Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Moise Guran desființează Guvernul PNL-USR-PLUS-UDMR: Cea mai rușinoasă creștere economică!

Publicat

in

Fost om de bază în coarabia USR-PLUS, Moise Guran desființează creșterea economică a României, realizată sub Guvernul PNL-USR-PLUS-UDMR.

Moise Guran susține că această creștere economică, cu care se laudă Cabinetul Florin Cîțu, este una rușinoasă.

Economia României a ieșit prima din pandemie la nivel european (dacă nu punem la socoteală Franța, care vine pe un efect de bază mai mare), dar nu pentru că România s-a reinventat economic ci pentru că pur și simplu mai mult s-a prefăcut că impune restricții. Dincolo de faptul că ele au fost printre cele mai subțiri din UE, unii le-au respectat, dar cei mai mulți nu.

În ultimele șase luni, toate țările europene au trecut prin carantine stricte, draconice cu mall-uri și magazine neesențiale închise, interdicții de circulație pe timpul serii, nu numai al nopții, și chiar cu interdicții de deplasare către alt loc decât farmacie, benzinărie, alimentară sau serviciu. Serviciu… în condițiile în care tuturor firmelor din Europa li s-a cerut, pe cât posibil, să permită angajaților să lucreze de acasă. În aceste condiții, firesc, mai toate economiile europene au înregistrat scăderi și la începutul anului 2021”, scrie Guran, pe blog-ul său.

În ianuarie 2020, Moise Guran anunța că se retrage definitiv din viața de jurnalist, optând pentru o carieră politică, alături de Alianța 2020 USR-PLUS.

După doar două luni, Guran părăsea scena politică, anunțând că nu va mai coordona campaniile electorale ale USR-PLUS.

Vezi și EXCLUSIV Avem confirmarea de la CNSAS! Primarul PNL din Băile Govora, tatăl șefului CSM, a făcut poliție politică!

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Dragoș Damian: Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu, personalitățile anului 2023 în economie. Pentru un crowdfunding de care ar trebui să scrie manualele de afaceri

Publicat

in

La începutul fiecărui an, Primăria Cluj-Napoca trimite o scrisoare către toți contribuabilii din oraș, în care îi informează asupra destinației banilor pe care i-au plătit către municipalitate. Sănătate, educație, mediu, urbanism etc. Specialiștii în rețele sociale se inflamează imediat, spunând că sunt lăudăroșenii politicianiste și, de fapt, minciuni, pentru că nu au văzut ei cu ochii lor noi ctitorii. Eu spun că această scrisoare este un exemplu de bună practică în administrația publică, în care cel care îți ia banii îți și spune ce a făcut cu ei. Ai un sentiment de satisfacție prin care te simți folositor comunității când știi că banii tăi nu sunt risipiți (în marea lor majoritate)….

Eu unul nu am văzut un astfel de exemplu de bună practică de la nivel central. Nu am văzut un discurs despre națiune, despre starea economiei, despre orice, așa cum au Biden, Putin, Macron, Jinping, Modi, von der Leyen și mulți alți președinți. Nimeni nu ne spune unde se duc banii noștri din taxe, impozite și contribuții. Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu nu au mai așteptat un astfel de exemplu de bună practică, ci s-au pus pe treabă și au strâns peste ani mai mult de 50 de milioane de Euro, dând în funcțiune în 2023 un spital „Dăruiește Viață” – nu din taxe, impozite și contribuții, ci din sponsorizări și donații.

Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu sunt personalitățile anului în economie pentru că au reușit, în numele binelui public, un crowdfunding de care ar trebui să scrie toate publicațiile economice.

Dar aș vrea să le întreb pe Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu, care au devenit „on the job” experte în finanțe, dacă știu cumva unde s-au dus cele aproape 1,4 miliarde de lei pe care le-am plătit în ultimii 10 ani în taxe, impozite și contribuții, echivalentul a șase spitale „Dăruiește Viață”? Pentru că mie nu mi-a spus nimeni și nici nu văd spitale, școli și străzi ridicându-se mândre în soare – dacă aș vedea nu aș avea o problemă cu zvonurile că din 2025 vor crește taxele, impozitele și contribuțiile, ar fi bani bine folosiți.

În mare măsură înțeleg unde s-au dus cele 1,4 miliarde de lei pe care le-am plătit în ultimii 10 ani în taxe, impozite și contribuții, echivalentul a șase spitale „Dăruiește Viață”, și de ce nu se văd în spitale, școli și străzi ridicându-se mândru în soare.

Într-un aparat public supradimensionat – care acum vrea și creșteri de salarii.

În acoperirea găurilor negre anuale de peste 100 de miliarde lei generate de criminalitate fiscală și de jonglerii tip venituri-crescute-double-digit-și-profit-zero.

În finanțarea facilităților fiscale date de statul român unor sectoare economice conectate politic.

Și, desigur, în dobânzile pe care le plătim pentru împrumuturile contractate.

Unii naivi visători, mă număr printre ei, cred că reforma fiscală și consolidarea bugetară ale lui Marcel Ciolacu vor avea efecte, că se vor aduce mai mulți bani care nu vor mai fi risipiți și că alături de investițiile din bani europeni România poate intra, după alegeri, intr-o etapă mai bună.

O să vedem. Cert este că nu mai putem construi spitale, școli și stăzi din donații și sponsorizări, nu putem avea în felul ăsta o țară ca afară.

____

Comentariu de Dragoș Damian, director general Terapia Cluj și director executiv PRIMER (Patronatul Producătorilor Industriali de Medicamente din România

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Nouă spitale asigură asistenţa medicală de urgenţă de Sf. Andrei şi 1 Decembrie în Capitală

Publicat

in

Nouă spitale de adulţi şi copii vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în zilele de 30 noiembrie – Sfântul Andrei şi 1 Decembrie – Ziua Naţională a României.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bucureşti, unităţile medicale sunt următoarele:

– Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti Floreasca – tel: 021/599.23.00;

– Spitalul Clinic de Urgenţă Universitar – tel: 021.318.05.23 / 021.601.24.00 ;

– Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Pantelimon” – tel: 021/255.40.99;

– Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Ioan” – tel: 021/334.51.90;

– Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni” – tel: 021/334.30.25;

– Spitalul de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri – tel: 021/224.09.47;

– Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice – tel: 021/319.27.51;

– Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” – tel: 021/316.93.66;

– Spitalul Clinic de Urgenţă Copii „M.S. Curie” – tel: 021/460.30.26.

Serviciul de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti va avea program normal de lucru cu menţiunea că, în această perioadă, va asigura eliberarea de certificate constatatoare de deces în întreaga Capitală.

Solicitările populaţiei vor fi preluate la telefon 112.

Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti va asigura un serviciu de gardă permanent la telefon 021.9461.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend