Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

O fostă directoare pentru diversitate a Facebook și Nike a fost condamnată după ce a furat milioane de dolari de la companii

Publicat

in

O fostă directoare pentru diversitate a Facebook şi Nike a fost condamnată la 5 ani şi 3 luni de închisoare pentru că a furat peste 5 milioane de dolari de la companiile respective, care fuseseră alocate iniţiativelor DEI (diversitate, echitate, incluziune), relatează CNBC, potrivit News.ro.

Mark Zuckerberg pe FacebookFoto: Rokas Tenys, Dreamstime.com

Barbara Furlow-Smiles, din statul american Georgia, care a pledat vinovată de fraudă electronică în acest caz în decembrie, a furat peste 4,9 milioane de dolari de la Facebook „folosind o schemă care implică vânzători frauduloşi, facturi false şi plăţi ilegale”, a declarat procurorul american Ryan Buchanan din Atlanta.

„După ce a fost concediată de la Facebook, ea a continuat frauda ca director pentru DEI la Nike, unde a furat încă o sumă de şase cifre din programul lor pentru diversitate”, a spus Buchanan.

Furlow-Smiles, în vârstă de 38 de ani, a folosit banii furaţi „pentru a finanţa un stil de viaţă de lux în California, Georgia şi Oregon”, potrivit biroului lui Buchanan, care a cerut unui judecător să o condamne la 6 ani şi jumătate de închisoare. Ea a fost un strateg principal şi şef global al grupurilor de resurse pentru angajaţi şi al implicării în diversitate la Facebook, subsidiară a Meta.

Ea nu a fost director executiv al Facebook pentru eforturile de diversitate, echitate şi incluziune.

Fraudă grosieră la compania lui Mark Zuckerberg

Procurorii au spus că, în timp ce se afla pe Facebook, ea a conectat conturile PayPal, Venmo şi Cash App la cardurile ei de credit de la Facebook şi apoi a folosit acele conturi pentru a-şi plăti prietenii, rudele şi alte persoane pentru pretinse bunuri şi servicii pentru companie care nu au fost niciodată livrate.

„Marea majoritate a banilor” care s-au dus la aceşti oameni au fost returnaţi către Furlow-Smiles, au spus procurorii. Procurorii au spus că Meta a stabilit că Furlow-Smiles a început schema în câteva luni de la alăturarea companiei în 2017 şi că o investigaţie a constatat că „a manipulat persoane care erau apropiate de ea şi aveau încredere în ea, inclusiv foştii stagiari”, care au considerat-o un mentor.

După ce a fost concediată de pe Facebook la jumătatea anului 2021, Furlow-Smiles a lucrat pentru Nike din noiembrie a acelui an până în februarie 2023, ca director senior pentru diversitate, echitate şi incluziune. Pe când era acolo, ea a executat o schemă de furt similară cu cea pe care a făcut-o la Facebook, au spus procurorii.

Furlow-Smiles, care locuieşte în oraşul Marietta şi are o fiică de 8 ani împreună cu soţul ei, a fost condamnată luni, la tribunalul federal din Atlanta.

Judecătorul districtual Steven Grimberg i-a mai ordonat să restituie 4,98 milioane de dolari către Facebook şi încă 121.000 de dolari către Nike. Meta a declarat anterior, pentru CNBC, că a cooperat cu forţele de ordine în anchetarea lui Furlow-Smiles, care trebuie să se prezinte la închisoare până pe 22 iulie.

Nike o acuză pe fosta angajată că nu a produs doar prejudicii financiare

Procurorii au spus, în nota de condamnare că, pe lângă banii furaţi de Furlow-Smiles de la companie, Meta a pierdut mai mult de 4,5 milioane de dolari, „pe lângă alte cheltuieli, cum ar fi onorariile avocaţilor, care au fost suportate ca urmare a faptului că Meta a trebuit să descopere şi investigheze schema ei de fraudă”.

„Aşa cum menţionează Meta, prejudiciul cauzat de conduita criminală [Furlow-Smiles”] nu poate fi măsurat pur în termeni financiari. Infracţiunile ei au dus, de asemenea, la angoasă în rândul acelor angajaţi care au lucrat îndeaproape cu ea”, au spus procurorii în nota lor. Nike le-a spus procurorilor că „a fost numită ca lider al companiei, că va întruchipa valoarea ‘Doing the Right Thing’, care este una dintre maximele cheie ale NIKE”, potrivit procurorilor.

După cum susține Nike, „a spune că doamna Furlow-Smiles ne-a încălcat încrederea ar fi un eufemism. Frauda comisă de doamna Furlow-Smiles a încălcat încrederea şi a devastat angajaţii care au condus-o şi au lucrat cu ea”.

Nike le-a spus, de asemenea, procurorilor că „lipsa ei completă de responsabilitate sau remuşcări a fost incredibil de dezamăgitoare”, potrivit memoriului.

Lance Clarke, un avocat al Furlow-Smiles, a spus despre clienta ei că:

„Este o mamă grozavă şi o persoană bună. Când stai în instanţă, citeşti acuzaţiile, dar de multe ori acuzaţiile nu constituie totalitatea unei fiinţe umane”.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NATIONAL

Alexandru Rafila îi dă replica lui Raed Arafat, în scandalul mutării Centrului Operativ la MS

Publicat

in

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a reacționat, pentru B1 TV, la criticile lansate de Raed Arafat în urma mutării Centrului Operativ la Ministerul Sănătăţii.

Alexandru Rafila a precizat că nu este normal ca o structură operativă a Ministerului Sănătății să nu poată să funcționeze în sediul Ministerului Sănătății.

Alexandru Rafila, replică pentru Raed Arafat

“Domnul Arafat întotdeauna prezintă lucrurile într-un mod particular. Întotdeauna suntem în pragul unei crize majore, nu vreau să intru în genul acesta de discuții.

Centrul Operativ pentru Situații de Urgențe este o structură a Ministerului Sănătății. Eu când am venit la Minister acest centru era la nivelul unui birou. Pentru că avem o responsabilitate pentru dezvoltarea medicinei de urgență, am crescut structura de personal a acestui centru. În momentul de față discutăm despre o direcție de medicină de urgență. Nu este normal ca o structură operativă a Ministerului Sănătății să nu poată să funcționeze în sediul Ministerului Sănătății. Mai mult decât atât, și noi ca și Minister suntem găzduiți chiar în clădirea Ministerului de Interne.

Noi am oferit condiții de lucru acestor oameni care lucrează 24 don 24 încât să poată să facă lucrul ăsta așa cum trebuie, să se poată odihni, să se poată spăla, să aibă acces la condiții igenico-sanitare de bună calitate”, spune ministrul Sănătății.

Alexandru Rafila a mai spus că mutarea Centrului Operativ nu va avea drept consecință împiedicarea colaborării între structurile serviciilor de urgență

“În ceea ce privește colaborarea, ea continuă exact ca și până acum. Mi se pare ciudat ca domnul Arafat care este un specialist în comunicare să facă comentarii legate de faptul că nu se poate comunica în timp real, pentru că discutăm de mijloace de comunicare avansate în momentul de față și nu se pune problema că această coordonare nu este posibil”.

Rafila a mai precizat că nu crede că este o coincidență faptul că acest centru s-a mutat de la Ministerul Sănătății, la Ministerul de Interne exact când Arafat s-a mutat în 2014 în funcția de secretar de stat la MAI:

“Acest centru operativ pentru situații de urgență s-a mutat de la Ministerul Sănătății, la Ministerul de Interne exact când domnul Arafat s-a mutat în 2014 din funcția de secretar de stat de la Ministerul Sănătății, la Ministerul de Interne. Probabil e o coincidență, dar eu nu prea cred în coincidențe de felul ăsta și cred că toți avem responsabilități. Noi avem responsabilități în dezvoltarea medicinei de urgență a părții medicale a urgențelor. Am exstins foarte mult competențele în această direcție, am informatizat spitalele din țară. În momentul de față avem resurse să putem face repartiția rapidă a pacienților la secțiile performante de ATI sau la secțiile de mari arși. Lucrul ăsta nu se face fără să ne coordonăm cu DSU. Coordonearea și cooperarea cel puțin din punctul nostru de vedere este exact la fel. Am instalat mijloace de comunicații foarte puternice la acest centru și nu văd o problemă”, spune Rafila.

Alexandru Rafila a criticat faptul că serviciile de ambulanță funcționează fără ambulanțe noi, iar coordonarea achiziției de ambulanțe este la DSU:

“Rezultatele acestei integrări s-au reflectat de-a lungul timpului și în situații mai puțin plăcute, cea de la Colectiv, știți bine ce s-a întâmplat atunci, știți bine ce s-a întâmplat și în pandemie. De foarte multe ori suntem în situația în care avem servicii de ambulanță fără ambulanțe noi, cu foarte multe ambulanțe vechi, iar coordonarea achiziției de ambulanțe este la DSU. Una este să lucrezi integrat, și altceva este să neglijezi serviciul de medicină de urgență”.

Citește și: Raed Arafat tună și fulgeră după lovitura primită de la Rafila: ‘Este o problemă care ar putea să coste vieţi la un anumit moment’

Citeste mai mult

NATIONAL

Ucraina și-a setat un nou obiectiv militar major împotriva Rusiei: ‘Vrem să o spunem cu voce tare!’

Publicat

in

Indiferent de rezultatul alegerilor din SUA, Ucraina va găsi o soluție pe câmpul de luptă, transmite ministrul ucrainean al apărării, Rustem Umierov.

Umierov a declarat că Ucraina va găsi o modalitate de a rezista forțelor ruse, chiar dacă fostul președinte american Donald Trump va câștiga un nou mandat și va pune în pericol sprijinul crucial oferit de americani.

Potrivit AP, Umierov a făcut declaraţia respectivă într-o intervenţie online la Forumul anual de securitate de la Aspen, Colorado, informează RBC, relatează Rador Radio România.

“Credem în leadershipul SUA și credem că America își dorește ca partenerii și aliații săi să fie puternici” – a subliniat Umierov. “În această etapă, ne vom concentra pe câmpul de luptă. Indiferent de rezultatul alegerilor din SUA, vom găsi o soluție” – a adăugat ministrul ucrainean al apărării, subliniind că Ucraina și-a extins eforturile de mobilizare și va continua să lupte pentru recuperarea teritoriilor ocupate de ruşi.

Obiectivele anunțate de Ucraina

Potrivit lui Rustem Umierov, printre obiectivele Ucrainei se numără şi revenirea Centralei Nucleare Zaporijjia sub control ucrainean. Ministrul a mai remarcat că Ucraina nu poate opri bombardamentele rusești asupra orașelor și a infrastructurii sale dacă nu poate lovi bazele aeriene și alte instalații militare de pe teritoriul Federației Ruse, de unde sunt lansate atacurile. “Vrem să o spunem cu voce tare: ne concentrăm pe instalațiile militare, astfel încât acestea să nu poată lovi civili în Ucraina” – a afirmat Umierov.

Vezi și: Schimbare totală de strategie din partea Ucrainei. Kievul formează o nouă ‘armată’: ‘Realitățile războiului impun noi cerințe’

Context

„Clopotele de alarmă” au sunat în Europa săptămâna aceasta, după ce Trump l-a ales drept candidat la funcţia de vicepreşedinte pe senatorul J.D. Vance, care se opune ajutorului militar pentru Ucraina şi a avertizat că Europa va trebui să se bazeze mai puţin pe Statele Unite pentru apărarea continentului, relatează News.ro.

Trump a stârnit critici vehemente din partea oficialilor occidentali pentru că a sugerat că nu va proteja ţările care nu au reuşit să îndeplinească obiectivele NATO de cheltuieli pentru apărare şi chiar ar încuraja Rusia să le atace. Germania a fost criticată pentru că a ratat în mod repetat obiectivul NATO de a cheltui pentru apărare 2% din producţia sa economică.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend