Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Mugur Mihăescu sare în apărarea lui David Popovici, după finala pierdută de la Mondial: A dovedit că este un campion, când a putut să câștige, a câștigat

Publicat

in

Mugur Mihăescu face i-a luat apărarea lui David Popovici, după ce a ratat podiumul la finala de 200 de metri, de la Mondial, precizând că sportivul a dovedit că este un campion, și că atunci când a putut să câștige, a câștigat.

Acesta a subliniat, în direct la emisiunea Punctul Culminant de la România TV prezentată de Victor Ciutacu, că țara nu i-a oferit nimic tânărului înotător, așa că lumea nu ar trebui să fie mâhnită din cauza eșecului său.

„David însuși este un succes el, că există. A dovedit că este un campion, când a putut să câștige, a câștigat, acum dacă a pierdut, a pierdut, asta-i viața! El luptă, meritele sunt doar ale lui. Dacă mă întrebi pe mine nu cred că a făcut țara ceva sau i-a pus la dispoziție prea multe facilități.

Eu vreau doar să îl felicit că la 19 ani a putut acum un an să înalțe tricolorul, acum n-a putut, asta e. Au fost și alții care s-au bătut. Așa e sportul, nu? Ce ne așteptam să fie? Să fie non-stop campion mondial? Eu nu înțeleg ce au oamenii, de ce fac atâta tam-tam și iureș”, a declarat Mugur Mihăescu

David Popovici a ratat șansa de a urca pe podium după proba de 200 de metri liber, acolo unde era marele favorit și campion en-tire. Tânărul campion a explicat ce s-a întâmplat în ultimii 50 de metri, înainte de încheierea probei.

„A fost groaznic. Da, a fost groaznic. Dar înseamnă că ceva poate fi îmbunătăţit, iar acesta este un lucru bun. Dacă faci o cursă perfectă, ştii că aproape ţi-ai atins limita şi nu poţi face nimic mai bun. Mă bucur că mi se întâmplă acum, sunt sigur că are sens şi voi învăţa din asta”, a spus David Popovici, conform romaniatv.net

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Dragoș Damian: Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu, personalitățile anului 2023 în economie. Pentru un crowdfunding de care ar trebui să scrie manualele de afaceri

Publicat

in

La începutul fiecărui an, Primăria Cluj-Napoca trimite o scrisoare către toți contribuabilii din oraș, în care îi informează asupra destinației banilor pe care i-au plătit către municipalitate. Sănătate, educație, mediu, urbanism etc. Specialiștii în rețele sociale se inflamează imediat, spunând că sunt lăudăroșenii politicianiste și, de fapt, minciuni, pentru că nu au văzut ei cu ochii lor noi ctitorii. Eu spun că această scrisoare este un exemplu de bună practică în administrația publică, în care cel care îți ia banii îți și spune ce a făcut cu ei. Ai un sentiment de satisfacție prin care te simți folositor comunității când știi că banii tăi nu sunt risipiți (în marea lor majoritate)….

Eu unul nu am văzut un astfel de exemplu de bună practică de la nivel central. Nu am văzut un discurs despre națiune, despre starea economiei, despre orice, așa cum au Biden, Putin, Macron, Jinping, Modi, von der Leyen și mulți alți președinți. Nimeni nu ne spune unde se duc banii noștri din taxe, impozite și contribuții. Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu nu au mai așteptat un astfel de exemplu de bună practică, ci s-au pus pe treabă și au strâns peste ani mai mult de 50 de milioane de Euro, dând în funcțiune în 2023 un spital „Dăruiește Viață” – nu din taxe, impozite și contribuții, ci din sponsorizări și donații.

Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu sunt personalitățile anului în economie pentru că au reușit, în numele binelui public, un crowdfunding de care ar trebui să scrie toate publicațiile economice.

Dar aș vrea să le întreb pe Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu, care au devenit „on the job” experte în finanțe, dacă știu cumva unde s-au dus cele aproape 1,4 miliarde de lei pe care le-am plătit în ultimii 10 ani în taxe, impozite și contribuții, echivalentul a șase spitale „Dăruiește Viață”? Pentru că mie nu mi-a spus nimeni și nici nu văd spitale, școli și străzi ridicându-se mândre în soare – dacă aș vedea nu aș avea o problemă cu zvonurile că din 2025 vor crește taxele, impozitele și contribuțiile, ar fi bani bine folosiți.

În mare măsură înțeleg unde s-au dus cele 1,4 miliarde de lei pe care le-am plătit în ultimii 10 ani în taxe, impozite și contribuții, echivalentul a șase spitale „Dăruiește Viață”, și de ce nu se văd în spitale, școli și străzi ridicându-se mândru în soare.

Într-un aparat public supradimensionat – care acum vrea și creșteri de salarii.

În acoperirea găurilor negre anuale de peste 100 de miliarde lei generate de criminalitate fiscală și de jonglerii tip venituri-crescute-double-digit-și-profit-zero.

În finanțarea facilităților fiscale date de statul român unor sectoare economice conectate politic.

Și, desigur, în dobânzile pe care le plătim pentru împrumuturile contractate.

Unii naivi visători, mă număr printre ei, cred că reforma fiscală și consolidarea bugetară ale lui Marcel Ciolacu vor avea efecte, că se vor aduce mai mulți bani care nu vor mai fi risipiți și că alături de investițiile din bani europeni România poate intra, după alegeri, intr-o etapă mai bună.

O să vedem. Cert este că nu mai putem construi spitale, școli și stăzi din donații și sponsorizări, nu putem avea în felul ăsta o țară ca afară.

____

Comentariu de Dragoș Damian, director general Terapia Cluj și director executiv PRIMER (Patronatul Producătorilor Industriali de Medicamente din România

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Nouă spitale asigură asistenţa medicală de urgenţă de Sf. Andrei şi 1 Decembrie în Capitală

Publicat

in

Nouă spitale de adulţi şi copii vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în zilele de 30 noiembrie – Sfântul Andrei şi 1 Decembrie – Ziua Naţională a României.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bucureşti, unităţile medicale sunt următoarele:

– Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti Floreasca – tel: 021/599.23.00;

– Spitalul Clinic de Urgenţă Universitar – tel: 021.318.05.23 / 021.601.24.00 ;

– Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Pantelimon” – tel: 021/255.40.99;

– Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Ioan” – tel: 021/334.51.90;

– Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni” – tel: 021/334.30.25;

– Spitalul de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri – tel: 021/224.09.47;

– Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice – tel: 021/319.27.51;

– Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” – tel: 021/316.93.66;

– Spitalul Clinic de Urgenţă Copii „M.S. Curie” – tel: 021/460.30.26.

Serviciul de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti va avea program normal de lucru cu menţiunea că, în această perioadă, va asigura eliberarea de certificate constatatoare de deces în întreaga Capitală.

Solicitările populaţiei vor fi preluate la telefon 112.

Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti va asigura un serviciu de gardă permanent la telefon 021.9461.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend