Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Pandemia, un război ‘altfel’ – Virgil Musta atrage atenția: ‘În ultimul secol România nu s-a mai confruntat cu o rată așa mare de deces’

Publicat

in

Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara atrage atenţia că abordarea greșită nu iartă, iar relaxarea prematură repornește pandemia: „în ultimul secol România nu s-a mai confruntat cu o rată așa mare de deces”.

Pentru moment, în România, numărul de infecții pare să fie încă la un nivel scăzut și controlabil, deși este evidentă tendința de creștere pe care o înregistrăm în ultimul timp. Continuarea va depinde de fiecare dintre noi, scrie medicul Virgil Musta pe Facebook.

În august, septembrie și în lunile de toamnă-iarnă ce urmează, este necesar „să nu fim ignoranți, să nu credem că s-a terminat pandemia și că nu mai trebuie să facem nimic, ci, din contră, să nu uităm prin ce s-a trecut și să punem în practică tot ce am învățat până acum, pentru a ne proteja în continuare, pe cei dragi nouă și pe toți cei din jurul nostru”.

De la începutul pandemiei și până în 8 august 2021, în România au fost confirmate un număr de 1.084.919 cazuri infectate cu SARS-CoV-2, dintre care 96.65% s-au vindecat, 0,19% sunt încă în luptă cu boala, acasă sau în spitale, 3,16% au decedat.

„Ca medic infecționist, vă mai pot spune că în ultimul secol România nu s-a mai confruntat cu un număr atât de mare de îmbolnăviri cauzate de o boală infecto-contagioasă și cu o rată așa mare de deces. Personal, pe întreg parcursul pandemiei, am avut sentimentul că suntem într-un război complex. La nivel mondial, a început ca o luptă cu virusul, apoi s-a extins afectând relațiile sociale, iar mai apoi, a primit conotațiile unui război economic și geopolitic și nu în ultimul rând, cu influențe importante în sfera psihologică și a relațiilor interumane. Se poate asemăna cu un nou Război Mondial, un război „altfel”, dar care, la fel ca în precedentele două războaie mondiale, a făcut un număr foarte mare de victime (peste 4 milioane la nivel mondial), în foarte multe țări, de pe toate continentele. Foarte multe țări au suferit pierderi economice importante, societatea este mai divizată ca niciodată, iar din punct de vedere psihologic, acest război a lăsat traume adânci și de lungă durată în multe familii îndoliate, cât și în societate”, afirmă medicul.

Acesta consideră că au murit prea mulți oameni și cu siguranță multe vieți puteau fi salvate, dar în același timp s-a evitat o pierdere mai mare de vieți omenești (comparativ cu ceea ce s-a întâmplat în țări cu sisteme de sănătate mult mai performante): „În România am reușit să limităm acest număr comparativ cu țări ca Italia, Belgia, Marea Britanie, Ungaria, Bulgaria, Polonia, Cehia sau Croația, dar, din nefericire, acest număr este mai mare la noi față de țări precum Spania, Portugalia, Franța, Israel, Danemarca, Norvegia dar și decât în Grecia, Serbia, Lituania”.

Observațiile medicului:

– războiul nu se câștigă în spitale prin tratarea bolii, ci în comunitate, prin prevenție. Dacă ajung în spitale un număr prea mare de persoane infectate care necesită internare, sistemul sanitar va ceda, indiferent cât de avansat este (în Italia, la începutul pandemiei când sistemul sanitar a fost copleșit din cauza numarului mare de cazuri, numărul de decese a crescut de la 3-4% la peste 13 %).

– abordarea greșită nu iartă. Unele țări nu au înțeles de la început potențialul foarte periculos al pandemiei și au încercat la început să obțină o imunizare colectivă prin boală, într-o perioadă foarte scurtă de timp, fără să pună prea mult accent pe măsuri restrictive de protecție (ex. Marea Britanie). Au constatat că, din păcate, au început să înregistreze un număr foarte mare de decese în rândul bătrânilor și al persoanelor cu factori de risc, astfel că au schimbat repede abordarea, dar costul în vieți omenești a fost mare.

