Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Peste 75.000 de oameni s-au vaccinat, în ultimele 24 de ore și au fost raportate 45 de reacții adverse

Publicat

in

75.451 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, conform statisticii realizate de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

În total, 4.113.110 de români au fost vaccinați de la începutul campaniei, 951.729 cu o doză și 3.161.381 cu două doze.

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 anunță că, potrivit datelor furnizate de Institutul Național de Sănătate Publică, prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor, sâmbătă, la ora 17.00, situația vaccinărilor în România este următoarea: număr de doze administrate în ultimele 24 de ore împotriva COVID-19 Pfizer BioNTech 56.154, Moderna 7.949, AstraZeneca 8.473, iar Johnson&Johnson 2.875 .

Număr total de doze administrate de vaccin împotriva COVID-19 Pfizer BioNTech (începând cu data de 27 decembrie 2020) a ajuns la 3.271.887. De asemenea, au fost utilizate 348.199 de doze Moderna, 430.294 de doze AstraZeneca și 62.730 de doze Johnson&Johnson.

În ultimele 24 de ore au fost 47 reacții comune și minore la vaccinare, din care 8 sunt reacții de tip local și 39 reprezintă reacții generale.

În ceea ce privește numărul total de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare, începând din 27 decembrie 2020, sunt 15.697 de reacții comune și minore.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

LIVE Război în Ucraina, ziua 579: Regiunea Odesa, atacată cu drone și rachete de ruși / Moscova susține că a distrus mai multe vehicule aeriene fără pilot deasupra Mării Negre și peninsulei Crimeea

Publicat

in

Rusia a atacat regiunea Odesa din sudul Ucrainei în noaptea de duminică spre luni. Cel puțin o persoană a fost rănită, potrivit guvernatorului Oleh Kiper, care a precizat și că infrastructura portuară a fost avariată în atacul cu rachete și drone. Ministerul rus al Apărării susține că a distrus mai multe drone ucrainene deasupra Mării Negre și peninsulei Crimeea.

Soldat ucrainean într-un tun autopropulsat AHS Krab polonezFoto: LIBKOS / AP / Profimedia

Principalele informații despre războiul din Ucraina, ziua 579, LIVETEXT:

08:04Sistemele rusești de apărare aeriană au distrus patru drone lansate de Ucraina deasupra regiunii de nord-vest a Mării Negre și deasupra Peninsulei Crimeea, a anunțat luni Ministerul rus al Apărării, informează Reuters.

De asemenea, ministerul a declarat că alte patru drone au fost distruse peste noapte deasupra regiunilor rusești Kursk și Belgorod.

07:24 Deși sezonul cald continuă și în septembrie, despre Delta Dunării s-a vorbit în ultima perioadă mai mult în contextul pericolelor cauzate de războiul din Ucraina. Ce părere au însă operatorii de turism despre măsurile luate de autoritățile române, precum adăposturile anti- drone, sistemul RO-Alert și altele?

01:00Volodimir Zelenski face bilanţul: „Săptămâna a fost foarte productivă, avem multe decizii bune în materie de apărare şi de altă natură”

„Fiecare săptămână sporeşte forţa şi capacităţile Ucrainei, ceea ce înseamnă că fiecare săptămână ne aduce victoria mai aproape” – le-a spus ucrainenilor, duminică seară, preşedintele Volodimir Zelenski în discursul video nocturn în care a făcut bilanţul turneului său de peste Ocean, care l-a dus în Statele Unite şi în Canada. El a vorbit despre o „decizie istorică” a Americii, aceea ca o parte din arme şi echipamente să fie produse de industria locală ucraineană.

Scurtă recapitulare a informațiilor recente:

––––––

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Delegația FMI ajunge la București: este așteptată o analiză la sânge a României

Publicat

in

O echipă a Fondului Monetar Internaţional, condusă de Jan Kees Martijn, şeful misiunii pentru România, se va afla la Bucureşti în perioada 25 septembrie – 4 octombrie 2023, pentru analiza anuală a economiei româneşti în baza Articolului IV, a anunţat instituţia financiară internaţională.

Potrivit sursei citate, astfel de consultări au loc periodic cu toate statele membre FMI.

Echipa FMI va discuta cu autorităţile române despre politicile economice în cadrul unor întâlniri cu reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor, ai Băncii Naţionale a României şi ai altor agenţii guvernamentale, se arată în comunicatul semnat de Geoff Gottlieb, reprezentantul regional al FMI pentru Europa Centrală, de Est şi de Sud-Est. Totodată, experţii instituţiei financiare internaţionale se vor întâlni cu reprezentanţi ai sectorului privat şi ai organizaţiilor neguvernamentale, precizează sursa citată.

Evaluarea FMI este obligatorie

La finalul vizitei, este de aşteptat ca misiunea FMI să organizeze o conferinţă de presă.

Consultările constituie un exerciţiu de supraveghere care este obligatoriu pentru toate statele membre. Scopul consultărilor în baza Articolului IV este examinarea situaţiei financiare şi economice la nivel naţional şi formularea unor recomandări generale referitoare la politicile monetare, politicile financiare şi economice de urmat pentru asigurarea stabilităţii şi a unei evoluţii pozitive la nivelul economiei. Pe baza constatărilor preliminare ale acestei misiuni, echipa elaborează un raport care, odată aprobat de conducere, va fi prezentat Comitetului Executiv al FMI spre discutare şi aprobare.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend