, romanii vor bugete care sa nu fie influentate de agenturile straine. S-a terminat, asta vor romanii!

Lucrurile in tara se schimba, nu mai sunt culoarele, dar mai sunt veninosii. Balaurii mari s-au dus.

S-a schimbat profilul alegatorului, se schimba generatia. Uite, George. Esti primar, du-te acasa, culca-te, dar daca nu rezolvi, eu sparg geamurile la primarie.

O sa fac eu cateva cursuri intensive cu tine, sa te invat cum sa bagi direct plugul in brazda. Piedone n-a murit!

Poate Piedone e nebun, dar luati 10 persoane pe sector si intrebati, ca acum nu mai e secret, intrebati cu cine au votat. Daca 8 din 10 spun ca au votat cu Nicusor, aia e. Dar altfel poate exista extraterestrii sau sobolanii, ca poate d-aia nu-i omoara, ca sobolanii poate o voteaza pe Clotilde.

Piedone putin s-a odihnit. N-au cum sa faca majoritate fara partidul meu. La mine in sector nu sunt sobolani. Ma duc putin sa ma odihnesc si ma apuc din nou de ei, mai vorbim in toamna!”, a declarat Piedone, în exclusivitate la România TV.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NATIONAL

Precedentul Donald Trump și cum l-ar putea ajuta fostul președinte pe Hunter Biden

Publicat

in

Hunter Biden urmărit în două dosare separate pentru deţinere ilegală de arme de foc şi fraudă fiscală, a cerut joi renunţarea la urmăririle împotriva sa, invocând o decizie dintr-un caz în care este implicat Donald Trump, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Hunter Buden a fost condamnat în primă instanţă în iunie de un tribunal din Delaware pentru deţinerea ilegală a unei arme de foc, în 2018, iar în septembrie urmează să fie judecat în California pentru fraudă fiscală.

Cum cele două cazuri au fost instruite de un procuror special numit în august 2023, David Weiss, avocaţii lui Hunter Biden invocă o decizie care a anulat o procedură federală împotriva lui Donald Trump.

Judecătoarea Aileen Cannon, care supervizează procesul din Florida împotriva fostului preşedinte republican în care acesta este acuzat că a păstrat documente secrete după ce a plecat de la Casa Albă, a anulat luni respectiva procedură, apreciind că numirea în 2022 a procurorului special Jack Smith a fost ilegală.

Fără a se pronunţa asupra fondului, judecătoarea a afirmat că numirea şi finanţarea procurorului special încalcă prevederile constituţionale privind numirile şi cheltuielile.

Cannon s-a bazat pe opinia similară formulată de judecătorul conservator al Curţii Supreme Clarence Thomas în cadrul deciziei inedite de la 1 iulie a celei mai înalte instanţe a SUA care a recunoscut atunci preşedinţilor americani o largă imunitate privind acţiunile oficiale.

Avocaţii lui Hunter Biden au prezentat joi aceste argumente în faţa tribunalelor din Delaware şi California.

“Odată cu identificarea acestei deficienţe şi utilizarea ei pentru a invalida o procedură instruită de un procuror special împotriva fostului preşedinte Trump, (Hunter) Biden ar trebui să obţină un rezultat echivalent. Acuzaţi diferiţi, dar aceleaşi vicii constituţionale”, se arată în recursul avocaţilor la tribunalul din Delaware.

Citeste mai mult

NATIONAL

Inspectorii DGAF au luat la puricat firmele care fac ITP pentru autovehicule – Nereguli majore descoperite

Publicat

in

Direcția Generală Antifraudă Fiscală (DGAF) din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) a anunțat identificarea unor nereguli semnificative în sectorul inspecțiilor tehnice periodice (ITP) pentru autovehicule. Acțiunile de control ale inspectorilor DGAF au scos la iveală neconcordanțe importante între numărul prestațiilor ITP efectuate și veniturile impozabile declarate de contribuabili.

În cadrul unei campanii inițiale, desfășurate la nivel național, au fost selectați 600 de contribuabili pentru verificări detaliate. Inspectorii DGAF au descoperit că numeroase prestații ITP nu au fost declarate fiscal în anii anteriori, un exemplu notabil fiind un contribuabil cu peste 19.000 de prestații nedeclarate.

Până în prezent, au fost finalizate 383 de controale antifraudă, rezultând în constatarea unor creanțe fiscale suplimentare de peste 45 milioane lei. Aceste controale au avut și efecte indirecte notabile în ceea ce privește conformarea fiscală. Comparativ cu prima jumătate a anului 2023, în aceeași perioadă a anului 2024 s-a înregistrat o creștere de 18% a numărului de bonuri fiscale emise, ceea ce înseamnă peste 100.000 bonuri suplimentare. Valoarea absolută a sumelor fiscalizate prin intermediul aparatelor de marcat electronice fiscale (AMEF) a crescut cu aproximativ nouă milioane lei, marcând o creștere procentuală de 6%.

Un alt aspect semnificativ al acțiunilor DGAF este reducerea cu 56% a ecartului dintre numărul de prestații declarate la Registrul Auto Român (RAR) și numărul de bonuri fiscale declarate la ANAF prin AMEF.

DGAF anunță că își continuă acțiunile până la diminuarea consistentă a riscului fiscal din acest domeniu, vizând toți contribuabilii cu un comportament fiscal inadecvat, conform analizei de risc efectuate. În acest context, DGAF recomandă tuturor contribuabililor care efectuează ITP să respecte legislația fiscală, să înregistreze sistematic toate veniturile realizate prin emiterea de bonuri fiscale sau facturi, utilizând sistemul RO e-Factura, să respecte disciplina financiară și să angajeze legal forța de muncă.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend