Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

MP Rafila: The green certificate has not been properly explained in Romania

Publicat

in

Social Democratic Party (PSD) MP Alexandru Rafila said on Wednesday that communication mistakes were made in Romania regarding the COVID-19 green certificate, because it was not explained what the document is and that it does not exclusively involve vaccination, which should be encouraged, but also testing and, of course, recovering from the disease, agerpres reports.

Rafila held a news conference at the Parliament House after a meeting of the Chamber of Deputies and the Senate’s health committees with a visiting delegation of the World Health Organisation.
According to him, few COVID-19 tests are taken in Romania, but countries that had a similar number of cases did “five times, ten times more tests” than Romania.

He added that talks on making the green certificate mandatory at work could have taken place five months ago, because it is now increasing hostility on the part of the healthcare workers amid a surge in the number of COVID-19 patients.

The bill on the green certificate becoming mandatory for the healthcare system was not the result of a political consensus, he said, and it was not discussed with anyone.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NATIONAL

Amendă uriașă a UE pentru Ungaria, acuzată că nu respectă regulile azilului: 200 de milioane de euro și un milion pe zi până la adoptarea măsurilor

Publicat

in

Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) a condamnat joi Ungaria pentru că nu a respectat decizia Uniunii Europene (UE) în domeniul azilului, scrie Reuters.

Viktor Orban, la conferința conservatorilor de la BruxellesFoto: Simon Wohlfahrt/ AFP/ Profimedia

Ungaria va trebui să plătească o amendă de 200 de milioane de euro (pentru că nu a pus în aplicare schimbările în politica sa de gestionare a migranților și a solicitanților de azil la frontieră, a anunțat joi instanța supremă a UE.

Budapesta, care a refuzat anterior să pună în aplicare hotărârea instanței din 2020, va trebui, de asemenea, să plătească o amendă zilnică de un milion de euro până când va implementa în totalitate măsurile.

În verdictul său, Curtea Europeană de Justiție a declarat că Ungaria nu a luat măsuri „pentru a se conforma hotărârii din 2020 în ceea ce privește dreptul solicitanților de protecție internațională de a rămâne în Ungaria în așteptarea unei decizii finale cu privire la recursul lor împotriva respingerii cererii lor și la îndepărtarea resortisanților țărilor terțe aflați în situație de ședere ilegală”.

Gergely Gulyas, şeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, a criticat „mișcarea lașă” a CJUE, care, a spus el, a așteptat să anunțe verdictul abia după alegerile europarlamentare, scrie site-ul maghiar Telex.

Gulyás a mai spus că decizia a depășit pretențiile inițiale ale Bruxelles-ului, deoarece Comisia Europeană a cerut inițial o amendă mai mică pentru Ungaria.

Guvernul maghiar a susținut anterior că hotărârea din 2020 a fost discutabilă, deoarece a închis deja așa-numitele „zone de tranzit”, în timp ce a înăsprit, de asemenea, normele pentru a interzice accesul viitorilor solicitanți de azil.

În conformitate cu legislația actuală, oamenii pot depune cereri de azil doar în afara granițelor Ungariei, la ambasadele sale din Serbia sau Ucraina, țări vecine. Cei care încearcă să treacă granița sunt în mod obișnuit împinși înapoi.

Premierul Viktor Orban, care s-a confruntat adesea cu Bruxelles-ul în probleme care variază de la independența sistemului judiciar la trimiterea de arme în Ucraina, a promis în 2021 că „va menține regimul existent (în ceea ce privește solicitanții de azil) chiar dacă instanța europeană ne va ordona să îl schimbăm”.

Comisia Europeană a depus o a doua cerere la instanță la începutul anului 2022, afirmând că Ungaria nu a luat toate măsurile necesare pentru a se conforma hotărârii pronunțate de grup în 2020.

„Acest eșec, care constă în evitarea deliberată a aplicării unei politici comune a UE în ansamblul său, constituie o încălcare fără precedent și extrem de gravă a dreptului UE”, se arată în verdictul de joi al CEJ.

Citeste mai mult

NATIONAL

BREAKING – George Simion, primul lider care își anunță candidatura la prezidențiale

Publicat

in

Liderul AUR, George Simion, a transmis un mesaj către toți simpatizanții AUR să vină, sâmbătă, la Arenele Roman pentru a participa la ”lansarea candidaturii mele”.

”Aștept alături de mine orice tânăr care vrea să se înscrie ca voluntar toată această vară pentru a scrie istorie împreună în Corpul Voluntarilor: https://georgesimion.ro/voluntariat/

Iar în acest sfârșit de săptămână vă invit să mai deschidem o nouă filă. Sâmbăta, ora 19:00, la Arenele Romane din București – lansarea candidaturii.”, scrie George Simion.

Mesajul integral transmis de George Simion

”Duminică am reușit să obținem un scor istoric pentru mișcarea noastră! Vă trimit aceste rânduri pentru a vă mulțumi, pentru a vă dezvălui dedesubturile pe care le cunoaștem până acum despre acest rând de alegeri atât de contestat și pentru a vă anunța unde e masa și dansul.

Să o luăm în ordine: MULȚUMESC! Este fără precedent în istoria noastră recentă ca o mișcare patriotică pornită de la firul ierbii să ajungă la acest nivel. Am obținut, din ce știm oficial, 1,400,000 de voturi. Se putea și mai mult, atât ca număr cât și ca procente, dar e foarte bine având în vedere frauda comisă de comasați. Comparativ, adversarii noștri ideologici de la USRQ+ abia dacă au trecut pragul electoral, prăbușindu-se în irelevanță.

Când spun fraudă mă refer pentru început la decizia neconstituțională de a comasa alegerile europarlamentare cu locale, cu voie de la coana Europă/Ursula. O decizie de care Rareș RujRoz este foarte mândru, care a fost într-adevăr aducătoare de voturi, dar care nu poate fi catalogată altfel decât profund necinstită și nedemocratică.

Unii se pot întreba: dar ați avut la dispoziție patru ani să vă faceți structuri teritoriale, de ce dai vina pe acest lucru? Celor care întreabă asta le-aș cere să îmi dea un exemplu de partid anti-sistem, fără rețea moștenită de la partid/servicii/alte organizații, care a reușit să câștige tot din prima într-un proces electoral local. Structurile noastre s-au născut greu, activismul politic dar și cel civic/social este aproape egal cu zero în România, așa că prin devansarea calendarului electoral normal, comasații și-au atins scopul încă de acum trei luni iar noi urma să devenim irelevanți din punct de vedere politic.

Prin eforturi supraumane, am reușit totuși să avem 33.000 de candidați la alegerile locale (comparativ PSD a avut 52.000, USR 13.000). Fără acest număr, șansele care ni se înjumătățiseră prin comasare ar fi fost nule. Mulțumesc celor care au acceptat să candideze din partea AUR, știind foarte bine atacurile la care vor fi supuși.

Apoi a trebuit să strângem 19.000 de oameni în secțiile de vot (care să nu fie rude de gradul I sau II cu cei 33.000 de candidați). Din nou, un efort uriaș. Le mulțumesc pe această cale și membrilor și observatorilor din secțiile de vot care au stat de pază de la 20 până la 70 de ore. Fără voi puteam ajunge la un scor similar cu cel al USR. Datorită vouă am putut reduce dimensiunea furtului. Chiar și acum, când scriu aceste rânduri în această călduroasă zi de miercuri, tot mai există oameni care încă stau să numere/renumere voturi în circa 200 de secții. Ei sunt adevărații eroi!

Multe nereguli s-au făcut pe fond de oboseală. Sunt cele mai prost organizate alegeri din 1990 încoace iar Marcel Ciolacu nu schițează niciun gest, nu simte nicio remușcare. El deține puterea, el a convocat în complicitate cu Ciucă și Klaus Iohannis aceste alegeri despre care președintele țării a avut tupeul să spună că au fost organizate bine. Umilința față de oamenii din secții nu va fi uitată!

A candida pentru funcția de primar sau președinte de consiliu județean este o misiune aproape imposibilă având în vedere că există un singur tur de alegeri, și nu două cum este democratic. Acești primari și președinți de Consilii Județene au făcut vize de reședință fictive, au cumpărat voturi, au forțat aparatul administrativ să îi promoveze și au nominalizat conducerile secțiilor de votare. În multe locuri s-a folosit o tehnică relativ nouă: buletine dinainte ștampilate pe PSD, care erau oferite alegătorilor. Până nu se schimbă acest sistem cu un singur tur, mare parte din conducerile din administrația locală vor rămâne, din păcate, la mâna comasaților.

Cu o singură excepție – Harghita – am trecut pragul electoral în toate județele și avem oameni în consiliile din municipiile reședință de județ (minus Sfântu Gheorghe) și din județe. Îi voi mandata pe toți acești aleși să ocupe locuri în administrație de unde pot face bine românilor, cu raport săptămânal de activitate prezentat public. Lor nu le mulțumesc încă, ci îi pun la treabă și mă voi lupta să le dau o șansă egala la lupta politică din localitățile lor schimbând în viitorul Parlament legea alegerilor locale.

Diaspora, mai puțin Republica Moldova (care fie între noi vorba nu face parte din Diaspora, ci este o bucată ruptă din Țară), ne-a plasat pe locul 1 în preferințele sale și de aceea le mulțumesc din suflet și fraților și surorilor noastre care ne-au votat în afara țării. Deși este al naibii de greu, mă voi deplasa personal în următoarele luni în fiecare comunitate românească din Uniunea Europeană ca să le explic de ce noi, cu 10% în Parlament, nu putem face mai nimic pentru ei și pentru România. Le voi cere puterea și alegerea pentru funcția de PREȘEDINTE AL ROMÂNIEI, ei fiind singurii care pot înclina serios balanța în lupta noastră împotriva partidului corupt comasat.

Am supraviețuit primei confruntări, avem noi corpuri de armată (oștile din Parlamentul European, primării și consilii) cu care atacăm bandiții Sistemului. Iar următoarea bătălie este pe 15 septembrie!

Aștept alături de mine orice tânăr care vrea să se înscrie ca voluntar toată această vară pentru a scrie istorie împreună în Corpul Voluntarilor: https://georgesimion.ro/voluntariat/

Iar în acest sfârșit de săptămână vă invit să mai deschidem o nouă filă. Sâmbăta, ora 19:00, la Arenele Romane din București – lansarea candidaturii.”, scrie George Simion.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend