Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Ministrul Educaţiei a anunţat extinderea programului Masă caldă de la 150 la 300 de şcoli. Sunt vizaţi 140.000 de elevi

Publicat

in

NATIONAL

Bărbatul care şi-a înjunghiat soţia la mall în Constanţa a fost arestat preventiv

Publicat

in

Bărbatul care şi-a înjunghiat soţia în parcarea unui centru comercial din Constanţa, la sfârşitul săptămânii trecute, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Femeia a suferit răni care necesită 20-25 de zile de îngrijiri medicale, conform news.ro.

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa au transmis, marţi, printr-un comunicat de presă, că bărbatul care şi-a înjunghiat soţia în parcarea unui centru comercial este cercetat pentru tâlharie, violenţă în familie şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Anchetatorii au precizat că prima agresiune asupra femeii a avut loc la jumătatea lunii septembrie.

“În data de 16.09.2023, în jurul orei 17:15, inculpatul M.V., în timp ce se afla pe o stradă din municipiul Constanţa, a lovit-o cu pumnul în zona spatelui pe soţia sa, persoana vătămată M.A.I., smulgându-i în acelaşi timp o geantă pe care aceasta o avea asupra sa. Inculpatul a sustras apoi din interiorul genţii mai multe bunuri ale persoanei vătămate, între care un telefon mobil şi suma de 600 de lei, după care i-a restituit soţiei sale geanta, pe care o deteriorase în timpul comiterii faptei”, au arătat procurorii.

Vineri, bărbatul şi-a lovit soţia şi apoi a înjunghiat-o, victima având nevoie de cel puţin 20 de zile îngrijiri medicale.

“Ulterior, în data de 29.09.2023, în jurul orei 11:15, inculpatul s-a întâlnit cu soţia sa în parcarea unui complex comercial din municipiul Constanţa. Cu acordul persoanei vătămate, în timp ce aceasta se afla la volanul autoturismului ei, staţionat, el a urcat în interior, ocupând locul din dreapta-faţă. Pe fondul unor discuţii contradictorii, inculpatul a lovit în mod repetat persoana vătămată cu pumnul în zona feţei, după care a scos dintr-un buzunar un obiect tăietor-înţepător, cu care a înţepat-o în zona bărbiei, a pieptului şi a braţului stâng, provocându-i leziuni traumatice care necesită pentru vindecare 20-25 de zile de îngrijiri medicale”, au explicat reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.

Bărbatul a fost prezentat magistraţilor de la Judecătoria Constanţa, care au decis arestarea sa preventivă pentru 30 de zile.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

S-a deschis expoziția Licitației de Toamnă, cu o valoare de 1 milion de euro

Publicat

in

Top 100 Mari Maeștri ai Artei Românești, capodopere de valoare muzeală și colecții importante se reunesc la Palatul Cesianu-Racoviță în cea mai mare expoziție de opere de artă de patrimoniu, cu o valoare de peste 1 milion de euro. Expoziția, deschisă astăzi, va preceda „Licitația de Toamnă – Top 100 Mari Maeștri ai Artei Românești”, un eveniment de gală pe acorduri de jazz, în stilul anilor ’20, dedicat colecționarilor și pasionaților de artă, care va avea loc joi, 19 octombrie.

Expoziția Licitației de Toamnă la Palatul Cesianu-RacovițăFoto: Artmark

În expoziția Licitației de Toamnă – Top 100 Mari Maeștri ai Artei Românești sunt prezenți artiștii înscriși în „Top 10 clasici peste 100.000 de euro”, reprezentativi pentru arta românească importantă, după rezultatele de piață din ultimii ani – Nicolae Grigorescu, Ștefan Luchian, Nicolae Tonitza, Theodor Aman, Carol Pop de Szathmary, Camil Ressu, Arthur Segal ori Ion Țuculescu.

Preferat al colecționarilor, pictorul național Nicolae Grigorescu semnează trei alese opere de artă în cel mai mare eveniment al pieței românești de artă din acest sezon. Pentru prețul de pornire de 40.000 de euro este scoasă la licitație opera „Convoi de care cu boi, pe înserat”, care este și cea mai valoroasă lucrare din cadrul licitației din 19 octombrie. O altă capodoperă a licitației este „Pe Câmpinița”, semnată Nicolae Grigorescu. Opera, cu prețul de pornire de 30.000 de euro, provine din colecția istorică Alexandru Vlahuță și a fost reprodusă în monografii sau biografii celebre ale pictorului național. De la peisajele pictate în mijlocul naturii, cărora artistul le dedică nenumărate pânze, ajungem la transcrierile arhitecturii rurale. Cu cinci ani înainte de trecerea în eternitate, pictorul național semnează opera „Case la Câmpina”, care are în licitație prețul de pornire de 25.000 de euro.

Rare apariții în piața românească de artă sunt portretele expresive semnate Ștefan Luchian. În cadrul Licitației de Toamnă își fac apariția două asemenea rarități, unul este un portret Art Nouveau în pastel al unei tinere fete, posibil personificare a unui anotimp ce are un preț de pornire de 12.000 de euro; altul este portretul drag al fratelui său Anibal Luchian, care are un preț de pornire de 20.000 de euro. În sensibila sa operă portretistică, artistul surprinde condiția umană, chipurile apăsate de gânduri, privirile consumate de drame sufletești ori luminate de visuri de împlinire ale personajelor sale, reușite ale meșteșugului artistic evidențiate de cele două picturi scoase la licitație.

Multe dintre operele Licitației de Toamnă provin din prestigioase colecții istorice. Apariții rare în piața românească de artă sunt operele ce provin din colecția istorică Ecaterina Caragiale-Logadi, fiica marelui dramaturg Ion Luca Caragiale. De această dată, apare în Licitația de Toamnă opera „Veneția (Chiesa di San Marcuola)”, semnată Gheorghe Petrașcu, care are prețul de pornire de 15.000 de euro. Din colecția celebrului artist britanic Barry Mason provine opera „Floarea-Soarelui” semnată Arthur Segal. Lucrarea a participat la numeroase expoziții internaționale și are prețul de pornire de 3.000 de euro. Din colecția politicianului Corneliu Vadim Tudor provin patru opere importante: „În grădină”, semnată Nicolae Vermont (preț de pornire 2.000 de euro); „Liliac” de Octav Băncilă (preț de pornire 3.000 de euro); „Pierrot și Colombina” de Iosif Iser (preț de pornire 6.000 de euro) și „Canceu cu garofițe” de Adam Bălțatu (preț de pornire 900 de euro).

Cu ocazia celei mai importante licitații de artă a sezonului, Casa Artmark îi celebrează pe cei mai valoroși pictori români, ale căror opere domină în prezent topul tranzacțiilor de artă din România. Capodoperele semnate de Marii Maeștri ai Artei Românești sunt expuse la Palatul Cesianu-Racoviță și pot fi vizitate de luni până duminică în intervalul orar 10:00-20:00. Evenimentul „Licitația de Toamnă – Top 100 Mari Maeștri ai Artei Românești” se va desfășura de la ora 19:00 în sala de licitații a Casei A10 by Artmark, dar și online pe platforma Artmark Live.

Articol susţinut de A10 by Artmark

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend