Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Peste 20 de centre de vaccinare din Franţa au fost vandalizate în decurs de o lună, în urma intensificării demersurilor de vaccinare a populaţiei

Publicat

in

Peste 20 de centre de vaccinare şi alte facilităţi sanitare din Franţa au fost vandalizate în decurs de o lună, unele dintre ele fiind inscripţionate cu sloganuri pe teme naziste, în contextul intensificării de către guvernul francez a demersurilor de vaccinare a populaţiei împotriva noului coronavirus, relatează miercuri Reuters.

Furia oamenilor a fost alimentată de introducerea aşa-zisului permis sanitar, care să conţină dovada vaccinării sau a unui test recent şi care este obligatoriu de acum la intrarea în restaurante, trenuri şi în alte locuri publice, după ce patru weekenduri la rând francezii au ieşit în stradă pentru a contesta acest document despre care afirmă că restrânge libertatea individuală, scrie Agerpres.ro.

Din 12 iulie, au fost atacate un total de 22 de facilităţi medicale, între care 15 centre de vaccinare, cinci centre de testare şi un laborator medical COVID-19, a menţionat miercuri pentru Reuters un oficial din Ministerul de Interne.

Mai multe centre de vaccinare şi facilităţi de testare outdoor din farmacii din diferite zone din Franţa au fost inscripţionate cu zvastici şi graffiti cu mesaje cum ar fi “colaboraţionist”, “nazist” şi “genocid”. Sloganuri similare au fost întâlnite la unele dintre manifestaţiile împotriva permisului sanitar.

Luna trecută, în oraşul Neuille-Pont-Pierre de pe Valea Loarei pe mai multe indicatoare stradale spre centrul de vaccinare a fost desenată steaua lui David, semnul pe care evreii erau obligaţi să-l poarte de către nazişti. La Lans-en-Vercors, în sud-estul Franţei, pe pereţii unui centru de vaccinare au fost desenate graffiti anti-vaccin şi instalaţia antiincendiu a fost pornită, ducând la inundarea facilităţii, a relatat o publicaţie locală.

“Distrugerea unui centru de vaccinare spune multe despre motivele făptaşilor, care vor fi depistaţi”, a transmis pe Twitter ministrul sănătăţii, Olivier Veran.

La Urrugne, în Pirinei, cortul care găzduia un centru de testare a fost incendiat, iar la Audincourt, în estul Franţei, alimentarea cu curent a unui centru de vaccinare a fost întreruptă, punând în pericol dozele de vaccin din frigidere. Duminică, personalul de la un centru de vaccinare din Toulouse a găsit un bilet pe care scria “Într-o zi, toate astea vor sări în aer”, au consemnat media locale.

Ministrul de interne Gerald Darmanin a asigurat că autorii acestor fapte vor fi aspru pedepsiţi, dar până acum nu au avut loc arestări notabile.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NATIONAL

Trupul băieţelului de 10 ani dispărut joi în apele râului Siret, recuperat de scafandri

Publicat

in

Trupul băiatului de zece ani care s-a înecat în râul Siret a fost găsit, vineri, de pompieri, la 500 de metri în aval de locul unde copilul îşi lăsase hainele, potrivit news.ro.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava a anunţat, vineri seară, că trupul băieţelului în vârstă de 10 ani înecat în apele râului Siret a fost identificat şi recuperat.

Trupul a fost găsit la o distanţă de aproximativ 500 de metri în aval faţă de locul unde au fost găsite hainele copilului, pe mal.

Băiatul de zece ani a dispărut, joi, în apele râului Siret, în oraşul Liteni, judeţul Suceava. Pentru căutarea lui au intervenit pompierii militari, cu două bărci pneumatice, cu sprijinul unui echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Suceava. Căutările au fost sistate pe parcursul nopţii, fiind reluate vineri dimineaţă, când au venit în sprijin scafandri de la ISU Botoşani şi ISU Neamţ.

Citeste mai mult

NATIONAL

Ligia Deca: Evaluarea Naţională se va desfăşura în aproape 3.400 de centre de examen

Publicat

in

Evaluarea Naţională, care va începe pe data de 25 iunie cu proba de Limba şi literatura română, se va desfăşura în aproape 3.400 de centre de examen din toată ţara, a anunţat vineri ministrul Educaţiei, Ligia Deca.

Potrivit acesteia, înainte de începerea evaluării se vor organiza, de la Ministerul Educaţiei, şedinţe cu profesorii corectori din toată ţara atât la limba şi literatura română, cât şi la matematică.

“Câteva informaţii importante pentru Evaluarea Naţională ce începe marţi în aproape 3.400 de centre de examen din toată ţara. Repartizarea în săli se va face în ordine alfabetică, pe centru de examen. Copiii vor primi, la prima probă, codurile care vor înlocui numele în momentul comunicării rezultatelor. Acestea vor fi publicate pe evaluare.edu.ro. Lucrările vor fi corectate folosindu-se platforma de evaluare digitalizată. În urma feedbackului primit după desfăşurarea simulărilor, platforma a fost dezvoltată astfel încât, în situaţia unor punctaje diferite la itemii de tip grilă, lucrarea să fie transmisă din nou către cei doi evaluatori iniţiali pentru verificare şi remedierea erorilor. De asemenea, pentru o evaluare cât mai unitară, înainte de începerea evaluării se vor organiza, de la Ministerul Educaţiei, şedinţe cu profesorii corectori din toată ţara atât la limba şi literatura română, cât şi la matematică”, a scris Ligia Deca pe Facebook.

Ea a arătat că în videoconferinţele de pregătire a Evaluării Naţionale organizate de Ministerul Educaţiei în această săptămână a primit asigurări de la preşedinţii comisiilor judeţene de organizare că în centrele de examen există resurse pentru desfăşurarea în condiţii adecvate a probelor.

“Pentru că vorbim de pregătirea centrelor de examen, mulţumesc autorităţilor locale care au distribuit deja apă în şcoli, pentru a fi oferită copiilor în zilele în care se susţin probele scrise”, a afirmat ministrul.

Pe 27 iunie este programată proba la Matematică, iar elevii din partea minorităţilor naţionale vor susţine proba de limba şi literatura maternă pe 28 iunie.

Rezultatele înainte de contestaţii vor fi afişate pe 3 iulie.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

ACTUALacum 4 ore

VIDEO | “Nesimțitule, iar te plimbi pe banii noștri!” – Primarul Panțurescu și martalogul Moise, prinși la cumpărături cu mașina primăriei

Cetățenii din urbea regală nu mai suportă bătaia de joc a reprezenanților administrației PSD și îi penalizeaza de fiecare dată...

ACTUALacum 4 ore

Rușine mare la târla regală! ISU a închis “Grădinița Groazei” din Curtea de Argeș și a amendat Primăria PSD cu 50.000 lei

Administrația PSD din orașul regal primește o nouă palmă care arată tupeul și incompetența târlei regale conduse de Panțurescu. Cea...

ACTUALacum 5 ore

DE TOT RÂSUL! Bumperele din Curtea de Argeș, atracții turistice pe Google Maps – Istoricii Dumitrache și Moisescu elaborează deja monografia Hopului Hazardelor

Prostia naște… atracții turistice la Curtea de Argeș! Faimoasele bumpere din orașul basarabilor, intens discutate de turistii nervosi pe forumurile...

ACTUALacum 2 zile

Ziarul PROFIT a avut iar dreptate, Jandarmeria a intervenit: Dosar penal pentru amenajarea abuzivă a unui drum în golul aplin – Bărbatul este din Corbeni

În timp ce presa pupincuristă a fost ocupată să lustruiască pantofii granzilor partidelor, ziarul PROFIT a fost, ca de multe...

ACTUALacum 2 zile

EXPERIENȚĂ IOC, ȘCOALĂ PUȚINĂ – Noul Consiliu Local Curtea de Argeș, cel mai slab de la Revoluție încoace – Chioșcari, ciobani si traseiști politici, printre cei care vor decide soarta orașului regal

S-au oficializat rezultatele finale ale alegerilor locale la Curtea de Argeș iar, de azi dimineață, noii aleși locali au dat...

Publicitate

Câmpulung

În Trend