– relaxarea prematură repornește pandemia. România avea printre cele mai bune cifre statistice din Europa în ceea ce privește cazurile de infectie și decesele raportate la numarul populatiei după primul val pandemic datorită unor măsuri de protecție rapide și ferme, dar relaxarea prematură și scindarea societatii, favorizate de fake news si de vocile anti restricții, au condus la “recidivă” rapidă în sens negativ.

– valurile pandemice au debutat în România cu aproximativ 1 lună mai tarziu decat în țările vest-europene. Am avut astfel ceva timp să beneficiem de experiența altora și să ne pregătim, din pacate nu l-am folosit întodeauna așa cum trebuia.

– vaccinarea este principala armă care poate opri pandemia. Imediat după disponibilitatea vaccinării în țările europene.

România ocupa locul 3 în ceea ce privește numărul de vaccinați după primele 2 luni de la introducerea vaccinării. Apoi, încetul cu încetul, ritmul vaccinarii a scăzut, astfel încât la ora actuală în România sunt sub 5 milioane de persoane vaccinate cu schema completă, adică doar 25,37% din populație, ocupând acum un loc codaș în Europa în privința vaccinării.

Există și o diferență mare între diferitele regiuni din țară, între rural și urban, dar poate cel mai îngrijorător este faptul că procentul populației vaccinate cu vârsta de peste 60 ani și a celor cu comorbidități este foarte mic, adică tocmai cei care în caz de îmbolnăvire au cel mai mare risc de a face forme severe și chiar de a deceda.

Prin comparație, țări ca Israel, Anglia, SUA, Germania, Italia, Franta, mari puteri economice, țări care au și avut foarte mult de suferit în perioada pandemiei, au pus mare accent pe vaccinare în general, cu atât mai mult pe vaccinarea în rândul persoanelor cu risc crescut.

– vaccinarea scade semnificativ numărul deceselor și al internărilor la ATI, în special în rândul persoanelor cu factori de risc.

Potrivit lui Musta, există deja date concrete din România relevante după 7 luni de la primele vaccinări, care arată că dintre toate persoanele vaccinate (cu cel puțin o doză) numai 0,58% au fost testate pozitiv: „asta înseamnă că 99,4% dintre ei fie nu s-au infectat deloc, fie au făcut forme asimptomatice sau foarte ușoare astfel încât nu au avut nevoie de a merge la spital”.

De asemenea, persoanele decedate după ce s-au vaccinat (cu cel puțin o doză) reprezintă 0,01%, adică 99,99% dintre persoanele vaccinate au supraviețuit.

În ce privește persoanele care și-au făcut schema completă de vaccinare, numai 0,1% au fost testate pozitiv, adică 99,9% dintre ei fie nu s-au infectat deloc fie au făcut forme asimptomatice sau foarte ușoare astfel încât nu au avut nevoie de a merge la spital. Persoanele decedate după ce s-au vaccinat complet reprezintă 0,002%, adică 99,998% dintre persoanele vaccinate complet au supraviețuit.

„La un calcul simplu, diferența poate fi uriașă între cei vaccinați și cei nevaccinați. Spre exemplu, dintre 1000 de persoane infectate, dar vaccinate complet, este foarte probabil să nu moară nimeni, pe când la 1000 de persoane infectate nevaccinate este foarte probabil să moară 30 dintre ele (ținând cont de rata ce cca 3% a deceselor înainte de existența vaccinului)!!!”, susține Musta.

Medicul oferă și câteva date despre rata de vaccinare din alte țări:

• 72.5% ca medie la nivel european s-au vaccinat cu o singura doza, față de 31,7% în România
• 60.7% la nivel european sunt vaccinați cu schemă completă, față de 30.6% în România
• 70-80% cu prima doză în Franța, Spania, Portugalia, Germania, Italia, Suedia, Norvegia etc
• peste 60% cu schemă completă în Franța, Spania, Portugalia, Germania, Italia, Suedia, Norvegia, Danemarca etc.

• Franța are acum o medie zilnică de decese in ultimele 7 zile de 0,2% (42 persoane) din media zilnică a celor infectati în ultimile 7 zile (22648 pers) pentru că are un procent de vaccinati cu formulă completă de 50% din total populație
• Marea Britanie are acum o medie zilnică de decese in ultimele 7 zile de 0,3% (86 persoane) din media zilnică a celor infectati în ultimile 7 zile (26532 pers) pentru că are un procent de vaccinati cu formulă completă de 60% din total populație
• Israel are acum o medie zilnică de decese in ultimele 7 zile de 0,3% (9 persoane) din media zilnică a celor infectati în ultimile 7 zile (3526 pers) pentru că are un procent de vaccinati cu formulă completă de 60% din total populație
• Italia are acum o medie zilnică de decese în ultimele 7 zile de 0,4% (22 persoane) din media zilnică a celor infectati în ultimile 7 zile (5867 pers) pentru că are un procent de vaccinati cu formulă completă de 55% din total populație
• România are acum o medie zilnică de decese în ultimele 7 zile de 1,8% (4 persoane) din media zilnică a celor infectati în ultimile 7 zile (225 pers) pentru că are un procent de vaccinati cu formulă completă de numai 25% din total populație
• Federația Rusă are o medie zilnică de decese în ultimele 7 zile de 3,36% adica 794 decese, din media zilnică a celor infectați în ultimele 7 zile (23.564 de noi cazuri) pentru că are un procent de vaccinati cu formulă completă de numai 19,2% din total populație.

„Se înregistrează și în prezent pacienți cu forme severe de boală pe fondul infectării cu varinta Delta, dar se observă în spitale că aceste cazuri grave sunt în marea majoritate la persoane nevaccinate. În toate aceste țări, cu toate că varianta Delta este mult mai virală și generează infectări chiar și în rândul celor vaccinați, aceste cazuri noi sunt mult mai puține comparativ cu numărul infectărilor la cei nevaccinați și mult mai ușoare. Mai mult decât atât, majoritatea acestor țări și-au vaccinat în proporții foarte mari persoanele cu risc, spre exemplu mediile de vaccinare pentru grupa de vârsta peste 60 de ani în aceste țări este peste 70-80%, în timp ce la noi este sub 40%”, adaugă medicul.

Acesta își încheie mesajul făcând apel la oameni să se gândească la aceste date și să fie responsabili.

Loading

NATIONAL

PresidentialElection2024/USR’s Fritz says parallel count shows Lasconi leading Ciolacu by 5,000 votes

Publicat

in

Save Romania Union (USR) First Vice President Dominic Fritz declared on Monday that according to the parallel count, party leader Elena Lasconi would be 5,000 votes ahead of the Social Democratic candidate Marcel Ciolacu in the presidential election, with her margin widening compared to the initial report, inform agerpres.ro.

„This is why we see no reason why the Constitutional Court could annul these elections. And it is really of utmost urgency that we are able to start campaigning for the second presidential round,” the mayor of Timisoara city told a press conference held at the USR headquarters.

Fritz reiterated USR’s criticism of the vote recount decision, calling the process „non-transparent.” He stressed, however, that there is „absolutely no indication” that the order validated by the first-round vote has changed.

„We said it right from the start that this recount process is problematic, unnecessary and will not be able to somehow put to rest all the questions about these results. Precisely because it is a non-transparent process. At the moment, through the representatives we have, we are informed that Mrs. Lasconi is leading Mr. Ciolacu by over 5,000 votes. Yet we only have 50 representatives for 9 million votes… of course I cannot rule out that ballot bags will appear, or will vanish, that minutes will appear. That is precisely why we were clear from the beginning that this process should have been much more transparent,” Fritz argued.

Asked if the USR has contacted PSD to ask for their support for Elena Lasconi’s presidential bid, he replied that the Save Romania Union is in contact „with the leaders of all parties,” including PSD, and said that he expects PSD to continue on the pro-European path it has followed in recent years.

„Despite all the criticism we have and have had against the PSD, the pro-European orientation of this party has never been questioned in recent years. And I expect that this clear line of the PSD – pro-Europe, pro-NATO – which was also visible in their foreign policy, in the government’s stance towards Ukraine… this line should continue, and that hopefully the PSD does not try to copy the isolationists’ strategies. Because, in the end, if they try to copy something, the people will vote for the original anyway,” he specified.

Dominic Fritz indicated that the USR will have official discussions with the PSD and the PNL to ensure the necessary support for Elena Lasconi, adding that such informal discussions are already taking place, because „the situation is much too serious for self-conceit to prevail.”

„As soon as we have the CCR ruling, Elena Lasconi and the USR team will hold talks with all the parties. And we won’t engage in these discussions already drawing red lines to keep certain subjects off limits. We are going there with an open heart and with the firm desire to save Romania from a catastrophe. (…) We will engage in these discussions with maturity and responsibility for Romania. In the process, we will keep in mind that we did not win 30 – 40 or 50% of the vote, but just as much as we did. But it’s not the allocation of government seats the most important thing today. We have a functional government, what is important is to have a president,” Dominic Fritz declared.

Loading

Citeste mai mult

NATIONAL

S-a emis ordinul de începere a construirii spitalului ‘Mama şi copilul’, proiect de peste 150 milioane euro la Constanța

Publicat

in

Consiliul Judeţean (CJ) Constanţa a emis ordinul de începere a lucrărilor pentru construirea spitalului „Mama şi copilul”, proiect în valoare de peste 150 milioane de euro, finanţat de Ministerul Sănătăţii prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), au informat luni reprezentanţii instituţiei.

Conform sursei citate, proiectul „Construire Corp nou – Departament Sănătatea mamei şi copilului, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei Constanţa” este unul de amploare, care a fost blocat iniţial din cauza unui aviz negativ al Ministerului Culturii, însă acum lucrările vor fi demarate. Noul spital va include secţii esenţiale pentru sănătatea mamei şi a copilului – Obstetrică – Ginecologie I şi II, Neonatologie, Pediatrie şi Chirurgie – Ortopedie Pediatrică. Proiectul prevede construirea unei unităţi sanitare noi, cu o suprafaţă de 3.500 de metri pătraţi.

„Clădirea va avea un regim de înălţime de 3 etaje subsol, parter, 8 etaje medicale şi un etaj tehnic, oferind astfel un total de 350 de paturi, dintre care 232 pentru spitalizare continuă, 79 pentru spitalizare de zi şi 39 pentru secţia ATI. De asemenea, vor fi 2 blocuri operatorii, unul pentru Obstetrică/ Ginecologie şi unul pentru Chirurgie Pediatrică, precum şi 2 unităţi de primire urgenţe (UPU Pediatrie şi UPU Obstetrică/Ginecologie). Nouă unitate va oferi şi facilităţi moderne, inclusiv echipamente IT de ultimă generaţie şi 110 locuri de parcare”, se arată într-un comunicat de presă transmis de CJ Constanţa.

Termenul estimat pentru finalizarea lucrărilor este până în anul 2026.

„În paralel, lucrările de reparaţie demarate săptămâna trecută prin RAJA SA Constanţa continuă. Echipele de lucru vor rămâne în spital până când vor finaliza reabilitarea completă a zonelor ce nu au fost încă renovate”, a mai informat CJ Constanţa.

Loading

Citeste mai mult

NATIONAL

ALERTĂ – CCR a validat primul tur al alegerilor prezidențiale

Publicat

in

Judecătorii Curții Constituționale au decis respingerea ca neîntemeiată sesizarea lui Cristian Terheș de anulare a primului tur de scrutin al alegerilor prezidențiale.

Judecătorii CCR au validat primul tur al alegerilor prezidențiale, iar turul II va avea loc între Călin Georgescu și Elena Lasconi.

”Curtea a observat ca din sesizarea contestatorului voturile din diaspora nu au fost contestate si ca atare a apreciat ca nu se mai impune renumararea acestora.

In evaluarea CCR, chiar daca au fost constatate diferente de voturi intre candidati, dar in masura in care aceste diferente nu rezulta ca fiind provenite din frauda de natura sa modifice rezultatele alegerileor, ele sunt considerate doar posibil erori materiale in numararea voturilor, fara relevanta in stabilirea rezultatelor”, arată președintele Curții Constituționale.

Loading

Citeste mai mult

NATIONAL

PresidentialElection2024/ BEC sends to CCR minutes of partial recount of the first round votes

Publicat

in

The Central Electoral Bureau (BEC) on Monday sent to the Constitutional Court the centralizing minutes on the results of the partial recount of the votes cast in the first round of the presidential elections, inform agerpres.ro.

According to the report, the votes from 161 polling stations abroad out of the 950 organized in the diaspora, as well as from all polling stations in the country, except for 4 polling stations in Dolj, have been counted.

According to the partial recount, Marcel Ciolacu, the Social Democratic Party (PSD) presidential candidate, would be in second place, after Calin Georgescu.

Loading

Citeste mai mult

NATIONAL

Turneul final al Cupei Davis va avea loc în Italia până în 2027

Publicat

in

Etapa Final 8 a Cupei Davis va avea loc în Italia între 2025 și 2027, ediția de anul viitor urmând să se desfășoare la Bologna, a anunțat luni Federația Internațională de Tenis (ITF).

Ultimele trei ediții ale finalei Cupei Davis au avut loc în orașul Malaga din sudul Spaniei. Italia a găzduit ultima dată finala turneului în 1998, când țara a terminat pe locul al doilea după Suedia.

„Suntem încântați să fim parteneri cu FITP (Federația Italiană de Tenis) pentru Davis Cup Final 8”, a declarat președintele ITF, David Haggerty, într-un comunicat. Italia are o istorie bogată în tenis și o capacitate dovedită de a găzdui evenimente sportive de clasă mondială”.

Italia a câștigat Cupa Davis de trei ori, ridicând pentru prima dată trofeul în 1976, înainte de titlurile consecutive din 2023 și 2024, cu contribuția esențială a liderului mondial Jannik Sinner.

„FITP se va baza pe moștenirea Italiei în această competiție, lucrând îndeaproape cu ITF pentru a oferi un eveniment spectaculos pentru fani, precum și pentru a construi un viitor și mai mare pentru marele atu al echipei globale de tenis”, a declarat președintele FITP, Angelo Binaghi.

Italia va găzdui, de asemenea, ATP Final până în 2030.

Loading

Citeste mai mult

NATIONAL

Cine poate opri scenariul bulgăresc în România? Analiza lui Crin Antonescu și mesajul pentru POT: ‘Le doresc succes în postul negru de trei zile, nu e ușor’

Publicat

in

Fostul președinte PNL Crin Antonescu analizează pentru „Adevărul” alegerile parlamentare de duminică, 1 decembrie, și vorbește despre importanța unei alianțe largi care să izoleze partidele ultranaționaliste. În ce privește rezultatul obținut de PNL, Antonescu spune că e meritul lui Ilie Bolojan.

„Cred că aceste procente în plus vin pe de o parte din diferența de credibilitate a partidului și credibilitatea candidatului prezidențial. Și cred că ceva din ele este expresia faptului că între primul tur al prezidențialelor și aceste alegeri parlamentare Partidul Național Liberal a fost singurul partid care a acționat puternic, eficient, spectaculos, aducând un nou lider, aducând o nouă echipă. Și acest lider a adus clar un pachet de idei și de măsuri pe care le-a angajat în numele partidului”, a spus Crin Antonescu.

În plus, PNL va trebui să găsească o cale să fie mult mai apropiat de alegători și să corespundă așteptărilor, fără a-i dezamăgi pe votanții săi.

„Sunt de acord că sunt multe de făcut, că e nevoie ca PNL să se apropie mai mult de oameni, pentru că într-adevăr relația asta este clară și este cauzală. Dacă partidele importante, partidele care vor guverna, sper, această coaliție pro-occidentală nu vor schimba lucrurile esențiale, nemulțumirea, care e cât se poate de justificată din partea oamenilor, va crește. Și ea nu are unde să se reversă decât în forme extremiste sau aberante, dar, în orice caz, forme alternative. Deci sper că e o lecție de învățat pentru toți politicienii. Să fim atenți la oameni, la nevoile lor, pentru că odată ignorați vor penaliza orice partid de care se simt trădați”, a spus spus fostul lider PNL.

Despre POT și AUR

În ce privește partidele radicale, Crin Antonescu are un mesaj clar pentru acestea: Despre POT n-am ce să spun decât să le doresc succes în postul negru de trei zile pe care vor să-l țină, nu e ușor. Că nu știu altceva despre ei, nu sunt ironic, chiar nu știu altceva. Poate știu în schimb cei care i-au votat. În legătură cu SOS și cu ce face doamna Șoșoacă, pe mine nu ultranaționalismul sau formele astea de extremism afișate chiar ostentativ mă deranjează în primul rând. Mă deranjează mai mult nivelul extrem de jos al comportamentului public, al limbajului, care este unul de fundul mahalalei, de fundul murdar al mahalalei.

În privința AUR, lucrurile trebuie cumva nuanțate, crede Crin Antonescu.

În ceea ce privește AUR, acolo lucrurile sunt mai amestecate. Nu-mi scapă faptul că însuși George Simion a avut pasaje rezonabile, coerente chiar în această campanie prezidențială. Nu-mi scapă faptul că acolo există oameni ca domnul Peiu sau domnul Pipera care sunt indiscutabil oameni civilizați și competenți în domeniile lor. Nu-mi scapă de asemenea faptul că tot partidul a dovedit totuși raționalitatea politică, pentru că iată, a făcut niște compromisuri necesare, face parte dintr-un grup european condus de doamna Meloni, care e primul ministru al Italiei și un personaj absolut frecventabil”, a mai spus Antonescu.

Însă la AUR mai trebuie schimbate multe lucruri pentru a deveni cu adevărat un partid european. Iar dacă unii pași au fost făcuți, procesul nu se anunță simplu și nici ușor.

Și la AUR rămân de corectat, din punctul meu de vedere, multe comportamente mai ales tipuri de atitudine publică, forme de populism dizgrațios. Pentru că, din punctul meu de vedere, să fie un partid cu care să se poată lucra din punct de vedere politic chiar dacă în calitate de adversari”, crede Antonescu.

Marile probleme vin însă dinspre Călin Georgescu, e de părere fostul lider liberal. „Problema noastră urgentă este ceea ce spune, ceea ce gândește, ceea ce predică cu ghilimele domnul Călin Georgescu, pentru că domnia sa este candidatul cu mari șanse sau cu destule șanse la președinția României Eu nu am contestat și nu contest niciodată dreptul cuiva de a avea niște idei oricât de diferite de ale mele, oricât de diferite de ale gândirii comune și de diversele forme de ortodoxie politică în ghilimele. Problema mea este că și-a arătat admirația și orientarea vădită către Rusia în politica externă, chiar dacă acum neagă asta într-un mod destul de jenant. Părerile despre știință, amestecul absolut nefericit de termeni și teme religioase în viața profană și în viața cetății, confuziile intenționat semănate în mintea oamenilor, mai ales a celor vulnerabili cultural, poate lucrurile astea sunt foarte periculoase dacă ele ajung să fie prezentate, susținute dintr-o poziție de autoritate maximă publică, așa cum este funcția de președinte al României”, a explicat Antonescu.

E nevoie de o coaliție largă

În opinia sa, în situația dată e nevoie de o coaliție largă, dincolo de orgolii, pentru a stabiliza situația și pentru a se asigura că România nu va ajunge într-o perioadă de maximă instabilitate, precum Bulgaria. Pentru ca acest lucru să fie realizabil, e nevoie ca toate partidele pro-europene să lase deoparte orgoliile și să colaboreze.

„Aici există pentru mine un răspuns simplu și clar. Toți cei care suntem sincer speriați de posibilitatea ca România să schimbe direcția în mod dramatic trebuie să colaborăm, într-o împrejurare, iată, istorică, foarte dificilă. Deci, un lucru trebuie să fie clar. Dincolo de orice nemulțumire, antipatie și discuții, și anume că toate aceste partide PSD, PNL, USR, UDMR trebuie să formeze o majoritate parlamentară care să susțină, în baza unui program fundamental pro-occidental, un guvern care se poate forma în diferite feluri. Și asta, sigur, rămâne să negocieze, să discute liderii politici Poate să fie un guvern PSD, PNL, UDMR, minorități cu toată această susținere în parlament, inclusiv USR. Poate să fie un guvern PSD, USR, UDMR susținut într-o majoritate din care facă parte și PNL. Sau o coaliție largă. Pot exista diverse variante. Oricum cred că UDMR, cu cele 6 procente pe care le are, trebuie să facă parte din această majoritate”, e viziunea lui Crin Antonescu.

În același timp, el nu exclude niciun guvern minoritar format din PNL, USR și UDMR, însă crede că acesta nu ar putea să reziste prea mult.

„Teoretic și așa ceva este posibil dacă PSD-ul e dispus să-l susțină dintr-o majoritate fermă, dar cred că aritmetica va condamna un asemenea guvern la o fragilitate care nu e de dorit, a încheiat Crin Antonescu.

Loading

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend