Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

PERCHEZIȚII DE AMPLOARE ÎN ARGEȘ!

Publicat

in

 Zeci de persoane urmează să fie duse la audieri într-un dosar de trafic de migranţi în care au loc 34 de percheziţii în București și în zece judeţe, printer care și Argeș. Migranţii, care proveneau din India, Pakistan, Bangladesh, Nepal şi Sri Lanka, au fost aduși printer marfă.  Anchetatorii au documentat cinci transporturi, prin intermediul cărora membrii grupului ar fi încercat să scoată ilegal, din România, aproximativ 120 de migranţi.

„’La data de 13 februarie a.c., poliţiştii Inspectoratului General al Poliţiei Române – Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia şi Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Sibiu, efectuează 34 de percheziţii domiciliare, în judeţul Ilfov şi municipiul Bucureşti (12), Argeş (7), Dâmboviţa (1), Teleorman (4), Olt (1), Sibiu (1), Arad (1), Vâlcea (2), Vrancea (4) şi Galaţi (1), în vederea destructurării unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunii de trafic de migrant.

În anul 2021, mai multe persoane bănuite ar fi constituit un grup infracţional organizat, care ar fi acţionat, până în prezent, în scopul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi, pentru a obţine în mod facil sume de bani. În vederea realizării scopului grupului infracţional, membrii acestuia ar fi adăpostit şi transportat migranţi, care ar fi provenit din India, Pakistan, Bangladesh, Nepal şi Sri Lanka. Pentru transportul migranţilor, ar fi fost utilizate autotrenuri, remorci şi autoutilitare, care s-ar fi aflat în proprietatea membrilor grupului infracţional organizat sau care ar fi fost utilizate de societăţi comerciale.

Sub pretextul unor livrări de marfă, având ca destinaţie finală state din Uniunea Europeană, ar fi fost făcute mai multe transporturi, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de vest a României, migranţii fiind ascunşi printre mărfuri. Sumele de bani provenite din activitatea infracţională ar fi fost, ulterior, investite în imobile, autoturisme sau folosite pentru săvârşirea altor activităţi infracţionale.

La sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Sibiu vor fi duse pentru audieri, aproximativ 30 de persoane, despre care există bănuiala rezonabilă că ar fi implicate în desfăşurarea activităţilor infracţionale. Acţiunea beneficiază de sprijinul poliţiştilor din cadrul brigăzilor de combatere a criminalităţii organizate Bucureşti, Piteşti şi serviciilor de combatere a criminalităţii organizate Teleorman, Vâlcea, Olt, Dâmboviţa, Galaţi, Vrancea şi Arad, precum şi al jandarmilor Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

De asemenea, la activităţi participă şi luptători din cadrul serviciilor pentru acţiuni speciale din cadrul inspectoratelor de poliţie din judeţele unde au loc percheziţiile şi din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română. ”, anunţă IGPR.

Citeste mai mult

ACTUAL

O nouă controversă la festivalul „Beach, Please!”. Andrew Tate, judecat pentru viol și trafic de persoane, chemat pe scenă de un rapper american pentru un moment cu manele

Publicat

in

Festivalul de muzică „Beach, Please!” ce s-a desfășurat în aceste zile la Costinești a produs un alt moment controversat. În ultima seară de concerte rapperul american French Montana l-a chemat pe scenă, în aplauzele spectatorilor pe influencerul Andrew Tate care, împreună cu fratele său Tristan Tate, sunt acuzați de pentru trafic de persoane și grup infracțional, instigare la lovire, lovire sau alte violențe. În plus, Andrew Tate este judecat separat și într-un dosar de viol.

În timpul concertului de la „Beach, Please!”, French Montana, un rapper american, l-a chemat pe scenă pe influencerul Andrew Tate. În aplauzele celor prezenți la concert, Tate a intrat pe scenă și a salutat mulțimea.

„România te iubește, frate”, a spus French Montana.

Apoi în boxe a sunat o manea de Florin Salam.

Frații Tate, judecați în România pentru constituirea unui grup infracțional de trafic de persoane

Frații Andrew și Tristan Tate și cele două complice au fost trimiși în judecată în iunie 2023 pentru constituirea unui grup infracțional organizat în vederea comiterii pe teritoriul României, dar și al altor state, precum Statele Unite ale Americii și Marea Britanie, a infracțiunii de trafic de persoane.

Procurorii au efectuat cercetări privind implicarea celor patru în săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane în formă continuată (față de fiecare inculpat în parte au fost reținute astfel: patru acte materiale, trei acte materiale, şase acte materiale și, respectiv, cinci acte materiale raportat la numărul de persoane vătămate), viol în formă continuată (două acte materiale), acces ilegal la sistem informatic, alterarea integrității datelor informatice, instigare la lovire sau alte violențe și lovire sau alte violențe.

DIICOT a precizat că grupul infracțional s-ar fi constituit la începutul anului 2021, scopul fiind traficarea de persoane pe teritoriul României, dar şi al altor țări.

Din 5 iulie 2024 cei doi au rămas sub control judiciar, dar au primit acceptul instanței de a părăsi România.

Andrew Tate, judecat în România pentru infracțiunea de viol

Separat, Andrew Tate este trimis în judecată în România într-un dosar de viol, trafic de persoane şi formarea unei bande criminale pentru a exploata sexual femei. El a fost arestat în apropiere de Bucureşti, în decembrie 2022, împreună cu fratele său şi cu două românce. Procurorii români i-au pus oficial sub acuzare pe toţi patru în luna iunie 2023, iar aceştia neagă acuzaţiile.

Tate, care a adunat 8,9 milioane de urmăritori pe X, a susţinut în repetate rânduri că procurorii din România nu au nicio dovadă împotriva sa şi că există o conspiraţie politică pentru a-l reduce la tăcere. Anterior, el a fost interzis de pe diverse platforme sociale importante pentru exprimarea unor opinii misogine şi pentru discursuri care alimentează ura.

Citește și:

Alte momente controversate la Beach Please: Wiz Khalifa, arestat pentru consum de canabis pe scenă

Festivalul de muzică urbană Beach, Please!, cel mai mare din sud-estul Europei, după cum susțin organizatorii s-a desafășurat în acest weekend la COstinești. Printre co-fondatorii festivalului este și influencerul român Selly.

Rapperul Wiz Khalifa, care a concertat sâmbătă la festivalul Beach, Please! de la Costinești, a fost ridicat de forțele de ordine după ce și-a aprins, pe scenă, un joint de canabis. Imagini cu artistul înconjurat de jandarmi la coborârea de pe scenă au apărut încă de sâmbătă noapte în spaţiul public.

În România, consumul de marijuana este ilegal. Autoritățile au transmis duminică dimineață că Wiz Khalifa cercetat în stare de libertate pentru deţinere de droguri de risc. Rapperul avea la el 18 grame de canabis.

Selly și campania sa antidrog de la Beach, please!

Incidentul cu Wiz Khalifa vine după o altă controversă ce a avut loc în cadrul festivalului co-fondat de influencerul Selly. Cunoscutul vlogger anunțase că va face o campanie antidrog cu ocazia evenimentului, însă printre artiștii care au evoluat zilele trecute s-a numărat și un tânăr care a cântat despre „băgat la venă”.

Mai exact, în prima zi de festival, trapperul Candyboii a cântat o piesă care se numește „A B C D”, ce conține cuvinte obsecene și în care vorbește despre droguri și „băgat la venă”.

Momentul a fost imortalizat chiar de organizatorii festivalului Beach, Please! și publicat pe canalul oficial de TikTok, cu un milion de urmăritori, unde se transmite live evenimentului.

Citeste mai mult

ACTUAL

Victima de la mitingul lui Trump este un fost şef al pompierilor care a murit încercând să-şi protejeze familia

Publicat

in

Bărbatul care a fost ucis în tentativa de asasinat asupra lui Donald Trump sâmbătă, în Butler, Pennsylvania, a fost identificat ca fiind Corey Comperatore, în vârstă de 50 de ani, un fost şef al pompierilor, a anunţat duminică guvernatorul Josh Shapiro, care a spus că acesta „a murit ca un erou”, relatează The Guardian și News.ro.

„Am pierdut un compatriot din Pennsylvania noaptea trecută, Corey Comperatore”, a spus Shapiro.

„Corey s-a aruncat asupra familiei sale pentru a o proteja, aseară, la miting. Corey a fost cel mai bun dintre noi. Fie ca amintirea lui să fie o binecuvântare”, a menţionat guvernatorul statului Pennsylvania.

„Tocmai am vorbit cu soţia lui Corey şi cu cele două fiice ale lui. Corey a fost tată de fete. Corey a fost pompier. Corey mergea la biserică în fiecare duminică. Corey îşi iubea comunitatea. Şi mai ales, Corey îşi iubea familia”, a adăugat guvernatorul.

„Corey a fost un susţinător fervent al fostului preşedinte şi a fost atât de încântat să fie acolo aseară, cu el, în comunitate”, a menţionat Shapiro.

El a precizat că steagurile vor fi arborate în bernă în Pennsylvania pentru a-l onora pe Corey Comperatore.

„Mitingul Trump din Pennsylvania i-a luat viaţa fratelui meu, Corey Comperatore. Ura pentru un singur om a luat viaţa celui pe care l-am iubit cel mai mult. El a fost un erou care şi-a protejat fiicele. Soţia şi fetele lui tocmai au trăit ceva de neconceput şi de neimaginat. Fratele meu mai mic tocmai împlinise 50 de ani şi mai avea atât de multă viaţă de trăit. Ura nu are limite şi dragostea nu are limite. Rugaţi-vă pentru cumnata mea, nepoatele mele, mama mea, sora mea, pentru mine, pentru nepoatele şi nepoţii lui, deoarece acest lucru se simte ca un coşmar teribil, dar ştim că este realitatea noastră dureroasă”, a scris pe Facebook sora victimei, Dawn Comperatore Schafer.

Şi soţia lui Comperatore, Helen Comperatore, are un mesaj pe Facebook: „Ieri, ceea ce s-a dovedit a fi o zi atât de interesantă pentru soţul meu în special, s-a transformat într-un coşmar pentru familia noastră… Ceea ce au trebuit să vadă fetele mele iubite este de neiertat. Ce a trebuit să fac eu a fost… A murit ca eroul care a fost întotdeauna”, a scris văduva.

O pagină GoFundMe înfiinţată pentru familia Comperatore a strâns peste 27.530 de dolari până duminică la prânz.

Fostul preşedinte Donald Trump a fost rănit sâmbătă seara în timpul mitingului său din Butler, Pennsylvania, în ceea ce FBI-ul spune că a fost o tentativă de asasinat. Atacatorul şi cel puţin un membru al publicului au murit, a anunțat Secret Service, iar alţi doi participanţi sunt grav răniţi.

FBI l-a identificat pe atacator ca fiind Thomas Matthew Crooks, în vârstă de 20 de ani, din Bethel Park, Pennsylvania. Autorităţile spun că acesta a tras mai multe focuri de armă de pe acoperişul unei clădiri aflate în imediata apropiere a perimetrului de desfăşurare a mitingului. El a fost ucis de agenţii Secret Service.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend