Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

[P] Cum să alegi un frigider side by side

Publicat

in

​Un frigider side by side este un aparat frigorific care vine cu numeroase avantaje din punct de vedere al capacității și spațiului de stocare, comparativ cu un frigider clasic.

Frigider side by sideFoto: Pexels

Iată principalele lucruri pe care trebuie să le iei în considerare dacă ești în căutarea unui frigider side by side, cunoscut și drept un frigider american.

Dimensiuni

În comparație cu orice alt model de frigider disponibil în comerț, un frigider side by side sunt foarte mari. Acestea sunt unul dintre cele mai voluminoase tipuri de aparate și ar trebui alese doar dacă ai o bucătărie mare.

Frigiderele americane side-by-side au de fapt o lățime de 80-100 cm. Înălțimea este, de asemenea, importantă, în jur de 160-180 cm.

Spre deosebire de frigiderele mici, frumusețea de a avea frigidere atât de mari este că acestea au o capacitate internă foarte mare, ceea ce le face alegerea ideală pentru familiile mari.

Capacitate (litri și spațiu)

Un frigider side by side este foarte spațios. Capacitatea sa variază, de obicei, de la un minim de 300 de litri la peste 600 de litri. Modelele de frigider side by side cu o capacitate de 300-500 de litri sunt o alegere bună pentru familiile de 4-5 persoane.

Modelele cu o capacitate mai mare, de 600 de litri sau mai mult, sunt potrivite pentru familiile mai mari de peste 6 persoane.

Frigiderele americane side-by-side sunt, de asemenea, o alegere bună pentru familiile mai mici, chiar și pentru cupluri, dacă vrei să faci cumpărături doar o dată pe săptămână, sau chiar o dată la două săptămâni, având astfel suficient spațiu pentru a depozita atât alimente proaspete, cât și congelate.

Congelator

În cazul frigiderelor side by side, frigiderul și congelatorul sunt poziționate unul lângă celălalt. Pentru a satisface cerințele multor consumatori, de-a lungul anilor au apărut pe piață și modele cu congelatorul poziționat fie în partea superioară, fie în partea inferioară.

Modelele cu un congelator superior au avantajul de a avea conținutul congelatorului la îndemână, ceea ce le face alegerea ideală pentru cei care obișnuiesc să gătească în principal alimente congelate. Este adevărat, însă, că aerul cald are tendința de a se îndrepta în sus, un mic detaliu care poate afecta funcționarea acestuia. Prin urmare, cei care își doresc cele mai bune performanțe ar trebui să opteze pentru modelele cu congelator dedesubt.

Etichetă energetică și silențiozitate (db)

Până de curând, cele mai bune frigidere side by side din punct de vedere energetic erau cele din clasele A+, A++ și A++. Începând cu martie 2021, aceste clase de energie nu mai există. Acestea au fost eliminate pentru a oferi consumatorului final o mai mare transparență și o alegere mai ușoară a modelului pe care să îl achiziționeze. În prezent, clasele de eficiență energetică variază de la clasa A, cea mai înaltă din toate timpurile, până la clasa G.

Dacă ești în căutarea unui frigider care îți permite să ții sub control consumul și este ecologic, alege un model de frigider side by side din clasele A, B și C. Modelele din clasa D sunt, de asemenea, excelente.

Unde ar trebui să fie poziționat corect un frigider side by side?

Frigiderele side by side sunt independente. Prin urmare, acestea pot fi amplasate oriunde în cameră. Este recomandabil să se evite zonele din cameră în care ajunge lumina directă a soarelui, de exemplu, în apropierea ferestrelor și a ușilor de intrare. Acest lucru se datorează faptului că razele soarelui pot duce la supraîncălzirea aparatului și, prin urmare, la o depozitare incorectă a alimentelor.

De asemenea, este important ca frigiderul să nu fie așezat pe pereți pentru a putea funcționa perfect. În manualul de instrucțiuni vei găsi instrucțiunile pe care trebuie să le urmezi pentru a evita funcționarea defectuoasă și defecțiunile.

Care este ciclul de viață al unui frigider side by side?

Un frigider de ultimă generație durează în medie 14 ani. Cu toate acestea, frigiderele americane side by side au o durată de viață mai lungă, chiar și de până la 20 de ani. De fapt, acestea sunt mai durabile și mai robuste și, de obicei, sunt echipate cu tehnologii și sisteme de diagnosticare avansate.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

SURSE: Document cu planurile AUR pe lunile următoare din ședința cu ușile închise

Publicat

in

SURSE: Document cu planurile AUR pe lunile următoare din ședința cu ușile închise

Partidul AUR, prin Consiliul Național de Conducere, a avut recent o ședință, unde a fost pus la cale planul de bătaie pentru următoarea perioadă. STIRIPESURSE.RO a intrat în posesia programului gândit de formațiunea condusă de George Simion.

OCTOMBRIE 2023:

1 octombrie – Toată Țara și Diaspora: deschiderea celei de a treia sesiuni de înscriere de candidaturi pentru funcțiile de primar, președinte de consiliu județean, consilier județean, parlamentar.

1 octombrie – VIENA- Protest mondial pentru libertate, democrație și suveranitate națională / Cristian Terheș

2 octombrie – Toate centrele universitare – Începerea anului universitar – Mesaje de încurajare către studenți

2-3 octombrie – Activitate Caravana Medicală GIURGIU – Com. Roata de Jos

3 octombrie – PARLAMENT – Mini-forum cu consilierii parlamentari AUR

4-5 octombrie – Activitate Caravana Medicală GIURGIU – Com. Greaca

5 octombrie – Toată Țara – conferințe de presă județene. Ziua Mondială a Educației

5 octombrie – Negreni, Cluj – Târgul tradițional din zonă

6 octombrie – PARLAMENT – Dezbatere publică CNA – instituția care încalcă legea audiovizualului prin instituirea cenzurii și încălcarea libertății de exprimare

6-7 octombrie – Activitate Caravana Medicală GIURGIU – Com. Malu

7 octombrie – ARAD – Conferință publică – Alianța Suveranistă AUR – primul loc în anul 2024 / George Simion, Cristian Terheș

7 octombrie – ONLINE – Curs de pregătire în format Workshop Zoom referitor la instituțiile UE, Parlamentul European

8 octombrie – Toată Țara – Încheierea campaniei AUR LA CONSILIU

8 octombrie – Toată Țara – Încheierea campaniilor Hypermarket și Pompă (grad de securitate II pentru detalii despre aceste campanii).

7 – 15 octombrie – IAȘI – Pelerinaj la Sf Cuvioasa Parascheva. Întâmpinarea pelerinilor de către filiala județeană Iași.

9-10 octombrie – Activitate Caravana Medicală TELEORMAN – Com.Bragadiru

10 octombrie – BUCUREȘTI – Lansarea candidatului AUR pentru funcția de primar al Capitalei

10 octombrie – PARLAMENT – Dezbatere – Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești

10 octombrie – Toată Țara – campania Cumpăr de la români

11-12 Octombrie – Activitate Caravana Medicală TELEORMAN – Com. Poeni

content-image

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Producţia României din acvacultură este la jumătate faţă de cea a Cehiei

Publicat

in

Producţia din acvacultură a Uniunii Europene în anul 2021 a fost de aproximativ 1,123 milioane de tone iar valoarea acestei producţii este estimată la 4,2 miliarde de euro, arată datele publicate marţi de Eurostat.

Conform acestor date, producţia acvicolă combinată a celor 27 de state membre este mai mică decât cea a Norvegiei, unde în 2021 au fost produse 1,6 milioane de tone de organisme acvatice, în principal somon de crescătorie, potrivit Agerpres.

În UE, patru ţări au fost responsabile în 2021 pentru mai mult de două treimi (68%) din producţia totală de organisme acvatice a blocului comunitar: Spania (25%), Franţa (17%) şi Italia şi Grecia (ambele cu 13%).
În România, producţia acvicolă a fost de 11.714 de tone în anul 2021, cu puţin peste cea a Bulgariei (10.725 de tone) dar sub cea a Cehiei (20.991 de tone), Ungariei (17.995 de tone) sau Maltei (16.410 tone).

Producţia acvicolă a UE este concentrată în principal pe specii de peşti (păstrăv, biban, crap, ton şi somon) şi moluşte (inclusiv midii, stridii şi scoici), care împreună au fost responsabile pentru aproape toată producţia acvicolă, în termeni de tonaj. Însă, valoarea producţiei de păstrăv şi biban a fost în 2021 mai mare decât a altor specii din UE (fiecare fiind responsabilă de 14% din valoarea totală a producţiei acvatice a UE în 2021).

Datele Eurostat mai arată că există un grad ridicat de specializare în UE când vine vorba de acvacultură. Spania a produs 7 din fiecare 10 tone de midii mediteraneene din UE, Italia a produs marea majoritate (92%) a scoicilor japoneze din UE iar Irlanda a fost responsabilă pentru aproape tot somonul de crescătorie (96%).

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend