Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Nu există doar `azilele groazei` în Ilfov | VITALITAS, servicii de 5* în cel mai mare `hotel pentru seniori` din Europa de Est (P)

Publicat

in

În vara acestui an, județul Ilfov s-a transformat într-un punct de reper negativ pe harta căminelor din România unde sunt îngrijiți bătrânii și persoanele cu dizabilități. Opinia publică, șocată de informațiile care au parvenit despre umilințele pe care le-au îndurat rezidenții din câteva centre, a aflat, ulterior, că există și locuri unde seniorii sunt respectați și tratați așa cum merită după o întreagă viață de muncă.

  • În România, potrivit statisticilor, indicele de îmbătrânire demografică  este în creștere de la an la an, iar preocuparea pentru îngrijirea și ocrotirea  seniorilor apasă greu pe umerii ambelor  generații.
  • Din păcate, senectutea este investită cu o conotație negativă și lăsată, practic, în umbra celor mai noi tehnologii și a inovațiilor în sănătate și în domenii conexe.

Dar se poate și altfel. Un astfel de centru – un hotel de 5* pentru seniori, cel mai mare din Europa de Est – este VITALITAS. Instituțiile statului care au efectuat controale la VITALITAS după izbucnirea scandalului ”azilele groazei” au constatat că nu există absolut nimic în neregulă.

La VITALITAS, a oferi îngrijire și confort – la nivel de excelență – este nu doar un obiectiv, ci și o realitate susținută, cotidian, prin performanță, pricepere și profesionalism. VITALITAS este singurul centru dedicat seniorilor, proiectat și realizat de la zero pentru acest scop, în sistem “no-step” – fără nicio treaptă pe întreg circuitul dedicat rezidenților.

Redefinind standardele de calitate ale industriei de servicii de îngrijire și asistență pentru persoanele vârstnice în doar 6 luni de activitate, VITALITAS oferă sevicii premium persoanelor de vârta treia, sub un motto generos, transformat în realitate – ”O longevitate de calitate”

”Viața merită într-adevăr trăită, nu doar supraviețuită”

VITALITAS

Integrarea se realizează treptat și firesc, cu empatie și căldură, printr-o muncă de echipă

Nu mai este un secret că seniorii reprezintă o categorie vulnerabilă, economic, fizic și emoțional, din cauza excluderii din câmpul muncii, a limitărilor impuse de vârstă și de sănătate. Marginalizarea și izolarea unei categorii de vârstă care reprezintă aproximativ 20% din populația României este reprezentativă pentru valorile acesteia.

Din  dorința de a aduce un nou concept pe piața  din România care să  schimbe paradigma îngrijirii vârstnicilor, a apărut VITALITAS, o adevărată oază de îngrijire. Amplasat într-un cadru natural, în proximitatea pădurii Snagov, beneficiind de un parc și de un lac chiar în curte, centrul oferă seniorilor tot ceea ce au nevoie pentru a-și continua această etapă a vieții cu demnitate și, nu în ultimul rând, cu bucuria de a trăi fiecare zi cu o energie pozitivă redescoperită.

Departe de agitația orașului, seniorii devin rezidenți ai acestei locații privilegiate și încă din prima zi, sunt integrați  în  circuitul  de  socializare,  pentru a minimiza impactul schimbării. Integrarea se realizează treptat și firesc, cu empatie și căldură, printr-o muncă de echipă.

content-image

Figure 1 – Centrul VITALITAS

La VITALITAS, seniorii beneficiază de un plan personalizat de îngrijire, sunt orientați spre activități, pentru a se întării ideea de scop și senzația  de  utilitate, precum și o perspectivă de viitor. Abordarea multidisciplinară  presupune interacțiuni frecvente cu specialiștii implicați în planul  terapeutic. Astfel, nevoile fiecărei persoane sunt prioritizate și îndeplinite.

Centrul de Excelență pentru Îngrijirea și Asistența Persoanelor Vârstnice și Prevenirea Tulburărilor de Memorie este localizat la marginea pădurii Snagov, în Strada Codrii Vlăsiei nr. 9, mai precis la circa 800 m de la ieșirea de pe A3 spre Snagov – Ghermănești.

content-image

Figure 2 – VITALITAS – Panoramă lac

Îngrijire la standarde înalte într-un spațiu premium

Vârsta a treia este asociată, din păcate, cu ultimii ani ai vieții, fiind o sintagmă care induce resemnare și așteptare pasivă, dar centrul  VITALITAS și-a propus să încurajeze seniorii la activități diverse, precum pictura, socializarea sau hidroterapia.

Terapia ocupațională oferă șansa de reintegrare, prin redobândirea unor funcții cognitive și comportamentale.

  • Centrul VITALITAS oferă servicii de rezidență permanentă sau temporară.
  • Serviciile și programele dedicate se adresează seniorilor cu afecțiuni degenerative, celor care au nevoie de recuperare medicală, persoanelor ce necesită îngrijire permanentă, dar și persoanelor singure care au nevoie de socializare și de o comunitate.
  • Echipa VITALITAS este formată din medici, asistenți medicali, kinetoterapeuți, psihoterapeuți și personal auxiliar.

content-image

Figure 3 – VITALITAS – salon de înfrumusețare

Spațiul a fost creat să acomodeze persoanele cu dificultăți motorii prin conceptul de “no-step”, adică fără nicio treaptă pe întreg circuitul dedicat rezidenților.

Seniorii au libertate completă de mișcare, dacă starea de sănătate le permite. Aceștia pot ieși cu familia la restaurant, sau se pot bucura de o ”sesiune” de  cumpărături.

Sună la 0219012 și programează-ți o vizită ca să vezi excelența la lucru. Pentru mai multe informații, accesează pagina web  vitalitas.ro/ro/

content-image

Figure 4 – Piscină de hidroterapii cu biciclete medicinale și bandă

”Rezidenții își pot trăi vârsta a treia cu demnitatea binemeritată și cu respectul cuvenit”

”O longevitate de calitate” este motto-ul și laitmotivul centrului VITALITAS. În cadrul acestui proiect, seniorii  beneficiază nu doar de o îngrijire de  calitate, ci și de o calitate a vieții ridicată.

Prin integrarea într-o comunitate, în cadrul unui spațiu premium, cu toate facilitățile necesare pentru stimulare cognitivă și încurajarea unui stil de viață activ, rezidenții își pot trăi vârsta a treia cu demnitatea binemeritată și cu respectul cuvenit.

Familia este implicată activ în viața celui drag. Membrii familiei pot beneficia de psihoeducație, grație  psihologului  clinician  care  asigură  comunicarea  permanentă  între  familii  și  seniori,  în vederea îmbunătățirii calității vieții acestora.

Echilibrul psiho-emoțional este un aspect extrem de important în cadrul unei comunități de seniori, în care sănătatea psihică este la fel de importantă ca cea fizică.

  • În cadrul centrului VITALITAS se pune accentul pe profilaxia, diagnosticarea și tratamentul bolilor de memorie, dar și pe recuperare  medicală,  a  refacerii  motricității și densității
  • Dotările centrului includ o bază de recuperare, săli de kinetoterapie și fizioterapie, o piscină de aquaterapie, un  restaurant  cu  bucătărie  proprie,  o  cafenea,  salină,  salon  de  înfrumusețare, farmacie, clinică medicală și chiar și un cabinet stomatologic.

Nu în ultimul rând, centrul VITALITAS are un spațiu special destinat celor ce suferă de Alzheimer, Parkinson sau alte tulburări de memorie. Acesta include și un spațiu în aer liber în care rezidenții se pot plimba sau pot face mișcare sub atenta monitorizare a personalului specializat, care, cu profesionalism și empatie, oferă asistență permanentă vârstnicilor afectați de Alzheimer și de alte tulburări.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Părinții tinerilor morți la 2 Mai tună și fulgeră: ‘Judecătoarea mesteca gumă / Copilul meu a murit şi tu te prezinţi aşa la prima înfăţişare? Să îi fie ruşine’

Publicat

in

Părinţii tinerilor morţi la 2 Mai în accidentul produs de Vlad Pascu au fost nemulţumiţi de faptul că procesul care trebuia să înceapă joi, la ora 9.00, a fost amânat pentru ora 12.30, dar şi de atitudinea avută de judecătoare. Ei susţin că aceasta mesteca gumă atunci când a intrat în sală. ”Copilul meu a murit şi tu te prezinţi aşa la prima înfăţişare? Să îi fie ruşine”, a afirmat tatăl tinerei decedate în tragedie. Părinţii mai consideră că ce s-a întâmplat joi la primul termen din procesul de la Judecătoria Mangalia este ”o bătaie de joc”.

Tatăl tânărului mort în accidentul rutier a declarat jurnaliştilor că speră ca procesul să se mute la Judecătoria Constanţa.

“Sper să se mute procesul la Judecătoria Constanţa. Aici este o mare bătaie de joc. Sala de judecată mi se pare o magazie. Avocaţii trebuie să stea în picioare. Mi se pare o mare bătaie de joc.

Judecătoarea a intrat în sală şi mesteca gumă. Aş fi vrut să îl văd pe Vlad Pascu să îl privesc în ochi şi să îi arăt că….(…) Am plecat de la 4.30 de acasă. Se putea evita pentru că se ştia. Este o mare bătaie de joc. O să fie de la 12.30. Nu ştiu dacă Vlad Pascu mai avea loc în sală, la cât de mică este sala”, a afirmat bărbatul.

Nemulţumit a fost şi tatăl tinerei moarte în accidentul de la 2 Mai.

“Asta e sfidare. Pe cine plătim noi din banii noştri? Vine şi molfăie la guma de mestecat, asta e, la 12.30. Eu m-am trezit la 3.30 să fie aici. Aşa ne prezentăm la serviciu, mestecând gumă. Eu în domeniul meu unde lucrez nu îmi permit cu turiştii pe care îi transport să mănânc în faţa lor gumă de mestecat. Nici măcar un sendviş. (…) Cred că se ştia de ieri şi ne pune pe noi nişte proşti să venim de la sute de kilometri pentru domnul Vlad Pascu. Eu vreau să îi dea drumul, eu îl duc acasă la mămica şi la tăticul lui. E strigător la cer. Şi vine doamna judecătoare, nici nu i-am reţinut numele, şi mestecă gumă. Asta e, la 12.30, ne vedem mai târziu. E strigător la cer. Copilul meu a murit şi tu te prezinţi aşa la prima înfăţişare? Să îi fie ruşine. Are cineva să îmi dea amendă, să vină acum, şi aşa plătesc taxele la stat, să îmi dea şi amendă”, a declarat jurnaliştilor tatăl tinerei decedate în tragedia de la 2 Mai.

Părinţii tinerilor morţi în accidentul de la 2 Mai au mers apoi la locul unde s-a produs accidentul rutier şi au aprins lumânări.

„Nu mă interesează banii”

Tatăl tânărului mort în accidentul rutier a declarat jurnaliştilor că şi-ar dori ca părinţii lui Vlad Pascu să simtă durerea pe care o simt şi părinţii care şi-au pierdut copiii în acel eveniment.

“Chiar aş fi vrut să îl văd pe Pascu şi pe părinţii lui. Să simtă şi ei durerea pe care o simţim noi. Avocaţii au încercat o mediere, dar nu ne-am prezentat. Nu mă interesează banii, mă interesează copilul nostru, pentru care până la 21 ani am dat totul şi să vină un nemermic să ne curme viaţa, să ne lase cu durerea asta pentru toată viaţa. Nu aş vrea să simţiţi ceea ce simt eu niciodată. Nu există zi să nu mergem de trei, patru ori la cimitir, mergem ca la el acasă. Acum aia e casa lui. Dacă nu era fata, noi nu mai eram. Nu mai aveam pentru ce să luptăm în viaţa asta. Ea nu este bine. Au venit nişte prieteni la ea să stea cu ea, nu au dormit toată noaptea, doar cu gândul la proces. Face terapie de două ori pe săptămână. Ea e mai mică decât Sebi. Face 18 ani”, a declarat tatăl tânărului.

De asemenea, tatăl fetei care a murit în accidentul rutier se teme să nu existe o muşamalizare în acest caz. El a fost întrebat de jurnalişti dacă îi va da în judecată pe poliţiştii care nu l-au oprit pe Vlad Pascu, înainte de producerea accidentului rutier.

“Trebuie să mă consult cu avocatul să văd în ce măsură este posibilă treaba asta. Mi-a luat 15 minute să văd cine a fost de serviciu, de vineri până sâmbătă când s-a întâmplat nenorocirea. (…) A fost omor, dacă vă uitaţi pe acele imagini…Eu am ştiu de ele. I-am spus avocatului, a mers la Poliţie şi a spus că noi avem înregistrările. Oare ar fi apărut în dosar sau nu? Cred că dispăreau. De ce? Pentru că se face muşamalizare. Suntem în România, cine are bani, scapă. Cine nu are bani ia şi fă puşcărie. Eu vreau să facă şi ăsta cu bani puşcărie”, a afirmat tatăl fetei decedate în accidentul rutier.

Citeste mai mult

NATIONAL

Ziua Femeii sărbătorită în stil românesc în Norrköping, Suedia

Publicat

in

Pe data de 09 Martie 2024, comunitatea românească din Norrköping, Suedia, va sărbători Ziua Femeii într-un mod spectaculos și unic în țările scandinave.

Pentru prima dată, localul Borgen Folkepark va găzdui un eveniment grandios, unde românii din întreaga regiune se vor aduna pentru a celebra femeile și cultura lor vibrantă.

Cu o așteptare de aproximativ 1200 de participanți, această sărbătoare promite să fie una memorabilă și plină de energie. O serie de artiști români de renume vor încânta publicul prezent cu spectacole live captivante, inclusiv Frații Nicoară, Claudia Puican, Adriana Ochișanu – Vocea Moldovei, Akord, Oleg Spinu și DJ Bogdan Motolea.

„Este un moment de bucurie pentru noi să anunțăm că aroma autentică și tradiția miciilor românești vor fi aduse direct la masă de către Regele miciilor din Romania La Cocosatu și echipa sa talentată.

Evenimentul este deschis tuturor românilor din Norrköping și din împrejurimi, împreună cu familiile lor, copiii, prietenii și partenerii de viață. Ne așteptăm să avem o atmosferă plină de bucurie, muzică și comunitate, unde sărbătorim femeile și contribuția lor esențială la societatea noastră”, precizează organizatorii evenimentului.

Detalii eveniment:

Locație: Borgen Folkepark, Norrköping, Suedia

Data și ora: 09 Martie 2024, începând cu ora 19:00

https://www.facebook.com/share/sGNJ996bdepnNCEt/?mibextid=9l3rBW

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend