Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Ministrul Energiei are planuri mari: Am solicitat ca ţara noastră să fie admisă ca membru în Global Offshore Wind Alliance

Publicat

in

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a cerut ca România să fie primită ca membru în Global Offshore Wind Alliance (GOWA), o alianță de organizații de pe tot globul, cu obiect de activitate în domeniul energiei eoliene produsă de turbine amplasate în mare, în apropierea coastelor sau mai departe de țărm.

„Cu ocazia ceremoniei de deschidere a celei de-a XIII-a sesiuni a Adunării Agenției Internaționale pentru Energie Regenerabilă (IRENA), care a avut loc în această dimineață, am solicitat ca țara noastră să fie admisă ca membru în Global Offshore Wind Alliance (GOWA), inițiată la COP27, care s-a desfășurat în 2022 în Egipt. Vrem să profităm din plin de toate oportunitățile. Alianța, inițiată de Agenția Internațională pentru Energie Regenerabilă (IRENA), Danemarca și Consiliul Global pentru Energie Eoliană, va reuni guverne, sectorul privat, organizații internaționale și alte părți interesate pentru a accelera implementarea energiei eoliene offshore. Vrem să lucrăm cu restul statelor membre pentru a stimula ambițiile naționale, regionale și globale și pentru a elimina barierele din calea implementării energiei eoliene offshore pe piețele noi și existente. Energia eoliană offshore poate fi implementată la scară largă, în intervale de timp scurte și la costuri competitive – și este o cale rapidă și viabilă pentru a reduce decalajul tot mai mare dintre obiectivele de energie regenerabilă și ratele actuale de implementare.

Pentru că mesajele transmise în discursuri se rezumă la o idee importantă: fiecare stat trebuie să acționeze pentru creșterea producției și a consumului de energie regenerabilă, pentru un viitor sustenabil. De asemenea, Sultan Ahmed Al Jaber – Reprezentant Special pentru Schimbările Climatice – ministrul Industriei și Tehnologiilor Avansate din Emiratele Arabe Unite, care a fost desemnat președintele #COP28, a transmis că summit-ul va fi un moment de hotar și niciun sector nu are atât de mult potențial ca energia regenerabilă, de aceea misiunea IRENA este foarte importantă. România este stat membru IRENA și facem investiții pentru a produce mai multă energie verde. #IRENA #renewableenergy”, a scris Virgil Popescu.

Citeste mai mult

ACTUAL

NASTY, „Baiatul rau al sportului”, un documentar despre Ilie Nastase

Publicat

in

Din 16 aprilie apare in cinematografele din toata tara documentarul NASTY, despre viata si cariera non-conformistului tenismen roman, Ilie Nastase, o adevarata legenda a tenisului international. Documentarul este un colaj de imagini de arhiva, unele prezentate in premiera, si de interviuri cu nume cunoscute din lumea sportului international – Rafael Nadal, Björn Borg, Jimmy Connors, Nadia Comaneci sau Boris Becker. NASTY spune povestea unui personaj unic, apreciat, dar si controversat in egala masura, din cauza iesirilor sale nervoase din teren. „Baiatul rau al sportului”, „magnific”, „fermecator”, „temperamental”, „arogant”– sunt doar o parte dintre cuvintele folosite de-a lungul anilor de presa internationala pentru a-l descrie pe tenismenul roman Ilie Nastase. Mai multe detalii aici https://newsin.ro/lansarea-documentarului-nasty-viata-si-cariera-lui-ilie-nastase/

Citeste mai mult

ACTUAL

Acțiune amplă a polițiștilor pe Autostrada A1 București-Pitești pentru reducerea riscului rutier

Publicat

in


Acțiune amplă a polițiștilor pe Autostrada A1 București-Pitești pentru reducerea riscului rutier

la sfarsitul săptămânii predecente , Biroul de Poliție Autostrada A1 București-Râmnicu Vâlcea a organizat o acțiune cu scopul de a preveni și combate accidentele rutiere pe acest sector important de drum.

În cadrul activităților desfășurate au fost verificate mai multe autovehicule, fiind realizate 43 de testări cu aparatele pentru detectarea prezenței alcoolului în aerul expirat, precum și 7 testări pentru detectarea prezenței substanțelor cu efect psihoactiv.
În urma abaterilor constatate, au fost aplicate 54 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 26.790 de lei, ca urmare a unor abateri la regimul rutier, fiind aplicate și măsurile complementare de reținere a 6 permise de conducere.

Dintre abaterile constatate, 29 de sancțiuni au fost aplicate ca urmare a depășirii regimului legal de viteză, unul dintre conducătorii auto rămânând pieton pentru 120 de zile, ca urmare a depășirii regimului legal de viteză, viteza înregistrată de aparatul Radar fiind de 211 km/h.

De asemenea, în cadrul acțiunii, au fost aplicate 8 sancțiuni transportatorilor profesioniști, conform O.G. 37/2007 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora.

Polițiștii din cadrul Biroului de Poliție Autostrada A1 București-Râmnicu Vâlcea vor continua acțiunile cu scopul prevenirii și combaterii cauzelor generatoare de evenimente rutiere pe tronsonul de autostradă.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend