Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

OFICIAL : Mai mulți elevi și studenți pot primi 200 de euro de la stat pentru a-și cumpăra calculatoare noi

Publicat

in

Printr-o hotărâre ce se aplică deja, regulile acordării ajutorului financiar de 200 de euro, destinat achiziției de calculatoare noi, au fost modificate, astfel încât mai mulți elevi și studenți să poată beneficia de banii de la stat. Concret, s-a stabilit acum dublarea plafonului venitului brut lunar pe membru de familie ce permite participarea în programul ce se desfășoară de circa 20 de ani.

O primă schimbare stabilită prin noua hotărâre este majorarea plafonului de venituri ce permite participarea în programul Euro 200 de la un venit brut pe membru de familie de 250 de lei, cât era înainte, la 500 de lei. Asta înseamnă că mai mulți tineri pot cere banii de la stat pentru a-și cumpăra un calculator nou.

Practic, pot cere cei 200 de euro de la stat tinerii ce îndeplinesc următoarele condiții:

  • sunt elevi/ studenți în învățământul de stat sau particular acreditat, în vârstă de până la 26 de ani;
  • au un venit brut pe membru de familie mai mic sau egal cu 500 de lei.

În plus, s-a modificat și configurația minimă recomandată a calculatoarelor pentru cumpărarea cărora se primește ajutorul financiar de la stat. Mai exact, configurația minimă este următoarea:

  • pentru desktop – procesor cu frecvență nominală minimum 3.0 GHz; HDD minimum 500 GB sau SSD minimum 240 GB; RAM tip DDR3 sau DDR4 minimum 8 GB; monitor LCD sau LED cu diagonală minimum 18.5“ și rezoluție minimum 1.920 x 1.080; tastatură, mouse optic; cameră web;
  • pentru laptop, notebook, ultrabook sau dispozitivele echivalente – procesor cu minimum 2 nuclee; RAM tip DDR3 sau DDR4 minimum 8 GB; HDD minimum 500 GB sau SSD minimum 240 GB; diagonală minimum 14“; rezoluție minimum 1.366 x 768; cameră web.

Calculatoarele ce se cumpără prin programul Euro 200 trebuie să aibă, în mod obligatoriu, și un sistem de operare licențiat.

Ajutorul bănesc se acordă o singură dată în cadrul unei familii, familii fiind considerate, pe lângă cele formate din soț și soție sau soț, soție și copiii lor necăsătoriți, și persoanele necăsătorite care locuiesc împreună cu copiii lor și ai fiecăreia dintre ele.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Andrea Enria (BCE) avertizează: ‘Ar putea exista o expunere concentrată, lipsă de lichidități și un grad excesiv de îndatorare’

Publicat

in

Andrea Enria, preşedintele Consiliului de supervizare bancară din cadrul BCE, a declarat că Banca Centrală Europeană ar putea fi nevoită să-şi asume un rol mai important în supervizarea băncilor din umbră, deoarece ele sunt mai mari acum decât creditorii tradiţionali şi s-ar putea confrunta cu riscuri ridicate.

Băncile din umbră, cum ar fi fondurile speculative, fondurile de investiţii sau firmele de asigurări, au acum active de 51.000 miliarde de euro, dar reglementarea este mult mai relaxată şi deseori îşi asumă riscuri mai mari, ceea ce reprezintă o ameninţare în creştere la adresa stabilităţii financiare în ansamblu.

În prezent, fondurile de investiţii imobiliare se confruntă cu riscuri, ţinând cont de scăderea valorii proprietăţilor imobiliare comerciale, iar volatilitatea de pe pieţe a afectat semnificativ fondurile speculative.

Ar putea exista o expunere concentrată, lipsă de lichidităţi şi un grad excesiv de îndatorare, iar în opinia mea aceste evoluţii ar necesita extinderea supervizării„, a afirmat Andrea Enria într-un interviu comun acordat publicaţiilor Expansión, Handelsblatt, Il Sole 24 Ore şi Les Echos.

„Autorităţile de supraveghere prudenţială ar putea, desigur, prelua această responsabilitate. Sunt situaţii diferite, nu ne putem aştepta să le supervizăm în acelaşi mod în care supervizăm băncile„, a explicat oficialul BCE.

Supervizarea băncilor din umbră va necesita schimbări legislative, un proces consumator de timp, chiar şi în cele mai bune circumstanţe, şi este necesar un amplu acord politic. Dar unii oficiali au argumentat că o astfel de schimbare ar putea atenua problemele de lichiditate, în special dacă băncile din umbră obţin acces la operaţiunile de creditare ale BCE, conform agerpres.ro.

Creditorii supervizaţi pot acum să se împrumute de la BCE, atât timp cât au garanţii adecvate.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, despre programele Rabla și Rabla Plus: ‘Mi-aș dori foarte mult să avem un program dedicat flotelor de transport de marfă’

Publicat

in

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, a declarat despre programele Rabla şi Rabla Plus că şi-ar dori foarte mult să avem un program dedicat flotelor de transport de marfă, că vorbim de curieri, că vorbim de pizza, de taximetrie.

RABLA este cel mai vechi program pe care MInisterul mediului şi Administraţia Fondului pentru Mediu îl desfăşoară în România. Este un program cu tradiţie şi spun cu mândrie că un procent semnificativ din autoturismele vândute de cei doi producători români ajung la populaţie şi prin cele două programe”, a declarat Mircea Fechet în emisiunea România Politică de la Prima News.

Ministrul Mediului a precizat că în programul Rabla Plus au deschis săptămâna trecută o nouă sesiune şi au avut 72 de milioane de lei. ”Îmi doresc să fim şi mai ambiţioşi anul viitor”, a spus Fechet, precizând că trebuie transpusă în numărul de maşini finanţate.

”Cu alte cuvine, dacă reuşim să punem în circulaţie un număr mai mare de autoturisme electrice, decât am făcut-o în anul trecut (..) eu mă declar satisfăcut”, a spus ministrul. Fechet a precizat că ”anul acesta, la Rabla Plus, au avut 780 de milioane de lei buget” şi vrea ca anul viitor bugetul să fie şi mai ambiţios.

”Nu pot să ascund faptul că mi-aş dori foarte mult să avem un program dedicat flotelor de transport de marfă, că vorbim de curieri, că vorbim de pizza”, a spus ministrul mediului, el făcând referire şi la taximetrie, conform news.ro.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend