Conecteaza-te cu noi

AUTO

Noua Lege RCA aduce sancţiuni de peste 10.000 lei. Vezi pentru ce şoferi!

Publicat

in

Noua lege privind asigurarea obligatorie RCA aduce modificări majore în ceea ce privește modalitățile de achiziție, a calculului, cât și a amenzilor. Aceste modificări legislative au fost propuse pentru a descuraja cât mai mulți șoferi să plece la drum fără acest document esenţial.

Este important de reamintit faptul că, pentru a circula pe drumurile publice din România și din statele membre UE, șoferii trebuie să dețină o asigurare auto RCA valabilă, pe care să o poată prezenta autorităților în cazul unui control de rutină. În plus, în cazul în care un șofer este implicat într-un accident și nu este vinovat, acesta va primi despăgubiri pentru repararea vehiculului său.

Polița poate fi achiziționată și în rate, iar cu ajutorul unui calculator RCA, proprietarii de vehicule vor putea afla rapid suma finală de plată.

Cât va fi amenda pentru lipsa RCA-ului în funcţie de maşina condusă?

Pecialistii de la www.Romasig.ro explică faptul că nu toți șoferii vor fi amendaţi la fel. Fiecare autoturism sau autoutilitară va fi supusă unei anumite penalizări în funcție de gravitatea situației. Există multe dezavantaje pentru șoferii care pleacă la drum fără acest act.

Pe lângă faptul că pot primi amenzi foarte mari, aceștia se pot confrunta, în cazul nefericit al unui accident, cu plata reparațiilor care poate fi foarte mare. De aceea este recomandat să fie folosit un calculator RCA pentru a afla costurile implicate, a comanda rapid sau a reînnoi polița existentă, și în cele din urmă, pentru a intra în posesia documentului în cel mai scurt timp posibil.

1. Cât vor fi amenzile pentru şoferii de autoturisme?

Anii trecuți, amenda pentru șoferii de autoturisme era de aproximativ 1.000 de lei. Însă, în acest an, noua lege a modificat această valoare, fiind acum de cinci ori mai mare, reprezentând 5.000 de lei. Această schimbare a fost adusă în prim plan datorită faptului că cel puțin un sfert dintre șoferi nu au încheiat o astfel de asigurare.

2. Care va fi amenda aplicată şoferilor de autoutilitare?

Nici șoferii de autoutilitare nu scapă de această majorare. Anul trecut, amenda era de 2.000 de lei, iar anul acesta va ajunge ușor la fabuloasa sumă de 10.000 de lei. Având în vedere aceste aspecte, suma de achiziționare a unei poliţe obligatorii va fi mult mai mică decât amenda în sine, fiind un avantaj în alegerea căii legale.

De ce să îţi reînnoieşti asigurarea rca?

O asigurare auto RCA nu trebuie să fie o obligație pentru șoferi. Aceasta are avantajul de a-i proteja financiar pe proprietarii de mașini atât în cazul unui incident rutier, cât și în cazul unui control de rutină.

 Este bine de știut faptul că vor fi implementate măsuri suplimentare pentru depistarea celor care nu dețin acest act, prin folosirea rețelei existente de camere din orașe și nu numai. Astfel, va fi mult mai greu să se circule fără asigurare și fără a fi pasibil de amendă.

Noile reglementări aduc cu sine sancțiuni severe pentru șoferii care nu respectă obligația de a deține o asigurare auto valabilă. Amenzile de până la 10.000 de lei cu siguranță îi vor convinge pe mulți să se gândească de două ori înainte de a pleca la drum, aceasta fiind o sumă care nu poate fi trecută ușor cu vederea.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

AUTO

Cum ar trebui sa alegi o agentie care ofera inchirieri auto

Publicat

in

Dacă te afli într-o țară străină și planifici să petreci câteva zile în România în următoarea perioadă, ai la dispoziție mai multe opțiuni de transport pentru a ajunge la destinație.

Prima opțiune este să vii cu mașina personală, însă acest lucru implică un timp considerabil petrecut pe drum și poate genera oboseală și stres suplimentar, mai ales dacă distanța este mare. În plus, trebuie să ai în vedere și costurile suplimentare asociate cu transportul propriu-zis și posibilele taxe de drum sau de trecere a granițelor. O altă opțiune, mult mai convenabilă și rapidă, este să alegi transportul cu avionul. Aterizând la unul dintre aeroporturile din țară, vei economisi timp și energie și vei ajunge rapid la destinație. Însă, pentru a te deplasa în mod eficient și flexibil în timpul șederii tale, o soluție practică și convenabilă este să optezi pentru serviciile unei companii de închirieri auto din București. Alegând să închiriezi o mașină, vei avea libertatea de a-ți organiza itinerariul în funcție de preferințele tale și de a explora locurile pe care le dorești în mod independent și confortabil. De asemenea, vei putea evita grija transportului public sau costurile ridicate asociate cu taxiurile și alte mijloace de transport alternative. În concluzie, dacă vrei să te bucuri de o călătorie fără griji și să ai control total asupra mobilității tale în timpul șederii în România, alegerea serviciilor de inchirieri auto din Bucuresti reprezintă o opțiune inteligentă și practică pentru tine. Iata care sunt avantajele daca optati pentru serviciile pe care le ofera cei de la Inchirieriauto-bucuresti.com si ce tipuri de masini veti putea alege de la aceasta companie.

Ai posibilitatea sa rezervi masina online

În era digitală în care trăim, comoditatea și accesibilitatea sunt priorități atunci când vine vorba de organizarea călătoriilor. Iar când vine vorba de închirierea unei mașini pentru a-ți facilita deplasările, posibilitatea de a face rezervări online direct de pe site-ul companiei reprezintă un avantaj major pentru călători. Această opțiune oferă clienților o modalitate simplă și rapidă de a-și asigura vehiculul dorit înainte de sosirea lor la destinație. Procesul de rezervare online este intuitiv și ușor de parcurs, permițându-le utilizatorilor să selecteze datele și orele de preluare și predare a mașinii, să aleagă modelul și clasa dorită, să adauge opțiuni suplimentare (cum ar fi scaune pentru copii sau GPS) și să finalizeze rezervarea în doar câteva clicuri. Mai mult decât atât, rezervarea online oferă transparență totală în ceea ce privește disponibilitatea mașinilor și tarifele aplicate, iar clienții pot compara cu ușurință diferitele opțiuni disponibile pentru a alege cea mai potrivită pentru nevoile lor. De asemenea, un alt avantaj al rezervării online este posibilitatea de a beneficia de oferte și promoții exclusive disponibile doar pentru rezervările online, ceea ce poate aduce economii semnificative pentru clienți. Pe lângă comoditatea și accesibilitatea pe care le oferă, rezervarea online este și extrem de sigură, oferind o modalitate protejată de a plasa o rezervare și de a-ți garanta mașina pentru călătoria ta. Astfel, închirierea unei mașini online direct de pe site-ul companiei reprezintă o modalitate eficientă și convenabilă pentru călătorii de a-și organiza deplasările, asigurându-și în același timp o experiență fără griji și plăcută în timpul șederii lor.

Iti poti alege masina dintr-o gama diversificata de modele

Atunci când vine vorba de închirierea unei mașini, disponibilitatea unui spectru variat de opțiuni reprezintă un avantaj esențial pentru clienți. Cu o gamă diversificată de modele, companiile de închirieri auto oferă posibilitatea clienților de a-și alege mașina potrivită în funcție de nevoile lor specifice de transport. De la mașini de clasă medie, ideale pentru deplasările în oraș sau pe distanțe mai scurte, până la mașini de lux, care asigură confort și eleganță în călătorii mai lungi sau de afaceri, oferta este vastă și variată. Astfel, fie că ești în căutarea unei mașini compacte și economice pentru a te deplasa rapid prin traficul aglomerat al orașului, fie că ai nevoie de un SUV pentru a explora terenuri accidentate sau de un model cu mai multe locuri pentru a călători în grup, poți găsi cu ușurință mașina potrivită pentru tine. Mai mult decât atât, pentru familiile sau grupurile mai mari, opțiunile de mașini cu 7 sau 9 locuri oferă suficient spațiu pentru toți pasagerii și bagajele lor, fără a compromite confortul sau siguranța. Astfel, clienții au posibilitatea de a-și personaliza experiența de călătorie în funcție de preferințele și necesitățile lor individuale, asigurându-și că au acces la o soluție de transport adecvată, indiferent de destinație sau de scopul călătoriei lor. Alegerea dintr-o gamă diversificată de mașini oferă flexibilitate și libertate, permițându-le clienților să-și planifice călătoriile în conformitate cu propriile lor preferințe și să se bucure de o experiență de conducere plăcută și confortabilă în timpul șederii lor.

In aeroport vei putea sa beneficiezi de optiunea de livrare a masinii

Atunci când ajung într-un aeroport, clienții se confruntă deseori cu necesitatea de a găsi rapid și eficient o soluție de transport pentru a-și continua călătoria. În acest sens, serviciile de închirieri auto Otopeni reprezintă o opțiune convenabilă și accesibilă pentru călătoriile din sau către București. Situat în incinta aeroportului, acest serviciu oferă clienților posibilitatea de a închiria o mașină imediat după sosirea lor, fără a fi nevoiți să caute alte birouri sau să se deplaseze în afara terminalului. Acest aspect este extrem de benefic pentru cei care doresc să își înceapă călătoria fără întârzieri sau complicații suplimentare. Fiind amplasate în parcarea aeroportului, agențiile de închirieri auto Otopeni oferă clienților posibilitatea de a-și alege și prelua mașina direct de la terminalul sosirilor, fără a fi nevoie să se deplaseze la distanțe mari sau să aștepte prea mult timp. Acest lucru contribuie la economisirea timpului și a energiei clienților, permițându-le să se concentreze pe obiectivele lor de călătorie fără să fie nevoiți să se confrunte cu dificultăți logistice sau întârzieri neașteptate. În plus, disponibilitatea serviciilor de închirieri auto Otopeni în incinta aeroportului oferă clienților o mai mare flexibilitate în planificarea călătoriilor lor, permițându-le să își ajusteze itinerariile și programul conform propriilor nevoi și preferințe. Astfel, pentru cei care călătoresc în sau prin Aeroportul Otopeni și doresc o soluție de transport convenabilă și eficientă, serviciile de închirieri auto disponibile în parcarea aeroportului reprezintă o alegere ideală. Cu posibilitatea de a alege și prelua mașina direct de la terminalul sosirilor, clienții pot să-și înceapă călătoria fără stres sau complicații, beneficiind de confortul și libertatea oferite de propriul vehicul în timpul șederii lor în România.

In pret ai incluse asigurarile si rovigneta

Atunci când alegi să închiriezi o mașină, există numeroase aspecte de luat în considerare, iar costurile asociate nu sunt întotdeauna doar cele legate de închirierea în sine. Unul dintre avantajele închirierii auto este faptul că, de multe ori, prețul include anumite asigurări esențiale, precum asigurarea CASCO și cea de răspundere civilă auto (RCA). Aceste asigurări sunt deosebit de importante, deoarece oferă un nivel de protecție împotriva unor potențiale evenimente nedorite pe parcursul închirierii. Asigurarea CASCO acoperă daunele aduse mașinii în caz de accident, vandalism sau alte incidente, în timp ce asigurarea RCA este obligatorie în România și acoperă daunele materiale sau corporale cauzate unor terți în urma unui accident de circulație. Beneficiul major al acestor asigurări incluse în costul de închiriere este că oferă clienților o senzație de siguranță și liniște, știind că sunt protejați în cazul unor evenimente neașteptate sau accidente pe parcursul călătoriei lor. În plus, includerea rovinietei în costul de închiriere reprezintă un alt avantaj semnificativ pentru clienți. Rovinieta este o taxă obligatorie în România pentru utilizarea autostrăzilor și a drumurilor naționale și regionale și este esențială pentru a evita sancțiunile și amenzile. Astfel, faptul că această taxă este inclusă în prețul de închiriere elimină necesitatea ca clienții să se ocupe separat de acest aspect și simplifică procesul de închiriere. În final, includerea acestor elemente esențiale în costul de închiriere oferă clienților un raport calitate-preț mai bun și o experiență mai plăcută și mai lipsită de griji pe durata închirierii mașinii.

Daca alegi serviciul de rent a car Bucuresti primesti masina la adresa

Într-o lume în care comoditatea și accesibilitatea sunt din ce în ce mai importante, serviciile de închirieri auto din București vin în întâmpinarea nevoilor clienților cu o ofertă diversificată și adaptată. Odată ce ai decis să utilizezi serviciul de rent a car în capitala României, nu trebuie decât să te bucuri de ușurința procesului de livrare. Unul dintre aspectele remarcabile ale acestui serviciu este posibilitatea de a primi mașina direct la adresa ta din oraș. Această facilitate aduce o serie de beneficii considerabile pentru clienți. În primul rând, elimină necesitatea ca aceștia să se deplaseze la sediul companiei de închirieri auto pentru a ridica mașina închiriată, economisind timp și efort. De asemenea, livrarea mașinii la domiciliu sau la locația specificată de client adaugă un nivel suplimentar de confort și flexibilitate, permițându-le să se concentreze pe alte aspecte ale călătoriei lor sau ale vieții lor cotidiene. Acest aspect este deosebit de util pentru cei care se confruntă cu un program aglomerat sau cu restricții de timp și care apreciază o soluție care să le faciliteze viața. Mai mult decât atât, livrarea la adresa specificată poate contribui la reducerea stresului asociat cu organizarea transportului și poate oferi o experiență mai plăcută și mai relaxantă pentru clienți. Prin urmare, serviciul de rent a car Bucuresti cu livrare la domiciliu se dovedește a fi o opțiune extrem de practică și convenabilă pentru cei care caută să închirieze o mașină în capitala României. Cu acest serviciu, clienții pot beneficia de mobilitate și confort fără a fi nevoiți să se deplaseze la sediul companiei, ceea ce adaugă valoare și eficiență întregului proces de închiriere auto.

Citeste mai mult

ACTUAL

DACIA prezintă SANDRIDER, vehiculul de competiție pentru raliul DAKAR ! PERFORMANȚE SUPERIOARE

Publicat

in

 • Dacia dezvăluie azi Sandrider, prototipul vehiculului de competiție care va participa în 2025 la Raliul Dakar și la Campionatul mondial de Rally-Raid.
 • Inspirat din concept-car-ul Manifesto și creat cu ajutorul Renault Group și al companiei Prodrive, Sandrider va fi omologat în categoria Ultimate T1+.
 • Sandrider va utiliza combustibil sintetic produs de compania Aramco.

Inspirat din conceptul Manifesto, laboratorul de idei al Dacia prezentat în 2022, Sandrider este un vehicul creat special pentru rally-raid, bazat pe competențele Renault Group și pe experiența recunoscută a companiei britanice Prodrive, specializată în sportul auto.

Fidel abordării Dacia, Sandrider exploatează într-o manieră inteligentă toate posibilitățile oferite de reglementările categoriei Ultimate T1+, mizând pe agilitate și greutate redusă și răspunzând totodată nevoilor esențiale ale piloților și copiloților. Echipajele au fost, dealtfel, implicate în mod activ în faza de concepție a vehiculului. Piloții au împărtășit experiența lor echipelor de design în cadrul unor ședințe de lucru derulate în realitate virtuală.

UN DESIGN ESENȚIAL ȘI COOL

Conceput de către designerii Dacia, stilul exterior al Sandrider urmărește ceea ce este esențial, evitând orice element inutil. Au fost păstrate doar panourile de caroserie absolut necesare, fără orice element decorativ.

Tot în aceeași abordare, concentrată asupra nevoilor esențiale ale pilotului și copilotului, o atenție specială a fost acordată asigurării unei vizibilități optime. Astfel, capota față este scurtă și puternic înclinată iar partea superioară a planșei de bord este vopsită cu un material anti-reflectorizant.

La interior, designerii și inginerii Dacia s-au concentrat asupra nevoilor echipajului pilot-copilot. Sandrider se distinge printr-un tablou de bord modulabil care permite fiecărui echipaj să își adapteze ergonomia și dispunerea anumitor elemente în funcție de preferințe.

O CONCEPȚIE ROBUSTĂ ȘI OUTDOOR

Raliul Dakar este, fără îndoială, una din cele mai dificile competiții sportive din lume. Astfel, abordarea „Robustă și Outdoor”, specifică mărcii Dacia, se regăsește din plin în cazul Sandrider.

Vehiculul beneficiază de o structură complet ranforsată, cu un planșeu și cu bare de protecție consolidate, o caroserie din fibră de carbon precum și suspensii cu braț dublu și transmisie 4×4 adaptate constrângerilor extreme ale competițiilor de rally-raid.

Un sistem electric inovator de înaltă tensiune permite menținerea tuturor accesoriilor de la bord la o putere optimă, chiar în condițiile cele mai dificile. Astfel, răcirea perfectă a motorului va fi asigurată chiar și când acesta funcționează la regim maxim dar viteza mașinii este mică, așa cum se întâmplă, spre exemplu, la trecerea peste o dună de nisip.

Dincolo de aceste elemente fundamentale de concepție, abordarea „robust și outdoor” vizează și unele elemente care pot părea simple detalii, dar care ușurează mult viața echipajelor.

Astfel, scaunele Sabelt sunt îmbrăcate într-un material special, anti-bacterian și care reglează umiditatea. Roțile de rezervă sunt fixate în locașuri laterale, în spatele ușilor de acces, și pot fi astfel extrase și manipulate mai ușor.

În aceeași logică, echipajul beneficiază de un acces ușor și rapid la uneltele necesare în caz de nevoie, acestea nefiind închise într-o cutie voluminoasă.

Alt exemplu : prezoanele de fixare a roților sunt magnetice, astfel încât se pot pune pe o placă metalică, evitându-se pierderea lor în nisip în cazul în care o anvelopă trebuie înlocuită. Această soluție a fost inspirată direct din experiența piloților echipei iar aplicarea ei este un nou exemplu de ingeniozitate specifică mărcii Dacia.

Sandrider este echipat cu anvelope BF Goodrich de nouă generație, care oferă o aderență optimă pe toate tipurile de teren, cu rezistență maximă la loviri și perforații.

O ABORDARE ECO-SMART

Dacia este hotărâtă să se situeze printre liderii decarbonizării la prețuri accesibile și se asociază pe deplin angajamentului asumat de organizatorii raliului Dakar de a face sportul cu motor mai sustenabil.

Echipele de ingineri au acordat o atenție specială diminuării greutății vehiculului, cu scopul de a reduce consumul de carburant. Astfel, SANDRIDER cântărește cu circa 15 kg mai puțin față de prototipuri comparabile. Acest lucru a fost posibil prin utilizarea unui șasiu tubular mai ușor, prin folosirea fibrei de carbon pentru panourile de caroserie, prin eliminarea oricărui element inutil și prin folosirea unui motor mai compact și mai ușor. Pentru a optimiza tracțiunea și performanța dinamică, a fost mărită distribuția greutății pe puntea față.

Totodată, s-a pus un accent deosebit pe aerodinamică pentru a reduce consumul de combustibil, îmbunătățind în același timp performanța. Inginerii au reușit să reducă rezistența la înaintare cu 10% și portanța cu 40% în raport cu prototipurile comparabile. O atenție specială a fost acordată profilului prizelor de aer care asigură răcirea motorului.

Gestionarea regimului termic este esențială în condițiile extreme ale raliului Dakar. Pentru a menține temperatura scăzutăîn cabină,Sandriderutilizează pigmenți anti-infraroșu integrați direct în carbonul care alcătuiește panourile caroseriei vehiculului. A fost depus un brevet pentru acest proces.

Sandrider este echipat cu un motor care funcționează cu combustibil sintetic furnizat de Aramco. Este o soluție simplă și accesibilă pentru reducerea impactului asupra mediului. Combustibilii sintetici Aramco sunt produși prin combinarea hidrogenului regenerabil cu CO2 captat, rezultând un produs cu emisii scăzute de carbon, compatibil cu motoarele actuale. Pentru marca Dacia, Raliul Dakar este terenul de testare ideal al acestei tehnologii.

PRIMA PARTICIPARE LA O COMPETIȚIE VA AVEA LOC ÎN luna OCTOMBRIE

Sandrider va fi supus în perioada următoare unei lungi serii de teste în diferite țări. Prima angajare într-o competiție va avea loc în Raliul Marocului 2024, una din probele Campionatului mondial de Rally-Raid (W2RC) care va avea loc între 5 și 11 octombrie.

THE DACIA SANDRIDERS, echipa oficială a mărcii Dacia în W2RC, va participa la primul raliu Dakar și la toate etapele Campionatului mondial de Rally-Raid în 2025.

THE DACIA SANDRIDERS va fi alcătuită din trei echipaje ai căror membri se remarcă prin experiență, talent și entuziasm…

Sébastien Loeb (50 de ani) a câștigat Campionatul mondial de Raliuri de 9 ori consecutiv între 2004 și 2012. El este pilotul cel mai titrat din sportul auto și este considerat drept cel mai mare pilot de raliu din toate timpurile. Sébastien Loeb participă la raliul Dakar din 2016. El îl va avea drept copilot pe Fabian Lurquin.

Cristina Gutiérrez Herrero este prima femeie pilot de raliu din Spania care a terminat raliul Dakar la categoria auto, în 2017. În vârstă de 32 de ani, ea are deja la activ 8 participări la raliul Dakar, între 2017 și 2024. Cristina a câștigat Cupa Mondială de Raliuri Cross-Country, categoria T3, în 2021. În ianuarie 2024, a devenit a doua femeie care a câștigat la o categorie (Challenger) a Dakar, după Jutta Kleinschmidt care a ajuns pe primul loc la general.

Cristina îl va avea drept copilot pe Pablo Moreno Huete.

Nasser al-Attiyah este cvintuplu câștigător al Cupei mondiale de Raliu off-road și dublu câștigător al Campionatului mondial de Rally-Raid. Veritabilă legendă a raliului Dakar, Nasser a câștigat de cinci ori această probă mitică.

Dacia SANDRIDER – date PRINCIPALE

 • Categorie FIA : Ultimate T1+
 • Șasiu : tubular
 • Caroserie : fibră de carbon
 • Motor : V6, 3 litri, biturbo
 • Putere maximă : 264 kW/359 CP
 • Cuplu maxim : 539 Nm la 4.250 rot./min.
 • Transmisie: 4X4
 • Cutie de viteze : secvențială cu 6 trepte
 • Suspensii Față/Spate: braț dublu
 • Cursa suspensiei: 350 mm
 • Roți: Jante de aluminiu 17”
 • Anvelope: BF Goodrich 37”
 • Lungime x Lățime x Înălțime: 4.140 x 2.290 x 1.810 mm
 • Ampatament : 3.000 mm
 • Console Față/Spate: 590/550 mm

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend