NATIONAL
Negocierile de armistițiu dintre Israel și Hamas bat pasul pe loc. Blinken acuză CPI că va complica eforturile pentru încheierea unui acord

Publicat
acum 10 luniin
De
admin

Secretarul de stat american Antony Blinken a apreciat marţi că un acord de încetare a focului între Israel şi Hamas în Fâşia Gaza este în continuare „posibil”, dar decizia procurorului Curţii Penale Internaţionale (CPI) de a cere mandate de arestare împotriva liderilor israelieni „complică” aceste eforturi, relatează AFP, scrie AGERPRES.
„Cred că noi am fost foarte, foarte aproape în două rânduri”, a afirmat şeful diplomaţiei americane în cadrul unei audieri parlamentare, salutând „eforturile considerabile” desfăşurate de mediatorii egiptean şi qatarez.
„Noi lucrăm la aceasta în fiecare zi. Cred că există în continuare o posibilitate”, a adăugat el.
„Dar aceasta este pusă sub semnul întrebării de un anumit număr de evenimente şi trebuie să spun că decizia extrem de neadecvată luată ieri de procurorul CPI – echivalenţă ruşinoasă între Hamas şi liderii Israelului – cred că nu face decât să complice perspectivele de încheiere a unui astfel de acord”, a afirmat Blinken.
Audierea în faţa Comisiei pentru afaceri externe a Senatului a fost perturbată de manifestanţi care protestau împotriva războiului din Gaza, clamând: „Măcelarul!” şi „Blinken este un criminal de război!”.
Ei au fost scoşi din sală de agenţi ai serviciului de securitate.
CPI a cerut emiterea unui mandat de arestare pe numele lui Netanyahu
Procurorul CPI, Karim Khan, a anunţat luni că a cerut emiterea unor mandate de arestare pe numele premierului israelian Benjamin Netanyahu şi pe cel al ministrului apărării Yoav Gallant pentru crime precum „faptul de a înfometa deliberat civili”, „omucidere intenţionată” şi „exterminare şi/sau omor” în legătură cu operaţiunea israeliană în Fâşia Gaza.
Procurorul CPI a cerut de asemenea mandate pentru trei înalţi responsabili ai Hamas – Ismail Haniyeh, Mohammed Deif şi Yahya Sinwar – în special pentru „exterminare”, „viol şi alte forme de violenţă sexuală” şi „luare de ostatici drept crimă de război” în legătură cu atacul grupării islamiste în 7 octombrie în Israel.
Preşedintele american Joe Biden a calificat luni drept „scandaloasă” cererea pentru emiterea de mandate de arestare împotriva liderilor israelieni şi a respins acuzaţia de „genocid” pentru ofensiva în Gaza.
Guvernul american s-a abţinut totuşi să ameninţe CPI cu sancţiuni, cum o făcuse Donald Trump pe vremea când era preşedinte faţă de o procuroare a Curţii.
Întrebat de un senator cu privire la acest subiect, Blinken a răspuns că administraţia Biden examinează un „răspuns corespunzător” pentru CPI.
Poate vrei sa citesti
Ambasadorul României în SUA, detalii de ultimă oră despre posibila amânare a programului Visa Waiver pentru români
Uniunea Europeană schimbă strategia: Activele rusești înghețate NU vor fi confiscate
Ministerul Mediului a suspus dezbaterii publice proiectul Hotărârii de Guvern pentru emiterea Acordului de mediu necesar retehnologizării Unităţii 1 a CNE Cerna
Claudiu Târziu susține că a fost mințit de Simion: ‘Avusesem o discuție și cu mai mulți colegi europarlamentari, în care ne-a asigurat că nu va candida’
Cosmin Olăroiu, furios după înfrângerea din Cupa Emiratelor
Ion Cristoiu anunță că americanii au pus ochii pe minerale rare din zona Rusiei: Smecheria e alta, NATO nu intervine
NATIONAL
Ambasadorul României în SUA, detalii de ultimă oră despre posibila amânare a programului Visa Waiver pentru români

Publicat
acum 31 de minutein
20 martie 2025De
admin

Administraţia Trump discută o posibilă amânare a programului Visa Waiver în cazul României, în contextul în care noul preşedinte american se concentrează pe combaterea migraţiei şi întărirea graniţelor SUA.
Ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, a transmis, însă, joi, că nu există nicio comunicare oficială privind modificarea datei iniţiale de intrare efectivă în Programul Visa Waiver. Vizele turistice pentru America ar trebui eliminate ”în jurul datei de 31 martie”.
Potrivit G4Media, administraţia Trump discută o posibilă amânare a programului Visa Waiver în cazul României, surse diplomatice precizând că ar fi vorba de o amânare de două luni din motive de natură tehnică.
,Decizia privind includerea României în programul Visa Waiver este în curs de revizuire, scrie stirileprotv.ro. Procesul vine în contextul politicii administraţiei Donald Trump, care pune un accent puternic pe combaterea imigraţiei şi întărirea graniţelor în SUA, ceea ce ar putea influenţa negativ şansele României de a rămâne pe lista ţărilor eligibile.
În acest moment, site-ul oficicial al Programului arată că data renunţării la vizele turistice pentru România urmează a fi anunţată
”Ambasada României la Washington se află într-un dialog activ cu autorităţile americane, în contact direct cu Departamentul pentru Securitate internă, care este mandatat să implementeze accederea României în Programul Visa Waiver al Statelor Unite. Nu există în acest moment nicio comunicare oficială privind modificarea datei iniţiale de intrare efectivă în Programul Visa Waiver”, a transmis, joi, ambasadorul român în SUA, Andrei Muraru.
Acesta reaminteşte că România a îndeplinit toate cerinţele stricte de securitate necesare accederii în programul american de scutire de vize.
Un eveniment oficial care a marcat includerea României în Programul Visa Waiver a fost organizat în luna ianuarie.
”Românii vor călători fără vize în Statele Unite ale Americii începând cu sfârşitul lunii martie. Este un moment istoric pe care îl aşteptăm, de fapt, cu toţii de peste 16 ani”, declara atunci premierul Marcel Ciolacu.
Ce spunea Kathleen Kavalec
Ambasadorul SUA în România, Kathleen Kavalec, a afirmat, la acelaşi eveniment, că relaţiile dintre cele două state vor deveni din ce în ce mai puternice şi se aşteaptă ca programul să dea un impuls legăturilor economice în creştere şi să încurajeze mai multe investiţii în ambele direcţii.
“Îmi face mare plăcere să vă anunţ că, astăzi, la Washington, secretarul pentru Securitate Internă, Alejandro Mayorkas, a desemnat în mod oficial România ca fiind cea de-a 43-a ţară care accede în programul Visa Waiver al Statelor Unite. Acesta este un moment istoric pentru relaţia noastră bilaterală şi rezultatul mai multor ani de muncă între cele două guverne”, a afirmat ambasadorul SUA, la evenimentul de la Palatul Victoria.
MAE anunţa tot atunci că, în jurul datei de 31 martie 2025, cetăţenii români care doresc să efectueze vizite de scurtă şedere în Statele Unite, pentru turism sau afaceri, nu vor mai avea nevoie de viză.
NATIONAL
Uniunea Europeană schimbă strategia: Activele rusești înghețate NU vor fi confiscate

Publicat
acum 39 de minutein
20 martie 2025De
admin

Uniunea Europeană nu va confisca activele înghețate ale Rusiei, deoarece mai multe țări s-au opus acestei măsuri, relatează Deutsche Welle.
Textul concluziilor summitului UE din 20 martie, obținut de un corespondent DW, indică faptul că Uniunea Europeană a încheiat discuțiile privind confiscarea activelor rusești înghețate.
„În conformitate cu legislația UE, activele Rusiei trebuie să rămână imobilizate până când Rusia își încheie războiul agresiv împotriva Ucrainei și o despăgubește pentru daunele cauzate de acest război”, se arată în textul adoptat de liderii UE.
Unele țări s-au opus confiscării activelor rusești
Mai multe țări din UE s-au opus confiscării activelor rusești în valoare de peste 200 de miliarde de euro, invocând mai multe argumente, printre care legislația UE, riscul de a crea un precedent care ar putea afecta competitivitatea Europei în domeniul serviciilor financiare, necesitatea de a sprijini Ucraina cu ajutorul dobânzilor generate de aceste fonduri și ideea că aceste active servesc ca monedă de schimb în negocierile de pace și ca pârghie asupra Rusiei.
Înainte de summit, un diplomat european a observat că discuțiile se îndreaptă spre finalul jocului din Ucraina, inclusiv potențiale negocieri de pace, o încetare a focului și un acord de pace care ar putea fi semnat în câteva luni sau ani. Aceștia au subliniat că există o recunoaștere din ce în ce mai mare a faptului că păstrarea activelor rusești ar putea fi mai valoroasă decât confiscarea acestora fără un plan clar pentru utilizarea lor.
În același timp, documentul subliniază angajamentul UE de a crește presiunea asupra Rusiei, inclusiv prin impunerea de sancțiuni suplimentare și consolidarea supravegherii măsurilor existente pentru a slăbi capacitatea acesteia de a purta un război împotriva Ucrainei.
Active rusești înghețate
Țările occidentale au înghețat activele rusești după invazia Rusiei în Ucraina în februarie 2022.
Majoritatea acestor fonduri sunt deținute în Europa, 183 de miliarde EUR fiind înghețate în depozitarul Euroclear din Belgia.
În prezent, Ucraina primește asistență financiară din dobânzile generate de aceste active. După cum a raportat RBC-Ucraina, primele tranșe din activele rusești înghețate au fost transferate Ucrainei de către Uniunea Europeană în ianuarie 2025.
În plus, Marea Britanie a oferit Ucrainei aproape 1 miliard de dolari, asigurați din veniturile activelor rusești.
În special, pe parcursul anului trecut, dobânda acumulată la fondurile rusești sancționate s-a ridicat la aproximativ 6,9 miliarde EUR.
NATIONAL
Ministerul Mediului a suspus dezbaterii publice proiectul Hotărârii de Guvern pentru emiterea Acordului de mediu necesar retehnologizării Unităţii 1 a CNE Cerna

Publicat
acum 46 de minutein
20 martie 2025De
admin

Ministerul Mediului anunţă, joi, că a suspus dezbaterii publice proiectul Hotărârii de Guvern pentru emiterea Acordului de mediu necesar retehnologizării Unităţii 1 a CNE Cernavodă şi extinderii Depozitului Intermediar de Combustibil Ars.
”Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor a publicat astăzi, în consultare publică, proiectul de Hotărâre a Guvernului privind emiterea Acordului de mediu pentru proiectul «Retehnologizarea Unităţii 1 a CNE Cernavodă şi extinderea Depozitului Intermediar de Combustibil Ars cu module de tip MACSTOR 400», titular Societatea Naţională Nuclearelectrica S.A”, anunţă, joi, Ministerul Mediului.
Instituţia precizează că proiectul de retehnologizare a Unităţii U1 aduce beneficii socio-economice semnificative: dezvoltare locală şi regională prin crearea de locuri de muncă, atât în timpul proiectului de retehnologizare, cât şi în timpul fazelor ulterioare de exploatare şi dezafectare; crearea de locuri de muncă indirecte, prin subcontractanţi; dezvoltarea lanţului intern de aprovizionare pentru retehnologizare; consolidarea capacităţilor pentru sectorul nuclear naţional; asigurarea încălzirii centralizate pentru oraşul Cernavodă.
”Acest proiect este o investiţie prioritară, care asigură securitatea energetică a României şi contribuie la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. Securitatea energetică a României este prioritate zero, iar investiţia de la Cernavodă va face posibilă atât operarea Unităţii 1 a CNE Cernavodă pentru încă un ciclu de viaţă de aproximativ 30 ani, cât şi asigurarea spaţiului de depozitare intermediară a combustibilului ars rezultat din operarea Unităţilor 1 şi 2 pe durată îndelungată”, a precizat ministrul Mediului, apelor şi pădurilor, Mircea Fechet.
Potrivit Notei de fundamentare, prin proiectul de Retehnologizare al Unităţii U1, SN Nuclearelectrica S.A. are în vedere prelungirea duratei de viaţă a Unităţii, astfel încât să asigure funcţionarea sigură pe termen lung a centralei cu un al doilea ciclu de operare.
”Acesta este obiectivul principal al proiectului. Investiţia este în concordanţă cu nevoile de energie electrică ale României, având în vedere că se estimează că cererea de energie electrică va creşte pe termen mediu şi lung, fiind necesare investiţii semnificative pentru a reduce decalajul dintre producţie şi cerere. Energia nucleară se poate dovedi o soluţie eficientă din punct de vedere al costurilor pe termen lung, capabilă să acopere necesarul de energie electrică în continuă creştere, decarbonizând în acelaşi timp sectorul energetic”, se arată în dociment.
Potrivit specialiştilor, energia nucleară este considerată o sursă de ”energie neutră” din punct de vedere climatic.
”Pe lângă obiectivul principal, obiectivul secundar al proiectului de retehnologizare cuprinde modernizarea şi îmbunătăţirea echipamentelor Centralei Nucleare de la Cernavodă, urmărind astfel creşterea siguranţei operaţionale dincolo de cerinţele minime actuale. Combinate, cele două obiective contribuie la:
a) dezvoltarea instalaţiilor de manipulare şi depozitare intermediară a deşeurilor radioactive care vor fi utilizate pentru funcţionarea pe termen lung a Centralei Nucleare de la Cernavodă (Unităţile 1 şi 2) şi pentru o eventuală extindere (Unităţile 3 şi 4);
b) creşterea stabilităţii reţelei prin asigurarea unei acoperiri fiabile a sarcinii de bază; satisfacerea creşterii cererii de energie electrică;
c) accesibilitatea preţurilor energiei electrice pentru populaţie şi întreprinderi;
d) reducerea importurilor de energie electrică.
NATIONAL
Claudiu Târziu susține că a fost mințit de Simion: ‘Avusesem o discuție și cu mai mulți colegi europarlamentari, în care ne-a asigurat că nu va candida’

Publicat
acum 47 de minutein
20 martie 2025De
admin

Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național al AUR, a declarat joi, pentru B1 TV, că el nu a fost consultat înainte ca George Simion, liderul AUR, să anunțe public că va candida la alegerile prezidențiale din mai.
„Ba mai mult, cu câteva zile înainte avusesem o discuție și cu mai mulți colegi europarlamentari, în care Simion ne-a asigurat că nu va candida”, a mai afirmat Claudiu Târziu.
Acesta a explicat apoi că decizia candidaturii, care avea nevoie de un vot prealabil în structurile de conducere ale AUR, „au acoperit-o cumva cu o ședință a Consiliului Național convocată ad hoc, în vreme ce eu eram la Parlamentul European”.
„Eu nu m-aș fi opus dacă Simion mi-ar fi spus că vrea să candideze și că e singura posibilitate de a obține sprijinul explicit al lui Georgescu, deci să obțină și voturile din dreptul lui Georgescu”, a mai precizat Târziu.
Ar fi candidat Claudiu Târziu la prezidențiale?
Acesta a recunoscut apoi că Dan Dungaciu și Dan Puric erau luați în calcul, în discuții informale, pentru o candidatură la prezidențiale din partea AUR. Pe listă mai erau Gheorghe Piperea și Petrișor Peiu.
Târziu a spus apoi că el nu s-a gândit să candideze deoarece e conștient că pentru o astfel de funcție e nevoie de „o pregătire mai laborioasă, o profilare din timp și resurse pe care eu nu le am și nu le puteam avea într-un timp scurt”.
„Dar am admis că, așa cum îi îndemn pe alții, dacă mi s-ar cere din partid și din întreg spectrul suveranist, mi-aș putea asuma o asemenea candidatură, care era una la risc, dar doar pentru a arăta că nu vreau să trimit în foc pe alții și eu să mă extrag din ecuație în mod laș”, a continuat el.
Târziu: Dacă nu ești obișnuit să fii criticat, ci numai lingușit și aprobat, e greu să accepți așa ceva
Întrebat de ce a devenit o țintă, în contextul în care a declarat că e denigrat de alții din AUR, Claudiu Târziu a răspuns: „Am fost în ultimele luni destul de critic la adresa modului în care AUR s-a comportat public vizavi de provocări extraordinar de importante pentru întreaga noastră societate, nu doar pentru Opoziție, dar ca principal partid de Opoziție. Am fost critic și vizavi de modul în care a fost desemnat candidatul AUR. Am ajuns până într-acolo încât să ne spună cineva din afară ce candidat să ne punem, deși noi aveam și alte opțiuni, poate mai bune. (…) Dacă nu ești obișnuit să fii criticat, ci numai lingușit și aprobat, e greu, e greu să accepți așa ceva”.
Târziu a precizat apoi că n-are nimic personal cu Simion și nici „vreo răfuială cu el, Doamne ferește!” și nu-i neagă contribuția la partid, dar „trebuie să judecăm în interesul cauzei, nu în interes personal”.
NATIONAL
Cosmin Olăroiu, furios după înfrângerea din Cupa Emiratelor

Publicat
acum 48 de minutein
20 martie 2025De
admin

Cosmin Olăroiu critică dur arbitrajul după ce echipa sa, Al-Sharjah, a pierdut cu 1-3 pe teren propriu în fața rivalilor de la Al-Ahli Dubai, în prima manșă a semifinalelor Cupei Emiratelor, potrivit mediafax.
„Au fost probleme mari cu arbitrajul! Prea multe faulturi acordate mult prea ușor”, a declarat Olăroiu la conferința de presă, conform Prosport.
Tehnicianul român a fost deosebit de nemulțumit de decizia arbitrului de a acorda o lovitură liberă oaspeților, din care a rezultat al treilea gol, într-un moment în care Al-Sharjah revenise în joc și domina.
Olăroiu a evidențiat și o altă situație controversată: „Arbitrul a comis o greșeală foarte mare când am plecat pe contraatac. Aveam avantaj, dar a oprit jocul. Dacă oprești jocul într-o asemenea fază, trebuie să dai galben. Ar fi fost al doilea și automat eliminare. Dar el a oprit jocul și nici n-a dat galben”.
În ciuda rezultatului nefavorabil, antrenorul român consideră că echipa sa a jucat bine: „Paradoxal, am jucat mai bine decât în ultimul meci. Am controlat jocul, am avut o posesie mai mare, dar când faci greșeli la fazele fixe, plătești”.
Cu acest rezultat, Al-Sharjah păstrează șanse reduse de calificare în finala competiției, urmând să joace manșa retur în deplasare la Al-Ahli Dubai.
NATIONAL
Ion Cristoiu anunță că americanii au pus ochii pe minerale rare din zona Rusiei: Smecheria e alta, NATO nu intervine

Publicat
acum o orăin
20 martie 2025De
admin

Scriitorul și publicistul Ion Cristoiu a analizat, în cadrul emisiunii Gândul Exclusiv, posibilele scenarii în cazul în care Rusia sau Ucraina nu ar respecta armistițiul limitat, valabil pentru 30 de zile. Întrebat ce s-ar întâmpla dacă Rusia ar ataca intenționat sau dacă ar lansa un atac asupra Ucrainei, Cristoiu a afirmat că NATO nu ar interveni direct, întrucât Ucraina nu face parte din Alianță.
„O să moară. NATO nu intră în joc, Zelenski nu reprezintă NATO. De fapt, ce reprezentați dumneavoastră? Atât. Mai întâi, într-o întrebare de persoană feminină, dacă se face o armată a Uniunii Europene, cine o conduce? Deci, NATO, din 54, NATO se construiește, se fac scheme, sunt divizii, sunt legături generale de la Bruxelles. De exemplu, dacă atacă Letonia, dincoace unde? Armata Uniunii Europene? Ursula (președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen)?”, a declarat Cristoiu.
Cristoiu a comentat și răspunsul purtătorului de cuvânt al guvernului britanic privind o eventuală ripostă a trupelor europene în cazul unui atac rusesc.
„El n-a întrebat ce vor face dacă vor fi atacate. Teoretic, din punct de vedere al dreptului internațional, poate să spună că e pe teritoriul Ucrainei. Deci, încă o dată spun pentru telespectatori: e după război, nu acum. Aici e o diferență față de americani”, a precizat jurnalistul.
În opinia publicistului, SUA, în special sub conducerea lui Donald Trump, ar putea avea o abordare diferită față de cea a Europei.
„Americanii lui Trump, care au dreptate, spun așa: Nu avem nevoie de trupe, că nu o să admitem veci ca rușii să garanteze. Occidentalii spun altfel: Noi neapărat avem nevoie acolo de niște pițifelnici, ăia care sunt. Vă imaginați generația asta a internetului pe front? Problema este că, pe acea linie de demarcație, cum ar veni, problema era că și ei spun așa: în felul acesta, rușii, adică rușii nu s-au temut până acum de Occident, dar se tem de ăia 10.000 cât sunt acolo pe linie. Trump spune un lucru mult mai important: să fie un acord de exploatare a pământurilor rare și atunci vin americanii în Ucraina. În acordul de pace cu Rusia se prevede că nu o să atace rușii cetățeni americani. Eu cred că e și mai mare șmecheria, pentru că cele mai multe pământuri rare sunt în zona rusă”, a mai spus el.

Ambasadorul României în SUA, detalii de ultimă oră despre posibila amânare a programului Visa Waiver pentru români

Uniunea Europeană schimbă strategia: Activele rusești înghețate NU vor fi confiscate

Ministerul Mediului a suspus dezbaterii publice proiectul Hotărârii de Guvern pentru emiterea Acordului de mediu necesar retehnologizării Unităţii 1 a CNE Cerna

Claudiu Târziu susține că a fost mințit de Simion: ‘Avusesem o discuție și cu mai mulți colegi europarlamentari, în care ne-a asigurat că nu va candida’

Cosmin Olăroiu, furios după înfrângerea din Cupa Emiratelor

ACUM! Accident mortal la Corbeni – Un BMW a făcut prăpăd

Proper Pizza Curtea de Argeș: Schimbare radicală! Locul preferat al argeșenilor se transformă complet

ACUM | Grav accident la Corbeni, din cauza ninsorii

Liberalii de la Curtea de Argeș vor să pună bumpere pentru biciclete, pentru a domoli copii neastâmpărați

Primar din Argeș trimis în jdecată de procurori: a refuzat reangajarea a doi funcționari concediați abuziv, nerespectând o hotărâre judecătorească

VIDEO | Incendiu violent la Poienarii de Argeș – Casă făcută scrum

VIDEO | Acțiune de salvare extremă a jandarmilor montani argeșeni împreună cu Salvamont Argeș

VIDEO – VIAȚA BATE FILMUL! Tânăr dispărut în urmă cu 9 ani , găsit de jandarmii argeșeni

VIDEO | Un șofer de Audi a plecat cu tot cu pompă după ce și-a alimentat mașina

VIDEO | Percheziții la traficanții de droguri din Argeș – 8 persoane duse la audieri de mascați
PITEȘTI


Când se va circula pe ultimii kilometri de autostradă Pitești – Curtea de Argeș. ANUNȚUL OFICIAL
Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunțat joi că ultimii kilometri ai secțiunii 5 Curtea de Argeș – Pitești vor fi...


FIX ÎN PIX | De tot râsul: Groparii turismului argeșean vor să facă primul pas pentru… dezvoltarea turismului!
Dacă n-ar fi de râs, ar fi de plâns! Dar… traim în Argeș și asta ne enervează zilnic până la...


Mircea Drăghici a fost eliberat din pușcărie – Fostul deputat PSD de Argeș era încarcerat la Jilava
Mircea Drăghici, fost deputat de Argeș a scăpat de închisoare. Astfel, printr-o decizie a Tribunalului Ilfov, pronunțată ieri, 17 martie,...


Prefectul de Argeș, control de noapte la districtele de drumuri pentru a verifica daca sunt la muncă pe drumurile cu zăpadă
Prefectul județului Argeș, Ioana Făcăleață, a făcut luni noaptea o verificare la districtele de drumuri, în contextul avertizării meteorologice cod...
Curtea de Argeș


Liberalii de la Curtea de Argeș vor să pună bumpere pentru biciclete, pentru a domoli copii neastâmpărați
Propunere ciudată a echipei liberale de la Curtea de Argeș! După ce că participă fizic rar la sedințele Consiliului Local,...


INCREDIBIL! Primăria Curtea de Argeș a tocat 2 miliarde să țină autobuzele electrice în garaj și rablele pesediste pe traseu – AU PLĂTIT POLIȚE RCA DEGEABA
„Cele 14 autobuze electrice sunt gata de drum. Prin Curtea de Argeș vor circula în curând 14 autobuze electrice”, anunța...


Proper Pizza Curtea de Argeș: Schimbare radicală! Locul preferat al argeșenilor se transformă complet
Panică și zvonuri, ieri și astăzi, în rândul iubitorilor de pizza! Proper Pizza Curtea de Argeș, îndrăgitul local al argeșenilor,...


Apa de la robinetele din Curtea de Argeș, bună dar cam acidă și cu clor la limita maximă – VEZI REZULTATE ANALIZE
Calitatea apei potabile în Curtea de Argeș s-a îmbunătățit în ultimii ani, datorită reabilitării și modernizarii parțiale a întregii rețele...


Direcția de Asistență Socială Curtea de Argeș, dată în judecată pentru datorii la plata energiei electrice
Getica 95, unul dintre cei mai mari furnizori de energie electrică din România a dat în judecată Direcția de Asistență...
Mioveni


VIDEO | Argeșean de 35 ani găsit mort în apele unui râu, la Micești
Pompierii de la Detașamentul Mioveni au fost solicitați să intervină, în urmă cu puțin timp, în comuna Micești, satul Purcăreni,...


VIDEO | Accident groaznic în Argeș provocat de un șofer beat – 3 victime la spital
Un grav accident rutier provocat de un șofer beat în urma căruia au rezultat trei victime, dintre care una în...


Vandalism în Mioveni: Stații de autobuz, ținta huliganilor
Mioveni se confruntă cu o problemă recurentă. la fel ca si la Pitești: vandalismul stradal. În ultimele zile, stațiile de...


Cine sunt noii parlamentari de ARGEȘ, lista completă
În urma votului exprimat duminică, 1 decembrie, Argeșul va trimite în Parlamentul României 13 deputați și senatori. Iată care sunt...
Câmpulung


Bani de la Ministerul Dezvoltării pentru 31 de localități din Argeș – VEZI LISTA COMPLETĂ
Vești bune pentru aproape o treime din localițățile Argeșului! Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) a virat suma de...


Primar din Argeș trimis în jdecată de procurori: a refuzat reangajarea a doi funcționari concediați abuziv, nerespectând o hotărâre judecătorească
Primarul de la Țițești, liberalul Gheorghe Savu, a fost trimis, miercuri, în judecată după ce a refuzat să reangajeze la...


ATENȚIE! Polițiștii acționează cu sistemul radar E-Sigur în județul Argeș
Începând cu luna martie a.c., sistemul E-Sigur a devenit operațional și în județul Argeș, având ca scop principal creșterea siguranței...
În Trend
- ACTUALacum 2 săptămâni
Tranzacție imobiliară record la Curtea de Argeș: Cunoscută pensiune vândută la preț de hotel
- ACTUALacum o săptămână
ACUM! Accident grav la Curtea de Argeș – Femeie de 40 ani dusa la spital
- ACTUALacum o săptămână
ACUM! Tentativă de omor la Oeștii-Pământeni, în Argeș
- ACTUALacum 2 săptămâni
VIDEO | Accident mortal la Mălureni, in Argeș – Moarte groaznică pentru un bărbat de 37 ani din Mușătești
- ACTUALacum 2 săptămâni
VIDEO | Scandal monstru la petrecerea de 8 Martie pe Valea Argeșului: Un fost polițist, gelos, a provocat o altercație la un cunoscut restaurant
- ACTUALacum 4 zile
ACUM! Accident mortal la Corbeni – Un BMW a făcut prăpăd
- ACTUALacum 2 zile
Proper Pizza Curtea de Argeș: Schimbare radicală! Locul preferat al argeșenilor se transformă complet
- ACTUALacum 2 săptămâni
VIDEO! Incendiu de amploare la Cicănești: pârjol pe 20 hectare de teren – Probleme și la Albești și Corbi