Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Nouă ieșire nervoasă a lui Dmitri Medvedev, care i-a cerut premierului japonez să-și facă seppuku / Ce l-a deranjat pe fostul președinte rus

Publicat

in

G. S. • HotNews.ro

Fostul președinte rus Dmitri Medvedev l-a acuzat sâmbătă pe premierul japonez Fumio Kishida de obediență rușinoasă față de Statele Unite și i-a sugerat acestuia să-și facă seppuku, transmite Reuters.

Fumio KishidaFoto: Yasuyuki Kiriake / Jiji Press Photo / Profimedia Images

Aceasta a fost cea mai recentă declarație dintr-un lung șir de declarații șocante și provocatoare din partea lui Medvedev, care a era văzut cândva ca un reformator cu înclinații occidentale.

Medvedev este un aliat de bază al președintelui Vladimir Putin, ocupând funcția de vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei și al unui organism care supraveghează industria de apărare.

El a reacționat la întâlnirea de vineri, de la Washington, dintre Kishida și președintele american Joe Biden, în urma căreia cei doi lideri au emis o declarație comună în care se spune că: „Afirmăm fără echivoc că orice utilizare a unei arme nucleare de către Rusia în Ucraina ar fi un act de ostilitate împotriva umanității și nejustificabil în niciun fel”.

Medvedev a afirmat că declarația arată „paranoia” față de Rusia și „trădează memoria sutelor de mii de japonezi care au murit în exploziile de la Hiroshima și Nagasaki” – o referire la bombele atomice pe care Statele Unite le-au aruncat asupra Japoniei pentru a forța capitularea acesteia la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial.

Medvedev a declarat că, în loc să ceară Statelor Unite să se pocăiască pentru acest lucru, Kishida arată că este „doar un însoțitor de serviciu pentru americani”.

El a declarat că o astfel de rușine poate fi spălată doar prin comiterea seppuku – o formă de sinucidere prin spintecare, cunoscută și sub numele de hara-kiri. Kishida ar trebui să-și facă seppuku în timpul ședinței de guvern după întoarcerea de la Washington, a adăugat Medvedev.

De la invazia Rusiei în Ucraina, Medvedev a amenințat în repetate rânduri că amestecul Occidentului în criză ar putea duce la un război nuclear și s-a referit la ucraineni drept „gândaci”, într-un limbaj despre care Kievul spune că este în mod deschis genocidar.

Putin a declarat anul trecut că riscul unui război nuclear este în creștere, dar a insistat că Rusia nu a „înnebunit” și că își vede propriul arsenal nuclear ca pe un factor de descurajare pur defensiv.

NATIONAL

Un patron român și-a transformat muncitorii în sclavi. ‘Caporalul’ le fura și din bani

Publicat

in

Un patron român a fost arestat în Italia, după ce i-a transformat în sclavi pe muncitorii aduși la cules de portocale. Bărbatul fura inclusiv din salariile lor.

Totul s-a întâmplat în Biancavilla, o localitate din Sicilia. Românul se ocupa de muncitorii aduși din alte țări, pentru a munci în câmp.

Individul era responsabil de transportul acestora, dar și de randamentul pe care îl dădeau oamenii în câmp.

Românul a început să-i exploateze pe bieții muncitori, transformându-i în sclavi. Ba mai mult decât atât, individul le fura și din salarii.

În Italia, o astfel de persoană este cunoscută sub numele de ”caporal”, ceea ce înseamnă că profită de pe urma mai multor muncitori.

Românul fura și energie electrică

Ulterior, individul a intrat în atenția autorităților italiene. În urma controalelor efectuate la domiciliul românului, militarii au descoperit 5 tunisieni, cu vârste cuprinse între 22 și 41 de ani, prezenți în mod ilegal pe teritoriul italian, angajați și ei la muncă în mediul rural.

Mai mult decât atât, românul este acuzat și pentru furt de energie electrică, după ce, în urma controalelor, cu sprijinul tehnicienilor Enel, s-a constatat că întreaga clădire în care se aflau tunisienii a fost racordată ilegal la rețeaua de energie electrică la îndemnul românului, care se află în arestul Poliției.

Acum, muncitorii sunt cercetați pentru intrare și ședere ilegală pe teritoriul național, notează Știri Diaspora.

Citeste mai mult

NATIONAL

Berlinala 2024/ Există o lume dincolo de perspectiva eurocentrică, a declarat regizorul filmului ‘Black Tea’

Publicat

in

Regizorul Abderrahmane Sissako îşi propune să arate spectatorilor o latură a Africii care nu este adeseori prezentată pe marile ecrane prin intermediul filmului său romantic “Black Tea”, cu o acţiune plasată pe două continente şi care a avut premiera miercuri seară la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, informează Reuters.

“A fost important pentru mine să mă gândesc să deschid această perspectivă. Există foarte des o perspectivă europeană sau eurocentrică, ca şi cum ea ar fi singurul lucru din care lumea este alcătuită”, a declarat regizorul nominalizat la premiile BAFTA în faţa jurnaliştilor de la Berlin, înainte de premieră.

“Dar există o altă lume pe lângă aceasta”, a adăugat el.

Filmul său, pe alocuri oniric, începe cu o nuntă în Coasta de Fildeş, în timp ce Aya, interpretată de Nina Melo, îşi părăseşte mirele la altar şi ajunge în comunitatea bine implantată a diasporei africane din Guangzhou, în China.

Acolo, Aya se îndrăgosteşte discret de Cai, proprietarul magazinului de ceai unde lucrează, interpretat de Chang Han, în timp ce acesta o învaţă tainele ceremoniei ceaiului în subsolul magazinului.

“Este foarte important să arătăm Africa printr-o personalitate puternică şi mândră, pentru că nu se spun destule poveşti despre Africa şi nu există destule poveşti bune spuse bine despre Africa”, a declarat Abderrahmane Sissako.

Cu toate acestea, actriţa Nina Melo a respins ideea că personajul ei ar putea fi considerat o femeie africană puternică în mod stereotipic.

“Ceea ce mi-a plăcut la Aya este vulnerabilitatea ei. Vulnerabilitatea este cea care o face atât de plină de forţă şi de puternică”, a spus ea.

Regizorul de origine mauritană a adăugat că filmele despre Africa suferă din cauza unor clişee care, uneori, se dovedesc dăunătoare.

“Am avut o experienţă dificilă cu Occidentul, cu cei responsabili de colonialism, iar noi suntem săraci din această cauză şi devenim din ce în ce mai săraci”, a adăugat Abderrahmane Sissako.

“Într-o lume globalizată, Africa trebuie să se deschidă către ceilalţi şi să nu se teamă de niciun partener. Există China, însă nu doar China”, a mai spus regizorul african.

Cea de-a 74-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin se desfăşoară în perioada 15-24 februarie.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend