Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila: Cei care consumă droguri sunt persoane care au nevoie de grijă, de asistenţă medicală, de dicreţie şi de evitarea stigmatizării

Publicat

in

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a transmis duminică pe pagina de Facebook, că cei care consumă droguri sunt persoane care au nevoie de grijă, de asistenţă medicală, de dicreţie şi de evitarea stigmatizări.

”CRED în VOI! SUNTEM ÎMPREUNĂ CA SĂ POŢI face faţă ADICŢIEI S-au făcut PUŢINE lucruri în ultimii ani pentru COPII, ADOLESCENŢI şi PĂRINŢII acestora ca să găsescă SPRIJIN, tratament şi consiliere, în caz de intoxicaţie şi adicţie!”, transmite ministrul Sănătății pe Facebook

Alexandru Rafila precizează că ”cei care consumă droguri sunt persoane care au nevoie de GRIJĂ, de asistenţă medicală, de DISCREŢIE şi de evitarea stigmatizării”.

”Lucrez RESPONSABIL împreună cu echipa mea pentru ca în toată ţara să existe curând centre specializate pentru tratament şi consiliere, SPRIJIN pentru pacienţi şi pentru familiile lor. SUNT ALĂTURI de victimele consumului de droguri! NU SUNTEŢI SINGURI!”, mai spune ministrul

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Rusia reacționează după condițiile anunțate de CIO pentru participarea sportivilor la Jocurile Olimpice de la Paris

Publicat

in

Comitetul Internațional Olimpic a anunțat vineri că va permite participarea sportivilor ruși și bieloruși la Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024, cu condiţia ca ei să nu fi susţinut activ invadarea Ucrainei de către Rusia.

Jocurile Olimpice, logoFoto: CTK / Alamy / Alamy / Profimedia

Rusia consideră condițiile anunțate de CIO ca fiind discriminatorii

În urma invadării Ucrainei de către Rusia, Comitetul Internațional Olimpic i-a exclus pe ruși și bieloruși din sportul mondial până la finalul lunii februarie, anul 2022, însă, acum a acționat în două etape pentru a asigura revenirea acestora.

Explicația a fost că sportivii nu ar trebui să plătească pentru greșelile sau acțiunile unui Guvern.

Totodată, CIO a recomandat în luna martie federaţiilor internaţionale să-i reintegreze pe ruşi şi pe belaruşi sub drapel neutru în competiţiile lor

Potrivit unui comunicat al CIO, doar unsprezece „sportivi individuali neutri”, dintre care opt ruşi şi trei belaruşi, s-au calificat până acum la JO 2024, în comparaţie cu aproximativ şaizeci de sportivi ucraineni.

CIO a aşteptat pentru a evalua desfăşurarea competiţiilor, considerată a fi în general satisfăcătoare, şi să vadă evoluţia poziţiei guvernului ucrainean, care a cerut mai întâi sportivilor săi să boicoteze orice eveniment în care sunt implicaţi ruşi, înainte de a-şi atenua poziţia în această vară, anunță Agerpres.

Oleg Matîțin, Ministrul rus al Sportului, a reacționat după anunțarea condițiilor de participare la Jocurile Olimpice de la Paris și a precizat că acestea sunt discriminatorii.

„Condițiile sunt discriminatorii și contravin principiilor sportive. Ele dăunează chiar Jocurilor Olimpice, nu sportului rusesc. Această abordare este absolut inacceptabilă.

Întotdeauna îi susținem pe ai noștri, ei sunt sportivii noștri, membrii familiei noastre sportive.” – a declarat acesta, potrivit agenției de presă TASS.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Volkswagen analizează o cooperare cu Renault pentru o maşină electrică de 20.000 de euro

Publicat

in

Grupul auto german Volkswagen discută cu potenţiali parteneri, printre care se numără şi constructorul auto francez Renault, cu privire la o cooperare pentru dezvoltarea maşinii sale electrice de 20.000 de euro, informează un articol publicat vineri în cotidianul german Handelsblatt, preluat de Reuters, potrivit Agerpres.

VolkswagenFoto: Artur Widak/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Citând surse din apropierea acestui dosar, Handelsblatt susţine că Volkswagen este interesat să coopereze pentru dezvoltarea unei platforme care să devină un vehicul electric accesibil pentru marea masă a cumpărătorilor. Sursele au precizat că discuţiile cu Renault sunt deocamdată într-un stadiu incipient şi este posibil să nu se finalizeze cu un acord.

Potrivit Handelsblatt, o producţie anuală cuprinsă între 200.000 şi 250.000 de vehicule ar fi ţinta pentru ambii parteneri.

În luna martie a acestui an, Volkswagen a dezvăluit detaliile unui automobil electric cu un cost de 25.000 de euro, aflat în faza de dezvoltare, care ar urma să fie lansat până în 2025, să aibă o autonomie de 450 de kilometri şi să poată fii încărcat de la 10% până la 80% în aproximativ 20 de minute. La acea dată, Volkswagen a anunţat că lucrează şi la un vehicul de 20.000 de euro dar nu a oferit alte informaţii.

Separat, constructorul auto francez Renault a anunţat luna trecută lansarea „Legend”, un nou vehicul electric cu un cost sub 20.000 euro, înaintea de aplicarea subvenţiilor. Destinat a fi un vehicul urban prin excelenţă, compact şi fabricat în Europa, noul model „Legend” ar urma să apară pe piaţă din 2025, a indicat Renault.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend