Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

O nouă terapie a fost autorizată în SUA pentru tratarea anemiei la pacienţii cu un tip de cancer al măduvei osoase

Publicat

in

Producătorul britanic de medicamente GSK a anunţat vineri că Administraţia americană pentru alimente şi medicamente (FDA) a autorizat terapia sa cu administrare orală, pentru tratarea anemiei la pacienţii cu un tip de cancer al măduvei osoase numit mielofibroză, conform news.ro.

Autorizarea FDA vine după ce, în iulie, autoritatea de reglementare în domeniul sănătăţii şi-a amânat decizia pentru a analiza date suplimentare.

Terapia cu substanţa activă momelotinib, a fost autorizată pentru pacienţii care au fost trataţi anterior cu o clasă de medicamente antiinflamatoare, numite inhibitori de kinaze Janus (JAK), molecule mici care intră în celulă şi acţionează prin blocarea unor căi de semnalizare importate ale inflamaţiei.

Medicamentul momelotinib este un inhibitor JAK1, JAK2 şi ACVR1 dezvoltat pentru tratamentul mielofibrozei, o formă rară de cancer care afectează măduva osoasă.

În timp ce terapia GSK, autorizată pentru punerea pe piaţă sub numele de marcă Ojjaara, aparţine, de asemenea, aceleiaşi clase de tratamente, aceasta ajută în plus la scăderea nivelului unei proteine numite hepcidină, care reglează modul în care organismul utilizează fierul.

Mielofibroza este asociată cu niveluri ridicate de hepcidină şi perturbă producţia de celule sanguine de către organism, cauzând adesea anemie severă sau o deficienţă de globule roşii.

Persoanele cu anemie declanşată de mielofibroză au nevoie transfuzii periodice de sânge pentru a-şi îmbunătăţi numărul de celule roşii din sânge.

Această formă rară de cancer afectează mai puţin de 50.000 de pacienţi din Statele Unite, potrivit datelor guvernamentale ale Centrelor pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC).

Tratamentul este primul şi singurul autorizat în Statele Unite pentru acest tip de cancer.

Autorizarea de vineri se bazează pe datele unui studiu în stadiu avansat care a arătat că terapia a reuşit să reducă simptomele bolii şi dependenţa pacienţilor de transfuzii de sânge, comparativ cu pacienţii care au primit un alt tratament împotriva anemiei numit danazol, informează Reuters.

Într-un efort de a-şi stimula activitatea în domeniul cancerului, GSK a adăugat aceste tratament în portofoliul său prin cumpărarea, anul trecut, cu 1,9 miliarde de dolari, a companiei Sierra Oncology, dezvoltator de medicamente pentru cancer.

Divizia de medicamente oncologice a GSK, care a reprezentat 2% din vânzările sale totale în 2022, a suferit anul trecut eşecuri la testele cu doi compuşi pentru cancer.

Sierra a achiziţionat anterior momelotinib de la Gilead Sciences în 2018 pentru o plată iniţială de 3 milioane de dolari, şi plăţi eşalonate de până la 195 de milioane de dolari.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

ACTUAL

Andrea Enria (BCE) avertizează: ‘Ar putea exista o expunere concentrată, lipsă de lichidități și un grad excesiv de îndatorare’

Publicat

in

Andrea Enria, preşedintele Consiliului de supervizare bancară din cadrul BCE, a declarat că Banca Centrală Europeană ar putea fi nevoită să-şi asume un rol mai important în supervizarea băncilor din umbră, deoarece ele sunt mai mari acum decât creditorii tradiţionali şi s-ar putea confrunta cu riscuri ridicate.

Băncile din umbră, cum ar fi fondurile speculative, fondurile de investiţii sau firmele de asigurări, au acum active de 51.000 miliarde de euro, dar reglementarea este mult mai relaxată şi deseori îşi asumă riscuri mai mari, ceea ce reprezintă o ameninţare în creştere la adresa stabilităţii financiare în ansamblu.

În prezent, fondurile de investiţii imobiliare se confruntă cu riscuri, ţinând cont de scăderea valorii proprietăţilor imobiliare comerciale, iar volatilitatea de pe pieţe a afectat semnificativ fondurile speculative.

Ar putea exista o expunere concentrată, lipsă de lichidităţi şi un grad excesiv de îndatorare, iar în opinia mea aceste evoluţii ar necesita extinderea supervizării„, a afirmat Andrea Enria într-un interviu comun acordat publicaţiilor Expansión, Handelsblatt, Il Sole 24 Ore şi Les Echos.

„Autorităţile de supraveghere prudenţială ar putea, desigur, prelua această responsabilitate. Sunt situaţii diferite, nu ne putem aştepta să le supervizăm în acelaşi mod în care supervizăm băncile„, a explicat oficialul BCE.

Supervizarea băncilor din umbră va necesita schimbări legislative, un proces consumator de timp, chiar şi în cele mai bune circumstanţe, şi este necesar un amplu acord politic. Dar unii oficiali au argumentat că o astfel de schimbare ar putea atenua problemele de lichiditate, în special dacă băncile din umbră obţin acces la operaţiunile de creditare ale BCE, conform agerpres.ro.

Creditorii supervizaţi pot acum să se împrumute de la BCE, atât timp cât au garanţii adecvate.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Începând cu data de 1 decembrie 2023, se închide una dintre cele mai cunoscute fabrici de confecții din România! 250 de oameni, în șomaj!

Publicat

in

Începând cu data de 1 decembrie 2023, se închide una dintre cele mai cunoscute fabrici de confecții din România! 250 de oameni vor fi băgați în șomaj.

Este vorba despre fabrica de confecții ROMANIȚA SA, înființată în anul 1972.

Începând cu data de 1.12.2023, fabrica oprește producția, cei mai mulți dintre salariați vor intra în somaj, conform prevederilor legale, rămânând în jur de 25 de persoane care să asigure condițțile necesare de conservare a clădirilor, spațiilor interioare și de pază, protecție, informează Gazeta Oltului.

Haine făcute în România, pentru firme celebre

Fabrica ROMANIȚA făcea, în România, haine pentru firme celebre, precum H&M și Primark.

La 27.01.1972 se năștea fabrica ROMANIȚA. Ulterior, din anul 1990 a fost transformată în societate comercială, iar din anul 1995 societatea s-a privatizat integral.

John Adam, TESCO, ASDA, C&A, suedezii de la H&M, Zara, NEXT, Canada, Yessica, Tesco etc. Numai pentru H&M, Romanița SA a produs peste 20 de milioane de articole, în principal bluze, fuste, rochii care au fost exportate în Anglia, Germania, SUA etc.

Conform sursei citate, au fost perioade când la fabrica din Caracal lucrau peste 1500 de femei și se produceau peste 4 milioane de piese pe an sau aproape 500.000 de piese pe lună (în anul 2008).

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend